Zwanger na aanpassen voeding

Auteur: Hormoonfactor

zwanger etenMariette Bijl: “Na 10 weken bezig te zijn met het dieet had ik ineens een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Je kan jezelf dus wel zwanger eten!”

 

In maart 2016 was ik helemaal klaar met mijn hormoonhuishouding; en dan heb ik het voornamelijk over dat ik na mijn 1e zwangerschap veel symptomen kreeg zoals:

 • Een droge (hoofd)huid.
 • Veel last van overtollige haargroei in mijn gezicht.
 • Aanmaak van extreem veel talg wat op mijn kin goed te zien was door ontstekingen en ophopingen.
 • Obstipatie.
 • Eczeem aanvallen.
 • Een bijzaak was dat ik amper tot niet ongesteld werd, maar dit had ik al jaren dus ik “wist” niet beter.

Ik ben begin maart overgestapt naar de hormoonfactor. Alleen om eens te kijken of ik verschil merkte in mijn lichaam. 

Mijn aanpassingen:

 1. Begonnen met het laten staan van brood, zuivel, meel, en bewerkte suikers.
 2. Hiernaast ben ik ook begonnen met het dagelijks slikken van het voedingssupplement Choline Inositol 250. Dit was uiteraard behoorlijk pittig en puzzelen maar ik had na 10 dagen een goed schema te pakken.
 3. Beginnen met ontbijt een goed voedende smoothie met elke dag 2 eetlepels lijnzaad aansluitend met een bak alpro yogurt met granola.
 4. Als lunch was het 9 van de 10x een heerlijke bak met salade afwisselend met van alles erdoor.
 5. ‘s Avonds verving ik de aardappels voor mijzelf voor een zoete aardappel en nam geen toetje maar een stuk fruit. Ik was spontaan gestopt met snoepen en dronk veel water met limoen en munt tussendoor.

Ik heb zelfs na een week afkickverschijnselen gekregen van suiker, niet normaal! Toch was ik niet al te streng voor mezelf want ik vond ook dat ik een beetje moet kunnen genieten, dus nam in het weekend dan ook zeker een wijntje bij het eten, en als ik een keer trek had in aardappels nam ik die ook maar met mate.

De positieve reacties van mijn lichaam:

 • Na 3 weken kreeg ik spontaan een menstruatie
 • De overtollige aanmaak van talg werd minder
 • Mijn darmen werkte weer zoals het hoorde
 • Ik voelde mij veel fitter.

Ik had nooit maar dan ook nooit gedacht dat dit in 3 weken al zoveel met mijn lichaam kon doen. Nog meer vibe om door te gaan!

Na 8 weken voelde ik mij super fit, mijn lichaam knapte steeds meer op, de eczeem op mijn handen verdween, zat veel beter in mijn vel, en ik had spontaan een menstruatie gehad na 28 dagen. En toen kwam het mooiste van alles. Na 10 weken bezig te zijn met het dieet had ik ineens een positieve zwangerschapstest in mijn handen.

Nooit zelf op een natuurlijke manier zwanger kunnen worden (dus ook nooit voorbehoedmiddelen gebruikt). Bij ons eerste kindje hebben wij 2 jaar zelf moeten aan tobben, meerdere miskramen, en uiteindelijk via de fertiliteit arts en de daarvoor geschikte medicatie in 2013 zwanger geworden. En nu door het aanpassen van de voeding en een andere leefstijl, spontaan binnen 10 weken zwanger zonder dat dit al in de planning lag!

Vol verbazing hebben wij weken in spanning geleefd of mijn lichaam dit keer wel genoeg hormonen aanmaakte om de zwangerschap in stand te houden. Vandaag zijn we gewoon al 12 weken onderweg en hebben we al 4 goede echo’s mogen zien, ook die doen ons elke keer weer verbazen.

Zonder deze leefstijl aanpassing had ik niet in een ander lichaam gezeten maar had ik waarschijnlijk, als we ooit weer zwanger wilden worden, weer een lang ziekenhuis traject gehad, welke ons nu bespaard is gebleven.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties