hashimoto diagnose

Hashimoto diagnose

ellen tiben hormoonfactor trainer coachEllen Tiben: “Eet voornamelijk gluten-, soja-, en zuivelvrij. Er zou een sterke relatie zijn tussen glutenintolerantie en Hashimoto.”

Als kind had ik al allergieën en was ik astmatisch. Als ik griep kreeg, kreeg ik daar bronchitis en astma bij. Daarvoor heb ik vele prednisonkuren gehad. Ik gebruikte pufjes en moest vaak naar het Academisch Ziekenhuis voor onderzoeken. In mijn pubertijd deed ik veel aan sport, voornamelijk schaatsen. Ook rolde ik de modellenwereld in en kreeg automatisch te maken met voeding. Ik moest op bepaalde plaatsen afvallen van het modellenbureau (ook al was ik lang en slank) en ik deed dat. Nog niet wetende dat je door minder calorieën tot je te nemen, je schildklier enorm vertraagd! Ergens moet het rond die tijd zijn geweest dat mijn lichaam het enorm moeilijk heeft gehad. Nu denk ik ook dat het toen wel de aanleiding tot de ziekte van Hashimoto kan zijn geweest. Maar zeker weten doe ik het niet..

4 à 5 jaar geleden kreeg ik steeds meer vage klachten. Vooral de moeheid speelde parten. Zeker  voor mijn jonge leeftijd was dat niet normaal. Soms voelde ik me net een oud dametje. Mijn energie was niet meer te vergelijken van mijn energie toen ik 21 jaar was. Toen schaatste ik nog wedstrijden deed veel aan deze sport. Ik dacht dat het met mijn Pfeiffer, die ik ooit had, te maken zou hebben omdat men zei dat dat altijd in je lichaam zou blijven zitten. Dat was dus niet zo.

Ik ging zelf op speurtocht omdat ik bij mijn huisarts niet verder kwam. Ik voelde me niet serieus genomen en de huisarts deed mij overkomen alsof ik een aansteller was, een zeurkous. Met mij zou niets aan de hand zijn ik was nog jong dus dat kon niet. Hij kon ook niets ernstigs vinden. Mijn huisarts leek het daarom niet nodig om verder te kijken.

Eigenlijk hadden ze toen al een volledig schildklieronderzoek moeten doen: TSH, vrije T3 en vrij T4 en ook antilichamen tegen de schildklier. Helaas kijkt men in het reguliere circuit alleen maar naar TSH en de vrije T4-waarden. Een goed bloedonderzoek is daarom nodig. De testen voor Hashimoto zijn anti-thyroglobuline en anti-TPO. Deze testen had ik in het verleden in 2009 al gedaan. Ik ben daarna naar het gezondheidscentrum in Bunnik gegaan. Daar werd helaas niets met de uitslagen gedaan. Een reeks aan supplementen werd mij voorgeschreven die ik uiteindelijk zelf heb stopgezet omdat het financieel de spuigaten uit liep. En het deed niets voor hetgeen er aan de hand was.

Daarna was ik op advies van een vriendin naar een arts geweest, die tevens dezelfde lijst met uitslagen onder zijn neus kreeg. Ook daar was eigenlijk al duidelijk dat ik Hashimoto had, maar ook hij vertelde me er niets over. Ik kreeg alleen een dosis cortisol voorgeschreven die ook nog eens een vervelende bijwerking had.

Toen ik zelf de opleiding tot Trainer Hormoonfactor had afgerond,  wist ik dat er wel degelijk iets niet helemaal in orde was.

Op een gegeven moment woonde ik toevallig een lezing bij van mevrouw M. Zahavi. Zij heeft o.a. het boek ‘Bijnieruitputting’ van J. Wilson vertaald. Nadat ik bij deze lezing van mevrouw Zahavi was geweest, mocht ik eens op de koffie komen. Ik heb toen de lijsten met uitslagen meegebracht en ook zij concludeerde dat ik te veel anti-stoffen had en waarschijnlijk de ziekte van Hashimoto.

Na uitgebreid bloedonderzoek bleek ook mijn TSH-waarde enorm hoog. Dit betekende dat mijn schildklier veel te traag werkte. Bij Hashimoto ziet je immuunsysteem de schildklier als het ware als indringer en wil hem afstoten. Ook was mijn schildklier licht vergroot (ontstoken). Dit is nagekeken met een scan in het ziekenhuis. Doordat het immuunsysteem zich tegen de schildklier keert (de schildkliercellen), gaan deze cellen stuk, waardoor de schildklier steeds trager gaat werken. Dit proces verloopt zeer langzaam, zodat er steeds meer klachten ontstaan nadat de schildklier steeds minder hormonen afgeeft.

Ik weet nu als geen ander wat je te wachten staat bij de ziekte en wat er belangrijk is voor de behandeling van de ziekte van Hashimoto. Dat het vanaf nu alleen maar beter met me zal gaan. Hoe belangrijk een hormonale balans is. Dat ik het nu ook, in dit geval, goed op mezelf kan toepassen. Ik ben daarom blij dat ik 3 jaar geleden mijn leefstijl helemaal heb aangepast.

Eet voornamelijk gluten-, soja-, en zuivelvrij. Er zou een sterke relatie zijn tussen glutenintolerantie en Hashimoto. De structuur van gluten zou erg lijken op het schildklierhormoon. Als men gluten consumeert, valt het immuunsysteem de gluten aan maar ook de schildklier. Een behandeling met bio-identieke hormonen kan ook nodig zijn om de schildklier goed in te stellen. Soms wordt ook LDN (Low Dose Naltrexone) toegepast.

Het frappante is dat de ziekte van Hashimoto vooral voorkomt bij mensen met een bepaalde erfelijke aanleg en met andere auto-immuunziekten in de familie. De ziekte van Hashimoto komt veel voor, maar treft vooral volwassen vrouwen.

De schildklier maakt de volgende hormonen: T4 (thyroxine) en in mindere mate T3 (tri-jodothyronine), deze worden aan ons bloed afgegeven. Op deze wijze worden T4+T3 vervoerd naar de andere weefsels. Hoeveel schildklierhormoon er geproduceerd moet worden, wordt zelf door de schildklier geregeld samen met de hypofyse (klein orgaantje in de hersenen). De hypofyse geeft zo nodig TSH (thyreoid stimulerend hormoon) af. Schildklierhormoon heeft invloed op alle lichaamscellen en met name op de stofwisseling en het hartritme. Bij een zwangerschap is schildklierhormoon onder andere van belang voor de hersenontwikkeling van het kind.

Zorg bij het vermoeden van de ziekte van Hashimoto dat je terecht komt bij een goed behandelend arts. Die goede bloedtesten kan laten uitoefenen en alle schildklierwaarden laat meten.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

-> Lees hier het artikel over Hashimoto

(36stemmen, gemiddeld: 3,19 van de 5)

Loading...

111
Reageer op dit artikel

avatar
75 Comment threads
36 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
66 Comment authors
RobinGerda van DijkBiancaKimmyMalka Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Antje Fokkema
Gast
Antje Fokkema

Hallo Ellen,
mooi verhaal, ik was op zoek naar info hierover en je legt het goed uit.
Wel blijven er wat vragen bij mij: jij was eerst hormoonfactorcoach en ik neem aan dat je dan ook zelf je aan de hormoonfactor-facetten houdt. Hielp dat niet voldoende dan?
En dus ook: wat was er nodig om tot verbetering te komen?

Ellen
Gast

Hallo Antje,

Bedankt voor je e-mail! Ik neem aan dat je bekend bent met Hashimoto of? Ik ben nog steeds Hormoonfactor Trainer en leef volgens de Hormoonfactor. Dat komt alleen maar ten goede aan de ziekte van Hashimoto. Om tot verbetering te komen gebruik ik nu bio identieke hormonen. Het heeft nu even tijd nodig dat alles weer herstelt. Maar dat gaat zeker goed komen (-:

Jolanda
Gast
Jolanda

Ken je het boek van Amber Albarda; eet jezelf mooi, slank & gelukkig. Ook zei had Hashimoto. Misschien een opstapje om toch van deze ziekte af te komen?

Lieve groet, Jolanda

Angela
Gast
Angela

Hallo Jolanda, van deze ziekte kan je niet afkomen dus laat je niks wijs maken!
Je lichaam maakt antistoffen en daar is niks aan te doen!!!

Margreet veenendaal
Gast
Margreet veenendaal

Ik ben inderdaad ook benieuwd naar wat je er aan gedaan hebt .. behalve dat dieet volgen.

Ellen Tiben
Gast

Hallo Jolanda en Margreet, Bedankt voor jullie reacties. Ik ben nog in de beginfase. Vanaf nu zal het langzamerhand beter worden. Het heeft wel tijd nodig dat het lichaam zich kan herstellen. Helaas gaat dat niet zo snel als dat velen gewend zijn met een pilletje van de huisarts. Men zal veel geduld nodig moeten hebben, en een goede arts, wil men genezen van Hashimoto. Ondertussen doe ik er alles aan om me beter te voelen (-: En daarbij helpt de voeding van de Hormoonfactor zeer zeker. Ik krijg veel reacties van mensen op deze blog. Mocht je hulp nodig… Lees verder »

Yvonne
Gast
Yvonne

Beste Ellen , je schrijft genezen maar Hashimoto is niet te genezen

Bianca
Gast
Bianca

Waar kan je een afspraak maken?

Sofie Verweij
Gast
Sofie Verweij

Hoi Ellen, Wat een herkenbaar verhaal. Bij mij is op mijn 21ste ook de ziekte van hashimoto ontdenkt. Ik krijg hier nu al 5 jaar medicijnen voor. Thyrax 0,025mg. Gelukkig reageerd mijn lichaam hier goed op en heb ik geen hoge dosis nodig. Waar ik vaak wel tegen aan loop en waar jij mij misschien wat meer over kan vertellen is het feit dat ik niet weet wat juist goed is om te eten voor je schildklier. Als ik niet op tijd eet word ik snel flauw in mijn hoofd. Heb jij tips kwa eet gedrag en voedingsmiddelen? Graag hoor… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Hallo Sofie,

Bedankt voor je bericht! Ik kan je zeker tips en adviezen geven mbt voeding. Mocht je dat willen kan je altijd een afspraak maken bij me. En nemen we alles samen even door en kan je al je vragen stellen (-:

Gezonde groet,
Ellen Tiben.

Diana
Gast
Diana

Vraagje; bij mij is CVS gediagnosticeerd. De vermoeidheid is zo ontzettend killing. Heeft het eten volgens de Hormoonfactor ook invloed op CVS? Ik eet al praktisch geen suiker en Enummers en ik eet zuurdesembrood.

Groetjes

Diana

Ellen Tiben
Gast

Hallo Diana,

Jazeker heeft de voeding van de Hormoonfactor invloed daarop. Mocht je meer info willen kan je me ook altijd even een e-mail sturen naar info@ellentiben.nl dan kan ik je meer informatie geven.

Gezonde groet,
Ellen Tiben

sana
Gast
sana

Hoi ellen,

Heb je ook een eigen praktijk??

Groetjes Sana

Ellen Tiben
Gast

Hallo Sana,

Jazeker, ik heb een eigen praktijk aan huis.
Je kunt voor meer info even kijken op http://www.ellentiben.nl

Mocht je nog vragen hebben hoor ik deze graag.

Gezonde groet,
Ellen Tiben

Jasper
Gast
Jasper

Hallo Ellen, Ik heb nu een paar maanden last van haaruitval. ik ben een paar dagen geleden bij de huisarts geweest en die zei dat ik Alopecia areata heb. Echter heb ik nu zelf nog wat meer onderzoek gedaan en kwam ik erachter dat het misschien ook aan mijn schildklier kan liggen. Ik heb namelijk ook last van vermoeidheid. ik ben eigenlijk vermoeider als ik wakker word dan wanneer ik in de avond naar bed ga. Nu neem ik op advies van mijn moeder (die aardig wat weet over het menselijk lichaam als pedicure, manicure en schoonheidspecialist) al tabletten met… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Hallo Jasper,

Zoals ik het lees zou het best eens kunnen zijn dat er inderdaad meer aan de hand is. In mijn ogen zou er ook sprake kunnen zijn van bijnier uitputting. Ik sluit ook zeker niet uit dat de schildklier vertraagd is. Om dit zeker te weten en hoe het met je hormonale balans gesteld is kan je het beste even contact met me opnemen via info@ellentiben.nl

Gezonde groet,
Ellen Tiben

jody
Gast
jody

je komt niet van hashimoto af, hoogstens kan je zo goed mogelijk ermee leren leven, het is een auto immuun ziekte en voorlopig is daar nog geen genezing voor, auto immuun ziekten treffen vooral vrouwen.

Lucy Knorr
Gast
Lucy Knorr

Hallo Ellen, Ik ga binnenkort voor een eerste afspraak naar een internist. Ik heb erschillende symptomen, die mij nu ook aan Hashimoto doen denken (erge vermoeidheid, verwardheid,stress,exceem op hoofdhuid,hierdoor haaruitval gehad,trage hartslag en hartkloppingen,te lage Vit.D gehalte in bloed,depressief,pijnen in mijn onderlijf. Mijn twee zussen hebben ook een te langzaam werkende schildklier en een te laag vit.D gehalte in het bloed. De behandelend arts van hen zei, dat eerst de vit.D omhoog moest (tussen 150 en 200), voordat je denkt aan verdere behandeling. Komt jou dit bekend voor? Ik ben 64 jaar en iedereen zegt, dat het normaal is, dat… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Hallo Lucy! Bedankt voor uw e-mail. Het komt mij niet bekend voor om alleen maar vitamine-D op te schroeven. Er kan namelijk veel meer aan de hand zijn. Ik zit dan ook te denken aan een ijzer te kort, een eventueel darmprobleem (leaky-gut) en bijnieren en schildklier kunnen ook meespelen. Om zeker te weten welke hormonale disbalans er speelt, zou u er over kunnen denken een afspraak te maken. Men is nooit te oud om weer energieker en zich fitter en gezonder te voelen. Ieder mens kent zijn eigen lichaam het beste. Ik begrijp dat u wat nerveus kunt zijn… Lees verder »

Kristien
Gast
Kristien

Hoi Ellen

Wat jij zegt komt ook mij heel bekend voor! In februari is bij mij ook hashimoto vastgesteld. Ik heb medicatie geweigerd omdat ik het eerst zonder medicatie wilde proberen. Na me eerst uitvoerig te hebben geïnformeerd ben ik gaan eten volgens de voedselzandloper (komt ongeveer overeen met jou voedingsadvies) en heb ik me laten behandelen bij een acupuncturist. Resultaat is dat mijn antilichamen sindsdien alleen maar zijn blijven zakken en mijn schildklier al een hele tijd terug perfect werkt!

Veel succes nog met je praktijk

Groetjes

Sandy82
Gast
Sandy82

Goedendag
Bij welke accupuncturist bent u destijds hiervoor geweest?

Ejanssen
Gast
Ejanssen

Hallo Ellen.
Mijn huisarts heeft alleen de tsh laten bepalen. Hier kwam een tsh van 2.5 uit.
Niks aan het handje volgens hem. Vind de test sumier.
Ik heb het hele klachten patroon van een te trage schildklier. En neuropathie.
waar kan ik mijn schilklier uitgebreid laten screenen?
Ooit bloedtransfusie gehad waarbij ik anti stoffen ging aanmaken. Anti. K. Ik ben een vrouw van 53.
Gr. E J.

Ellen Tiben
Gast

Hallo Kristien,

Wat een super resultaat! Je kunt inderdaad door de juiste voeding ook al heel veel bereiken! Door extra op gluten te letten zijn bij mij de antistoffen ook gedaald. Voeding is je medicijn, zo bewijst het het maar weer! Heel veel succes!

Gezonde groet,
Ellen Tiben

Ellen Tiben
Gast

Beste E.J,

Vaak zeggen symptomen meer dan bloedwaarden alleen. Maar mocht u toch een uitgebreide schildkliertest willen doen, kan ik u daarvoor zeker een goed adres geven. Stuurt u dan gerust even een e-mail naar info@ellentiben.nl Bij deze kliniek kunnen ze alles nakijken, ook het verhaal dat u aangeeft over de antistoffen.
Heel veel succes!

Gezonde groet,
Ellen Tiben

Jeannette
Gast
Jeannette

Dag Ellen, Ik was al in 2008 gediagnosticeerd door de huisarts, geen medicijnen geslikt omdat ik het zelf op wilde lossen. Dankzij de astrologie/numerologie én de gekke eetgewoontes van mij (veel koolhydraten eten en maar niet verzadigd raken)tesamen met het boek van Christiane Beerlandt (waarom je een bepaalde ziekte hebt). Nu vandaag (eindelijk) naar de internist geweest en samen met mijn eigen onderzoek gaan we de ziekte aanpakken. Naast de pillen (100 mg per dag) en mijn eigen samengestelde dieet moet ik over 6 weken weer gaan prikken voor de waardes. (mijn TSH was hoger dan 100, en de antilichamen… Lees verder »

Kyra
Gast
Kyra

Hallo Ellen, mijn dochter van 15 jaar heeft 2 jaar geleden te horen gekregen dat zij de ziekte van Hashimoto heeft. Gelijktijdig werd er ook Mycoplasma geconstateerd. Voor haar hypotheroïde slikt zij nu Thyrax (1x wit en 1x blauw) en voor de Mycoplasma heeft zij 1 malig een antibiotica kuur gehad. Na 2 jaar voornamelijk thuis te hebben gezeten gaat zij nu sinds september weer “gewoon”naar school. Ik heb echter het idee dat haar gezondheid terugloopt. De vermoeidheid neemt weer toe en zij heeft veel last van “griep”verschijnselen en Ganglion in haar polsen. Ik zou heel graag meer willen weten… Lees verder »

Petra
Gast
Petra

Hoi Kyra, een tip laat uitzoeken waar je dochter op reageert en laat dit resetten. Zo zal ze zich weer beter gaan voelen. Deze methode heet Quantum alllergie. Als je daar op googled vind je meer info. In alkmaar en omstreken zitten theapeuten die kunnen helpen.

Ellen Tiben
Gast

Hallo Kyra,

Bedankt voor uw e-mail! Uw dochter kan zeker geholpen worden en zich beter voelen. Wellicht is LDN een goed middel voor haar, maar ook bio identiek schildklier hormoon. Voor meer info zou u het beste mij even een e-mail kunnen sturen. Dit kan naar info@ellentiben.nl

Mocht u nog vragen hebben hoor ik deze graag!

Gezonde groet,
Ellen Tiben

Mick Wagemans
Gast

Hoi Ellen, En ook mijn verhaal loopt in deze lijn. Vroeger zeer veel energie en stukje bij beetje nam dit af met allerlei klachten erbij. Tot februari 2013; mijn eerste hartinfarct; er hebben er nog verschillende gevolgd tot ik op 27 februari 5 omleidingen heb gekregen in UMC Utrecht. Probleem ? Mijn cholesterol was veel en veel te hoog. Ik ben daarmee erfelijk belast. 8 maanden na de operatie waren de cholesterol waarde nog slechter dan ooit te voren (ldl 6). Eindelijk ging iemand naar de schildklier kijken en na lang rommelen hoorde ik voor het eerst de naam Hashimoto.… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Beste Mick, Bedankt voor uw e-mail! En dat u zich herkent in de klachten die bij Hashimoto horen. Ik lees dat u een hartinfarct hebt gehad, dat is natuurlijk erg naar. En tevens zijn uw cholesterolwaarden erg hoog gaf men aan, ik neem aan dat dit vastgesteld is in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. In het ziekenhuis en in het algemeen werken artsen anders dan wij hormoonfactortrainers. Bij ons kan een hartinfarct duiden op een tekort aan magnesium. Ons hart is namelijk ook een spier.(Ik weet niet of u erg last van spierkramp heeft?) Een te hoog cholesterol… Lees verder »

Ryan
Gast
Ryan

Hallo Ellen, mij is nog veel onduidelijk. In 1999 opgenomen vanwege acute verlammingsverschijnselen door een overactieve schildklier die ervoor zorgde dat ik teveel mineralen uitscheidde en ik bijna geen kalium meer in me had, en nu gaat het weer mis. In november was mijn TSH 0,11 (nu 0,78) mijn vrij T4 ligt net boven de 15. Mijn T3 stabiel op 1,5. Mijn anti TPO is 7800, (das geen typefout) en ik heb van mijn internist niets gehoord over Hashimoto, alleen dat ze aan die antistoffen niets kunnen doen. Geen medicatie voorgeschreven gekregen dus. Ik word al jaren gekweld door hevige… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Hallo Ryan, Bedankt voor uw e-mail! Zoals ik uit uw e-mail begrijp is er zeker veel meer aan de hand. Ook zijn de antistoffen idd erg hoog, en kunnen idd duiden op Hashimoto. Om een goed beeld te krijgen welke disbalansen er spelen zou het wellicht verstandig zijn bij mij een afspraak in te plannen. Ik weet zeker dat ik uw verder kan helpen. Er valt namelijk op veel vlakken zeer zeker winst te boeken o.a. ook met een juiste voeding. En we kunnen zorgen dat de vermoeidheid weg gaat en u zich veel energieker zult voelen. Er is ook… Lees verder »

Adam Pawlik
Gast
Adam Pawlik

Hoi Ellen, Ben aan het overwegen om voor het eerst als ”supplementatie” T4 hormoon te gaan nemen. Maar twijfel tussen de synthetische vorm (Levothyroxinum) en de Bio identieke vorm. En denk daarbij hardop, als het zo is dat je antilichamen jou natuurlijke T3/T4 aanvallen, gaan ze dat dan ook niet net zozeer doen op de Bio identieke T4, maar wellicht minder op de synthetische vorm (omdat deze er net even anders uitziet). Zijn er verder andere negatieve reacties van het lichaam op de synthetische vorm (afgezien van slechtere opname/reactie op)? De synthetische vorm heb ik overigens al in bezit (via… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Hallo Adam,

Bedankt voor je bericht! Je kunt idd het beste de niet-synthetische vorm nemen voor schildkliermedicatie. De anti-lichamen of ook wel antistoffen vallen jouw schildklier aan, maar deze antistoffen kan je juist verlagen met voeding. Met het schildklierhormoon zorg je dat je je schildklier weer hoger instelt. Zodat deze op den duur weer normaal kan functioneren. Mocht je meer informatie willen kan je altijd een e-mail sturen via info@ellentiben.nl en tevens voor een afspraak, want ik kan je er natuurlijk heel veel meer over vertellen. Heel veel succes!

Alice willemsen
Gast
Alice willemsen

Hallo, heb nu ongeveer 14 jaar hashimoto en gebruik thyrax 1 witte en 1 blauwe voel mij er prima bij alleen af en toe last van mijn spieren en dan doe ik het rustig aan, er is mij wel verteld dat ik een boterham met roomboter moet eten, eentje dan, per dag omdat ik soms hartkloppingen heb, en vond dat wel een beetje eng, heb toen een specialist in het ziekenhuis gemaild en die vertelde mij dat van die roomboter en het werkt heb zelden nog hartkloppingen dus bij deze een tip! Sterkte allemaal Gr. Alice

Muriëlle
Gast
Muriëlle

Hallo Ellen; Bedoel je met bio identieke hormonen: varkensschildklierhormonen die je oa via de natuurarts voorgeschreven kunt krijgen? Die gebruik ik nu sinds een jaar of vijf, na eerst jaren thyrax geslikt te hebben. Ook ik leef volgens de hormoonfactor maar ik kan niet zeggen dat ik me hormonaal in balans voel. In tegendeel. Af en toe word ik er gek van, Ben zelf holistisch energetisch therapeut maar heb de energie niet om echt een praktijk te runnen. Ik kamp er al zeker 10 jaar mee. Altijd gelooft dat ik er vanaf kon komen maar begin steeds meer te twijfelen.… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Hallo Murielle, Bedankt voor uw bericht. Ik bedoel idd met bio identiek hormoon het varkensschildklierhormoon. Maar er zijn nog meer hormonen die ingezet kunnen worden. Dat ligt eraan welke hormonale disbalans er is. En dat is bij iedereen weer anders. Het kan idd dat je volgens de hormoonfactor eet, maar toch nog niet helemaal goed, te bedenken niet helemaal glutenvrij, te veel vet en soja producten. En het kan zijn dat uw niet goed ingesteld bent met het schildklierhormoon, en/of niet alles wat nodig is hebt wat goed is om Hashimoto te bestrijden. Ik ben er idd nog niet helemaal… Lees verder »

Sylvia
Gast
Sylvia

Hallo Ellen,
Ben zeer benieuwd naar die hormoonfactoor. Mijn TSH was 288 en anti-TPO >3000. Ofwel Hashimoto en een schildklier die niet of nauwelijks werkt. Ik slik nu 200 ucg Thyrax en voel me er goed bij. Wil alleen zo graag afvallen en dat lukt niet. Zuivelvrij? Ik dacht juist goed bezig te zijn door iedere ochtend een smoothie van veel fruit en yoghurt te nemen :S.

Ellen Tiben
Gast

Hallo Sylvia,

Dank voor je reactie. Je anti-TPO is schrikbarend hoog. Is dat nu nog steeds zo? Met de juiste voeding kan je met Hashimoto ook echt heel veel bereiken. Alleen een schildklierhormoon is helaas niet voldoende bij Hashimoto.Dat ligt er ook aan ik welk stadium bij jou de Hashimoto gevorderd is.Als je goed ingesteld bent met de juiste voeding en de nodige suppletie val jij ook zeker (weer) af! Mocht je meer info willen of een afspraak willen maken kun je altijd contact opnemen via: info@ellentiben.nl

Annet Rurh
Gast
Annet Rurh

Beste Ellen, Ik heb ook al een aantal jaren de ziekte van Hashimoto, mijn schildklier werkt helemaal niet meer en ben dus volledig afhankelijk van de chemische schildklierhormonen. Het instellen / uitbalanceren van het hormoon is lastig. Afhankelijk van je dagelijkse activiteiten heb je een bepaalde hoeveelheid hormoon nodig hebt. In tijden van stress is dit anders dan in wanneer je in een rustigere periode zit. De internist zegt steeds “ omdat het chemisch medicijn is dat je je nooit optimaal kan voelen”! Er zijn dus dagen dat je net zo moe opstaat als je naar bed bent gegaan, niet… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Beste A.R,

Bedankt voor uw e-mail! Het is idd zo dat zoals ik in uw verhaal lees, u wellicht niet helemaal goed ingesteld bent met het schildklierhormoon. Er valt zo veel winst nog bij u te behalen, en velen zijn u al voor gegaan.Mocht u meer informatie willen en/of begeleiding hierbij, kunt u het beste een afspraak bij mij maken. Voor meer info kunt u een e-mail sturen naar: info@ellentiben.nl Ik weet zeker dat u zich veel meer mens zult voelen dan dat nu het geval is! Gezonde groet, Ellen Tiben

Muriel Conen
Gast
Muriel Conen

Hallo Ellen,

Ik heb zelf ook de ziekte van Hashimoto (en Addison en Coeliakie…). Al mijn ervaringen en tips deel ik nu via mijn blog hallohashimoto.nl Misschien ook interessant voor jou om te lezen.

Vriendelijke groet,
Muriel Conen

niki snelders
Gast
niki snelders

Hallo ellen

twee jaar geleden is er bij mij hashimoto vast gesteld, ik moet nu 100mg medicijnen nemen, en heb toen bijna drie weken in bed gelegen.
nu was het een tijdje beter, maar zeker niet super.
nu ben ik terug naar af, heel moe, depri enz, ik ben het zo moe, mij zo te voelen.
wat moet ik doen, weet jij hier raad mee?
dank je

groeten
niki snelders

Ellen Tiben
Gast

Hallo Niki,

Bedankt voor je bericht! Zeker weet ik hier wel raad mee, en kan ik je er advies in geven, zodat je je snel weer beter zult voelen. Het lijkt me raadzaam dat je een afspraak bij me inplant zodat we meteen kunnen gaan starten. Voor meer informatie en een afspraak: info@ellentiben.nl
Gezonde groet, Ellen Tiben
Onderwerp Hashimoto

Monique
Gast
Monique

Hallo Ellen, Zeer waarschijnlijk heb ik de ziekte van Hashimoto. Er is al een echo gemaakt van mijn schildklier waar kleine cyste’s opzitten en er is bloed afgenomen voor mijn antistoffen en sommige blijken niet goed te zijn. Heb heel veel vage klachten ben heel gauw moe, ben met zeer regelmatig mijn stem kwijt voor circa 3 a 4 weken. Met slikken voel ik ook een soort bal dat mijn keel dichtknijpt en dan lucht te weinig binnen krijg. Internist vind het allemaal maar vaag maar ik voel me zo ontzettend moe en heb het idee dat je niet begrepen… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Hallo Monique! Bedankt voor je e-mail! Deze klachten komen idd voor bij Hashimoto. Ik wil je adviseren om spoedig een afspraak bij me in te plannen. Je hebt echt snel een goede behandeling nodig. De cystes die jij noemt zijn nodulen die kunnen voorkomen op de schildklier. Het geeft aan dat als je een brok of bal in je keel hebt, de schildklier erg vergroot is en deze dan ontstoken kan zijn. Vandaar ook dat je spoedig een goede behandeling nodig hebt. En ik kan jou hierbij zeker helpen. Mail me gerust voor een afspraak, zodat je je snel weer… Lees verder »

serena wiesenekker
Gast
serena wiesenekker

Hoi Ellen

Graag zou ik met jou in contact willen komen als dat kan.
Ik loop tegen heel veel problemen aan door een trage schildklier en ik heb dus het vermoeden dat ik ook de ziekte van hashimoto heb.
Ik hoor graag van je.

Met vriendelijke groet,
Serena Wiesenekker

Ellen Tiben
Gast

Hallo Serena, Bedankt voor uw bericht! U kunt mij altijd een email sturen via: info@ellentiben.nl of bellen via: 06-27276480. Mocht u nog meer vragen hebben hoor ik deze graag.
Gezonde groet,
Ellen Tiben

Melissa
Gast
Melissa

Hallo, Ik loop al sinds mijn tienerjaren met bepaalde vage klachten die nu langzamerhand steeds ernstiger worden. In het verleden is mij twee keer verteld dat ik een lichte schildklierafwijking heb, maar niets ernstigs en dus niet de oorzaak van mijn klachten. Mijn huidige arts heeft ook (in 2007 en 2013) naar mijn schildklier waardes gekeken en gezegd dat deze normaal zijn. Echter, in 2007 heeft hij alleen mijn TSH waarde ( toen 0,9 mU/L ) en T4 vrije thyroxine ( toen 15,4 pmol/L) laten onderzoeken en in 2013 weer mijn TSH waarde ( toen 1,6 mU/L ). Alles viel… Lees verder »

margriet Smit Westerveld
Gast
margriet Smit Westerveld

Hoi wou alleen even reageren op de ziekte , inderdaad van Hashimoto komt je nooit meer af helaas ,was het maar zo dan heb ik het niet meer x

