Hashimoto diagnose

ellen tiben hormoonfactor trainer coachEllen Tiben: “Eet voornamelijk gluten-, soja-, en zuivelvrij. Er zou een sterke relatie zijn tussen glutensensitiviteit en Hashimoto.”

Als kind had ik al allergieën en was ik astmatisch. Als ik griep kreeg, kreeg ik daar bronchitis en astma bij. Daarvoor heb ik vele prednisonkuren gehad. Ik gebruikte pufjes en moest vaak naar het Academisch Ziekenhuis voor onderzoeken. In mijn pubertijd deed ik veel aan sport, voornamelijk schaatsen. Ook rolde ik de modellenwereld in en kreeg automatisch te maken met voeding. Ik moest op bepaalde plaatsen afvallen van het modellenbureau (ook al was ik lang en slank) en ik deed dat. Nog niet wetende dat je door minder calorieën tot je te nemen, je schildklier enorm vertraagd! Ergens moet het rond die tijd zijn geweest dat mijn lichaam het enorm moeilijk heeft gehad. Nu denk ik ook dat het toen wel de aanleiding tot de ziekte van Hashimoto kan zijn geweest. Maar zeker weten doe ik het niet..

4 à 5 jaar geleden kreeg ik steeds meer vage klachten. Vooral de moeheid speelde parten. Zeker  voor mijn jonge leeftijd was dat niet normaal. Soms voelde ik me net een oud dametje. Mijn energie was niet meer te vergelijken van mijn energie toen ik 21 jaar was. Toen schaatste ik nog wedstrijden deed veel aan deze sport. Ik dacht dat het met mijn Pfeiffer, die ik ooit had, te maken zou hebben omdat men zei dat dat altijd in je lichaam zou blijven zitten. Dat was dus niet zo.

Ik ging zelf op speurtocht omdat ik bij mijn huisarts niet verder kwam. Ik voelde me niet serieus genomen en de huisarts deed mij overkomen alsof ik een aansteller was, een zeurkous. Met mij zou niets aan de hand zijn ik was nog jong dus dat kon niet. Hij kon ook niets ernstigs vinden. Mijn huisarts leek het daarom niet nodig om verder te kijken.

Eigenlijk hadden ze toen al een volledig schildklieronderzoek moeten doen: TSH, vrije T3 en vrij T4 en ook antilichamen tegen de schildklier. Helaas kijkt men in het reguliere circuit alleen maar naar TSH en de vrije T4-waarden. Een goed bloedonderzoek is daarom nodig. De testen voor Hashimoto zijn anti-thyroglobuline en anti-TPO. Deze testen had ik in het verleden in 2009 al gedaan. Ik ben daarna naar het gezondheidscentrum in Bunnik gegaan. Daar werd helaas niets met de uitslagen gedaan. Een reeks aan supplementen werd mij voorgeschreven die ik uiteindelijk zelf heb stopgezet omdat het financieel de spuigaten uit liep. En het deed niets voor hetgeen er aan de hand was.

Daarna was ik op advies van een vriendin naar een arts geweest, die tevens dezelfde lijst met uitslagen onder zijn neus kreeg. Ook daar was eigenlijk al duidelijk dat ik Hashimoto had, maar ook hij vertelde me er niets over. Ik kreeg alleen een dosis cortisol voorgeschreven die ook nog eens een vervelende bijwerking had.

Toen ik zelf de opleiding tot Trainer Hormoonfactor had afgerond,  wist ik dat er wel degelijk iets niet helemaal in orde was.

Op een gegeven moment woonde ik toevallig een lezing bij van mevrouw M. Zahavi. Zij heeft o.a. het boek ‘Bijnieruitputting’ van J. Wilson vertaald. Nadat ik bij deze lezing van mevrouw Zahavi was geweest, mocht ik eens op de koffie komen. Ik heb toen de lijsten met uitslagen meegebracht en ook zij concludeerde dat ik te veel anti-stoffen had en waarschijnlijk de ziekte van Hashimoto.

Na uitgebreid bloedonderzoek bleek ook mijn TSH-waarde enorm hoog. Dit betekende dat mijn schildklier veel te traag werkte. Bij Hashimoto ziet je immuunsysteem de schildklier als het ware als indringer en wil hem afstoten. Ook was mijn schildklier licht vergroot (ontstoken). Dit is nagekeken met een scan in het ziekenhuis. Doordat het immuunsysteem zich tegen de schildklier keert (de schildkliercellen), gaan deze cellen stuk, waardoor de schildklier steeds trager gaat werken. Dit proces verloopt zeer langzaam, zodat er steeds meer klachten ontstaan nadat de schildklier steeds minder hormonen afgeeft.

Ik weet nu als geen ander wat je te wachten staat bij de ziekte en wat er belangrijk is voor de behandeling van de ziekte van Hashimoto. Dat het vanaf nu alleen maar beter met me zal gaan. Hoe belangrijk een hormonale balans is. Dat ik het nu ook, in dit geval, goed op mezelf kan toepassen. Ik ben daarom blij dat ik 3 jaar geleden mijn leefstijl helemaal heb aangepast.

Eet voornamelijk gluten-, soja-, en zuivelvrij. Er zou een sterke relatie zijn tussen glutensensitiviteit en Hashimoto. De structuur van gluten zou erg lijken op het schildklierhormoon. Als men gluten consumeert, valt het immuunsysteem de gluten aan maar ook de schildklier. Een behandeling met bio-identieke hormonen kan ook nodig zijn om de schildklier goed in te stellen. Soms wordt ook LDN (Low Dose Naltrexone) toegepast.

Het frappante is dat de ziekte van Hashimoto vooral voorkomt bij mensen met een bepaalde erfelijke aanleg en met andere auto-immuunziekten in de familie. De ziekte van Hashimoto komt veel voor, maar treft vooral volwassen vrouwen.

De schildklier maakt de volgende hormonen: T4 (thyroxine) en in mindere mate T3 (tri-jodothyronine), deze worden aan ons bloed afgegeven. Op deze wijze worden T4+T3 vervoerd naar de andere weefsels. Hoeveel schildklierhormoon er geproduceerd moet worden, wordt zelf door de schildklier geregeld samen met de hypofyse (klein orgaantje in de hersenen). De hypofyse geeft zo nodig TSH (thyreoid stimulerend hormoon) af. Schildklierhormoon heeft invloed op alle lichaamscellen en met name op de stofwisseling en het hartritme. Bij een zwangerschap is schildklierhormoon onder andere van belang voor de hersenontwikkeling van het kind.

Zorg bij het vermoeden van de ziekte van Hashimoto dat je terecht komt bij een goed behandelend arts. Die goede bloedtesten kan laten uitoefenen en alle schildklierwaarden laat meten.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

-> Lees hier het artikel over Hashimoto

(53stemmen, gemiddeld: 3,11 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Antje Fokkema
Antje Fokkema
9 jaren geleden

Hallo Ellen,
mooi verhaal, ik was op zoek naar info hierover en je legt het goed uit.
Wel blijven er wat vragen bij mij: jij was eerst hormoonfactorcoach en ik neem aan dat je dan ook zelf je aan de hormoonfactor-facetten houdt. Hielp dat niet voldoende dan?
En dus ook: wat was er nodig om tot verbetering te komen?

