Recensie opleiding Trainer Hormoonfactor

Recensie opleiding Trainer Hormoonfactor

Auteur: Hormoonfactor

Recensie opleiding Trainer Hormoonfactor

In februari 2015 kwam ik in aanraking met De hormoonfactor, middels een lezing van Ralph op de Nationale Gezondheidsbeurs. Hij beschreef daar allerlei klachten die mij heel bekend voorkwamen en kwam met het goede nieuws dat daar echt wel wat aan te doen is. Ik liep onwijs geïnspireerd en nieuwsgierig de ruimte uit en heb het boek De hormoonfactor gekocht en binnen een week uitgelezen….

Eerst zelf getest

Ik heb mijn levensstijl rigoureus omgegooid! Dacht dat ik super gezond at en heel veel van voeding af wist, maar niets was minder waar. Ben gaan ‘leven’ volgens de adviezen van De hormoonfactor en binnen een maand zag ik mijn lichaam, gezondheid en humeur veranderen.

Ik sliep weer goed, ik viel af (zonder minder te eten!), kreeg meer energie, mijn buikklachten verdwenen… Het was bizar!

Voor mij is een nieuwe wereld open gegaan en dit gevoel wilde ik ook op anderen over kunnen brengen. Ik werd geïnspireerd en enthousiast en wilde meer leren hierover! Toen bleek er ook nog eens een opleiding te bestaan die alles leert over wat De hormoonfactor inhoudt en waarom het werkt, zoals het werkt.

Daarna de opleiding

Vol enthousiasme ben ik aan de opleiding ‘Trainer Hormoonfactor’ begonnen. Deze vindt plaats op een centrale locatie in het land en is dus heel makkelijk te bereiken. We hadden een hele leuke groep mensen met de meest uiteenlopende achtergronden, iedereen had zijn reden om deze opleiding te volgen. Dat maakte het eigenlijk extra inspirerend.

Er zaten artsen, coaches/counselors, sport instructeurs, gewichtsconsulentes, maar ook mensen met een baan die niets met deze opleiding te maken had in de groep. Het niveau is hoog, maar heel goed te volgen, ook voor mensen die nog geen achtergrond in voeding en gezondheid hebben.

Wel een kleine tip vooraf: ik kan iedereen aanraden thuis ook de hoofdstukken te blijven herhalen. Als je dit vlak voor je examen moet doen, is het een flinke map met informatie om door te nemen. Hou je het bij, dan komt het voor je examen vast helemaal goed!

Alle trainers hebben heel veel praktijkervaring, waardoor ze veel aan kunnen vullen op het lesmateriaal door hun eigen ervaringen te delen. Dit maakt de lessen interactiever en zo krijg je een beter beeld bij hoe het er in de praktijk ook echt aan toe gaat. Ze weten allemaal de informatie helder en levendig over te brengen en nemen de tijd om jouw vragen te beantwoorden.

De lesdagen

Ralph zelf leert je alles over het hormoonstelsel.

Dit is even veel informatie en misschien in het begin niet helemaal even makkelijk te begrijpen, maar geloof me… Het komt! En als je deze informatie eenmaal in je hoofd hebt, gaan je ineens om je heen allerlei dingen opvallen bij andere mensen. Dat is heel grappig om te ervaren. Ik keek een beetje op tegen Ralph, omdat hij zoveel verder is in kennis en hij ‘mijn grote voorbeeld’ is. Mocht je dat gevoel ook hebben… geen zorgen! Hij is heel erg leuk, relaxt en heeft een enorm gevoel voor humor.

Astrid komt je alles vertellen over het spijsverteringsstelsel.

Ineens ga je je voedsel heel anders kauwen, ben je je nog meer bewust van wat je in je mond stopt en neem je de Bristol Stool Chart eens even goed onder de loep. Lekker gewoon en totaal niet ongemakkelijk. En ik eet tegenwoordig EXTRA veel groenten dankzij Astrid. Ze is lekker recht voor zijn raap, ontzettend grappig en drilt je op de laatste lesdag nog even uitgebreid voor het examen! 

Ronald is zelf personal trainer en heeft dan ook het stukje training op zich genomen.

Deze dag duik je ook lekker de gym in en leer je alles over een juiste houding en effectieve training. Hij gaf mij nog wat goede tips mee en als fanatiek sporter, heb ik zoveel meer geleerd! Ronald is een relaxte vent, met veel kennis en neemt je even flink onder handen in de sportschool! (bereid je voor op een beetje spierpijn de volgende dag 😉 )

Jacqueline komt een dag training geven over voeding en de psyche.

Wat voor soort eters zijn er en waarom doen zij dat zo? Wat is de beste aanpak om ‘slechte’ gewoontes om te zetten naar goede of betere? Een heel leuk en lief mens met veel ervaring met obesitas patiënten.

Ja en dan komt Wendy… Je even heel erg veel over jezelf leren.

Dat was een hele bijzondere en mooie les. Je leert niet alleen veel over jezelf, maar ook over je medecursisten en neemt deze ervaring zeker mee in alle eventuele cliënten die je gaat begeleiden, maar ook in je eigen persoonlijke leven. Prachtig mens, heel open en ze stelt zich heel kwetsbaar op naar de groep. Hierdoor voelde de groep zich ook enorm op zijn gemak en werden alle muurtjes even afgebroken.

Conslusie

Deze opleiding bij Sonnevelt Opleidingen heeft mij enorm veel gebracht en geleerd. De trainers waren stuk voor stuk topmensen en ik ben hen dan ook heel erg dankbaar voor alles. Ik kan iedereen aanraden deze opleiding te gaan doen. Als verdieping voor de mensen die met voeding en gezondheid bezig zijn, of als verrijking van je eigen leven. Ik hoop dan ook dat alle toekomstige cursisten deze opleiding met net zo veel passie, enthousiasme en dankbaarheid zullen volgen.

Brigitte Eeftink

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us