hormoonfactor leefstijl

Hormoonfactor leefstijl uitgelegd

Heb je moeite met afvallen? Weinig energie? Hormoongerelateerde klachten? Verdiep je in de De hormoonfactor leefstijl en breng jouw hormonen in balans!

Over De hormoonfactor leefstijl

Deze leefstijl brengt het hormoonsysteem terug in evenwicht en heeft meer voordelen dan alleen verbetering in de lichaamssamenstelling.

Je leert hier alles op het gebied van leefstijl in relatie tot hormonen. Onder leefstijl verstaan wij: voeding, training en stressbeperking. Door veranderingen aan te brengen op deze 3 punten merk je dat veel voorkomende klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Download online hormoontest

Wie is Ralph Moorman?

Op mijn persoonlijke website lees je meer over mijn bezigheden. Daarnaast kan ik je >dit interview< aanbevelen als je meer wil weten over mij.

www.ralphmoorman.nl

Voorstellen team hormoonfactor

Ik run dit mooie concept niet alleen. Samen met een heel team aan toppers werken we elke dag aan onze missie: mensen bewust maken van onze ongezonde leefstijl – wat leidt tot onder andere een ‘hormonale disbalans’ die veel gezondheidsklachten veroorzaakt.

Even voorstellen

Samenvatting: Breng je hormonen in balans

Met deze 3 tips kan jij direct aan de slag om jouw hormonen in balans te krijgen. Ik vertel je over voeding, beweging en stress en geef daar goede voorbeelden bij zodat het voor jou nog duidelijker wordt.

Samenvatting

1.Voeding en hormonen

Ik heb levensmiddelentechnologie gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en mij gespecialiseerd in de invloed van voeding op het hormoonsysteem.

Van dichtbij heb ik kunnen zien hoe voedingsgrondstoffen bewerkt worden tot de eindproducten die in de supermarkt naar je lonken. Wat er in de fabriek met voeding gedaan wordt, heeft meer met chemie te maken dan met kookkunst. Door voeding sterk te verhitten, mechanisch te bewerken en van allerlei chemische toevoegingen te voorzien, wordt de voeding verpest. Dit is niet goed voor je hormoonsysteem.

Al die kant-en-klaarmaaltijden, blikken en dozen waar ‘verrijkt met vitamines’ en ‘goed voor hart- en bloedvaten’ op staat, kun je maar beter links laten liggen. Verse en onbewerkte natuurproducten genieten de voorkeur binnen de hormoonfactor leefstijl.

Link voeding en hormonen

voeding

2.Sport en hormonen

Lange en zware training is slecht voor je hormonen en je figuur! Training met als doel calorieën verbranden heeft ook geen zin. Waarom eigenlijk niet?

  • Je verbrandt tijdens een lange, zware cardiosessie te weinig om echt af te vallen.
  • Daarnaast verbrand je niet alleen vet, maar ook spieren.
  • Je verstoort de hormonen die jou slank moeten houden.

Kort en intensief bewegen is de beste manier om een optimale hormoonbalans te bereiken. Daarom duurt de work-out nooit langer dan 60 minuten. De ideale work-out voor een gemiddeld persoon bestaat uit een combinatie van 40 minuten krachttraining en 20 minuten cardiotraining. Twee tot drie keer per week trainen is meestal voldoende bij de hormoonfactor leefstijl.

Link sporten en hormonen

training

3.Ontspanning en hormonen

Veel mensen denken dat je door stress mager wordt, maar dat is lang niet altijd waar (behalve wanneer je geen hap door je keel kunt krijgen).

Wie veel stress heeft, maakt veel van het stresshormoon cortisol aan. Cortisol zorgt voor de afbraak van spierweefsel, terwijl spierweefsel juist zo belangrijk is voor het basaalmetabolisme, oftewel de ’24-uursverbranding’.

Cortisol verhoogt de bloedsuikerspiegel, die vervolgens met een hoge aanmaak van insuline in toom moet worden gehouden. Veel insuline betekent dat je sneller energie als vet opslaat – vooral in de buikstreek – en minder vet verbrandt.

Mensen die veel stress hebben zijn daarom geneigd vooral rondom het middel uit te dijen, terwijl hun ledematen door spierverlies dunner worden. Typische stresskippen hebben magere armen, benen en billen, terwijl de buik uitpuilt.

Dus ook binnen de hormoonfactor leefstijl geldt: ontspan zoveel mogelijk!

Link ontspanning en hormonen

ontspanning

Doel: Gezond afvallen

De meest gestelde vraag op deze website is: Hoe kan ik op een gezonde manier afvallen? Er zijn vele wegen naar Rome en die heb ik in deze blog allemaal naast elkaar gezet, zodat jij zelf kan kiezen bij welk onderwerp jij het meest baat denkt te hebben.

Overzicht gezond afvallen

Doel: Anti-aging

In mijn zoektocht naar alles over leefstijl en hormonen kwam ik al snel op het spoor van de anti-aging stroming. Ik heb hier heel veel over mogen leren tijdens artsenseminars en gesprekken met voornamelijk Amerikaanse artsen. Dit ging zowel over schoonheid van binnenuit als buitenaf.

Overzicht anti-aging

Doel: Algemene klachten verhelpen

Er zijn klachten die een link kunnen hebben met jouw hormoonsysteem. Enkele voorbeelden van klachten met haar oplossingen heb ik uitgewerkt in blogs:

Doel: Hormoonklachten verhelpen

Iedere hormoonklier (hieronder vetgedrukt) heeft zijn eigen klachten en symptomen. De meest belangrijke heb ik voor je uitgewerkt (oorzaken – symptomen – oplossingen):

1. Hypothalamus

2. Hypofyse:

3. Schildklier:

4. Bijnier:

5a. Eierstokken:

5b. Teelballen:

6. Alvleesklier:

7. Pijnappelklier:

Succesverhalen

In de loop der jaren hebben vele mensen de leefwijze van De hormoonfactor toegepast. Een aantal van hen hebben hun succesverhalen opgestuurd. Graag deel ik hun verhalen met jou.

Overzicht succesverhalen

Onderbouwing hormoonfactor concept

Graag leg ik uit op welke manier De hormoonfactor onderbouwd is. Ik maak gebruik van vier pijlers.

  1. Wetenschappelijke onderzoeksresultaten
  2. Onderbouwde aannames
  3. Praktijkervaring
  4. Rationaliteit

Uitwerking 4 pijlers

Vergoed door zorgverzekeraar?

Op de website van onze collega’s kun je zien of ze/ welke accreditatie ze hebben. De mogelijkheid bestaat dat zij vergoed worden. Dit kun je met onze collega’s zelf bespreken.

Overzicht van coaches

Wat kost De hormoonfactor leefstijl?

Voor iedereen maken we dit concept mogelijk. Je kan zelf gratis aan de slag door het e-book te downloaden, de tips uit de blogs op te volgen én lid te worden van onze socialmediakanalen: Facebook, Instagram en Youtube. Daarnaast kan je 1 van de boeken kopen voor €24,95. Wil je online begeleiding op het gebied van voeding, dan is er het 4-weekse kookprogramma ‘de kookcoach à €75. Wanneer je liever een op eensessies met coaching wil, dan kan je een afspraak maken met 1 van onze collega’s bij jou in de buurt. Met de coach kan je overleggen of je een eenmalig consult afneemt of meer begeleiding. De prijzen verschillen per collega en duur van het traject.

Extra: Ben je echt zo enthousiast over voeding en hormonen en wil je veel meer hierover leren? Dan kan je jezelf ook inschrijven voor onze cursus over supermarktvoeding of voor onze opleiding over hormonen i.r.t. voeding.

Overzicht van producten

Ik hoop je met dit overzicht een duidelijk beeld te hebben gegeven over het hormoonfactorconcept.

Ir. Ralph Moorman

(134stemmen, gemiddeld: 3,54 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Judica van Riessen
Judica van Riessen
3 jaren geleden

Op 7 september a.s. fiets ik -als de benen mee willen- twee maal op een dag de Ventoux op om geld p te halen voor onderzoek naar hersentumoren. Bij eerdere edities gebruikte ik altijd Isostar in mijn bidons. De beklimming duurt in mijn tempo 3 uur (een kant), de tweede kant, die ik er gelijk achteraan doe, duurt ook ongeveer net zo lang. De ervaring leert dat het vaak warm weer is, dat je veel moet drinken en blijven eten. Het is geen klim om grote maaltijden te verorberen. Je moet het hebben van energie uit je drinken en kleine… Lees verder »

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Judica van Riessen
3 jaren geleden

Beste Judica,

Probeer zo dicht mogelijk bij de leefstijl volgens de Hormoonfactor te blijven. Voor zo’n zware tocht is het misschien wel goed om toch, tijdelijk, wat hoger in de koolhydraten te gaan zitten waarbij je misschien kunt kiezen voor complexere koolhydraten i.p.v. witte pasta’s. Bruine rijstpasta is een alternatief. Misschien kun je zelf een drankje maken dat lijkt op Isostar maar wat minder suikers bevat? Verder zou je misschien zelf wat notenrepen kunnen maken?

Linda
Linda
3 jaren geleden

Goede morgen, mijn parnter vind gezond eten, en voedingssupplementen onzin. Hij geeft het feit dat ik steeds ziek ben ook de schuld daar aan. Echter weet ik dat ik een lekke darm heb, die helaas gewoon niet over wil gaan. Heb hem nu 1,5 jaar. En ik weet dat dat de oorzaak is van mijn slechte weerstand. Daarnaast heb ik in voorgaande jaren (eet nu zo’n 5 jaar gezond) alleen maar gezondheidsvoordelen ervaren. Ik had bijvoorbeeld geen hormoonproblemen meer en onwijze sportdoelen behaald. Ik krijg dit niet aan hem uitgelegd. Daarnaast is hij bang dat door de manier waarop ik… Lees verder »

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Linda
3 jaren geleden

Hoi Linda,

Lastig hè, de reacties die je krijgt als je gezonder gaat leven? Je moet mensen steeds uitleggen waarom je zo eet en niet “normaal”. En je hoort steeds dat je alles binnenkrijgt, als je gezond eet. Maar ja, wie eet er nog gezond? En bevat onze voeding echt nog wel alles wat je nodig hebt?
Mijn ervaring? Probeer anderen niet te overtuigen en respecteer dat zij niet achter jouw leefstijl staan. Vraag ook of zij die van jou willen respecteren. En wat je lekkende darm betreft: misschien kun je hiervoor een darmtherapeut bezoeken?

Succes!

Linda
Linda
Antwoord aan  Gerda van Dijk
3 jaren geleden

Beste Gerda, Bedankt voor de reactie. Echter ligt het helaas minder simpel als het niet uitleggen/overtuigen. Wat mijn omgeving ervan vind maakt me niks uit. Maar met je partner woon je toch samen in 1huis en samen het zelfde eten hoort er bij. Dit zit bij beide in de opvoeding en om hier elke avond ruzie over te maken is ook zo wat.. Hij is wat autistisch aangelegd (dit zegt hij ook zelf). En als hij dan gaat twijfelen aan of ik de toekomstige Kids van zorg wil ontzien.. Moet ik toch met een strak onderbouwt verhaal over de tafel… Lees verder »

Chris
Chris
Antwoord aan  Linda
1 jaar geleden

Wat betreft kindervoeding : kijk ook eens op de site van Amber Albarda, kindervoedingscoach. Als zij hem niet kan overtuigen, dan kan niemand hem overtuigen…

Jolanda
Jolanda
Antwoord aan  Gerda van Dijk
2 jaren geleden

Gluten en gist zeker vermijden

Janneke
Janneke
Antwoord aan  Linda
2 jaren geleden

Uitleggen zal weinig zeggen en je hebt het gevoel je te moeten verdedigen. Hoorde het eens iemand zó uitleggen: een gevoelig persoon hoort ‘s Avonds wat geritsel in de tuin en kan daardoor een inbraak voorkomen. Een ongevoelig persoon slaapt overal doorheen en wordt wakker in een leeggeroofd huis. Veel mensen kunnen schijnbaar alles eten en doen, een tijd, en worden dan ‘getroffen’ door een ziekte. Denk dat je ook wel hebt uitgelegd dat medische zorg soms nodig is maar dat je veel kan voorkomen en dat alternatief en regulier ook samen kunnen gaan. Verder: zit je relatie überhaupt wel… Lees verder »

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us