Zwanger geworden

Auteur: Hormoonfactor

Myriam Koning: “Toen mijn vriend en ik klaar waren voor kinderen raakte ik binnen 3 maanden zwanger!”

 

Al langere tijd had ik last van migraine en mijn humeur kon soms omslaan als een blad aan een boom. Al 10 jaar slikte ik de pil en omdat ik dacht dat dezelfde pil de oorzaak zou kunnen zijn van mijn klachten stopte ik daar mee. Alleen, eenmaal zonder pil werd ik helemaal niet meer ongesteld. Ik had er zelf al snel geen goed gevoel bij. Elke vrouw wordt toch ongesteld, waarom ik niet?

Na een paar maanden bezocht ik mijn huisarts. Die vertelde me dat dit allemaal bij het ‘ontpillen’ hoorde en dus stond ik al snel weer buiten. Toch voelde het nog steeds niet goed en omdat ik al onder controle was bij de gynaecoloog legde ik mijn probleem aan haar voor. Ze maakte een echo en direct zag ze meerdere follikels die niet groeide en tot eisprong konden komen. Oftewel, ik had PCOS. Euh wat, PCOS?

Heb jij ook PCOS?

Tussen de 10 en 15% van de vrouwen PCOS, en het is daarmee een van de meest voorkomende hormoonstoornissen bij vrouwen. Symptomen kunnen onder andere geen of een onregelmatige cyclus zijn, maar ook acne, overbeharing, overgewicht, love handles, stemmingswisselingen, haaruitval, of een combinatie van deze klachten. Op een natuurlijke manier zwanger worden is vaak lastig of zelfs niet mogelijk als je PCOS hebt, iets wat veel vrouwen emotioneel erg raakt.

Hormoonkuur

Er werd door mijn gynaecoloog verder heel luchtig over gedaan. Alleen wanneer ik graag kinderen zou willen moest ik terugkomen en zou ik hormonen voorgeschreven krijgen. Zwanger worden kon dus lastiger zijn en langer duren maar verder was er niks om me druk over te maken.

Dat er zo luchtig over werd gedaan, dat ik een hormoonkuur zou moeten ondergaan, dat er alleen naar de symptomen werd gekeken, ik werd daar niet blij van. Ik wilde graag begrijpen waar het vandaan kwam, wat ik er aan kon doen en hoe ik op een natuurlijke manier zwanger zou kunnen worden.

Wat kun je er zelf aan doen?

PCOS heeft mij vanaf dat moment niet meer losgelaten. Ik ben me gaan verdiepen, las alles wat los en vast zat, las onder andere ‘De hormoonfactor’ en raakte ervan overtuigd dat ik op een natuurlijk manier weer ongesteld en dus vruchtbaar zou kunnen worden.

Beetje bij beetje leerde ik welke processen PCOS ontregelt in het lichaam, en wat je daar aan kunt doen door op de juiste manier te eten en beter te sporten.
Ik heb mijn voedingspatroon en levensstijl aangepast (waaronder geen geraffineerde suikers, lactose en tarwe gebruiken).

Binnen een jaar na het stoppen met de pil werd ik weer voor het eerst ongesteld. Ik heb echt bijna nooit meer last van hoofdpijn en zit veel beter in mijn vel. Het is echt een wereld van verschil.

Toch zwanger!

Toen mijn vriend en ik klaar waren voor kinderen raakte ik binnen 3 maanden zwanger! Inmiddels ben ik 31 weken zwanger. Ik ben zo blij dat de hormoontrajecten met alle bijwerkingen en teleurstellingen mij bespaard zijn gebleven.

Ik begeleid in mijn praktijk nu vrouwen met PCOS. Aan de hand van een uitgebreide hormoonanalyse geef ik passend voedings- en levensstijladvies. Ik geniet er echt van om nu dagelijks hier mee bezig te zijn en om zoveel mogelijk andere vrouwen te helpen om op een natuurlijke manier zwanger te worden en van hun PCOS klachten af te komen.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties