Pregnenolone hormoon

Auteur: Ir. Ralph Moorman | Reacties:

pregnenolone hormoon

De 4 meest gestelde vragen over het pregnenolone hormoon praktisch uitgelegd.

Wat is het pregnenolone hormoon?

Pregnenolone is de basis van de stress- en geslachtshormonen, voorloper van steroïde hormonen en heeft zelf een functie in onder andere de hersenen.

Waar wordt pregnenolone gemaakt?

Pregnenolone wordt gemaakt in de bijnieren en geslachtsklieren. Dit is het eerste hormoon dat gemaakt wordt uit cholesterol in de bijnier en de geslachtsklieren.

Realiseer je goed: cholesterol is geen hormoon en deze vetachtige stof wordt uit het bloed opgenomen om het eerste bijnierschorshormoon pregnenolone te kunnen aanmaken. Pregnenolone wordt vooral aan het bloed afgegeven door de bijnierschors. De geslachtsklieren zetten pregnenolone vooral om in geslachtshormonen, waardoor zij de pregnenolone spiegel in het bloed nauwelijks beïnvloeden.

Download online hormoontest

Wat is de functie van dit hormoon?

  • Ondersteunt het geheugen, concentratie en andere cognitieve functies.
  • Dient als prohormoon. Dat wil zeggen: van pregnenolone kunnen weer andere hormonen gemaakt worden. Omzetten in stress- en geslachtshormonen (andere steroïde hormonen) is mogelijk.

Wanneer kan je pregnenolone innemen?

Pregnenolone wordt door (vooral Amerikaanse) artsen voorgeschreven om het geheugen te versterken en als alternatief voor DHEA.

Wil je dit supplement/ crème kopen? Doe dit dan onder begeleiding van een deskundige zodat de juiste dosering voor jou vastgesteld wordt, daardoor de kans op bijwerkingen minimaal is en de balans met andere hormonen optimaal is.(1)

Uitleg volgens Wikipedia

Deel de blog op:

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe zit het met Pregnenolone 17OH?

Heeft de mirena invloed op de productie van pregnenolone?

Mirena bevat synthetisch progesteron en heeft dus invloed op de aanmaak van lichaamseigen progesteron.

Bedankt voor info, zijn er bijwerkingen gekend bij inname pregnenolone oraal? Bedankt

heb ooit het DHEA hormoon in genomen (2 maanden) maar ben ermee gestopt. Ik voelde me ten eerste niet beter en was maar liefst zes kilo aangekomen.