Hormoonfactor leefstijl

Auteur: Ir. Ralph Moorman

hormoonfactor leefstijl

Heb je moeite met afvallen? Weinig energie? Hormonale klachten? Verdiep je in de de hormoonfactor leefstijl en breng jouw hormonen in balans!

Over De hormoonfactor leefstijl

Deze leefstijl brengt het hormoonsysteem terug in evenwicht en heeft meer voordelen dan alleen verbetering in de lichaamssamenstelling.

Je leert hier alles op het gebied van leefstijl in relatie tot hormonen. Onder leefstijl verstaan wij: voeding, training en stressmanagement. Door veranderingen aan te brengen op deze 3 punten merk je dat veel voorkomende klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Download online hormoontest

1.Voeding en hormonen

Ik heb levensmiddelentechnologie gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en mij gespecialiseerd in de invloed van voeding op het hormoonsysteem.

Van dichtbij heb ik kunnen zien hoe voedingsgrondstoffen bewerkt worden tot de eindproducten die in de supermarkt naar je lonken. Wat er in de fabriek met voeding gedaan wordt, heeft meer met chemie te maken dan met kookkunst. Door voeding sterk te verhitten, mechanisch te bewerken en van allerlei chemische toevoegingen te voorzien, wordt de voeding verpest. Dit is niet goed voor je hormoonsysteem.

Al die kant-en-klaarmaaltijden, blikken en dozen waar ‘verrijkt met vitamines’ en ‘goed voor hart- en bloedvaten’ op staat, kun je maar beter links laten liggen. Verse en onbewerkte natuurproducten genieten de voorkeur om te eten binnen de hormoonfactor leefstijl.

Link voeding en hormonen

voeding

2.Sport en hormonen

Lange en zware training is slecht voor je hormonen en je figuur! Training op een lage intensiteit met als doel calorieën verbranden heeft ook geen zin. Waarom eigenlijk niet?

  • Je verbrandt tijdens een lange, zware cardiosessie te weinig om echt af te vallen.
  • Daarnaast verbrand je niet alleen vet, maar ook spieren.
  • Je verstoort de hormonen die jou slank moeten houden.

Kort en intensief bewegen is de beste manier om een optimale hormoonbalans te bereiken. Daarom duurt de work-out nooit langer dan 60 minuten. De ideale work-out voor een gemiddeld persoon bestaat uit een combinatie van 40 minuten krachttraining en 20 minuten cardiotraining. Twee tot drie keer per week trainen is meestal voldoende bij de hormoonfactor leefstijl. Je bouwt jezelf eigenlijk om tot een optimale vetverbrandingsmachine met een grote spiermassa (verbruikt veel energie), goede conditie (zuurstofopname capaciteit is hoog om meer vet te kunnen verbranden) en gebalanceerde hormonen.

Link sporten en hormonen

training

3.Ontspanning en hormonen

Veel mensen denken dat je door stress mager wordt, maar dat is lang niet altijd waar (behalve wanneer je geen hap door je keel kunt krijgen).

Wie veel stress heeft, maakt veel van het stresshormoon cortisol aan. Cortisol zorgt voor de afbraak van spierweefsel, terwijl spierweefsel juist zo belangrijk is voor het basaalmetabolisme, oftewel de ’24-uursverbranding’.

Cortisol verhoogt de bloedsuikerspiegel, die vervolgens met een hoge aanmaak van insuline in toom moet worden gehouden. Veel insuline betekent dat je sneller energie als vet opslaat – vooral in de buikstreek – en minder vet verbrandt.

Mensen die veel stress hebben zijn daarom geneigd vooral rondom het middel uit te dijen, terwijl hun ledematen door spierverlies dunner worden. Typische stresskippen hebben magere armen, benen en billen, terwijl de buik uitpuilt.

Dus ook binnen de hormoonfactor leefstijl geldt: ontspan zoveel mogelijk!

Link ontspanning en hormonen

ontspanning

Onderbouwing

Ik wil je graag uitleggen op welke manier dit concept onderbouwd is. Ik maak gebruik van de vier pijlers wetenschappelijke onderzoeksresultaten, onderbouwde aannames, praktijkervaring en rationaliteit.

Wie is Ralph Moorman en z’n team?

Ik run dit mooie concept niet alleen. Samen met een team aan toppers werken we elke dag aan onze missie: mensen inspireren om gezonder te gaan leven. Op mijn persoonlijke website lees je meer over mijn andere bezigheden.

Vergoed door zorgverzekeraar?

Mijn 1 op 1 coachtrajecten worden niet vergoed. Door heel Nederland zijn er echter ook therapeuten en coaches (trainer hormoonfactor) die jou kunnen helpen. Op hun eigen website kun je zien of ze/ welke accreditatie ze hebben. De mogelijkheid bestaat ook dat zij vergoed worden.

Wat kost De hormoonfactor leefstijl?

Voor iedereen maken we dit concept mogelijk. Je kan zelf gratis aan de slag door het e-book (pdf) te downloaden (inclusief recepten en weekmenu), de tips uit de blogs op te volgen én lid te worden van onze socialmediakanalen: Instagram, Facebook en Youtube.

Daarnaast kan je 1 van de boeken kopen voor €24,95 of gebruikmaken van deze actie: Wil je online begeleiding naast het boek? Volg dan de 4-weekse online ‘Hormoonfactor Kickstart’ met 50% korting i.c.m. het boek De hormoonfactor!

Ben je echt zo enthousiast over voeding en hormonen en wil je veel meer hierover leren? Dan kan je jezelf ook inschrijven voor onze cursus over supermarktvoeding of voor onze opleiding over hormonen i.r.t. voeding.

Link producten/ diensten

Ik hoop je met dit overzicht een duidelijk beeld te hebben gegeven van het hormoonfactorconcept.

Ir. Ralph Moorman

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties