Uitleg koemelkvrij dieet

Auteur: Ir. Ralph Moorman

koemelkvrij dieet

Waarom zou je koemelkvrij gaan eten? Ik vertel je graag over 3 klachten van koemelk, én geef je tips en recepten om het je makkelijker te maken.

De melkcampagne van de industrie en overheid

Jarenlang vertelde de overheid en industrie dat melk gezond is omdat melk een calciumleverancier is (om onze botten gezond te houden) én het een goede bron is van eiwitten, vetoplosbare vitamines en sporenelementen.

Dapper werd in de campagnes geclaimd dat melk zelfs onmisbaar zou zijn voor een goede gezondheid, terwijl uiteraard ook voor andere voedingsbronnen gekozen kan worden waar dezelfde stoffen in zitten. Bovendien kregen melkproducten een prominente plaats in de Schijf van Vijf.

Maar zijn de claims die er gemaakt worden allemaal wel zo terecht?

Download online hormoontest

Personalized nutrition

Er zijn vele wegen naar Rome en het meest ideale voedingspatroon bestaat uit voeding die je optimaal kunt verteren en verdragen. Echter, dit is per persoon verschillend dus is het een zoektocht naar “personalized nutrition”.

Of melk hier een goed onderdeel van is hangt er van af of je de onderdelen van melk, zoals lactose en caseïne goed kunt verwerken. Dit geldt echter lang niet voor iedereen.

Hieronder volgen een aantal artikelen dat jou meer duidelijkheid kan geven en je wellicht doet besluiten een koemelkvrij voedingspatroon te proberen.

Koemelkklachten

Er is steeds meer bekend over de nadelen van koemelk. Er zijn een drietal oorzaken waar deze klachten vandaan kunnen komen. Ik vertel je er graag meer over:

  1. Lactose intolerantie
  2. Koemelkallergie
  3. Exorfinen

Koemelkvrije producten

In deze blog geef ik antwoord op veelgestelde vragen omtrent de goede en slechte eigenschappen van zuivel. Zuivel is een productgroep waar melk onder valt en alles wat je van melk kunt maken zoals kaas, kwark, yoghurt, boter, zuivelspread, en allerlei yoghurtdrankjes.

Koemelkvrij brood

3 jaar heb ik er over gedaan om een brood te ontwikkelen zonder koemelk, gluten, ei en e-nummers. Graag breng ik je op de hoogte van YAM desem (oranje sleeve):

Koemelkvrije recepten

Inspiratie nodig? We bieden zowel gratis als betaald recepten aan, allen lactosevrij, suikervrij en glutenvrij (ontbijt, lunch en diner).

  • E-book hormonen in balans €0
  • PDF hormoonbalansdieet €4,95
  • Boek de hormoonfactor €24,95

Meer info: Koemelkvrije recepten

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties