geslachtshormoon

Geslachtshormoon

De drie meest gestelde vragen over het geslachtshormoon.

Wat is het geslachtshormoon?

Een geslachtshormoon stimuleert in meer of mindere mate vrouwelijke of mannelijke eigenschappen. Zo hebben mannen en vrouwen in feite dezelfde hormonen maar in een andere verhouding met net een andere functionaliteit. Mannelijk hormoon is testosteron en de vrouwelijke hormonen zijn oestrogeen en progesteron.

Wat is de functie van deze hormonen?

Ze hebben allerlei functies op verschillende niveaus. Zo zijn er receptoren te vinden voor hormonen in onze geslachtsorganen, maar ook in de hersenen en in de meest uiteenlopende weefsels zoals de spieren (gespierdere mannen) en onze huid (behaardere mannen).

Welk klieren produceren geslachtshormonen?

Ze worden geproduceerd in de testikels (teelballen), eierstokken (ovaria) en de bijnieren (bijnierschors). In het vetweefsel wordt ook (nog wat van) het geslachtshormoon oestrogeen geproduceerd door testosteron er in om te zetten met hulp van het enzym aromatase.

Ir. Ralph Moorman

Uitleg volgens Wikipedia

[ratings]

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us