Nieuwe leefstijl

Auteur: Hormoonfactor

Ester Wiemer: “Stap voor stap heb ik mijn gezin meegenomen op weg naar “anders” eten. Niet gemakkelijk, wel met heel veel resultaat.”

Toen ik 3 jaar geleden besloot radicaal anders te gaan eten heb ik in één keer het roer omgegooid.

Hoe deed ik dit?

  1. Ik schrapte alle zuivel, gluten en suiker uit mijn voeding en ging helemaal over op bio en gezond. Compleet het tegenovergestelde van wat ik daarvoor altijd gedaan had. Het was alsof ik naar mezelf keek op een afstandje en mezelf de knop om zag zetten. Ik was er klaar mee.
  2. Een paar weken later stopte ik met de antidepressiva die ik toen al 8 jaar slikte.
  3. Als laatste stap stopte ik acuut met roken.

Ik dacht dat zo’n switch naar gezondheid mij ook direct gezondheid zou opleveren, maar daar had ik het mis. Dit was een enorme ommezwaai die mijn lijf me niet helemaal in dank afnam. Naast een flinke lichamelijke ontgifting kreeg ik er een psychische ontgifting bij cadeau. Een flinke bijnieruitputting was het gevolg.

Stap voor stap kwam ik dichterbij mezelf en werd mijn nieuwe leefstijl meer en meer eigen. 

Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in de gezonde leefstijl voor het hele gezin. Als moeder van twee kinderen wilde ik namelijk natuurlijk niets liever dan dat het hele gezin in mijn nieuwe leefstijl mee zou gaan. Dat is niet 1,2,3 geregeld. Stap voor stap heb ik mijn gezin meegenomen op weg naar “anders” eten. Niet gemakkelijk, wel met heel veel resultaat. Manlief viel een aantal kilo’s af en was ineens van zijn hoofdpijn verlost, dochterlief verloor maar liefst 12 cm op haar buik en zoonlief (met PDD-NOS) werd een stuk rustiger en geconcentreerder. Op zoveel winst had ik niet eens durven hopen! Omdat ik het idee had dat er vast ouders geïnteresseerd zouden zijn in hoe ik dat had aangepakt, startte ik de website ‘Kinderen kunnen prima anders eten’, waar inmiddels veel informatie en tips te vinden is.

Mijn motto: hier een beetje laten, daar een beetje mogen! Zo vind je de ideale balans.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties