Opleiding over hormonen

Over de opleiding Trainer Hormoonfactor

Deze opleiding over hormonen (tot hormooncoach) is ontwikkeld in samenwerking met Sonnevelt Opleidingen en bestaat ondertussen al 11 jaar. Meer dan 1.400 studenten zijn jou, vol tevredenheid voorgegaan (zie de reviews). In 10 dagen leer ik jou samen met mijn docententeam alles over de invloed van leefstijl op hormonen en hoe je hormonen weer in balans kunt brengen zonder hormoontherapie.

De voordelen:

Lesdagen

In deze opleiding over hormonen ontwikkel je kennis, vaardigheden en technieken om cliënten op een professionele wijze te begeleiden. Daarnaast krijg je inzicht in de wisselwerking tussen hormonen en de drie pijlers van het programma: voeding, training, en stress. Ook leer je om een individueel multidisciplinair behandelplan op te stellen, én ben je in staat om cliënten te begeleiden, stimuleren en motiveren met als doel: minder hormonale klachten, meer energie en nog een mooi lijf ook.

Klik hieronder op de onderwerpen per dag en lees wat er tijdens deze lesdag besproken wordt.

Kijk voor meer informatie over dé opleiding over hormonen op www.sonneveltopleidingen.nl
of neem contact op via info@sonneveltopleidingen.nl / 0418-515782.

Anderen over de hormoon opleiding

“Deze opleiding heeft mij ontzettend veel gebracht. De docenten zijn stuk voor stuk enthousiaste en gepassioneerde vakmensen. Je wordt erdoor aangestoken wat de studie dagen doet voorbij vliegen. De inhoud van de opleiding is super omdat er vanuit verschillende hoeken wordt gekeken naar de mens te kijken in zijn totaliteit. Er wordt geleerd hoe je stress en onbalans in kaart brengt, wat onderliggende oorzaken zijn waardoor je weet wat de eerste urgentie is om aandacht aan te besteden, en hoe te coachen.
Ik ben meteen met mezelf aan het werk gegaan en heb inmiddels mijn bloedresultaat binnen: Geen meetbare Hashimoto antistoffen meer. Super toch! Deze opleiding gaat het verschil maken om met zijn allen gezonder te worden, ook daar waar het niet verwacht wordt. En dit door bewustwording van “wat is gezonde leefstijl”. Voor mij mag dit de norm worden! Daarbij blijft Ralph Moorman ons ondersteunen met de laatste wetenschappelijke info of belangrijkheden via de Facebook community groep.
Niet te vergeten, Sonnevelt opleidingen zorgt ook voor het lobbyen van accreditaties voor de beroepsvereniging waar nodig is. En houdt vanuit toekomstperspectief een vinger aan de pols bij de politiek in den Haag. Kortom, deze mensen verdienen van mij allemaal een dikke vette 10!” 

~ Tanja Crabeels, therapeut

“De opleiding Trainer Hormoonfactor loste mijn verwachtingen ruimschoots in. Ik vond het interessant dat er naast de theorie rond het hormonale systeem en de hormoonfactor voeding ook aandacht was voor training, coaching naar gedragsverandering, spijsvertering en zelfs de psychologie van het eetgedrag. Bovendien slaagden de docenten erin om de leerstof toegankelijk te maken en op een boeiende manier over te brengen. Het is best een pittige opleiding. De leerstof is uitgebreid en het niveau is hoog, dus het vraagt wat inzet om dat alles binnen die tijdspanne van enkele maanden te beheersen. Maar je expertise gaat er zo in korte tijd wel sterk op vooruit en je bent meteen klaar om het in de praktijk te gaan toepassen.De opleiding Trainer Hormoonfactor loste mijn verwachtingen ruimschoots in. Ik vond het interessant dat er naast de theorie rond het hormonale systeem en de hormoonfactor voeding ook aandacht was voor training, coaching naar gedragsverandering, spijsvertering en zelfs de psychologie van het eetgedrag. Bovendien slaagden de docenten erin om de leerstof toegankelijk te maken en op een boeiende manier over te brengen. Het is best een pittige opleiding. De leerstof is uitgebreid en het niveau is hoog, dus het vraagt wat inzet om dat alles binnen die tijdspanne van enkele maanden te beheersen. Maar je expertise gaat er zo in korte tijd wel sterk op vooruit en je bent meteen klaar om het in de praktijk te gaan toepassen.”

~ Leen Pairon, voedingscoach

Wat ik zo bijzonder en erg prettig vind aan iedereen die een bijdrage levert aan de opleiding Trainer Hormoonfactor, is dat ze altijd vol enthousiasme de lessen geven. Je kunt zien dat wat ze doen echt hun passie is en ook al hebben ze de lessen al zo vaak gegeven, ik krijg toch het gevoel alsof ze het voor de eerste keer vertellen. Dat geldt voor Ralph Moorman, maar ook voor de andere docenten in zijn opleiding. Top! En het werkt aanstekelijk!

~ Suzanne van der Hoek, life coach

“Wauw, vier maanden volop studeren en nieuwe dingen leren zitten er nu op. Wat is het snel gegaan en wat heb ik veel geleerd in de afgelopen maanden. Ik begon aan deze studie vanuit persoonlijke interesse (en ervaring) maar zonder enige basiskennis.
Nooit verwacht dat er zoveel, in mijn ogen, medische kennis bij kwam kijken. Hoe werkt het lichaam eigenlijk, wat valt er allemaal samen en hoe zorgt het lichaam er dan ook weer voor dat dit tot uiting komt.
Na iedere lesdag kwam ik thuis, moe maar onwijs enthousiast over wat ik nu weer geleerd had. De materie heeft een bepaalde snaar geraakt, ik heb in de afgelopen vier maanden diverse andere boeken gelezen over hormonen en voeding. De keukenkastjes zijn uitgezocht en ook de voeding in huis wordt stapje voor stapje (nog meer) verbeterd.
Ik geloof in deze stof, het werkt en het heeft echt een effect op meerdere plekken in het lichaam. Nu is het tijd om voor mezelf te gaan kijken (en beslissen) wat ik hier mee wil doen.
Zoveel ideeën in mijn hoofd, hoe ga ik dit allemaal concretiseren en uitwerken. Toen ik de keuze maakte om te stoppen met werken om tijd te besteden aan mijzelf en de studie sprak een collega bedrijfsarts de wijze woorden ‘Let maar op, als je gaat studeren gaat het weer stromen’ naar mij uit. Wat is deze quote nu toepasbaar. Het stroomt weer, ik heb
nieuwe inzichten gekregen en ben volop gemotiveerd om de opgedane kennis in een voor mij passende werkwijze in de praktijk te gaan brengen.
Ralph en alle andere leraren, bedankt voor het delen en gepassioneerd overbrengen van jullie kennis!”

~ Lotte Woudt-Nooij, startend leefstijlcoach

“Ik ben dik tevreden! Mijn verwachtingen zijn overtroffen. Wat een fijne lessen, interessante stof, enthousiaste docenten (allemaal!) en leuke medestudenten heb ik ontmoet. Echt een feest. Ik ben heel erg enthousiast over deze studie.”

~ Jolanda Overdijk, hormoonfactortrainer

“Jullie hebben een fantastische opleiding over hormonen neergezet. Van mij had het nog uitgebreider mogen zijn. Het was een lange tijd geleden dat ik met energie, na een lange dag studie, de dag eindigde. Zeker weten dat ik voldoende kennis heb opgebouwd.”

~ Kirsten Timmermans, hormooncoach

“Ik wil jou en je team via deze weg hartelijk bedanken voor de mooie opleiding en kennis wat jullie met alle passie delen. Voor mij was de opleiding ‘een reis’: ene keer inspirerend, dan weer motiverend, dan weer confronterend. Al met al een hele mooie ervaring. Vooral aan het einde van de opleiding ga je de connecties zien tussen alle hormonen en leefstijl factoren, en de kennis gaat echt indalen. Het heeft me veel (toekomst)perspectief geboden.”

~ Debbie Algoe-Swart, uit interesse

Datum: De lesdagen zijn op 5 aaneengesloten vrijdagen en zaterdagen verdeelt over 4 a 5 maanden. Bekijk hier het rooster.

Tijd:  09.30 tot 16.30 uur

Locatie: Health center Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg (gratis parkeren, makkelijk te bereiken met OV)

Prijs: Informeer bij Sonnevelt Opleidingen hoe je belastingtechnisch voordelig uit kan komen. Bekijk hier de prijs en voordelen.

Docenten: Ralph Moorman, Astrid te Winkel, Ronald Smit, Jacqueline Vogelaar, Danielle Krijtenburg

Voor wie: De opleiding Trainer Hormoonfactor heeft een brede doelgroep. De doelgroep wil graag kennis en tools om de hormonale balans positief te kunnen beïnvloeden bij de cliënt door middel van voedings- en leefstijlcoaching. Dat kan betekenen dat je werkt of werkzaam wil zijn in de gezondheids-/leefstijlbranche, maar je kunt het ook volgen vanuit eigen interesse. De opleiding is populair bij orthomoleculaire therapeuten, natuurgeneeskundigen, diëtisten, gewichtsconsulentes, personal trainers, fitnesscoaches, leefstijlcoaches, mental coaches, stresscounselors, schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, tandartsen en huisartsen. Ook zonder enige achtergrondkennis op het gebied van voeding en leefstijl zijn er deelnemers die een carrièreswitch willen maken en als ‘hormoonfactorcoach’ aan de slag willen. Binnen Sonnevelt opleidingen is onze opleiding ook een keuzevak wanneer je vitaliteitscoach wil worden.

Aantal personen: Maximaal 30 deelnemers

Meer informatie: Op www.sonneveltopleidingen.nl of neem contact op via info@sonneveltopleidingen.nl / 0418-515782.

Je kunt deze
opleiding volgen om:

Een aantal studenten schreven een blog over de opleiding. Wellicht kunnen zij jou overtuigen:

Teus Vink: ‘Bedankt team hormoonfactor’

Virgil Smit: ‘Complete opleiding om cliënten te begeleiden’

Annemieke van Druten: ‘Kan niet wachten om aan de slag te gaan’

Brigitte Eeftink: ‘De opleiding heeft mij veel gebracht’

Sharon Stover: ‘Alle docenten zijn zeer bevlogen’

Voordelen na de opleiding:

 

Sonnevelt is als instituut geaccrediteerd door de SNRO, dit heet een systeemaccreditatie. Een SNRO-systeemaccreditatie monitort onze structurele kwaliteitsprocessen en geeft studenten, beroepsverenigingen en verzekeraars zekerheid over de kwaliteit en het niveau van onze opleidingen en onze na- en bijscholing. De SNRO houdt toezicht op:
1. Onze visie op onderwijs en hoe wij deze realiseren.
2. Het HBO-niveau van ons onderwijs.
3. Hoe wij structureel onze kwaliteit verbeteren.
Opleidingen worden afgerond met een diploma waarop de SNRO-accreditatie is vermeld.

Sonnevelt is in het bezit van het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Het NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland. Het keurmerk is een onafhankelijke erkenning van kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt en geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor Sonnevelt.

Sonnevelt is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In dit register zijn onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Door deze registratie kunnen wij onze opleidingen zonder btw aanbieden.

Ja, ik wil meer info!