Lesdag 2 van dé opleiding over hormonen

Auteur: Ir. Ralph Moorman | Reacties:

hormooncoach lesdag 2

Tijdens lesdag 2 van de opleiding hormooncoach / trainer hormoonfactor leer je meer over de oorzaken, symptomen en oplossingen bij hormoonklachten.

De leerdoelen van lesdag 2

  1. Hormonale disbalansen kunnen herkennen.
  2. Leefstijloorzaken van hormonale klachten kennen.
  3. Remedies van hormonale klachten kunnen verklaren.

De onderwerpen

  • Schildklierproblemen
  • Bijnierproblemen
  • Insulineproblemen
  • Vrouwelijke hormonen
  • Mannelijke hormonen
  • Groeihormoonproblemen
  • Melatoninetekort

De inleiding

De informatie in dit hoofdstuk is zeer belangrijk. Als je de symptomen van hormonale problemen goed kent, dan kun je een goede diagnose stellen. Uiteraard vereist dit ervaring, dus je moet er flink mee oefenen in de praktijk.

Eigenlijk heb je van je cliënten dan geen bloedtest meer nodig. Goede artsen werken ook meer met symptomen dan met bloedwaarden.
Bloedwaarden zijn meer een dubbelcheck en een soort verantwoording naar de medische commissies toe. Helaas werken de meeste reguliere artsen en protocollen vaak met bloedwaarden en zijn klachten of symptomen ondergeschikt. Er zijn mensen die alle symptomen hebben, terwijl hun bloedwaarden toch binnen de marges zijn. Vaak worden die mensen naar huis gestuurd met de diagnose ‘psychisch probleem’.

In de praktijk blijkt echter dat de symptomen vaak verdwijnen als je deze mensen toch behandelt, ondanks de goede bloedwaarden. Mijn aanbeveling: focus op de symptomen, die zijn het allerbelangrijkst. Wanneer je veel symptomen van een hormonale onbalans ziet (en er is geen medisch probleem), dan kun je vervolgens in de leefstijlanalyse op zoek naar mogelijke oorzaken. Door deze oorzaken aan te pakken kunnen symptomen verdwijnen.

In deze opleiding ligt de focus op het in balans brengen van hormonen door middel van coaching op het gebied van levensstijl.
Symptoombestrijding kan nuttig en levensreddend zijn, maar uiteindelijk is wegnemen van de oorzaak indien mogelijk het einddoel. Door de oorzaak aan te pakken, vraag je het lichaam zelf iets te doen, en dit is altijd beter dan symptomen
van buitenaf bestrijden. Hiermee maak je de ‘symptoombestrijder’ (een medicijn, supplement of behandeling) overbodig en dat is goed omdat een symptoombestrijder bijna altijd een bijwerking heeft. Het lichaam heeft vaak een logische reden om een bepaalde balans in te stellen en als je het lichaam dwingt tot iets anders met symptoombestrijders, zal het altijd tegenstribbelen.

In dit hoofdstuk behandelen we diverse hormonale problemen. We starten steeds bij de symptomen.

-> Terug naar het overzicht van de opleiding hormooncoach

-> Aanmelden bij Sonnevelt Opleidingen

Deel de blog op:

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties