gezond afvallen

Gezond afvallen | Er zijn vele wegen naar Rome

Gezond afvallen is een veelbesproken onderwerp. Met deze blogs probeer ik jou te helpen naar blijvend resultaat.

Helicopterview nodig

De tips voor gezond afvallen vliegen je om de oren. De een zegt dat je haar schema moet volgen en een ander dat je zijn boek moet lezen. Gezonde recepten en lekkere menu’s worden overal gratis aangeboden. Het voedingscentrum probeert ondertussen alle stromingen in het gareel te houden door de schijf van vijf er doorheen te drukken. En de consument ziet geen verschil meer tussen een voedingsdeskundige en internetmarketeer die zich voordoet als goeroe.

Vele crashdiëten later, met het bekende jojo-effect als gevolg, komt men erachter, dat er meer bij komt kijken dan klakkeloos advies volgen en dat afvallen ‘zonder dieet’ mogelijk is, mits je met een helicopterview naar je gehele leefstijl kijkt en de juiste mindset hebt.

Ik heb een aantal blogs geschreven die alle te maken hebben met afvallen maar steeds vanuit een ander perspectief. Het is aan jou bij welke blog je het meest baat denkt te hebben.

De link tussen hormonen en afvallen (calorieën tellen?)

Wetenschappers zijn eindelijk gaan beseffen dat hormonen bij alle aspecten van je gewicht betrokken zijn. Hormonen bepalen onder andere het honger- en verzadigingsgevoel, de ‘zoete’ trek, of je voeding verbrandt of opslaat als energie, hoeveel en waar je vocht of vet vasthoudt. Daarnaast doen hormonen iets met calorieën tijdens het afvallen. Ik leg je graag uit hoe diëtisten werken met calorieën tellen en hoe ik de energie-inname en energieverbruik vanuit hormonen bekijk.

Verbeter je eetgedrag

Hier lees je meer over de invloed van de fysieke omgeving én de sociale omgeving op ons eetgedrag, over honger (ghreline) en verzadiging (leptine), eten zonder honger én krijg je 6 trucs om je eetgedrag te verbeteren.

9 mentale motivatietips

Psycholoog Albert Sonnevelt geeft 9 tips om je psyche in topconditie te brengen, want willen veranderen van eetgedrag en er mentaal ook 100% klaar voor zijn vergt zelfkennis, voorbereiding en de juiste mindset.

Aankomen zonder reden

Er zijn mensen die aankomen in gewicht terwijl zij weinig eten. Dit is zeer zeldzaam, maar wel mogelijk bij bepaalde medische oorzaken. In deze blog geef ik 12 redenen.

Lovehandles kwijtraken

Je ziet het vet op de heupen steeds vaker bij zowel mannen als vrouwen. Ik geef je tips hoe je hier vanaf kunt komen. De onderwerpen koolhydraten, insulineresistentie, fitness en stress passeren de revue.

Buikvet kwijtraken

In deze blog leg ik je uit hoe je 4 hormonen in balans kunt brengen zodat je buikvet minder wordt. Groeihormoon, testosteron en DHEA verbranden het buikvet en cortisol slaat het buikvet juist op.

Over intermittent fasting / keto dieet

Speciaal voor de man: Een strakke buik

Er zijn 9 hormonen die helpen bij het vet verbranden. Hier zie je een mooi overzicht wat cortisol, insuline, testosteron, oestrogeen, DHEA, groeihormoon, schildklierhormoon, leptine en ghreline voor jou kunnen betekenen.

Wil je juist aankomen in gewicht?

Heb je juist ondergewicht en wil je graag aankomen? Dan lees je hier de oorzaken én heb ik 7 voedingstips voor je om op een gezonde manier aan te komen. Tevens beschrijf ik hoe je aan kunt komen door anders te sporten.

Ir. Ralph Moorman

[ratings]

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us