Ellen Tiben
Gast

Hallo Melissa, Bij jou is zeker uitgebreider onderzoek nodig. Vooral naar de anti-TPO waardes. Als deze erg hoog zijn zie je dus dat er Hashimoto in het spel is. Als je wilt kun je via mij ook een uitgebreid bloedonderzoek doen. Ik kan je veel tips en informatie geven voor het behandeltraject van Hashimoto want daar is zeker iets aan te doen. Als je er niets mee doet, verschrompelt de schildklier uiteindelijk. Dit is een zeer langzaam proces. Je gaat je dus steeds minder goed voelen met allerlei kwaaltjes van dien. Dat gebeurd bij een onbehandelde of onvoldoende behandelde Hashimoto.… Lees verder »

Petra
Gast
Petra

Dag Ellen, ook ik heb hashimoto. Nu zou ik graag LDN gaan gebruiken maar heb begrepen dat je dat beter niet kan doen als je candida hebt.. Aangezien ik veel last heb van mijn darmen, durf ik niet aan LDN te beginnen.. Heb jij hier ervaring mee?
Ik hoor het graag!

Clarina Kos
Gast
Clarina Kos

Beste Ellen, Begin van deze zomer is bij mij Hashimoto vastgesteld door mijn huisarts. Ik had een hoge TSH waarde en bijna geen schildklier werking meer, ernstig ijzer tekort en ook Vit.D een waarde van 20. Dus daar schrok ik enorm van en op aanraden van de huisarts ben ik naar een diëtiste geweest. Vervolgens ben ik mijn dieet gaan veranderen. Geen suikers, koffie, melkproducten, om de suikerspiegel in balans te brengen. Nu ben ik ook gluten vrij gaan eten. Al met al een hele verandering in mijn leven. Ik ben 63 jaar.Ik denk dat het nu wel beter gaat,… Lees verder »

Ellen Tiben
Gast

Beste mevrouw Kos, Inmiddels heeft u mij ook een persoonlijk bericht verzonden. Deze zal ik beantwoorden. Om te achterhalen hoe het met uw antistoffen is gesteld is het het beste om te laten testen op de anti-TPO waarde. En vaak zeggen symptomen meer dan bloedwaarden. U bent al een goede weg ingeslagen om uw voedingspatroon te gaan veranderen. Dat gaat op den duur zeker helpen. Maar het is belangrijk dat u goed weet hoe u moet gaan eten en waar u op moet letten. Ik kan u daar dan ook alles over vertellen. In de e-mail zal ik op uw… Lees verder »

Pegie
Gast
Pegie

Beste Ellen, heb net te horen gekregen dat ook ik de ziekte van hashimoto heb, mijn waarde van antilichamen zijn rond de 1580 wat volgens mijn huisarts veel te veel is , normaal mag het niet meer dan 35 zijn , ben juist begonnen met het medicijn levothyyrodine 50 en neem ook een multivitamenenkuur en kuur vitamine D , sinds drie dagen begonnen met glutenvrij, zuivelvrij en sojavrijdieet, zou graag mijn normaal leven terug willen krijgen, nu ben ik zo moe elke dag, pijnlijke spieren en gewrichten , haaruitval gewichtstoename en ben verschrikkelijk emotioneel en mijn zelfvertrouwen is ver zoek,… Lees verder »

Ellen
Gast

Hallo Pegie, Ik denk dat wij inmiddels al contact hebben gehad via e-mail. Waarin ik uw vragen heb beantwoord. Het is zeker goed om gluten, soja en zuivel vrij te gaan eten. Ik wacht uw reactie mbt ons e-mail verkeer af. Gezonde groet, Ellen Tiben

tamara
Gast
tamara

Hoihoi,
Ik wil mij ook hierop laten testen maar wat precies moet ik dan zeggen tegen de huisarts wat ze moeten onderzoeken ? Welke waardes?
Kan dit wel bij de huisarts of moetik doorgestuurd worde naar bijvoorbeeld de internist ?
Alvast bedankt

Ellen
Gast

Hallo Tamara,

Mocht je erover nadenken om een goed schildklier waarden onderzoek te doen zijn dit de belangrijkste waarden om te laten meten: TSH, T4, T3, anti-TPO, Ft3, Ft4. Sommige huisartsen willen meewerken. Bij een andere zul je wat meer moeite moeten doen. Lukt het niet kan het ook via mij aangezien ik samenwerk met een kliniek. Hopende je hiermee je vraag te hebben beantwoord. Voor meer informatie kan je altijd nog op ellentiben.nl kijken. Of stuur je een e-mail naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

govaert-van weert greta
Gast
govaert-van weert greta

kan u ook dokters, ziekenhuizen, therapeuten if whatever in belgie aanbevelen?
Heel veel dank bij voorbaat. Ik hoop dat u me helpen kan.