Ellen
9 jaren geleden

Hallo Antje,

Bedankt voor je e-mail! Ik neem aan dat je bekend bent met Hashimoto of? Ik ben nog steeds Hormoonfactor Trainer en leef volgens de Hormoonfactor. Dat komt alleen maar ten goede aan de ziekte van Hashimoto. Om tot verbetering te komen gebruik ik nu bio identieke hormonen. Het heeft nu even tijd nodig dat alles weer herstelt. Maar dat gaat zeker goed komen (-:

Linda
Linda
Antwoord aan  Ellen
2 jaren geleden

Hoi Ellen, Mag ik vragen wat de naam van je medicatie is? Ik heb inmiddels een immense dosis Euthyrox gecombineerd met cytomel (T3), maar het lijkt maar niet beter te worden. Ik eet wel glutenvrij, omdat er ook coeliakie is geconstateerd… ik word er (letterlijk) zo moe van… al dat gedoe en nooit écht verbetering. Ik heb geen overgewicht, maar zou zo graag iets minder wegen, maar ook dat lukt met geen mogelijkheid… Mijn gewicht gaat juist alleen maar omhoog, langzaam, maar toch… ik ben inmiddels al 15 jaar onderweg en zou zo graag eens stabiel zijn met het schildklier… Lees verder »

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Linda
2 jaren geleden

Hallo Linda,

Naast glutenvrij is het ook belangrijk strikt zuivelvrij te eten. Geen suikers, soja etc. Dus volgens de Hormoonfactor. Hashimoto is autoimmuun. Het grootste deel van je immuunsysteem zit in je darmen dus als daar iets niet goed gaat, zou een bezoek aan een darmtherapeut een optie zijn. Als je LDN wilt is een orthomoleculair arts een optie.

Succes!

Jolanda
Jolanda
9 jaren geleden

Ken je het boek van Amber Albarda; eet jezelf mooi, slank & gelukkig. Ook zei had Hashimoto. Misschien een opstapje om toch van deze ziekte af te komen?

Lieve groet, Jolanda

Angela
Angela
Antwoord aan  Jolanda
8 jaren geleden

Hallo Jolanda, van deze ziekte kan je niet afkomen dus laat je niks wijs maken!
Je lichaam maakt antistoffen en daar is niks aan te doen!!!

Margreet veenendaal
Margreet veenendaal
9 jaren geleden

Ik ben inderdaad ook benieuwd naar wat je er aan gedaan hebt .. behalve dat dieet volgen.

Ellen Tiben
9 jaren geleden

Hallo Jolanda en Margreet, Bedankt voor jullie reacties. Ik ben nog in de beginfase. Vanaf nu zal het langzamerhand beter worden. Het heeft wel tijd nodig dat het lichaam zich kan herstellen. Helaas gaat dat niet zo snel als dat velen gewend zijn met een pilletje van de huisarts. Men zal veel geduld nodig moeten hebben, en een goede arts, wil men genezen van Hashimoto. Ondertussen doe ik er alles aan om me beter te voelen (-: En daarbij helpt de voeding van de Hormoonfactor zeer zeker. Ik krijg veel reacties van mensen op deze blog. Mocht je hulp nodig… Lees verder »

Yvonne
Yvonne
Antwoord aan  Ellen Tiben
5 jaren geleden

Beste Ellen , je schrijft genezen maar Hashimoto is niet te genezen

Bianca
Bianca
Antwoord aan  Ellen Tiben
3 jaren geleden

Waar kan je een afspraak maken?

Sofie Verweij
Sofie Verweij
9 jaren geleden

Hoi Ellen, Wat een herkenbaar verhaal. Bij mij is op mijn 21ste ook de ziekte van hashimoto ontdenkt. Ik krijg hier nu al 5 jaar medicijnen voor. Thyrax 0,025mg. Gelukkig reageerd mijn lichaam hier goed op en heb ik geen hoge dosis nodig. Waar ik vaak wel tegen aan loop en waar jij mij misschien wat meer over kan vertellen is het feit dat ik niet weet wat juist goed is om te eten voor je schildklier. Als ik niet op tijd eet word ik snel flauw in mijn hoofd. Heb jij tips kwa eet gedrag en voedingsmiddelen? Graag hoor… Lees verder »

Ellen Tiben
9 jaren geleden

Hallo Sofie,

Bedankt voor je bericht! Ik kan je zeker tips en adviezen geven mbt voeding. Mocht je dat willen kan je altijd een afspraak maken bij me. En nemen we alles samen even door en kan je al je vragen stellen (-:

Gezonde groet,
Ellen Tiben.

Diana
Diana
9 jaren geleden

Vraagje; bij mij is CVS gediagnosticeerd. De vermoeidheid is zo ontzettend killing. Heeft het eten volgens de Hormoonfactor ook invloed op CVS? Ik eet al praktisch geen suiker en Enummers en ik eet zuurdesembrood.

Groetjes

Diana

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Hallo Diana,

Jazeker heeft de voeding van de Hormoonfactor invloed daarop. Mocht je meer info willen kan je me ook altijd even een e-mail sturen naar info@ellentiben.nl dan kan ik je meer informatie geven.

Gezonde groet,
Ellen Tiben

sana
sana
8 jaren geleden

Hoi ellen,

Heb je ook een eigen praktijk??

Groetjes Sana

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Hallo Sana,

Jazeker, ik heb een eigen praktijk aan huis.
Je kunt voor meer info even kijken op http://www.ellentiben.nl

Mocht je nog vragen hebben hoor ik deze graag.

Gezonde groet,
Ellen Tiben

Jasper
Jasper
8 jaren geleden

Hallo Ellen, Ik heb nu een paar maanden last van haaruitval. ik ben een paar dagen geleden bij de huisarts geweest en die zei dat ik Alopecia areata heb. Echter heb ik nu zelf nog wat meer onderzoek gedaan en kwam ik erachter dat het misschien ook aan mijn schildklier kan liggen. Ik heb namelijk ook last van vermoeidheid. ik ben eigenlijk vermoeider als ik wakker word dan wanneer ik in de avond naar bed ga. Nu neem ik op advies van mijn moeder (die aardig wat weet over het menselijk lichaam als pedicure, manicure en schoonheidspecialist) al tabletten met… Lees verder »

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Hallo Jasper,

Zoals ik het lees zou het best eens kunnen zijn dat er inderdaad meer aan de hand is. In mijn ogen zou er ook sprake kunnen zijn van bijnier uitputting. Ik sluit ook zeker niet uit dat de schildklier vertraagd is. Om dit zeker te weten en hoe het met je hormonale balans gesteld is kan je het beste even contact met me opnemen via info@ellentiben.nl

Gezonde groet,
Ellen Tiben

jody
jody
8 jaren geleden

je komt niet van hashimoto af, hoogstens kan je zo goed mogelijk ermee leren leven, het is een auto immuun ziekte en voorlopig is daar nog geen genezing voor, auto immuun ziekten treffen vooral vrouwen.

Lucy Knorr
Lucy Knorr
8 jaren geleden

Hallo Ellen, Ik ga binnenkort voor een eerste afspraak naar een internist. Ik heb erschillende symptomen, die mij nu ook aan Hashimoto doen denken (erge vermoeidheid, verwardheid,stress,exceem op hoofdhuid,hierdoor haaruitval gehad,trage hartslag en hartkloppingen,te lage Vit.D gehalte in bloed,depressief,pijnen in mijn onderlijf. Mijn twee zussen hebben ook een te langzaam werkende schildklier en een te laag vit.D gehalte in het bloed. De behandelend arts van hen zei, dat eerst de vit.D omhoog moest (tussen 150 en 200), voordat je denkt aan verdere behandeling. Komt jou dit bekend voor? Ik ben 64 jaar en iedereen zegt, dat het normaal is, dat… Lees verder »

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Hallo Lucy! Bedankt voor uw e-mail. Het komt mij niet bekend voor om alleen maar vitamine-D op te schroeven. Er kan namelijk veel meer aan de hand zijn. Ik zit dan ook te denken aan een ijzer te kort, een eventueel darmprobleem (leaky-gut) en bijnieren en schildklier kunnen ook meespelen. Om zeker te weten welke hormonale disbalans er speelt, zou u er over kunnen denken een afspraak te maken. Men is nooit te oud om weer energieker en zich fitter en gezonder te voelen. Ieder mens kent zijn eigen lichaam het beste. Ik begrijp dat u wat nerveus kunt zijn… Lees verder »

Kristien
Kristien
8 jaren geleden

Hoi Ellen

Wat jij zegt komt ook mij heel bekend voor! In februari is bij mij ook hashimoto vastgesteld. Ik heb medicatie geweigerd omdat ik het eerst zonder medicatie wilde proberen. Na me eerst uitvoerig te hebben geïnformeerd ben ik gaan eten volgens de voedselzandloper (komt ongeveer overeen met jou voedingsadvies) en heb ik me laten behandelen bij een acupuncturist. Resultaat is dat mijn antilichamen sindsdien alleen maar zijn blijven zakken en mijn schildklier al een hele tijd terug perfect werkt!

Veel succes nog met je praktijk

Groetjes

Sandy82
Sandy82
Antwoord aan  Kristien
4 jaren geleden

Goedendag
Bij welke accupuncturist bent u destijds hiervoor geweest?

Ejanssen
Ejanssen
8 jaren geleden

Hallo Ellen.
Mijn huisarts heeft alleen de tsh laten bepalen. Hier kwam een tsh van 2.5 uit.
Niks aan het handje volgens hem. Vind de test sumier.
Ik heb het hele klachten patroon van een te trage schildklier. En neuropathie.
waar kan ik mijn schilklier uitgebreid laten screenen?
Ooit bloedtransfusie gehad waarbij ik anti stoffen ging aanmaken. Anti. K. Ik ben een vrouw van 53.
Gr. E J.

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Hallo Kristien,

Wat een super resultaat! Je kunt inderdaad door de juiste voeding ook al heel veel bereiken! Door extra op gluten te letten zijn bij mij de antistoffen ook gedaald. Voeding is je medicijn, zo bewijst het het maar weer! Heel veel succes!

Gezonde groet,
Ellen Tiben

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Beste E.J,

Vaak zeggen symptomen meer dan bloedwaarden alleen. Maar mocht u toch een uitgebreide schildkliertest willen doen, kan ik u daarvoor zeker een goed adres geven. Stuurt u dan gerust even een e-mail naar info@ellentiben.nl Bij deze kliniek kunnen ze alles nakijken, ook het verhaal dat u aangeeft over de antistoffen.
Heel veel succes!

Gezonde groet,
Ellen Tiben

Jeannette
Jeannette
8 jaren geleden

Dag Ellen, Ik was al in 2008 gediagnosticeerd door de huisarts, geen medicijnen geslikt omdat ik het zelf op wilde lossen. Dankzij de astrologie/numerologie én de gekke eetgewoontes van mij (veel koolhydraten eten en maar niet verzadigd raken)tesamen met het boek van Christiane Beerlandt (waarom je een bepaalde ziekte hebt). Nu vandaag (eindelijk) naar de internist geweest en samen met mijn eigen onderzoek gaan we de ziekte aanpakken. Naast de pillen (100 mg per dag) en mijn eigen samengestelde dieet moet ik over 6 weken weer gaan prikken voor de waardes. (mijn TSH was hoger dan 100, en de antilichamen… Lees verder »

Kyra
Kyra
8 jaren geleden

Hallo Ellen, mijn dochter van 15 jaar heeft 2 jaar geleden te horen gekregen dat zij de ziekte van Hashimoto heeft. Gelijktijdig werd er ook Mycoplasma geconstateerd. Voor haar hypotheroïde slikt zij nu Thyrax (1x wit en 1x blauw) en voor de Mycoplasma heeft zij 1 malig een antibiotica kuur gehad. Na 2 jaar voornamelijk thuis te hebben gezeten gaat zij nu sinds september weer “gewoon”naar school. Ik heb echter het idee dat haar gezondheid terugloopt. De vermoeidheid neemt weer toe en zij heeft veel last van “griep”verschijnselen en Ganglion in haar polsen. Ik zou heel graag meer willen weten… Lees verder »

Petra
Petra
Antwoord aan  Kyra
5 jaren geleden

Hoi Kyra, een tip laat uitzoeken waar je dochter op reageert en laat dit resetten. Zo zal ze zich weer beter gaan voelen. Deze methode heet Quantum alllergie. Als je daar op googled vind je meer info. In alkmaar en omstreken zitten theapeuten die kunnen helpen.

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Hallo Kyra,

Bedankt voor uw e-mail! Uw dochter kan zeker geholpen worden en zich beter voelen. Wellicht is LDN een goed middel voor haar, maar ook bio identiek schildklier hormoon. Voor meer info zou u het beste mij even een e-mail kunnen sturen. Dit kan naar info@ellentiben.nl

Mocht u nog vragen hebben hoor ik deze graag!

Gezonde groet,
Ellen Tiben

Mick Wagemans
8 jaren geleden

Hoi Ellen, En ook mijn verhaal loopt in deze lijn. Vroeger zeer veel energie en stukje bij beetje nam dit af met allerlei klachten erbij. Tot februari 2013; mijn eerste hartinfarct; er hebben er nog verschillende gevolgd tot ik op 27 februari 5 omleidingen heb gekregen in UMC Utrecht. Probleem ? Mijn cholesterol was veel en veel te hoog. Ik ben daarmee erfelijk belast. 8 maanden na de operatie waren de cholesterol waarde nog slechter dan ooit te voren (ldl 6). Eindelijk ging iemand naar de schildklier kijken en na lang rommelen hoorde ik voor het eerst de naam Hashimoto.… Lees verder »

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Beste Mick, Bedankt voor uw e-mail! En dat u zich herkent in de klachten die bij Hashimoto horen. Ik lees dat u een hartinfarct hebt gehad, dat is natuurlijk erg naar. En tevens zijn uw cholesterolwaarden erg hoog gaf men aan, ik neem aan dat dit vastgesteld is in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. In het ziekenhuis en in het algemeen werken artsen anders dan wij hormoonfactortrainers. Bij ons kan een hartinfarct duiden op een tekort aan magnesium. Ons hart is namelijk ook een spier.(Ik weet niet of u erg last van spierkramp heeft?) Een te hoog cholesterol… Lees verder »

Ryan
Ryan
8 jaren geleden

Hallo Ellen, mij is nog veel onduidelijk. In 1999 opgenomen vanwege acute verlammingsverschijnselen door een overactieve schildklier die ervoor zorgde dat ik teveel mineralen uitscheidde en ik bijna geen kalium meer in me had, en nu gaat het weer mis. In november was mijn TSH 0,11 (nu 0,78) mijn vrij T4 ligt net boven de 15. Mijn T3 stabiel op 1,5. Mijn anti TPO is 7800, (das geen typefout) en ik heb van mijn internist niets gehoord over Hashimoto, alleen dat ze aan die antistoffen niets kunnen doen. Geen medicatie voorgeschreven gekregen dus. Ik word al jaren gekweld door hevige… Lees verder »

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Hallo Ryan, Bedankt voor uw e-mail! Zoals ik uit uw e-mail begrijp is er zeker veel meer aan de hand. Ook zijn de antistoffen idd erg hoog, en kunnen idd duiden op Hashimoto. Om een goed beeld te krijgen welke disbalansen er spelen zou het wellicht verstandig zijn bij mij een afspraak in te plannen. Ik weet zeker dat ik uw verder kan helpen. Er valt namelijk op veel vlakken zeer zeker winst te boeken o.a. ook met een juiste voeding. En we kunnen zorgen dat de vermoeidheid weg gaat en u zich veel energieker zult voelen. Er is ook… Lees verder »

Adam Pawlik
Adam Pawlik
8 jaren geleden

Hoi Ellen, Ben aan het overwegen om voor het eerst als ”supplementatie” T4 hormoon te gaan nemen. Maar twijfel tussen de synthetische vorm (Levothyroxinum) en de Bio identieke vorm. En denk daarbij hardop, als het zo is dat je antilichamen jou natuurlijke T3/T4 aanvallen, gaan ze dat dan ook niet net zozeer doen op de Bio identieke T4, maar wellicht minder op de synthetische vorm (omdat deze er net even anders uitziet). Zijn er verder andere negatieve reacties van het lichaam op de synthetische vorm (afgezien van slechtere opname/reactie op)? De synthetische vorm heb ik overigens al in bezit (via… Lees verder »

Ellen Tiben
8 jaren geleden

Hallo Adam,

Bedankt voor je bericht! Je kunt idd het beste de niet-synthetische vorm nemen voor schildkliermedicatie. De anti-lichamen of ook wel antistoffen vallen jouw schildklier aan, maar deze antistoffen kan je juist verlagen met voeding. Met het schildklierhormoon zorg je dat je je schildklier weer hoger instelt. Zodat deze op den duur weer normaal kan functioneren. Mocht je meer informatie willen kan je altijd een e-mail sturen via info@ellentiben.nl en tevens voor een afspraak, want ik kan je er natuurlijk heel veel meer over vertellen. Heel veel succes!

