dagcursus het zijn je hormonen

Dagcursus hormoonbalans voor vrouwen

Door Barbara Havenith en Ralph Moorman

Dagcursus hormoonbalans voor vrouwen

Door Barbara Havenith en Ralph Moorman

next-de-hormoonfactor

Over hormonen en vrouwenklachten

Tijdens de 'dagcursus hormoonbalans voor vrouwen' gaat ir. Ralph Moorman (ochtend) en drs. Barbara Havenith (middag) uitgebreid in op hormonen en vrouwenklachten. Je leert behandelprotocollen voor onder andere zwangerschapsproblemen, menopauze en menstruatieklachten. Voorafgaand wordt geacht het boek 'Hormoonbalans voor vrouwen' gelezen te hebben.

Accreditatietoekenning KTNO (VBAG + NVST) 0,5 ECTS, MBOG 6 SBU (3 medisch en 3 algemeen), AVIG (6 punten NG of IG), V&VN (6 punten), KNOV (6 punten) .

Je kunt deze
dagcursus volgen om:

Inzicht te krijgen in het hormoonsysteem van de vrouw

De symptomen en oorzaken van vrouwenklachten duidelijk te krijgen

Op een natuurlijke manier vrouwenklachten te verminderen

Handige tips over voeding, beweging en stress te krijgen om hormonen te beïnvloeden

Programma

hieronder het dagprogramma van de dagcursus "hormoonbalans voor vrouwen"

  • 09:20 - 09:30 | Inloop op Zoom
  • 09:30 - 11:15 | Wat je moet weten over jouw hormonen, hoe je weer in balans komt en zwangerschap
  • 11:15 - 11:30 | Pauze
  • 11:30 - 12:45 | Praktijkvoorbeelden en vraag & antwoord
  • 12:45 - 13:45 | Lunch pauze
  • 13:45 - 15:00 | Vrouwenklachten, oorzaken en remedie, supplementen algemeen en medicijnen algemeen
  • 15:00 - 15:00 | Pauze
  • 15:15 - 16:30 |Praktijkvoorbeelden en vraag & antwoord

Datum: November 2023 (exacte datum volgt). Mail bij interesse naar info@dehormoonfactor.nl. Dan plaatsen we je op de interesselijst

Tijd: 09.30 tot 16.30 uur

Locatie: Online via ZOOM

Prijs: 150 euro inclusief 21% btw

Docenten: Ralph Moorman en Barbara Havenith

Voor wie: Deze dag is voor mensen die werken in de gezondheids-/leefstijl branche die meer willen weten over de meest voorkomende hormoonklachten bij de vrouw.

Aantal personen: Maximaal 30 deelnemers

Barbara-Havenith advertentie

Barbara Havenith

Barbara is orthomoleculair arts én vrouwenarts (regulier gynaecoloog) in haar gynaecologiepraktijk 'Hormoonpoli' in Boxmeer. Wel combineert ze de reguliere aanpak met leefstijl- en voedingsadvies en met complementaire methoden.

Tijdens deze middag gaat Barbara dieper in op cholesterol in relatie tot geslachtshormonen. Geeft ze uitleg over insulineresistentie (insuline, PMS, oestrogeendominantie, suppletie) én  komen de onderwerpen PMDD, de pil, OAC, hormoonverstorende stoffen, menstruele migraine, progesterontekort, PCOS, overgang en complementaire therapie aan bod.

Assortiment van ralph moorman

Ralph Moorman

Ik ben Ralph Moorman, voedingsdeskundige en hormoonkenner. Na mijn studie voedingsmiddelentechnologie ben ik mij gaan richten op de invloed van voeding en beweging op het hormonale systeem.

Tijdens deze ochtend geef ik uitleg over wat er mis kan gaan in het hormoonsysteem en dan vooral bij de geslachtshormonen. Leer ik je over oestrogeendominantie, vervrouwelijking, serotonine en SHBG. Daarnaast behandel ik belangrijke onderwerpen met betrekking tot de zwangerschap (prolactine, oxytocine, zwangerschapsdiabetes, postpartum thyreoïditis, immuniteit) én ga ik kort langs 36 andere vrouwenklachten!

Anderen over de cursus

“Het was een hele leuke en leerzame dag. Ik vond het fijn om weer even bij Health Center Hoenderdaal te zijn; het is een prachtige locatie. De hormonen opfris van Ralph is altijd weer super en ik heb ook enorm genoten van de middag waarbij Barbara haar kennis met ons deelde en we nog dieper in zijn gegaan op de vrouwenklachten. Echt fantastisch en een waardevolle aanvulling voor mij. Krijg steeds meer vrouwen in mijn praktijk met uiteenlopende hormonale klachten dus heb ik er erg veel aan gehad. Jammer dat het maar 1 dag was."

~ Nina Brands

"Ik heb een goed gevoel aan deze dag overgehouden. Leerzaam en duidelijk. Het was ook leuk om met collega's te kunnen sparren.”

~ Luciënne Ruigrok

“Ik vond het een hele leuke en interessante dag. Er hing een fijne sfeer en qua informatie zeker nuttig. De tijd vloog echt voorbij!”

~ Ellen Brummans

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties