Haaruitval bij vrouwen

Auteur: Ir. Ralph Moorman | Reacties:

haaruitval bij vrouwen

Haaruitval bij vrouwen is een veel besproken onderwerp. Maar wat kan je er zelf al tegen doen, naast een behandeling bij de dermatoloog? Ik leg het je graag uit.

Verlies je meer dan 100 haren per dag?

Het haar van een vrouw staat voor vrouwelijkheid en schoonheid. Haaruitval is ook een lastig probleem omdat er diverse oorzaken zijn en deze oorzaken niet makkelijk te achterhalen zijn. En wanneer is er nu echt sprake van overmatige haaruitval….

Haren worden geproduceerd in de haarzakjes. Het aantal haarzakjes op de hoofdhuid is zo’n 100.000. Dit aantal is erfelijk bepaald. Blondines hebben bijvoorbeeld meer haarzakjes dan brunettes. Als we ouder worden verminderd het aantal haarzakjes en dus ook het aantal haren.

Haren groeien in een aantal fases. De groeifase, de overgangsfase (groei komt tot stilstand) en de afbraakfase. De groeifase duurt ongeveer 3 jaar. De afbraakfase duurt ongeveer 3 maanden. Zo’n 60-90% van de haren bevindt zich steeds in de groeifase. Gemiddeld verliezen we op één dag 100 haren.

Als we gedurende langere tijd veel meer haren verliezen is er sprake van haaruitval. Een ander woord voor haaruitval is alopecia.

3 soorten haarverlies:

1) Alopecia diffusa (diffuus haarverlies):

2) Alopecia areata (auto-immuunziekte waarbij er kale plekken ontstaan en soms zelfs totale kaalheid): Wat is de oorzaak? Hoe ziet de behandeling eruit? Wat kan je zelf doen? Antwoord op deze vragen lees je hier: Alopecia areata

3) Alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid): Wat zijn de andere oorzaken buiten erfelijkheid? Welke test kan je doen? Zijn er haargroeimiddelen die werken? Is haartransplantatie je beste optie? Antwoord op deze vragen lees je hier: Alopecia androgenetica

Download online hormoontest

Wat zijn de oorzaken (en oplossingen) van kaal worden?

Mijn 8 tips om haarverlies te voorkomen of te verminderen:

1) PCOS

Bij PCOS is de balans tussen oestrogeen (voldoende aanwezig), testosteron (meestal te veel aanwezig) en progesteron (onvoldoende aanwezig) verstoord. Vooral vrouwen met overgewicht, veel stress, insuline resistentie, diabetes II of ondergewicht kunnen hier last van krijgen. Vrouwen met deze aandoening hebben vaak haarverlies met een bepaald patroon (alopecia androgenetica). (1)

2) Stress

Chronische stress kan haaruitval verergeren. Dit kan diffuus haarverlies zijn zoals bij alopecia diffusa, of in een mannelijk patroon zoals bij alopecia androgenetica, maar het kan ook de auto-immuunziekte alopecia areata triggeren (2). Dit geldt voor geestelijke stress, stress uit voeding en lichamelijke stress. Soms kan stress ook schildklierproblemen verergeren wat voor meer haaruitval kan zorgen. Daarnaast kan de daling van progesteron bij chronische stress de haarkwaliteit negatief beïnvloeden. (3)

3) Vertraagde schildklier

Een vertraagde schildklierwerking zorgt voor een slechte doorbloeding en dus slechte aanvoer van voedingsstoffen naar het haar. (4)

4) Laaggradige ontsteking

Een laaggradige of stille ontsteking is één van de oorzaken van een vergrote haaruitval. (5)

5) Nutriënten- en vitamine tekort

Door onvolwaardige voeding of darmproblemen kunnen er onvoldoende voedingsstoffen voor het haar worden opgenomen.(6) Gezonde darmen zorgen voor een goede opname van eiwitten, vitamines en mineralen, maar er wordt ook een beetje vitamine B2 en B8 in de darmen aangemaakt, dit zijn belangrijke vitamines voor gezonde haargroei. Andere belangrijke stoffen zijn ijzer (7) en biotine (8).

6) Suikerrijke voeding

Suikerrijke voeding zorgt o.a. voor insulineresistentie (zie PCOS). De hoge suikersspiegel die hierbij kan ontstaan werkt ontstekingen in de hand (zie laaggradige ontsteking).

7) Hormonen (overgang / zwangerschap)

Hormonale veranderingen door zwangerschap. Het percentage haren in de groeifase bedraagt tijdens de zwangerschap zo’n 95%. Na de zwangerschap gaan deze haren onder invloed van de daling van het oestrogeengehalte, snel over naar de afbraakfase. Dit geeft een toename van haarverlies zo’n 3 maanden later (telogeen effluvium).

Tijdens de menopauze/overgang vinden er ook hormonale veranderingen plaats. Hier speelt ook weer de daling van oestrogeen een rol, maar ook de daling van progesteron. Progesteron is o.a. nodig bij de omzetting van het schildklierhormoon T4 naar het actieve T3. De daling van progesteron beïnvloedt dus de werking van het schildklierhormoon en dus ook de haardikte (9).

Ook mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) kan ontstaan of verergeren na de menopauze, omdat de mannelijke hormonen meer invloed krijgen. (10)

8) Crashdiëten

Afvallen met crashdiëten zorgen voor vertraagde schildklierwerking (spaarstand). Daarnaast krijgt iemand die een crashdieet volgt weinig voedingsstoffen binnen en vindt er afbraak van keratine plaats door energie tekort. (11)

Extra: Een beste middel tegen haaruitval?

Dr. Gert Schuitemaker (ortho.nl) vult aan: B-vitamine biotine tegen haaruitval bij vrouwen. 

Tekorten aan biotine kunnen leiden tot haarverlies en daarnaast tot huidveranderingen. In de diervoedingsindustrie is toevoeging van biotine aan samengestelde diervoeding al jarenlang gangbaar. Extra biotine in het voer helpt bijvoorbeeld de hardheid en de glans van de hoeven van paarden en klauwnagels van varkens in stand te houden. In de vakliteratuur zijn veel aanwijzingen te vinden die het gebruik van biotine voor steviger ontwikkelde haren en nagels rechtvaardigen. Zo presenteerde de Zwitserse dermatoloog dr. Floersheim midden jaren negentig de resultaten van een onderzoek met biotine bij patiënten met nagel- en haarproblemen. Groepen van respectievelijk 45 patiënten met brosse of zwakke nagels en 93 patiënten met voornamelijk een androgene vorm van kaalheid namen dagelijks 2,5 mg biotine. Dit is overigens méér dan doorgaans in een hooggedoseerde multi zit. Na vijf tot zes maanden werden bij 90% van de patiënten met nagelproblemen en bij 60% van de patiënten met haarproblemen gunstige tot zeer gunstige resultaten gevonden. De patiënten met haaruitval verloren aan het eind van de testperiode significant minder haren bij het kammen dan aan het begin van de biotine-therapie.

Deel de blog op:

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
57 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

hoi ik ben 15 jaar en heb nu al ongeveer een half jaar last van haar uitval. Mijn haar is echt van een dikke volle bos naar een dun bosje gegaan. Ik heb bloedgeprikt niks uitgekomen ,speciale shampoo gebruikt hielp niet, vitamine E geslikt hielp niet. Ik eet ook al een stuk gezonder en ik weet echt niet meer wat ik kan doen ik mis mijn dikke haar enorm en wordt er ook heel verdrietig van om mijn oudere fotos te zien met mijn dikke haar. Heeft iemand nog een idee wat eventueel zou kunnen helpen ?

Groetjes Bo

Is er iets gebeurd, in de periode voordat je haar uit begon te vallen? Ziek geweest? Stress? Heb je nog meer klachten? Ik denk dat het goed is om uit te laten zoeken waarom je haar ineens zo uitvalt. Bij bloedprikken wordt vaak een algemeen bloedbeeld bekeken. Misschien wil de huisarts verder uit laten zoeken of er tekorten zijn en waarom.

Ik heb extreme haaruitval doordat ik in 3 maanden tijd 3x aan me oog ben geoppereerd en dus onder narcosse ben geweest van een volle dikke bos jaar en dikke paardenstaart ben ik naar de helft gegaan in ongeveer 2 weken tijd je haar groeit in 3 fasses 60 to 90 % zit je in fase 2 waarin je jaar groeit. Fase 3 is dat oude haren loslaten omdat er constant nieuw word aangemaakt. Bij mij zit me haar vast in fase 3, loslaten en ik maak niet snel genoeg nieuw aan. Normaal verlies je ongeveer 100 haren in de… Lees verder »

Het kan zijn dat je lever overbelast is door o.a. narcose. Dat kan klachten geven als haaruitval, jeuk op de hoofdhuid en verminderd zicht.

Dus biotine zou evt de oplossing zijn? Artikel houdt ineens op

Beste, Ik ben 27 en heb in de afgelopen 8 jaar wisselend de Diane 35 en Yasmine pil geslikt. Op dit moment slik ik de Yasmine pil waar ik heel graag mee zou willen stoppen ivm grote pigmentvlekken in het gezicht. Ik heb al meerder keren geprobeerd te stoppen met de pil maar steeds na 3 maanden krijg ik ontzettende haaruitval wat leidt tot kale plekken. Ik heb dit destijds volgehouden tot 7/8 maanden stoppen, maar toen toch weer gestart met de pil omdat de haaruitval bleef aanhouden en ik dit psychisch niet meer aankon. Kan iemand mij adviseren wat… Lees verder »

Beste San,

Laat eerst goed uitzoeken wat er precies aan de hand is zodat je aan de oorzaak kunt gaan werken.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk

het lijkt er op dat sommige vrouwen last hebben van telogeen effluvium of van Alopecia Androgenetica. aangeraden wordt minoxidil te gebruiken. helpt bij 1 op de 2 vrouwen. ga naar een dermatoloog voor advies. in Bussum zit een goede Dr. Navadeh, maar ieder ander kan ook. heb ook gelezen dat je minoxidil kunt gebruiken samen met Saw Palmetto, een kruidenpreparaat, werd oorspronkelijk gebruikt in de traditionele geneeskunde tegen beginnende prostaatvergroting, bij oudere mannen. Dit product zou ook de DHT in het lichaam kunnen verlagen. In een studie over Saw Palmetto is gebleken dat 60% van de mannen een toegenomen haargroei… Lees verder »

Ik gebruik bioblas organische shampoo tegen haaruitval . het help wel en het is een goed en betaalbaar product. Zie bioblasnederland.

Hallo, Ik heb nu ruim 6 jaar lang last van haaruitval en heb er psychisch enorm veel last van. Ik had ooit een hele mooie volle haarbos, en nu zijn er nog maar sprietjes van over ‘naar mijn idee’. Ik ben er zelfs voor in therapie geweest maar ik kan er niet mee omgaan. Meerdere malen ben ik naar een dermatoloog geweest, de laatste keer kwam hier een minimaal ijzertekort uit. Daarvoor meerdere malen geprikt op ijzer, dit was nooit te laag. Ook loop ik sinds vorig jaar bij een osteopathe, heb ik bio resonantie gehad, en doe ik nog… Lees verder »

Beste Rianne,

Ik denk dat er toch misschien nog wel wat zaken niet nagekeken zijn. Door de stress kunnen belangrijke mineralen te snel je lichaam verlaten, dan worden ze dus niet goed opgenomen en krijg je een vicieuze cirkel. Verder zou er eens uitgebreid naar de waarden van de schildklier gekeken kunnen worden (dus niet alleen TSH en T4) en naar de lever. Mirena is geen goed idee en pakt de oorzaak niet aan. Laat hier eens een orthomoleculair arts of therapeut naar kijken.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk

ik gebruik mediecijn tramedol zou het daar aan leggen ik heb nu dun haar en het valt uit wat is het beste middel daar voor

Beste Maria,

Haaruitval komt ook voor als de lever het zwaar heeft. Dat kan als de lever medicatie moeilijk kan afbreken. Er kunnen ook andere oorzaken zijn voor haaruitval. Daarom is het goed om hiernaar te laten kijken door bv. een orthomoleculair arts of therapeut.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk

Hallo ik heb extreem veel haarverlies vooral als ik het was kom het met grote hoeveelheid los daarna met mijn natte haren door te kammen opnieuw met plukken ik ben reeds vier jaar in de menopauze en moet van de gynecoloog femoston Low elke dag innemen is een hormoonpil tegen mijn opvliegers en hartkloppingen ,maar dit is wel wat verbeterd maar niet helemaal weg. Tevoren nam ik de pil dianne 35 voelde ik mij goed mee ik begin op mijn kruin reeds kale plekken te zien , van een heel dikke bos tot zeer dun haar en dit op 4… Lees verder »

Beste Sonja,

Verdiep je eens in de Hormoonfactor en het boek Hormoonbalans voor Vrouwen. Je casus is redelijk complex dus misschien is een consult bij bv. een trainer Hormoonfactor een optie?

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Volume Hair Make-Up googelen en hier kun je jou kleur bestellen , echt SUPER product om te camoufleren .

Ik heb sinds 2 jaar extreem haaruitval. Het is erg belastend. Ik eet al ruim 4 jaar grotendeels volgens de hormoonfactor, ben naar een ortho arts geweest, heb veel supplementen geslikt, bloedonderzoeken gedaan, loop nu bij ortho dietiste, niets helpt. Je kunt nu dwars door het haar op mijn voorhoofd kijken en ik begin me te schamen. Biotine/zink, b12, ijzer, probiotica, silicium, allemaal al geprobeerd. Ook mijn wimperharen zijn aan het verdwijnen. Verder nergens. Wat zou ik nog kunnen ondernemen?

Dat moet vreselijk frustrerend zijn! Ik neem aan dat er al eens naar de hormonen gekeken is? Verder kun je nog zo veel goed doen, als er (extreme) stress is, blijft de haaruitval.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Ik heb niet specifiek haaruitval maar wel dat mijn haar afbreekt. Ik heb altijd al fijn en weinig haar gehad maar heb inmiddels overal haartjes die rechtop staan en een heel happerige extra pony onder mijn voorste lok. Ik eet gezond, sport 2x per week en heb al jaren een normaal gewicht. Wel ben ik 3,5 jaar geleden gestopt met de diane, na 26 jaar. Is dat het?

Hoi Anne-Marie,

Lees de blog van Ralph eens over de schildklier. Misschien herken je daar iets in?

Gr. Gerda Tol-van Dijk

Kan het slikken van antidepressiva en overgewicht ook zorgen voor haaruitval?

Beste Didi,

Dat kan zeker. Antidepressica kunnen de schildklier vertragen en voor overgewicht en haaruitval zorgen. Depressieve klachten kunnen ontstaan door een trage schildkler…..

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Na een half jaar dudasteride te hebbeb geslikt ben ik hiermee gestopt, had geen enkel resultaat. Ben nu begonnen met de diane 35 pil, maar weer wat nieuws proberen. De ene zegt dit de andere dermatoloog zegt weer dat. Heeft iemand hier ervaring mee, want ik zelf heb het idee dat ik door de dudasteride nog meer haaruitval kreeg

Beste
Ik raad ten
sterkste Diana af! Mijn haar is een ramp door Diana en
Zoals zovelen de problemen zijn
Sindsdien ontstaan
Gr
Claudia

De Dianepil kan ook voor haaruitval zorgen. Zorg voor een gezond voedingspatroon (bv. de Hormoonfactor) evt. aangevuld met supplementen (zie artikel hierboven).

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Hallo, Ik ben heel erg blij op deze website terecht gekomen te zijn. Ik kamp namelijk, zoals alle bovengnoemde medemensen met het fenomeen:haaruitval. Ik heb dit niet zomaar, nee ik heb dit al bijna 8 jaar. Ben nog maar 20 jaar jong, dus heeft dit een enorme impact in mijn leven. Het begon allemaal heel onschuldig. Heb altijd wel bun haar gehad maar gewoon normaal en dus geen uitval. Rond een jaar of 12 begon de uitval. Toen werd er ook astma bij mij omtdekt(waarna ik salbutamol regelmatig heb moeten gebruiken). Op de middelbare school heb ik tevens veel ongezonde… Lees verder »