Alice willemsen
Alice willemsen
8 jaren geleden

Hallo, heb nu ongeveer 14 jaar hashimoto en gebruik thyrax 1 witte en 1 blauwe voel mij er prima bij alleen af en toe last van mijn spieren en dan doe ik het rustig aan, er is mij wel verteld dat ik een boterham met roomboter moet eten, eentje dan, per dag omdat ik soms hartkloppingen heb, en vond dat wel een beetje eng, heb toen een specialist in het ziekenhuis gemaild en die vertelde mij dat van die roomboter en het werkt heb zelden nog hartkloppingen dus bij deze een tip! Sterkte allemaal Gr. Alice

Muriëlle
Muriëlle
8 jaren geleden

Hallo Ellen; Bedoel je met bio identieke hormonen: varkensschildklierhormonen die je oa via de natuurarts voorgeschreven kunt krijgen? Die gebruik ik nu sinds een jaar of vijf, na eerst jaren thyrax geslikt te hebben. Ook ik leef volgens de hormoonfactor maar ik kan niet zeggen dat ik me hormonaal in balans voel. In tegendeel. Af en toe word ik er gek van, Ben zelf holistisch energetisch therapeut maar heb de energie niet om echt een praktijk te runnen. Ik kamp er al zeker 10 jaar mee. Altijd gelooft dat ik er vanaf kon komen maar begin steeds meer te twijfelen.… Lees verder »

Ellen Tiben
Antwoord aan  Muriëlle
8 jaren geleden

Hallo Murielle, Bedankt voor uw bericht. Ik bedoel idd met bio identiek hormoon het varkensschildklierhormoon. Maar er zijn nog meer hormonen die ingezet kunnen worden. Dat ligt eraan welke hormonale disbalans er is. En dat is bij iedereen weer anders. Het kan idd dat je volgens de hormoonfactor eet, maar toch nog niet helemaal goed, te bedenken niet helemaal glutenvrij, te veel vet en soja producten. En het kan zijn dat uw niet goed ingesteld bent met het schildklierhormoon, en/of niet alles wat nodig is hebt wat goed is om Hashimoto te bestrijden. Ik ben er idd nog niet helemaal… Lees verder »

Sylvia
Sylvia
8 jaren geleden

Hallo Ellen,
Ben zeer benieuwd naar die hormoonfactoor. Mijn TSH was 288 en anti-TPO >3000. Ofwel Hashimoto en een schildklier die niet of nauwelijks werkt. Ik slik nu 200 ucg Thyrax en voel me er goed bij. Wil alleen zo graag afvallen en dat lukt niet. Zuivelvrij? Ik dacht juist goed bezig te zijn door iedere ochtend een smoothie van veel fruit en yoghurt te nemen :S.

Ellen Tiben
Antwoord aan  Sylvia
8 jaren geleden

Hallo Sylvia,

Dank voor je reactie. Je anti-TPO is schrikbarend hoog. Is dat nu nog steeds zo? Met de juiste voeding kan je met Hashimoto ook echt heel veel bereiken. Alleen een schildklierhormoon is helaas niet voldoende bij Hashimoto.Dat ligt er ook aan ik welk stadium bij jou de Hashimoto gevorderd is.Als je goed ingesteld bent met de juiste voeding en de nodige suppletie val jij ook zeker (weer) af! Mocht je meer info willen of een afspraak willen maken kun je altijd contact opnemen via: info@ellentiben.nl

Annet Rurh
Annet Rurh
8 jaren geleden

Beste Ellen, Ik heb ook al een aantal jaren de ziekte van Hashimoto, mijn schildklier werkt helemaal niet meer en ben dus volledig afhankelijk van de chemische schildklierhormonen. Het instellen / uitbalanceren van het hormoon is lastig. Afhankelijk van je dagelijkse activiteiten heb je een bepaalde hoeveelheid hormoon nodig hebt. In tijden van stress is dit anders dan in wanneer je in een rustigere periode zit. De internist zegt steeds “ omdat het chemisch medicijn is dat je je nooit optimaal kan voelen”! Er zijn dus dagen dat je net zo moe opstaat als je naar bed bent gegaan, niet… Lees verder »

Ellen Tiben
Antwoord aan  Annet Rurh
8 jaren geleden

Beste A.R,

Bedankt voor uw e-mail! Het is idd zo dat zoals ik in uw verhaal lees, u wellicht niet helemaal goed ingesteld bent met het schildklierhormoon. Er valt zo veel winst nog bij u te behalen, en velen zijn u al voor gegaan.Mocht u meer informatie willen en/of begeleiding hierbij, kunt u het beste een afspraak bij mij maken. Voor meer info kunt u een e-mail sturen naar: info@ellentiben.nl Ik weet zeker dat u zich veel meer mens zult voelen dan dat nu het geval is! Gezonde groet, Ellen Tiben

Muriel Conen
Muriel Conen
8 jaren geleden

Hallo Ellen,

Ik heb zelf ook de ziekte van Hashimoto (en Addison en Coeliakie…). Al mijn ervaringen en tips deel ik nu via mijn blog hallohashimoto.nl Misschien ook interessant voor jou om te lezen.

Vriendelijke groet,
Muriel Conen

niki snelders
niki snelders
8 jaren geleden

Hallo ellen

twee jaar geleden is er bij mij hashimoto vast gesteld, ik moet nu 100mg medicijnen nemen, en heb toen bijna drie weken in bed gelegen.
nu was het een tijdje beter, maar zeker niet super.
nu ben ik terug naar af, heel moe, depri enz, ik ben het zo moe, mij zo te voelen.
wat moet ik doen, weet jij hier raad mee?
dank je

groeten
niki snelders

Ellen Tiben
Antwoord aan  niki snelders
8 jaren geleden

Hallo Niki,

Bedankt voor je bericht! Zeker weet ik hier wel raad mee, en kan ik je er advies in geven, zodat je je snel weer beter zult voelen. Het lijkt me raadzaam dat je een afspraak bij me inplant zodat we meteen kunnen gaan starten. Voor meer informatie en een afspraak: info@ellentiben.nl
Gezonde groet, Ellen Tiben
Onderwerp Hashimoto

Monique
Monique
8 jaren geleden

Hallo Ellen, Zeer waarschijnlijk heb ik de ziekte van Hashimoto. Er is al een echo gemaakt van mijn schildklier waar kleine cyste’s opzitten en er is bloed afgenomen voor mijn antistoffen en sommige blijken niet goed te zijn. Heb heel veel vage klachten ben heel gauw moe, ben met zeer regelmatig mijn stem kwijt voor circa 3 a 4 weken. Met slikken voel ik ook een soort bal dat mijn keel dichtknijpt en dan lucht te weinig binnen krijg. Internist vind het allemaal maar vaag maar ik voel me zo ontzettend moe en heb het idee dat je niet begrepen… Lees verder »

Ellen Tiben
Antwoord aan  Monique
8 jaren geleden

Hallo Monique! Bedankt voor je e-mail! Deze klachten komen idd voor bij Hashimoto. Ik wil je adviseren om spoedig een afspraak bij me in te plannen. Je hebt echt snel een goede behandeling nodig. De cystes die jij noemt zijn nodulen die kunnen voorkomen op de schildklier. Het geeft aan dat als je een brok of bal in je keel hebt, de schildklier erg vergroot is en deze dan ontstoken kan zijn. Vandaar ook dat je spoedig een goede behandeling nodig hebt. En ik kan jou hierbij zeker helpen. Mail me gerust voor een afspraak, zodat je je snel weer… Lees verder »

serena wiesenekker
serena wiesenekker
7 jaren geleden

Hoi Ellen

Graag zou ik met jou in contact willen komen als dat kan.
Ik loop tegen heel veel problemen aan door een trage schildklier en ik heb dus het vermoeden dat ik ook de ziekte van hashimoto heb.
Ik hoor graag van je.

Met vriendelijke groet,
Serena Wiesenekker

Ellen Tiben
Antwoord aan  serena wiesenekker
7 jaren geleden

Hallo Serena, Bedankt voor uw bericht! U kunt mij altijd een email sturen via: info@ellentiben.nl of bellen via: 06-27276480. Mocht u nog meer vragen hebben hoor ik deze graag.
Gezonde groet,
Ellen Tiben

Melissa
Melissa
7 jaren geleden

Hallo, Ik loop al sinds mijn tienerjaren met bepaalde vage klachten die nu langzamerhand steeds ernstiger worden. In het verleden is mij twee keer verteld dat ik een lichte schildklierafwijking heb, maar niets ernstigs en dus niet de oorzaak van mijn klachten. Mijn huidige arts heeft ook (in 2007 en 2013) naar mijn schildklier waardes gekeken en gezegd dat deze normaal zijn. Echter, in 2007 heeft hij alleen mijn TSH waarde ( toen 0,9 mU/L ) en T4 vrije thyroxine ( toen 15,4 pmol/L) laten onderzoeken en in 2013 weer mijn TSH waarde ( toen 1,6 mU/L ). Alles viel… Lees verder »

margriet Smit Westerveld
margriet Smit Westerveld
7 jaren geleden

Hoi wou alleen even reageren op de ziekte , inderdaad van Hashimoto komt je nooit meer af helaas ,was het maar zo dan heb ik het niet meer x

Ellen Tiben
7 jaren geleden

Hallo Melissa, Bij jou is zeker uitgebreider onderzoek nodig. Vooral naar de anti-TPO waardes. Als deze erg hoog zijn zie je dus dat er Hashimoto in het spel is. Als je wilt kun je via mij ook een uitgebreid bloedonderzoek doen. Ik kan je veel tips en informatie geven voor het behandeltraject van Hashimoto want daar is zeker iets aan te doen. Als je er niets mee doet, verschrompelt de schildklier uiteindelijk. Dit is een zeer langzaam proces. Je gaat je dus steeds minder goed voelen met allerlei kwaaltjes van dien. Dat gebeurd bij een onbehandelde of onvoldoende behandelde Hashimoto.… Lees verder »

Petra
Petra
7 jaren geleden

Dag Ellen, ook ik heb hashimoto. Nu zou ik graag LDN gaan gebruiken maar heb begrepen dat je dat beter niet kan doen als je candida hebt.. Aangezien ik veel last heb van mijn darmen, durf ik niet aan LDN te beginnen.. Heb jij hier ervaring mee?
Ik hoor het graag!

Clarina Kos
Clarina Kos
7 jaren geleden

Beste Ellen, Begin van deze zomer is bij mij Hashimoto vastgesteld door mijn huisarts. Ik had een hoge TSH waarde en bijna geen schildklier werking meer, ernstig ijzer tekort en ook Vit.D een waarde van 20. Dus daar schrok ik enorm van en op aanraden van de huisarts ben ik naar een diëtiste geweest. Vervolgens ben ik mijn dieet gaan veranderen. Geen suikers, koffie, melkproducten, om de suikerspiegel in balans te brengen. Nu ben ik ook gluten vrij gaan eten. Al met al een hele verandering in mijn leven. Ik ben 63 jaar.Ik denk dat het nu wel beter gaat,… Lees verder »

Ellen Tiben
Antwoord aan  Clarina Kos
7 jaren geleden

Beste mevrouw Kos, Inmiddels heeft u mij ook een persoonlijk bericht verzonden. Deze zal ik beantwoorden. Om te achterhalen hoe het met uw antistoffen is gesteld is het het beste om te laten testen op de anti-TPO waarde. En vaak zeggen symptomen meer dan bloedwaarden. U bent al een goede weg ingeslagen om uw voedingspatroon te gaan veranderen. Dat gaat op den duur zeker helpen. Maar het is belangrijk dat u goed weet hoe u moet gaan eten en waar u op moet letten. Ik kan u daar dan ook alles over vertellen. In de e-mail zal ik op uw… Lees verder »

Pegie
Pegie
7 jaren geleden

Beste Ellen, heb net te horen gekregen dat ook ik de ziekte van hashimoto heb, mijn waarde van antilichamen zijn rond de 1580 wat volgens mijn huisarts veel te veel is , normaal mag het niet meer dan 35 zijn , ben juist begonnen met het medicijn levothyyrodine 50 en neem ook een multivitamenenkuur en kuur vitamine D , sinds drie dagen begonnen met glutenvrij, zuivelvrij en sojavrijdieet, zou graag mijn normaal leven terug willen krijgen, nu ben ik zo moe elke dag, pijnlijke spieren en gewrichten , haaruitval gewichtstoename en ben verschrikkelijk emotioneel en mijn zelfvertrouwen is ver zoek,… Lees verder »

Ellen
Antwoord aan  Pegie
7 jaren geleden

Hallo Pegie, Ik denk dat wij inmiddels al contact hebben gehad via e-mail. Waarin ik uw vragen heb beantwoord. Het is zeker goed om gluten, soja en zuivel vrij te gaan eten. Ik wacht uw reactie mbt ons e-mail verkeer af. Gezonde groet, Ellen Tiben

tamara
tamara
7 jaren geleden

Hoihoi,
Ik wil mij ook hierop laten testen maar wat precies moet ik dan zeggen tegen de huisarts wat ze moeten onderzoeken ? Welke waardes?
Kan dit wel bij de huisarts of moetik doorgestuurd worde naar bijvoorbeeld de internist ?
Alvast bedankt

Ellen
Antwoord aan  tamara
7 jaren geleden

Hallo Tamara,

Mocht je erover nadenken om een goed schildklier waarden onderzoek te doen zijn dit de belangrijkste waarden om te laten meten: TSH, T4, T3, anti-TPO, Ft3, Ft4. Sommige huisartsen willen meewerken. Bij een andere zul je wat meer moeite moeten doen. Lukt het niet kan het ook via mij aangezien ik samenwerk met een kliniek. Hopende je hiermee je vraag te hebben beantwoord. Voor meer informatie kan je altijd nog op ellentiben.nl kijken. Of stuur je een e-mail naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

govaert-van weert greta
govaert-van weert greta
7 jaren geleden

kan u ook dokters, ziekenhuizen, therapeuten if whatever in belgie aanbevelen?
Heel veel dank bij voorbaat. Ik hoop dat u me helpen kan.

Anne-Lee
Anne-Lee
7 jaren geleden

Hallo Ellen, Gezien jij veel kennis hebt over de schildklierwerking wil ik mijn casus graag aan jou voorleggen. Bij mij is al ruim 12 jaar een verlaging van de T4 echter blijft mijn TSH netjes. Nu is mijn T4 weer een stuk verlaagd naar 11. Omdat mijn TSH netjes blijft vinden ze het wel best. Echter heb ik al jaren klachten die denk ik door een langzame schildklier verklaard kunnen worden. Ik heb nu bijna 4 jaar diabetes type 1 waarbij een te langzame schildklier ook veel voorkomt. Weet jij of te weinig t4 zonder verhoogde TSH ook klachten kan… Lees verder »

Ellen
Antwoord aan  Anne-Lee
7 jaren geleden

Hallo Anne-Lee,

Bedankt voor uw e-mail. Ik ben helaas geen arts, en daarom kan ik hierover helaas niet veel info geven. Wel dat een gezonde voeding altijd bij kan dragen aan een goed functioneren van ons lichaam. Ik kan u altijd wat uitgebreidere info geven. Stuurt u dan even een email naar info@ellentiben.nl dan kunt u dat eens rustig doorlezen. Kunt u hier iets mee? Gezonde groet, Ellen Tiben

debbie
debbie
7 jaren geleden

wow.. tipt door mijn zus om dit te lezen. .. ben zelf heel vermoeid.. altijd koud..loop al lang bij huisarts maar hij concludeerde telkens stress…vader verloren..6 wkn later mn zoon geboren 5 mnd later gescheiden..dat is ook niet niks..ondertussen 2 jaar verder.. fibromialgie geconcludeerd.. het restless legg syndrome geconcludeerd overal medicatie voor niks maakt t beter..pfeifer getest was het ook niet..en nu ik dit lees valt alles op ze plek.. dus wo naar de huisarts.. maar wat moet k dan vragen..mn schildklierwaarden goed te controleren??

Ellen
Antwoord aan  debbie
7 jaren geleden

Hallo Debbie,

Bedankt voor je bericht. Als je een goede test wilt doen is het verstandig om op de volgende waarden te laten testen: anti-tpo, t4, t3, ft3, ft4 en tsh. Ik ben benieuwd wat er uit komt. Mocht je nog meer informatie willen kan je mij altijd een pb’tje sturen. Dan kun je alles ook nog even rustig doorlezen. Of bekijk eens de website: ellentiben.nl E-mail: info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

monique
monique
7 jaren geleden

Ik heb sinds afgelopen dinsdag te horen gekregen dat ik nu officieel de ziekte van Hashimoto heb. Maar hoe nu verder. Mijn t4 en t3 zijn nu aardig stabiel anti stoffen veel te hoog. Met heel veel klachten die ik heb heel gauw moe vaak mijn stem volledig kwijt en dat er zelfs al zwarte vlekken op mijn schildklier zitten. Dat is zelfs al gesproken is dat hij er misschien volledig uit moet.
Is hier nou geen andere oplossing voor zijn er geen medicijnen die mijn antistoffen in bedwang kunnen houden.

Ellen Tiben
Antwoord aan  monique
7 jaren geleden

Hallo Monique, Bedankt voor je bericht. Er is zeker wel iets anders voor. Je schildklier hoeft er echt niet uit. Met een goede voeding komen we al een heel eind. Mocht je meer info willen stuur me dan gerust even een pb’tje. Dan kun je rustig alles even doorlezen. Ik hoor graag van je. Gezonde groet, Ellen Tiben

rosanne
rosanne
7 jaren geleden

haaiiiii
ik ben rosanne en ik ben 16 jaar en ik weet sinds kort dat ik ook de ziekte van Hashimoto heb. Maar ik mag nog geen medicijnen omdat da anti stoffen eerst me lichaam uit moeten. Ik zoek iemand die in dezelfde situatie zit of heeft gezeten zodat ik een beetje weet wat er komen gaat
ik hoop een reactie te krijgen
alvast bedankt

x rosanne

Ellen Tiben
Antwoord aan  rosanne
7 jaren geleden

Hallo Rosanne, Allereerst dank voor je bericht. Het is een vreemd verhaal dat je geen medicatie mag omdat je anti stoffen eerst het lichaam uit moeten. Die anti stoffen zullen er altijd blijven namelijk als je geen actie onder neemt. Een goede voeding is het aller belangrijkste hierin. Ik kan je dan ook zo veel meer info geven. Omdat Hashimoto bij iedereen net weer iets anders uitpakt is het wellicht voor jou fijner om mij even persoonlijk een email te sturen zodat je alles even rustig op je gemak door kunt lezen. Dat doe je door een email te sturen… Lees verder »

aphaya
aphaya
7 jaren geleden

Bij mij is het ontdekt toen ik 8 was en ik ben er 18 nu.. ik weet nog altijd niet door wat ik het gekregen heb, ik heb altijd een gezond voedingspatroon gehad dus… ik was blijkbaar éen van de jongsten die de ziekte kreeg op niet erfelijke basis. Mama nam me eerst ook niet serieus, achja pilletjes nemen he! Ik zou wel willen weten hoe ik er nu aan kom eigenlijk..

Ellen Tiben
Antwoord aan  aphaya
7 jaren geleden

Hallo Aphaya, Bedankt voor je email. Hoe je er aan komt heeft niet zozeer alleen met je voeding te maken maar ook met stress en darmen bijvoorbeeld. Mocht je willen weten hoe je er weer vanaf komt dan kan je me altijd even persoonlijk mailen. Zodat je alle info even rustig door kunt lezen voor jezelf. Een email stuur je dan naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

gonca
gonca
7 jaren geleden

Hallo, Ik ben 16 en mijn huisarts heeft gezegt dat ik ziekte van hashimoto heb. Ze zegt ook dat het bij mij erfelijk is. Ik denk van niet omdat ikde oorzaken heb gelezen op internet en denk dt ik zelf heb veroorzaakt. Ik heb een tijdje boulimia gehad. Ik ging zelf overgeven na bijna elke maaltijd ik vond dat ik overgewichtbhad en daardoor kreeg ik meer stress. Ik viel een tijdje ook flauw huisartsvdacht eerst dat ik een slechte stoelgang had. Mijn vader dacht dat ik hartproblemen had want dat heeft hij ook. Dus moest ik veel testen ondergaan of… Lees verder »

Ellen Tiben
Antwoord aan  gonca
7 jaren geleden

Hallo Gonca, Allereerst heel moedig van je dat je je verhaal hier schrijft. Dit is niet niks. Ik herken je verhaal want ik zat in de modellenwereld vroeger en was ook vrij jong en ook ik pleegde als het ware roofbouw op mijn lichaam door mezelf uit te hongeren doordat men zei dat ik te dik was. Dit uithongeren heeft natuurlijk net zoals de boulimia veel effect op je lichaam en met name de schildklier. Zoals ik lees zou je inderdaad Hashimoto kunnen hebben. Ik kan je zeker helpen dit onder de knie te krijgen zodat je je weer beter… Lees verder »

Louise
Louise
6 jaren geleden

Beste, doordat bij mij veel te laat Hashimoto werd ontdekt is mijn schildklier opgebrand tot een erwt groot. Kan dit nog herstellen? Kan je schildklierhormoon aanmaken zonder schildklier?

Ellen Tiben
Antwoord aan  Louise
6 jaren geleden

Hallo Louise,

Bedankt voor je bericht. Als er inderdaad geen goede behandeling heeft plaats gevonden krimpt de schildklier. Ik heb clienten zonder schildklier en daar is zeker een behandeling voor. Ik kan u daar alles over vertellen. Mocht u daar meer duidelijke info over stel ik voor om mij persoonlijk even een email te sturen naar info@ellentiben.nl Dan kunt u alles even rustig doorlezen. Gezonde groet, Ellen Tiben

Tamara
Tamara
6 jaren geleden

Beste Ellen, Ik heb 2 weken geleden bloedonderzoek laten doen en nu kwam eruit dat mijn TSH 5,3 en mijn t4 13 was, dus met andere woorden mijn TSH waarde is iets verhoogd, maar mijn schildklier werkt nog steeds binnen de normaalwaarde. Mijn TPO waarde was >2000 en mijn vitamine D waarde was 37. Ik heb nu een kuur gekregen voor mijn vitamine D omhoog te krikken van de huisarts. Mijn huisarts heeft het over de ziekte van Hashimoto. Wat logisch klinkt als ik alle verhalen lees op internet. Maar mijn internist heeft het alleen over dat mijn TSH iets… Lees verder »

Ellen Tiben
Antwoord aan  Tamara
6 jaren geleden

Beste Tamara, Bedankt voor je reactie. Ik begrijp je bezorgdheid. Echter de anti-TPO waarde is wel bepalend voor de ziekte van Hashimoto. Ik zou navraag doen wat de waarde is. Want het is belangrijk dat als deze hoog is weer naar beneden te krijgen. Ik help dagelijks mensen met Hashimoto. Dus mocht je er desondanks in het reguliere circuit niet uitkomen dan ben je altijd welkom. Ik kan je zeer goed helpen om van je klachten af te komen. En zeker om deze te verminderen. Mocht je meer info willen kan je altijd een email sturen naar info@ellentiben.nl Gezonde groet,… Lees verder »

dani
dani
6 jaren geleden

Kampen jullie allemaal met overgewicht?
ik heb de ziekte van Hashimoto en verlies gewicht. de laatste weken zelfs 3 kg !
zijn er nog mensen die kampen met gewichtsverlies?
ik neem euthyrox 100 mcg
De vermoeidheid is een alledaagse routine

Ellen Tiben
Antwoord aan  dani
6 jaren geleden

Hallo Dani, Het kan inderdaad ook zijn dat je gewicht verliest. Wellicht ben je niet goed ingesteld met de medicatie. Er kunnen natuurlijk ook meer oorzaken zijn. Bij iedereen uit zich Hashimoto net weer even anders. Mocht je meer info willen of hulp daarbij kan je altijd een email sturen naar info@ellentiben.nl Gezonde groet, Ellen Tiben

Elvira
Elvira
Antwoord aan  dani
5 jaren geleden

Beste Dani,
De tegenhanger (snel werkende schildklier) is de ziekte van Graves….die ook veroorzaakt kan worden door de Ziekte van Hashimoto.
Check de site van schildklier.org

laura
laura
6 jaren geleden

beste Ellen,

5 weken geleden bloed laten prikken en daar kwam uit dat mijn tsh veel ste hoog is <100. van de week ook geprikt op TPO en daar kwam 2428 IE/ml uit. mijn huisarts hier nog niet over gesproken ivm vakantie. houd dit nu in dat ik waarschijnlijk de ziekte van Hashimoto heb?

BVD,
laura

Ellen Tiben
Antwoord aan  laura
6 jaren geleden

Hallo Laura, Dank voor je bericht! Jee, je anti stoffen (de anti TPO) is enorm hoog! Dit duidt (als dit de juiste waarden zijn) zeker op Hashimoto. Ik zou als ik jou was meteen actie ondernemen. En meteen voor de juiste aanpak kiezen. In het reguliere circuit geven ze vaak alleen maar een schildklierhormoon. Maar dat is helaas niet voldoende bij deze ziekte. Ik kan je zeer zeker goed helpen. Mocht je daar meer over weten kan je altijd een email sturen naar info@ellentiben.nl En kun je alles even rustig doorlezen. Want je kunt je echt veel beter voelen. Gezonde… Lees verder »

Jeroen
Jeroen
6 jaren geleden

Hallo
Ik vind het onmogelijk om gluten vrij tel even. Wat nu?

Ilse
Ilse
6 jaren geleden

Hallo. Ik heb sinds een aantal jaren een soort van aanvallen van griep lijkt het wel,alleen koorts, ze vonden bij mij in november 2 ziektes systhemische mastocytose en mds, 2 pittige ziektes, ik gebruik anti histamine pillen inhoge dosering. Sinds 3 weken lig ik nu weer op bed, begon met migraine aanval over geven rillen en trillenen zo moe en ellendig, al ik in bed lig voel ik moe redelijk zodra ik op sta begin ik meten te gapen. Mijn opgbollen zijn gevoelig kan slecht licht en geluid verdragen, heb ook ruis of hoge piep in mijn meestal linker oor… Lees verder »

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  Ilse
6 jaren geleden

Hallo Ilse,

Je klachten zijn te complex om hier te behandelen. Er is meer informatie voor nodig. Je kunt contact met mij opnemen voor een consult via info@primabalsn.nl Consult via Skype is mogelijk.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Ties
Ties
6 jaren geleden

Hoi, In 2012 ben ik in 2 maanden tijd 20 kilo aangekomen, zonder iets raars te doen. Toen zijn we er achter gekomen dat ik hashimoto heb. Het rotte is dat mijn schildklier nu “normaal” werkt, maar ik ben ondertussen nog 10 kilo aangekomen. Ik sport 3 keer per week en heb mijn hele voedingspatroon aangepast, hier ligt het dus niet aan. In plaats van dat ik afval blijf ik maar aankomen. De huisarts zegt dat alles normaal werkt sinds 2013 en ik gewoon zou moeten afvallen. Zelfs bij een internist en diëtiste geweest, maar niets werkt! Ik gebruik nu… Lees verder »

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  Ties
6 jaren geleden

Hallo Ties,

Als je Hashimoto hebt, werkt je schildklier dus niet normaal. Je arts heeft niet alle schildklierwaarden gecontroleerd en de autoimmuniteit wordt niet aangepakt. Als je wilt kan ik hier, samen met jou, tijdens een consult eens naar kijken.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

petra
petra
6 jaren geleden

Hallo, ik zou graag lezen hoe het nu met Ellen gaat?
Groet van een mede hashimoto lijder.. 😉

Mieke soenens
6 jaren geleden

Reactie…bij mij is in dec hashimoto vastgesteld tsh was 9.8 en eind dec gezakt naar 8.2 de anderen waarden zijn allemaal ok. Maar heb wel vage klachten moeheid is verbeterd wel nog droge huid soms pijnlijke gewrichten, last gehad van concentratieproblemen is nu gedaan koude voeten en handen antistoffen zijn verhoogd weet niet hoeveel. Maar endo wel nog niet starten met medicijnen. Via alternatieve healing darmwerking kan beter en hormonale disbalans

Mieke soenens
6 jaren geleden

Kan ik daar iets aan doen met voeding ondertussen? Groetjes mieke

Marijke
6 jaren geleden

Heel veel mensen willen weten waar ze LDN kunnen krijgen voorgeschreven bij bijvoorbeeld Hashimoto. Ik heb het via Thalamo in Eindhoven voorgeschreven gekregen.

frida
frida
6 jaren geleden

Beste Ellen,

ik zou graag weten wat je nu op een dag eet. Leef je veganistisch eigenlijk? of is dat juist af te raden? Zou je me dit kunnen mailen?

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  frida
6 jaren geleden

Beste Ellen,

Het is niet nodig om veganistisch te leven. Deze leefwijze kan voor tekorten zorgen die je, door supplementen, weer aan zou moeten vullen. De Hormoonfactor is een prima leefwijze bij schildklierproblemen.

M.vr.gr
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Chantal
Chantal
6 jaren geleden

Beste Ellen, Sinds vorig jaar oktober ben ik met mijn gezondheid bezig, pas dit jaar februari zijn ze erachter gekomen dat ik een trage schildklier heb. Ik heb medicijnen levotyroxine 100 Mg mijn waarde is nu 21 ( T4) en was eerst 11 en mijn hoormoonwaarde is nu 8 en was 1 .. Ik voel me nog steeds niet lekker: hartkloppingen., gejaagd gevoel, duizelig, zie af en toe wazig., koud en tintelingen in mijn hoofd. Mijn internist zei dat het tussen me oren zit en dat ik naar een medische psycholoog moet. Nou sorry maar daar hoef ik echt niet… Lees verder »

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  Chantal
6 jaren geleden

Beste Chantal,

Ik zie dat de internist niet heeft gekeken naar andere waarden. Je T4 is aan de hoge kant maar nog beter zou het zijn om ook de FT3 te weten en anti-TPO. Er is zeker nog meer aan te doen. In Alkmaar zitten twee orthomoleculaire artsen waar je eens contact mee op zou kunnen nemen.W. Bos Oude Kanaaldijk 7 1825 AT Alkmaar 072 5317990 en S.E. Wierda Oudegracht 237 1811 CG Alkmaar 072 5115 826

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Jack Heymans
Jack Heymans
5 jaren geleden

Mijn dochter heeft het ook is CBD olie gaan gebruiken van Alette Postuma en kan in ieder geval
weer boodschappen doen.

kelly de smedt
kelly de smedt
5 jaren geleden

Beste ellen ik ben 36 jaar by is ook de ziekte vast gestelt niks van werking nog van de schildklier ik was een super actief persoon wouden me nog testen op adhd waarvan ik mezelf niet meer herken schaam me zelf wand ik ben nooit een klager geweest ! Maar men fitheid is een ramp voor niks nog zin ik neem nu ongeveer maand of 4 de medicynen zit op 75 mg om de 4 weken bloed laten nemen ben er zeker nog niet maar v deze pillen alle dagen koppyn ook zwaare hartklopingen biberren en ook haarverlies en constant… Lees verder »

