hormooncoach lesdag 5

Lesdag 5 van dé opleiding over hormonen

Tijdens lesdag 5 van de opleiding hormooncoach / trainer hormoonfactor leer je meer over hoe je de geleerde stof in de praktijk kunt brengen.

De leerdoelen van lesdag 5

  1. Een anamnese kunnen afnemen en de resultaten kunnen interpreteren.
  2. Relevante informatie rondom de cliënt kunnen analyseren.
  3. Kunnen concluderen welke protocollen passend zijn voor de cliënt.
  4. Weten wat de grenzen zijn van advies en op welke momenten er moet worden doorverwezen naar reguliere zorg (herkennen rode vlaggen).

De onderwerpen

  • Intakegesprek/anamneseformulier
  • Hormonale anamnese
  • Stressvragenlijst voor een duidelijke diagnose
  • Protocollen

De inleiding

Als je als Hormoonfactor coach mensen begeleid op het gebied van leefstijl en hormonen dan kan het zijn dat er ook een medische achtergrond is bij je cliënt waar een arts of ander medisch specialisme een belangrijke rol in heeft. In dat geval is het zeer belangrijk om te weten waar jouw grens ligt.

Als we het hebben over complementaire leefstijlbegeleiding en samenwerking met de medische specialist, dan is het van belang dat alle spreekwoordelijke “schoenmakers bij hun eigen leest blijven”. Een arts die zich niet in leefstijl heeft verdiept moet niet doen alsof dit wel zo is en de Trainer Hormoonfactor laat het medische deel vanzelfsprekend over aan de arts.

Dit betekent vervolgens niet dat we het hebben over het in stand houden van “eilandjes”, maar dat we streven naar de optimale synergie. De complementaire leefstijlverbetering kan er voor zorgen dat er ook op medisch vlak van alles verandert en dat de arts hier op moet anticiperen. Het is daarom handig dat de arts weet dat de “patiënt” hier mee bezig is, want het kan betekenen dat bloedwaardes en symptomen vaker en scherper in de gaten gehouden moeten worden.

-> Terug naar het overzicht van de opleiding hormooncoach

-> Aanmelden bij Sonnevelt Opleidingen

(1stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties