Orthomoleculair Hormoonconsulent

Opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding trainer hormoonfactor

next-de-hormoonfactor

Over de opleiding

In samenwerking met Sonnevelt Opleidingen heb ik deze opleiding tot hormooncoach ontwikkeld. In 10 dagen leer ik jou samen met mijn docententeam alles over de invloed van leefstijl op hormonen en hoe je hormonen weer in balans kunt brengen zonder hormoontherapie.

Je kunt deze
opleiding volgen om:

Als arts, therapeut, coach of gepassioneerde particulier unieke kennis over hormonen in relatie tot leefstijl te leren

Een ware hormoonspecialist te worden die nog beter samen kan werken met endocrinologen, hormoontherapeuten en andere specialisten

Ook na de opleiding te blijven leren in onze hormoon community (actieve besloten Facebook groep, terugkomdag, verdiepingsdag)

Lesdagen

In deze opleiding ontwikkel je kennis, vaardigheden en technieken om cliënten op een professionele wijze te begeleiden. Daarnaast krijg je inzicht in de wisselwerking tussen hormonen en de drie pijlers van het programma: voeding, training, en stress. Ook leer je om een individueel multidisciplinair behandelplan op te stellen, én ben je in staat om cliënten te begeleiden, stimuleren en motiveren met als doel: minder hormonale klachten, meer energie en nog een mooi lijf ook.

  • Les 1 - Ralph Moorman |Hormonen en fysiologie algemeen
  • Les 2 - Ralph Moorman |Symptomen, diagnose, oorzaak en remedie hormonale disbalansen
  • Les 3 - Astrid te Winkel | Spijsvertering, de basis van een gezonde levensstijl
  • Les 4 - Ralph Moorman |Hormonen en voeding
  • Les 5 - Ralph Moorman | Protocollen voor het behandelen van gezondheidsproblemen
  • Les 6 - Ronald Smit |Hormonen en training
  • Les 7 - Jacqueline Vogelaar |Voeding en psychologie -> eetgedrag
  • Les 8 - Wendy van Zon | Coachen naar gedragsverandering
  • Les 9 - Astrid te Winkel | Herhaling basis van hormonen/spijsvertering + Vragen
  • Les 10 - Examinator | Examen

Kijk voor meer informatie op de website van Sonnevelt Opleidingen
of neem contact op via info@sonneveltopleidingen.nl / 0418-515782.

Anderen over de hormoon opleiding

Deze opleiding heeft mij ontzettend veel gebracht. De docenten zijn stuk voor stuk enthousiaste en gepassioneerde vakmensen. Je wordt erdoor aangestoken wat de studie dagen doet voorbij vliegen. De inhoud van de opleiding is super omdat er vanuit verschillende hoeken wordt gekeken naar de mens te kijken in zijn totaliteit. Er wordt geleerd hoe je stress en onbalans in kaart brengt, wat onderliggende oorzaken zijn waardoor je weet wat de eerste urgentie is om aandacht aan te besteden, en hoe te coachen. 
Ik ben meteen met mezelf aan het werk gegaan en heb inmiddels mijn bloedresultaat binnen. Geen Hashimoto meer. Mijn klanten hun bloedwaardes vertonen in 4 sessies zo'n veranderingen dat artsen spontaan voorstellen om het zonder medicatie te proberen. 
Super toch! Deze opleiding gaat het verschil maken om met zijn allen gezonder te worden, ook daar waar het niet verwacht wordt. En dit door bewustwording van "wat is gezonde leefstijl". Voor mij mag dit de norm worden! Daarbij blijft Ralph Moorman ons ondersteunen met de laatste wetenschappelijke info of belangrijkheden via de Facebook community groep. 
Niet te vergeten, Sonnevelt opleidingen zorgt ook voor het lobbyen van accreditaties voor de beroepsvereniging waar nodig is. En houdt vanuit toekomstperspectief een vinger aan de pols bij de politiek in den Haag. Kortom, deze mensen verdienen van mij allemaal een dikke vette 10!

~ Student, Tanja Crabeels

“De opleiding Trainer Hormoonfactor loste mijn verwachtingen ruimschoots in. Ik vond het interessant dat er naast de theorie rond het hormonale systeem en de hormoonfactor voeding ook aandacht was voor training, coaching naar gedragsverandering, spijsvertering en zelfs de psychologie van het eetgedrag. Bovendien slaagden de docenten erin om de leerstof toegankelijk te maken en op een boeiende manier over te brengen. Het is best een pittige opleiding. De leerstof is uitgebreid en het niveau is hoog, dus het vraagt wat inzet om dat alles binnen die tijdspanne van enkele maanden te beheersen. Maar je expertise gaat er zo in korte tijd wel sterk op vooruit en je bent meteen klaar om het in de praktijk te gaan toepassen.

De opleiding Trainer Hormoonfactor loste mijn verwachtingen ruimschoots in. Ik vond het interessant dat er naast de theorie rond het hormonale systeem en de hormoonfactor voeding ook aandacht was voor training, coaching naar gedragsverandering, spijsvertering en zelfs de psychologie van het eetgedrag. Bovendien slaagden de docenten erin om de leerstof toegankelijk te maken en op een boeiende manier over te brengen. Het is best een pittige opleiding. De leerstof is uitgebreid en het niveau is hoog, dus het vraagt wat inzet om dat alles binnen die tijdspanne van enkele maanden te beheersen. Maar je expertise gaat er zo in korte tijd wel sterk op vooruit en je bent meteen klaar om het in de praktijk te gaan toepassen.”

~ Student, Leen Pairon

Wat ik zo bijzonder en erg prettig vind aan iedereen die een bijdrage levert aan de opleiding Trainer Hormoonfactor, is dat ze altijd vol enthousiasme de lessen geven. Je kunt zien dat wat ze doen echt hun passie is en ook al hebben ze de lessen al zo vaak gegeven, ik krijg toch het gevoel alsof ze het voor de eerste keer vertellen. Dat geld voor Ralph Moorman, maar ook voor de andere docenten in zijn opleiding. Top! En het werkt aanstekelijk!

~ Suzanne van der Hoek

Datum:Bekijk hier de 6 momenten per jaar. De lesdagen zijn op 5 aaneengesloten vrijdagen en zaterdagen verdeelt over 4 a 5 maanden.

Tijd:09.30 tot 16.30 uur

Locatie:Health center Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg (gratis parkeren, makkelijk te bereiken met OV)

Prijs:Bekijk hier de prijs en voordelen

Docenten:Ralph Moorman, Astrid te Winkel, Ronald Smit, Jacqueline Vogelaar, Wendy van Zon

Voor wie:Deze dag is voor mensen die werken in de gezondheids-/leefstijlbranche en die meer willen weten over de invloed van levensstijl op hormonen en over het hormoonstelsel zelf. Denk hierbij aan orthomoleculaire therapeuten, natuurgeneeskundigen, diëtisten, personal trainers, leefstijlcoaches, mental coaches, stresscounselors.

Aantal personen:Maximaal 30 deelnemers

Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven, is marktleider in opleidingen op het gebied van vitaliteit en gezond leven. Én de enige Nederlandse opleider met een SNRO systeemaccreditatie, het NRTO-keurmerk én al 3 jaar op rij winnaar van de publieksprijs ‘Beste Opleider van Nederland’. Per 1 september 2016 is de opleiding Trainer Hormoonfactor (20 EC punten) op HBO-niveau geaccrediteerd.

Laat een reactie achter