Beste Blome,

Haaruitval kan, zoals je hebt kunnen lezen, meerdere oorzaken hebben. Ik kan je sowieso de leefstijl volgens de Hormoonfactor aanraden, Omdat je astma hebt zou je ook de blog van Ralph eens kunnen lezen over de lekkende darm. Mocht je er niet uitkomen dan kun je altijd contact met mij opnemen voor een uitgebreid consult.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Hallo
2 weken terug heb ik te horen gekregen dat ik een tetrage schildklier heb en ijzer te kort. Door de zwangerschap
Nu heb ik mijn hele eet patroon aangepast en ik slik medicijnen mijn haar valt als bossen er uit wanneer stopt het haaruitval?
Ik heb echt al kale plekken en ik kan wel huilen borstelen durf ik amper en douchen ook niet het
Ik had heel mooi lang haar maar het is nu zo dun en sprieterig geworden komt mijn haar ook wel terug?

Beste Kat,

Lastig om zo even een advies te geven. Het kan aan je medicijnen liggen maar ook aan je schidlklier. Het kan een tekort zijn in bepaalde voedingsstoffen. Je kunt dit beter goed uit laten zoeken.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Hallo,

Kan het slikken van DIM zorgen voor haaruitval?
Ik slik dit al langer dan 1 jaar i.v.m. het vasthouden van vocht en vet op mijn benen.
Echter heb ik ook gedurende die tijd last van haaruitval, omdat DIM in een andere blog als oestrogeenremmer wordt betiteld vraag ik mij af of dat een oorzaak zou kunnen zijn.
Ik ben wel ook 2 jaar geleden gestopt met de anticonceptiepil, 53 jaar oud en heb nog steeds een vrij regelmatige menstruatie.

M.vr.gr.
Greta

Ik heb zo’n 5 jaar darmklachten gehad door PDS en daardoor erg slecht (zeer eenzijdig) gegeten. Ik heb t idee dat mijn dunnere haar hierdoor komt, al viel t na mijn zwangerschap ook erg uit (dat was voorafgaand aan de klachten).
Sinds een half jaar kan ik alles weer eten. Ik heb t idee dat mijn haar wel iets dikker is geworden, maar tis nog steeds niet veel. Begrijp ik goed dat t 3 jaar duurt voor het weer normaal zou zijn?

Hoi Marileen,

Het is heel waarschijnlijk dat je verandering van voeding dit positieve effect heeft. Alopecia kan het gevolg zijn van een auto-immuunreactie. Als je je immuunsysteem ondersteunt door de juiste voeding en producten met suiker, gluten en zuivel mijdt kan dat echt enorme gevolgen hebben.Volhouden hoor!
Karen

Mijn kapper begrijpt er niets van, de uitval (breuk) in mijn haargrens aan de voorkant. Ongeveer 2 centimeter uitval heb ik normaal gesproken. Er groeien ook wel nieuwe haren, daarom zie je altijd een randje van ongeveer 2 centimeter (is veel) met korte plukjes van tussen de 1 en 4 centimeter, afhankelijk van wist ik het maar. We hebben alles de revue laten passeren: hormonen (kan), maar waarom groeit het dan de ene keer tot wel 4 cm lengte en de andere keer maar tot 1 cm? Altijd die pluizige voorkant. En dat terwijl ik verder lang haar heb… Mijn… Lees verder »

Hallo Brenda,

Het lijkt mij verstandig om toch eens goed naar je hormoonbalans te kijken. Als je haar onvoldoende voeding krijgt kan dat wel degelijk een hormonale oorzaak hebben. En omdat je aangeeft dat je dit ook van na je zwangerschappen herkent is een hormonale oorzaak best waarschijnlijk. Neem anders eens vrijblijvend contact met me op .

Karen
ilovefood

Hoi,
Al 20 jaar heb ik alopecia, het grootste deel van die tijd volledig. Sinds een half jaar eet ik geen suiker, gluten en zuivel meer en nu lijken mijn haar en wimpers terug te komen. Is dat ook te linken aan bovenstaand verhaal?

Dag Marileen, hoe gaat het nu met je haar sinds je gestopt bent let gluten eten?

Hallo Julia, Hormonale veranderingen kunnen inderdaad haaruitval veroorzaken. Evenals vitamine tekort (tijd van het jaar, vitamine D gebrek??). Maar ook andere oorzaken zoals bv stress of een streng dieet kunnen aanleiding zijn voor haaruitval. Haaruitval is een lastig probleem en ik moet echt wat meer weten voordat ik kan aangeven wat de oorzaak bij jou kan zijn. Ik adviseer je contact op te nemen met een trainer hormoonfactor bij jou in de buurt. Ik werk zelf in Rotterdam. We kunnen ook telefonisch of per skype een gesprek houden. Je kunt mij een email sturen; info@ilovefood.nu of het contactformulier op mijn… Lees verder »

Goedemiddag,

Ik heb een halfjaar de pil geslikt, daar ben ik nu mee gestopt. Kan ik hier haaruitval van hebben gekregen? Of is het meer voor de hand liggend dat dit komt door de tijd van het jaar? Ik let nu ook veel meer op het uitvallen van mijn haar. Ik ben 18 jaar.

Alvast bedankt,

Julia

Ik heb inmiddels de progestron creme van dr Lee geprobeerd. Zodra ik daarmee begin stopt mijn haaruitval direct. Stop ik met de creme dan begint het weer. Iemand een idee hoe dit nou kan?

Hoi Sandra, hoe gaat het nu? Gebruik je de creme van dr Lee nog? Ik ben er pas mee begonnen en nieuwsgierig naar ervaringsverhalen. Ben jij destijds ook vanwege je haarklachten begonnen met deze creme?

Hallo Elise, Ik raad je aan om eerst eens een uitgebreide anamnese (gesprek waarbij gekeken wordt naar klachten, ziektegeschiedenis, stressfactoren, medicijnen, voeding, leefstijl etc. om een totaalbeeld te krijgen) te laten doen bij een deskundige. Dan kan er goed gekeken worden naar wat de oorzaak van de haaruitval bij jou zou kunnen zijn en wat eventueel verder onderzocht moet worden. Als je veel stress gehad hebt is de kans inderdaad groot dat je hormonen uit balans zijn. En dat los je meestal niet op met alleen een multivitamine- en mineralensupplement. Je kunt mij een email sturen op info@ilovefood.nu of het… Lees verder »

Hallo Karen, Mijn haar is in ongeveer 10 jaar tijd steeds meer afgenomen. Had ik op mijn zestiende nog goed haar ( ook nooit een volle bos, altijd fijn haar gehad, maar wel genoeg haar) is dat nu echt zo’n 3 tot 4 keer minder geworden. Het is echt heel weinig, over het hele hoofd, en weet ook niet wat de oorzaak hier van is. Hormonen, de dokter zegt van niet, maar dat vertrouw ik toch niet. Heb wel vaak veel stress gehad. Wat raad je mij aan? Hoe kom ik erachter wat er met mijn haar aan de hand… Lees verder »

Hallo Sandra, Als de haaruitval drie maanden na je bevalling erg toeneemt is de kans groot dat het met hormonen (plotselinge daling progesteron) te maken heeft. De diane 35 pil wordt inderdaad veel voorgeschreven om de symptomen te bestrijden (deze pil laat de androgeenspiegels dalen, maar de vermoedelijke oorzaak (progesterontekort) wordt er niet mee opgelost). Mijn voorkeur gaat er naar uit om de hormonen op een natuurlijkere manier weer in balans te brengen (voeding, beweging en stressbeheersing). De diane 35 heeft behalve de werking op haaruitval ook veel andere (negatieve) werkingen. Bespreek de voor- en nadelen in ieder geval goed… Lees verder »

Ik heb 3 mnd na mijn bevalling haaruitval gekregrn, met bossen tegelijk… bloedonderzoek wees niks uit. Alleen de diane 35 pil stopt de haaruitval. Wat kan ik met het hormoonbalansdieet doen en wwar begin ik?

Hallo

Ik heb ook haaruitval na zwangerschap gekregen. Allen de diane 35 pil stopt de haaruitval. Hoe kan veranderingen aanbrengen dmv het hormoonbalansdieet en waar begin ik?

Groetjes Sandra

Hoi joyce, wat is die haarverdikker en hoe gebruik je dat? Ik ben echt wanhopig en verdrietig door mijn haaruitval, nu een jaar lang. Het wordt zichtbaar dunner. Ik hoop dat dit iets voor me is. Groetjes B

ik gebruik super million hair!! superspul.ik heb veel kale plekken en die maskeer je hiermee.succes

Beste Oot,

Ik kan me goed voorstellen dat je verdrietig bent vanwege de haaruitval . Haaruitval is heel ingrijpend en jammer genoeg een moeilijk op te lossen probleem. Ik kan je zo niet zeggen hoe lang dit nog duurt. Je doet al veel goede dingen door te stoppen met de pil, biologisch te eten en aan stress te werken etc.. Je kunt contact opnemen met een trainer hormoonfactor bij jou in de buurt om samen te kijken wat de oorzaak en eventuele oplossing is voor jouw haaruitval.

Ik heb al 7 maanden last van hevige haaruitval. Ik krijg er steeds meer verdriet om want mijn haar is van een gezonde bos nu naar dunne sprietjes waar ik niks meer mee kan. Elke dag is weer een vervelend moment als ik mijn haar ga wassen(was mijn haar om de dag). Eerst heel veel haarverlies met het wassen, dan als ik het kam en daarna weer als ik het fohn. Als ik s’avonds mijn haar nog een keer kam dan trek ik er weer een volle puk haar uit. Ik heb ze een keer geteld en kwam tot de… Lees verder »

Ga naar een endocrinoloog. Deze is bekend met hormonen en hoe deze moeten staan. Ik had vroeger enorm dik haar en nu is het dun en na het douchen lag er steeds een pluk haar. Sinds 4 weken neem ik extra progesteron, dit via een zetpil omdat het zo best opgenomen kan worden. Ineens merkte ik een 5-tal dagen geleden dat er geen haar meer in de douche lag, dat mijn haar sterker is, niet meer afbreekt en gezonder lijkt te worden. Wel heel minimaal natuurlijk, gezond haar en dit laten groeien duurt natuurlijk wel een tijdje. Maar dit is… Lees verder »

Biofothonen lichttherapie helpt je absoluut. zie vitahairlight.com de eerste specialisten zijn in nederland inmddels werkzaam. In duitsland is al bekend en zeeeer succesvol. veilig , duurzaam en geen bijwerkingen.

ik zit nu in de zelfse fase en ik ben op onderzoek uit gegaan. Ik kom steeds bij de optie dat ik mogrlijk een tekort aan oestrogeen hebt die ik normaal met de pil binnen krijg en nu niet meer ivm de spiraal. Mijn huisarts is hier niet mee bekend en staat er nog niet echt voor open maar er is veel over te vinden en welligt kan jij het bespreken. Een oorzaak van dit tekort is ook eem vette hoofdhuid door te snel werkende talg klieren. Misschien heb je hier wat aan. succes verder en geloof me ik weet… Lees verder »

Een tekort aan oestrogeen niet zo snel. Met de pil extra oestrogenen binnen krijgen is natuurlijk niet normaal. Veel vrouwen hebben een tekort aan progesteron. Met een spiraal maakt je lichaam meer cortisol aan en natuurlijk raakt je hele lichaam ontregeld door hormonale anticonceptie. Vet haar kan ook te maken hebben met een tekort aan vitamine B. Beste is vaak toch om het te laten uitzoeken, zoals met electro-acupunctuur of kinesiologie.

Lintwormen eten alle vitamine B in je darmen misschien goed als je eerst een kuur tegen lintwormen inneemt. Ik zag het een keer op tv en herken je klachten hierin. Lintworm kuur krijg je alleen op recept van de huisarts. Succes ermee hoop dat het helpt

Er zijn veel momenten waarop het haar gewoon wat dunner wordt. Vaak is dat tijdelijk, dus niets aan de hand. Ik gebruik een haarverdikker om mijn dunne haar dan te camoufleren. Werkt echt super en niemand die er iets van ziet.

Beste Joyce, wat voor haarverdikker gebruik je? Groetjes sandra

Googelen op Volume Hair Make-Up ! Super product , werkt echt goed .