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  kelly de smedt
5 jaren geleden

Beste Kelly,

Begin eens met de Hormoonfactor. daar zul je zeker van opknappen. Zoek eventueel iemand die jou hierbij kan begeleiden. Kijk eens op http://www.hormoonfactortrainer.nl

M.vr.gr
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Christa De Cubber
Christa De Cubber
5 jaren geleden

Beste,
Ik heb sinds maart 2016 de ziekte van Hashimoto. In het begin geen klachten maar nu na 6 maand veel klachten. Hartoverslagen, moe, cholesterolverhoging, enz. Ik neem dagelijks 50 Mg thyroxine maar dat helpt precies niet. Terug verhogen denk ik. Ik was zo sportief maar nu voel ik mij soms een oud vrouwtje. Ik ben 54 jaar. Is er nog hoop om mij terug fitter te voelen?
Groeten,
Christa

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  Christa De Cubber
5 jaren geleden

Beste Christa,

Bij Hashimoto is het belangrijk dat de antistoffen verlaagd worden. Voeding aanpassen (bv. volgens de Hormoonfactor) is hierbij een hele grote factor. De arts moet naar meerdere labowaarden kijken. Zie de blog van Ralph over de schildklier.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Linda
Linda
5 jaren geleden

Goedemiddag,

ik ben ook al een tijd bezig met mijn schildklier en slik hormonen hiervoor.
Ben erg benieuwd wat normale TPO waarden zijn? Ik heb die van mij laten testen en de uitslag gekregen maar kan nergens referentiewaarden vinden. weten jullie dat?

groetjes Linda

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Linda
5 jaren geleden

Beste Linda,

De referentiewaarden zouden op achter de uitslagen moeten staan. Vaak is de bovengrens 35 of iets hoger.

M.vr.gr.
Gerda

jacqueline
jacqueline
5 jaren geleden

hallo ellen, natuurlijk ben ik ook een hashi !! ik zit noch in, de opbouwfase ik neem l-theroxine! ik heb last van pannik attacke sidderen,nekpijn,depressive van tijd tot tijd enzv ! Maar nu komen mn ogen dr bij ik had namelijk nu een keer dat ik scheel keek en alles vaag zag ,ik schrok er erg van t kwam heel plotseling na een paar uur ging t weer ,maar ik word daar door heel onzeker van, ben bang dat t terug komt en nog een keer gebeurt !! hebben meerderen hashi s daar last van ???

ludmila
ludmila
5 jaren geleden

hallo, ellen,bij mij eindelijk hashimono gevonden naar meer dan 30 jaar deze afschuurlijke ziekte. Beginnen als de gekke koeien ziekte-ik heb geheugen probleem gehad, gallucinatie. Ik heb geprobeerd met veel medicijnen te genezen, maar de ziekte is nooit weggegaan.Nu ik heb euthyrox gekregen en deze medicijnen bleek te werken.

mandy
mandy
4 jaren geleden

ik hoop dat u mij advies kan geven. vorig jaar ben ik in februari bij de huisarts geweest omdat ik een lange tijd met een hele lijst met klachten loop. (moe maar dan ook echt heel moe, gewichtstoename 35 kilo in de afgelopen 4 jaar terwijl ik zelfs nog gezonder ben gaan leven en zelfs ben gaan sporten, haaruitval , droge huid, brosse nagels, opgeblazen gezicht, bleke huid. vergeetachtigheid = in hele erge mate dat we dachten dat ik aan het dementeren ben, warrigheid en traagheid ook mijn stem is zwaarder geworden daarnaast ook nog wat kleinere klachten maar dit… Lees verder »

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  mandy
4 jaren geleden

Beste Mandy,

Bij schildklierklachten moet sowieso bekeken gekeken worden naar meer waarden dan TSH en T4. Antistoffen moeten ook bekeken worden. Als je weet dat je Hashimoto hebt, kun je zelf aan de slag met de leefwijze volgens de Hormoonfactor. Veel mensen kregen hierdoor hun antistoffen naar beneden wat inhoudt dat het immuunsysteem minder actief is waardoor je meer energie krijgt.
Helaas kijken artsen vaak alleen naar waarden en niet naar hoe patiënten zich voelen. Ga zelf aan de slag, desnoods met begeleiding van een orthomoleculair arts of therapeut.

Met vriendelijke groet,
Gerda van Dijk
http://www.primabalans.nl

Cigi
Cigi
4 jaren geleden

Zou Ralph hier misschien eens een Hormoonfactor live Facebook item over kunnen maken? de dingen die je juist moet eten bij een schildklieraandoening, is soms juist helemaal verkeerd bij Hashimoto. (zoals jodium bijvoorbeeld) Er is nog best weinig bekend over Hashimoto.

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Cigi
4 jaren geleden

Beste Cigi,
Voeding met jodium is niet verkeerd. Het wordt vaak afgeraden om jodium te suppleren. Wel eten dus, je hebt het nodig.

Malka
Malka
4 jaren geleden

Hallo Ellen, na veel gedokter waar steeds niks uitkomt laat ik nu zelf een schildklier bloedtest doen. Ik eet alleen sinds een korte tijd volgens de hormoonfactor voorschriften, kan dit het onderzoek dusdanig beïnvloeden dat er wellicht geen schildklier probleem wordt aangetoond terwijl die er misschien wel is? Is het misschien beter om voor het onderzoek de gluten etc. toch weer even toe te voegen? Ik hoor graag van je hoe je hier over denkt.

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Malka
4 jaren geleden

Beste Malka,

Een gezonde leefstijl, dus de Hormoonfactor, kan zeker invloed hebben op je waarden. In hoeverre dat is, zal voor iedereen anders zijn. Voor het onderzoek zou ik geen gluten eten.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk

Kimmy
Kimmy
4 jaren geleden

Bij mij is vorig jaar Hashimoto vastgesteld. Ik neem 125mg l-theroxine en ben 9 kg afgevallen. Jammer genoeg kom ik dan weer 2 kg bij, die er ook weer afgaan maar ik geraak geen sta verder. Hier in België lijkt het dat niemand je kan verder helpen, alsof de ziekte hier niet bestaand is. Ik ben een keertje bij de diëtiste geweest die aangesloten was bij de endocrinologe maar die wist nog niet eens wat de hoeveelheden zijn die je mag eten per maaltijd enz,… geen betrouwbare bron. Ze moest alle eenvoudige dingen opzoeken die je als diëtiste toch zou… Lees verder »

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Kimmy
3 jaren geleden

Inmiddels is gelukkig bekend dat er veel met voeding gedaan kan worden. Darmen moeten goed werken, hier bevindt zich immers het grootste deel van het immuunsysteem, stress moet verminderd worden etc. etc, Op deze manier kan het immuunsysteem tot rust gebracht worden en zullen de antistoffen in de meeste gevallen dalen en verminderen of verdwijnen de meeste klachten. Zoek een orthomoleculair arts of therapeut die je hierbij kan helpen.

Succes!

Robin
Robin
2 jaren geleden

Interessant verhaal Ellen, ik ben zelf een man van inmiddels 50 jaar en worstel ook al heel lang met Hashimoto. Ik had een tsh waarde van 21 en deze heb ik naar beneden gekregen door het slikken van actieve selenium en cytozyme AD. Mijn laatste waardes zijn Tsh – 6, T3 – 1.4, T4 – 16. Echter mijn tpo is nog steeds 305, heeft het glutenvrij eten effect gehad op jouw tpo?

Jacqueline
Jacqueline
2 jaren geleden

Hallo Ellen,

Mag je bij Hashimoto wel of geen yoghurt en brood eten?

Grt Jacqueline

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Jacqueline
2 jaren geleden

Hallo Jacqueline,

Om het immuunsysteem tot rust te brengen, en dus je antistoffen te verminderen, moet je zuivel en gluten echt vermijden. Iedere keer dat je dit wel eet, begint er een aanval van het immuunsysteem die drie tot zes maanden kan duren.
Succes!

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us