Anne-Lee
Gast
Anne-Lee

Hallo Ellen, Gezien jij veel kennis hebt over de schildklierwerking wil ik mijn casus graag aan jou voorleggen. Bij mij is al ruim 12 jaar een verlaging van de T4 echter blijft mijn TSH netjes. Nu is mijn T4 weer een stuk verlaagd naar 11. Omdat mijn TSH netjes blijft vinden ze het wel best. Echter heb ik al jaren klachten die denk ik door een langzame schildklier verklaard kunnen worden. Ik heb nu bijna 4 jaar diabetes type 1 waarbij een te langzame schildklier ook veel voorkomt. Weet jij of te weinig t4 zonder verhoogde TSH ook klachten kan… Lees verder »

Ellen
Gast

Hallo Anne-Lee,

Bedankt voor uw e-mail. Ik ben helaas geen arts, en daarom kan ik hierover helaas niet veel info geven. Wel dat een gezonde voeding altijd bij kan dragen aan een goed functioneren van ons lichaam. Ik kan u altijd wat uitgebreidere info geven. Stuurt u dan even een email naar info@ellentiben.nl dan kunt u dat eens rustig doorlezen. Kunt u hier iets mee? Gezonde groet, Ellen Tiben

debbie
Gast
debbie

wow.. tipt door mijn zus om dit te lezen. .. ben zelf heel vermoeid.. altijd koud..loop al lang bij huisarts maar hij concludeerde telkens stress…vader verloren..6 wkn later mn zoon geboren 5 mnd later gescheiden..dat is ook niet niks..ondertussen 2 jaar verder.. fibromialgie geconcludeerd.. het restless legg syndrome geconcludeerd overal medicatie voor niks maakt t beter..pfeifer getest was het ook niet..en nu ik dit lees valt alles op ze plek.. dus wo naar de huisarts.. maar wat moet k dan vragen..mn schildklierwaarden goed te controleren??

Ellen
Gast

Hallo Debbie,

Bedankt voor je bericht. Als je een goede test wilt doen is het verstandig om op de volgende waarden te laten testen: anti-tpo, t4, t3, ft3, ft4 en tsh. Ik ben benieuwd wat er uit komt. Mocht je nog meer informatie willen kan je mij altijd een pb’tje sturen. Dan kun je alles ook nog even rustig doorlezen. Of bekijk eens de website: ellentiben.nl E-mail: info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

monique
Gast
monique

Ik heb sinds afgelopen dinsdag te horen gekregen dat ik nu officieel de ziekte van Hashimoto heb. Maar hoe nu verder. Mijn t4 en t3 zijn nu aardig stabiel anti stoffen veel te hoog. Met heel veel klachten die ik heb heel gauw moe vaak mijn stem volledig kwijt en dat er zelfs al zwarte vlekken op mijn schildklier zitten. Dat is zelfs al gesproken is dat hij er misschien volledig uit moet.
Is hier nou geen andere oplossing voor zijn er geen medicijnen die mijn antistoffen in bedwang kunnen houden.

Ellen Tiben
Gast

Hallo Monique, Bedankt voor je bericht. Er is zeker wel iets anders voor. Je schildklier hoeft er echt niet uit. Met een goede voeding komen we al een heel eind. Mocht je meer info willen stuur me dan gerust even een pb’tje. Dan kun je rustig alles even doorlezen. Ik hoor graag van je. Gezonde groet, Ellen Tiben

rosanne
Gast
rosanne

haaiiiii
ik ben rosanne en ik ben 16 jaar en ik weet sinds kort dat ik ook de ziekte van Hashimoto heb. Maar ik mag nog geen medicijnen omdat da anti stoffen eerst me lichaam uit moeten. Ik zoek iemand die in dezelfde situatie zit of heeft gezeten zodat ik een beetje weet wat er komen gaat
ik hoop een reactie te krijgen
alvast bedankt

x rosanne

Ellen Tiben
Gast

Hallo Rosanne, Allereerst dank voor je bericht. Het is een vreemd verhaal dat je geen medicatie mag omdat je anti stoffen eerst het lichaam uit moeten. Die anti stoffen zullen er altijd blijven namelijk als je geen actie onder neemt. Een goede voeding is het aller belangrijkste hierin. Ik kan je dan ook zo veel meer info geven. Omdat Hashimoto bij iedereen net weer iets anders uitpakt is het wellicht voor jou fijner om mij even persoonlijk een email te sturen zodat je alles even rustig op je gemak door kunt lezen. Dat doe je door een email te sturen… Lees verder »

aphaya
Gast
aphaya

Bij mij is het ontdekt toen ik 8 was en ik ben er 18 nu.. ik weet nog altijd niet door wat ik het gekregen heb, ik heb altijd een gezond voedingspatroon gehad dus… ik was blijkbaar éen van de jongsten die de ziekte kreeg op niet erfelijke basis. Mama nam me eerst ook niet serieus, achja pilletjes nemen he! Ik zou wel willen weten hoe ik er nu aan kom eigenlijk..

Ellen Tiben
Gast

Hallo Aphaya, Bedankt voor je email. Hoe je er aan komt heeft niet zozeer alleen met je voeding te maken maar ook met stress en darmen bijvoorbeeld. Mocht je willen weten hoe je er weer vanaf komt dan kan je me altijd even persoonlijk mailen. Zodat je alle info even rustig door kunt lezen voor jezelf. Een email stuur je dan naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

Wij stappen in op de plek waar jij op dit moment staat. Zelf aan de slag met onze boeken? Online begeleiding van ons? Of liever 1 op 1 afspreken met een collega van Ralph in de buurt?

-> Bekijk onze producten

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox