review opleiding trainer hormoonfactor

Review opleiding trainer hormoonfactor

Auteur: Hormoonfactor

Review opleiding trainer hormoonfactor

In september 2015 ben ik begonnen met de opleiding Trainer Hormoonfactor bij Sonnevelt opleidingen. De opleiding heeft mij veel gebracht en ik hoop dat ik vele cliënten in de toekomst kan begeleiden.

De lessen van Ralph Moorman

Om het goed te doen ben ik direct zelf begonnen met de hormoonfactor leefstijl. Gluten-, zuivel-, suikervrij (arm)  staat voorop en heeft gezorgd voor meer energie. Dit was al merkbaar binnen 6 weken.

In vergelijking tot diëten is dit natuurlijker om te doen en heb ik nu geen interesse meer in tussendoortjes. Ik kies voor voedsel met voedingswaarde en die zo dicht mogelijk tegen de voedingsbron aanligt.

De lessen door Ralph Moorman was voor mij direct al een eyeopener, omdat ik niet wist dat hormonen zoveel invloed op mijn lichaam hebben.

De herstelkant van het lichaam heb ikzelf altijd onderbelicht en nu ik daar mee aan de slag ben gegaan is mijn lichaam meer in staat om zich te herstellen en heb ik meer energie en balans. Het herkennen van symptomen en hoe je daar mee kan omgaan om de oorzaak te bestrijden is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Trage schildklier / snelle schildklier, bijnieruitputting, insuline problemen etc. De protocollen helpen hierin om de oorzaak te lijf te gaan. Het zoeken naar de echte oorzaak in plaats van het bestrijden van de symptomen is een nieuwe mindset geworden en is de basis voor mijn praktijk en workshops.

De overige lessen

  • Wat doet het spijsverteringsstelsel eigenlijk?
  • Voor welke problemen zorgen gluten?
  • Wat als het immuunsysteem overuren maakt?
  • Welke klachten veroorzaken stress in het lichaam?

Allen vragen waar Astrid te Winkel (colonhydrotherapeut) antwoord op geeft tijdens de spijsverteringsdag.

  • Hoe kan je een positieve verandering brengen in je manier van beweging/training?
  • Wat maakt het belangrijk te gaan trainen?

Ronald Smit (fysiotherapeut) legt duidelijk de link uit tussen hormonen en beweging. Je gaat zelfs een halve dag de trainingsoefeningen doen om te ervaren wat dit met jouw eigen lichaam doet!

Naast alle voedingsaspecten, training en de werking van de hormonen is er ook aandacht voor de psychologie en voeding (Jacqueline Vogelaar, psychotherapeute) en het coachen naar gedragsverandering (Wendy van Zon, mental coach). Dit maakt de opleiding compleet om cliënten te begeleiden in het vinden van een hormonale balans.

Virgil Smit

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us