herstel je hormonen

Herstel je hormonen en kom hormonaal in balans!

Herstel je hormonen en zorg met leefstijl aanpassingen dat je hormonaal in balans komt!

Herstel je hormonen…

Als ik tegen een nieuwe klant over hormonen begin, wordt er vaak lacherig gereageerd en volgen er meteen opmerkingen over seksueel gedrag, menstruatie en de overgang. Deze voorbeelden hebben inderdaad met hormonen te maken, maar wat weinig mensen weten, is dat vrijwel álle processen in het lichaam onder hormonale controle staan.

Het lichaam is een verzameling van miljarden cellen die allemaal met elkaar samenwerken. De broodnodige communicatie tussen al deze cellen wordt onder meer door hormonen verzorgd. Vanuit de klieren en hormoonproducerende weefsels worden ze door het bloed naar alle cellen tot in de verste uithoeken van uw lichaam vervoerd.

-> Lees hier over het hormoonstelsel en de meest dominante hormonen. Vervolgens kan je per hormoon lezen wat haar functie is en wat je kunt doen om dit hormoon te beïnvloeden.

De klieren

Voorbeelden van klieren zijn de schildklier, de hypofyse, de eierstokken (bij vrouwen), de testes (bij mannen) en de bijnieren. Schildklierhormoon, insuline, adrenaline en de geslachtshormonen oestrogeen en testosteron zijn enkele bekende voorbeelden van hormonen, maar er zijn er veel meer. In totaal circuleren er honderden hormonen in je bloed.

-> lees hier over de 7 hormoonklieren in het menselijk lichaam.

De functies

Hormonen sturen onder meer de groei, de stofwisseling en het immuunsysteem en zij zorgen voor een harmonisch verloop van de verschillende orgaanfuncties. Bij vrijwel alle gezondheidsklachten, ziektes, gedragsstoornissen en verouderingsverschijnselen spelen ze een rol.

Hormonen bepalen ook hoe hoog je energiegebruik is en regelen zelfs je energie-inname: honger en verzadiging staan namelijk onder hormonale regie. Verder bepalen hormonen of spiermassa opgebouwd of afgebroken wordt en ze beslissen of energie wel of niet als vet in je buik en billen wordt opgeslagen.

Problemen en oplossingen

Bij de meeste mensen raken de hormonen verstoord door slechte eetgewoonten, te veel stress en een verkeerd bewegingspatroon. En jawel, vrijwel alle huidige diëten, trainingsmethoden en leefstijladviezen brengen jouw hormonen juist uit balans…

Je leest het goed: door een afvalmethode te volgen die het belang van hormonen negeert, kan je juist aankomen. Puntendiëten en crashdiëten zijn voorbeelden van diëten die totaal geen rekening houden met jouw hormonen. In het begin vliegen de pondjes eraf, maar later vliegen ze er weer aan met nog een extra schepje vet erbovenop.

Ga je door met denken vanuit een lage inname van energie en een zo hoog mogelijk verbruik ervan, dan ga je de strijd aan met je hormonen. Die strijd win je nooit!

-> Lees hier over de 8 problemen die hormonen kunnen veroorzaken en de 3 tips om deze problemen op te lossen.

Online begeleiding

Kom je er zelf niet uit? Laat je dan online begeleiden. Je kan zelfstandig 12 weken aan de slag of met begeleiding van een hormoonspecialist.

-> Lees hier meer over het online programma.

Ir Ralph Moorman

(5stemmen, gemiddeld: 4,60 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mij de nieuwsbrief te sturen + mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us