inspired by ralph moorman
next-de-hormoonfactor

Inspired by staat alleen op producten die Hormoonfactorproof zijn:

Glutenvrij

Biologisch

Minimaal bewerkt

Veel voedingswaarde

Geen lactose en caseïne

Vezelrijk (bloedsuiker langzaam laat stijgen)

Zo min mogelijk (onnatuurlijke) additieven en hulpstoffen

Inspired by Ralph Moorman

Hét logo voor kerngezonde producten!

Technologie en levensmiddelen

Tijdens mijn studie levensmiddelentechnologie heb ik veel goede dingen geleerd maar ook dingen waar ik niet helemaal achterstond.

Mijn doel was om gezonde producten te ontwikkelen. Voedingsproducten die eerlijk, puur en gezond zijn. Mijn favoriete producten zijn zo min mogelijk bewerkt, verstoren de bloedsuiker niet te veel, bevatten weinig of geen onnatuurlijke toevoegingen, zitten in een verpakking die geen gifstoffen afgeeft, zijn optimaal verteerbaar en hebben een hoge voedingswaarde. Helaas was dit niet mogelijk tijdens mijn studie.

Supermarktsafari

Na mijn studie werd ik gezondheidscoach en begon ik op eigen initiatief mensen mee te nemen op ‘supermarktsafari’. Tijdens deze inspirerende rondleiding door de supermarkt liet ik de klant zien wat zij het best in hun winkelwagen konden laden én wat zij beter links kon laten liggen.

De 'supermarktsafari' sloeg aan en in 2013 bracht ik het boekje 'De boodschappencoach' op de markt. Mijn supermarktsafari in boekvorm. Er kwamen veel leuke reacties op het boek maar ook steeds weer de vraag:   waarom is er niet meer gezonde keus? Simpelweg omdat er meer winst valt te behalen met ongezonde voeding.

Inspired by

Gelukkig begint het tij te keren, want de vraag naar gezonde voeding neemt sterk toe. Dat stimuleert bedrijven om levensmiddelen voor gezondheidsbewuste klanten te ontwikkelen, waardoor er steeds meer gezonde alternatieven in de schappen verschijnen.

Ik draag aan deze gunstige ontwikkeling bij door bedrijven te helpen om hoogwaardige voedingsproducten te ontwerpen die voldoen aan zijn strenge maatstaven. Je herkent ze aan het logo ‘Inspired by Ralph Moorman’.

YAM desem brood

3 jaar heb ik met allerlei ingrediënten geëxperimenteerd, omdat brood maken op grote schaal bijna onmogelijk is zonder gluten. Gluten bezorgt brood namelijk de typerende smeuïge structuur. Zodra je het plakkerige eiwit weglaat, wordt het droog en krijgt het een onaangename zanderige structuur.inspired by yam

Wat YAM desem bijzonder maakt is dat het biologisch is en geen toegevoegde suiker bevat. Daarnaast is het ook sojavrij, lactosevrij, koemelkvrij en eivrij.

Door de lange bereidingstijd van ruim 48 uur krijgt dit desem brood zijn kenmerkende smaak en aroma. Hierdoor kunnen consumenten die glutenvrij willen eten nu kiezen voor een brood vol van smaak, met een echte fijne broodstructuur en passend binnen een bewust eetpatroon.

-> Lees hier de blog over YAM desem

-> Ga hier direct naar www.yamglutenvrij.nl

Ralph & Jane - Bakmixen met resistent zetmeel

In 2022 bracht ik samen met Janneke Rutten (Jane) een nieuw merk op de markt. Een merk waaronder verschillende houdbare producten gaan vallen. Te beginnen met 2 soorten bakmixen.

De Power Pancake Mix en de (W)healthy Wonder Mix zijn met ‘prebioticum’ resistent zetmeel, Teff meel, Bio boekweit meel, Bio groene bakbananen meel, Bio spirulina poeder.

-> Lees hier de blog over Ralph & Jane

-> Ga hier direct naar ahealthylife.nl om te bestellen 

Ekomenu - Gebruiksvriendelijk en betaalbaar

Vanaf de zomer 2019 heb ik mijn naam verbonden aan de gluten- en lactosevrije lijn binnen Ekomenu. Dit omdat ik 'gezond eten' voor mijn volgers zo makkelijk en betaalbaar mogelijk wil maken.

Let op: niet alle lijnen van Ekomenu zijn hormoonfactorproof.  Wel heb ik het voor elkaar gekregen om de gluten- en lactosevrije lijn helemaal naar mijn strenge criteria te vormen.

-> Lees hier de blog over Ekomenu

-> Ga hier direct naar www.ekomenu.nl (via deze link ontvang je 10% korting. Controleer dit zelf even bij het afrekenen!)

Anderen over de producten

“Zelf vind ik het YAM desem brood lekkerder dan normaal brood, het is namelijk erg stevig en dat is iets dat ik wel kan waarderen. Normaal supermarktbrood is erg luchtig, bijna sponsachtig. Het brood van Ralph is stevig en vult goed."

~ Juglen Zwaan

"Overall geef ik Ekomenu een acht. Ekomenu heeft een echt een vernieuwend concept op de markt gebracht wat voor mij ideaal is. Mijn oma heeft ook een bestelling gedaan, dus het is erg handig voor alle leeftijden. Zij kan dit ook gemakkelijk bereiden.”

~ Annemiek Nauta