Tijdens de online cursus tot boodschappencoach leer jij de enige echte supermarktsafari!

Vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas is gekomen, ‘light-producten’ waar je dik van wordt, saus met schadelijke toevoegingen: de supermarkt ligt vol levensmiddelen die de gezondheid kunnen schaden. De informatie op de etiketten is vaak regelrecht misleidend. Gelukkig zijn er ook gezonde, schone en ‘eerlijke’ producten in de schappen te vinden – als je weet waar je op moet letten. In het boek De boodschappencoach – Het beste uit de supermarkt, vertel ik hoe je producten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel.
Tijdens deze cursus gaan we veel verder qua informatie en coachen zodat jij jouw klant nog beter kan helpen aan een gezond gewicht en meer energie! 
op supermarktsafari

Een boodschappencoach:

  • Ontwikkelt kennis, vaardigheden en technieken om zijn/haar cliënten op een professionele wijze te begeleiden in de supermarkt.
  • Is in staat om zijn/haar client te enthousiasmeren en op een unieke, praktische wijze aan te zetten tot gedragsverandering in de supermarkt.
  • Kan uitleg geven wat voor goede en slechte eigenschappen een product uit de supermarkt heeft, hoe producenten en supermarkten mensen verleiden én waarom sommige levensmiddelen gezond én ongezond zijn voor je gezondheid.

Wat krijg je tijdens de cursus over  supermarkt voeding?

Inhoud

Gedurende 25 modules gaan we langs alle afdelingen van de supermarkt. Middels video's, factsheets en oefentoetsen leer je op een praktische manier de ins en outs van levensmiddelenindustrie.

Examen

Er vindt een multiple choice examen plaats. Het zijn 60 ABC vragen. We gebruiken de vragen uit de oefentoetsen.

Portfolio

*In 2 A4’tjes een opzet uitschrijven van de ultieme rondleiding door de supermarkt. Schrijf in een tijdschema uit hoe de supermarktsafari eruitziet. Noteer per onderdeel (lees afdeling) welke uitleg je geeft. Laat zien dat je de klant meeneemt op reis en kan enthousiasmeren zodat een kickstart gerealiseerd wordt.

*In maximaal 1 A4 beschrijven hoe de 2 proef-supermarktsafari’s met proef cliënten zijn gegaan, welke feedback je kreeg en welke punten je de volgende keer verbetert.

*In maximaal 1 A4 beschrijven hoe jij dit product/ deze dienst gaat vermarkten binnen jouw bedrijf en als je geen bedrijf hebt, wat je met de geleerde stof gaat doen.

Zoom

*Start gezamenlijk via ZOOM. Tijdens de start geef ik uitleg over de inhoud van de cursus. De opzet van het programma, de mogelijkheden tot contact/ stellen van vragen, een geschikte manier van studeren, het in te leveren portfolio. Daarnaast zal ik je enthousiasmeren bij het studeren én stimuleren de praktijk in te gaan middels proef-rondleidingen. Daarna ga je met mede-studenten een break-out room in om samen te starten.

*Halverwege de cursus  is er een gezamenlijk moment via ZOOM. Tijdens dit moment is er alle tijd voor het stellen van vragen. Ik sta stil bij een aantal interessante vragen die in de voorbije maand gesteld zijn onder de video’s. Tevens geef ik aan dat het tijd is om praktijkervaring op te doen. Daarna ga je met mede-studenten een break-out room in om te brainstormen over jouw ideale safari.

*Einde gezamenlijk via ZOOM om samen de cursus af te sluiten. Ik geef een samenvatting van de cursus, tips hoe je de supermarktsafari op de markt kan brengen, en hoe je up to date blijft.

Accreditatie

BLCN (leefstijlcoach scholing 8), MBOG (22 sbu algemeen - medisch 0,79 ects)