melatonine hormoon

Melatonine hormoon

De drie meest gestelde vragen over het melatonine hormoon worden hier beantwoord.

Wat is melatonine?

Melatonine staat ook wel bekend als het slaaphormoon. Het wordt aangemaakt in de pijnappelklier (epifyse, pineal gland) en heeft een belangrijke functie in ons slaappatroon en het dag- en nachtritme. Een belangrijk hormoon met een tegengestelde werking (antagonist) is cortisol. Dit hormoon is juist overdag actief bij het waken. Zo is het dag- en nachtpatroon een soort dans tussen deze twee hormonen.

Wat is de functie van het melatonine hormoon?

Melatonine zorgt voor het inslapen, doorslapen, de diepte van de slaap en de duur ervan. Daarnaast is melatonine ook een goede antioxidant die ons beschermt tegen een overmaat aan vrije radicalen in ons lichaam.

Zijn er bijwerkingen?

Melatonine kan gesuppleerd worden en bij de meeste mensen treedt er niet zo gauw gewenning op. Er zijn echter mensen die melatonine niet goed af kunnen breken, waardoor ze kunnen gaan stapelen als ze blijven suppleren in een hoge dosis. Over de optimale dosering is veel discussie.

Ir. Ralph Moorman

Uitleg volgens Wikipedia

(2stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mij de nieuwsbrief te sturen + mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us