Na het schrijven van De hormoonfactor kwamen er veel vragen van geïnteresseerden die graag meer wilden weten over hormonen. Samen met Albert Sonnevelt is vervolgens deze opleiding opgezet waarin je kennis, vaardigheden en technieken ontwikkelt om cliënten op een professionele wijze te begeleiden. Daarnaast krijg je inzicht in de wisselwerking tussen hormonen en de drie pijlers van het programma. Ook leer je om een individueel multidisciplinair behandelplan op te stellen, én ben je in staat om cliënten te begeleiden, stimuleren en motiveren.

Lesdagen
Les 1 Ralph Moorman Hormonen en fysiologie algemeen
Les 2 Ralph Moorman Symptomen, diagnose, oorzaak en remedie hormonale disbalansen
Les 3 Astrid te Winkel Spijsvertering, de basis van een gezonde levensstijl
Les 4 Ralph Moorman Hormonen en voeding
Les 5 Ronald Smit Hormonen en training
Les 6 Ralph Moorman Protocollen voor het behandelen van gezondheidsproblemen
Les 7 Jacqueline Vogelaar Voeding en psychologie -> eetgedrag
Les 8 Wendy van Zon Coachen naar gedragsverandering
Les 9 Astrid te Winkel Herhaling basis van hormonen/spijsvertering + mogelijkheid tot vragen
Les 10 Examinator Examen

 

Kijk voor meer informatie op de website van Sonnevelt Opleidingen of neem contact op via info@sonneveltopleidingen.nl / 0418-515782.

Datum: Bekijk hier de 6 momenten per jaar 
Tijd: 09.30 tot 16.30 uur
Locatie: HC Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg (gratis parkeren, makkelijk te bereiken met OV)
Prijs: Bekijk hier de prijs en voordelen
Docent: Ralph Moorman
Voor wie: Deze dag is voor mensen die werken in de gezondheids-/leefstijlbranche en die meer willen weten over de invloed van levensstijl op hormonen en over het hormoonstelsel zelf. Denk hierbij aan orthomoleculaire therapeuten, natuurgeneeskundigen, diëtisten, personal trainers, leefstijlcoaches, mental coaches, stresscounselors.
Aantal personen: Maximaal 30 deelnemers
Per 1 september 2016 is de opleidingen Trainer Hormoonfactor (20 EC punten) op HBO-niveau geaccrediteerd.

 

beste opleider sonnevelt

Sonnevelt hormoonfactor

 

 

Student Carolien van de Kamp: “Ik heb lang met mijn uiterlijke onzekerheden rondgelopen. Een chronische huidziekte en google kwamen uit bij Ralph Moorman. De opleiding Trainer hormoonfactor leek mij geschikt om te volgen zodat ik het disfunctioneren van mijn lichaam beter zou gaan begrijpen. Wat ik nooit had kunnen voorzien was het enorme enthousiasme waarmee de verschillende docenten voor de klas staan. De deskundigheid, moeilijkheid en expertise die aan deze opleiding vaststaan en als laatste de magische klas, waar ik twee jaar na dato nog zo’n goed contact mee heb. De collega’s staan voor je klaar, vullen aan en leggen uit. Inmiddels heb ik zelf een succesvol online programma staan door deze stap te hebben gezet.”

Bekijk hier de testimonial van Pieter van Beekveld

Student Leen Pairon: “De opleiding Trainer Hormoonfactor loste mijn verwachtingen ruimschoots in. Ik vond het interessant dat er naast de theorie rond het hormonale systeem en de hormoonfactor voeding ook aandacht was voor training, coaching naar gedragsverandering, spijsvertering en zelfs de psychologie van het eetgedrag. Bovendien slaagden de docenten erin om de leerstof toegankelijk te maken en op een boeiende manier over te brengen. Het is best een pittige opleiding. De leerstof is uitgebreid en het niveau is hoog, dus het vraagt wat inzet om dat alles binnen die tijdspanne van enkele maanden te beheersen. Maar je expertise gaat er zo in korte tijd wel sterk op vooruit en je bent meteen klaar om het in de praktijk te gaan toepassen.”

Bekijk hier de testimonial van Annelies Aarts

Opleiding trainer hormoonfactor