gezonde voeding inspired by ralph moorman.

Inspired by Ralph Moorman

Hét logo voor kerngezonde producten!

Inspired by Ralph Moorman

Hét logo voor kerngezonde producten!

next-de-hormoonfactor

Levensmiddelentechnologie

Tijdens mijn studie levensmiddelentechnologie heb ik veel goede dingen geleerd maar ook dingen waar ik niet helemaal achterstond.

Mijn doel was om gezonde producten te ontwikkelen. Voedingsproducten die eerlijk, puur en gezond zijn. Mijn favoriete producten zijn zo min mogelijk bewerkt, verstoren de bloedsuiker niet te veel, bevatten weinig of geen onnatuurlijke toevoegingen, zitten in een verpakking die geen gifstoffen afgeeft, zijn optimaal verteerbaar en hebben een hoge voedingswaarde. Helaas was dit niet mogelijk tijdens mijn studie.

Supermarktsafari

Na mijn studie werd ik gezondheidscoach en begon ik op eigen initiatief mensen mee te nemen op ‘supermarktsafari’. Tijdens deze inspirerende rondleiding door de supermarkt liet ik de klant zien wat zij het best in hun winkelwagen konden laden én wat zij beter links kon laten liggen.

De 'supermarktsafari' sloeg aan en in 2013 bracht ik het boekje 'De boodschappencoach' op de markt. Mijn supermarktsafari in boekvorm. Er kwamen veel leuke reacties op het boek maar ook steeds weer de vraag:   waarom is er niet meer gezonde keus? Simpelweg omdat er meer winst valt te behalen met ongezonde voeding.

Inspired by

Gelukkig begint het tij te keren, want de vraag naar gezonde voeding neemt sterk toe. Dat stimuleert bedrijven om levensmiddelen voor gezondheidsbewuste klanten te ontwikkelen, waardoor er steeds meer gezonde alternatieven in de schappen verschijnen.

Ik draag aan deze gunstige ontwikkeling bij door bedrijven te helpen om hoogwaardige voedingsproducten te ontwerpen die voldoen aan zijn strenge maatstaven. Je herkent ze aan het logo ‘Inspired by Ralph Moorman’.

YAM desem brood

3 jaar heb ik met allerlei ingrediënten geëxperimenteerd, omdat brood maken op grote schaal bijna onmogelijk is zonder gluten. Gluten bezorgt brood namelijk de typerende smeuïge structuur. Zodra je het plakkerige eiwit weglaat, wordt het droog en krijgt het een onaangename zanderige structuur.inspired by yam

Wat YAM desem bijzonder maakt is dat het biologisch is en geen toegevoegde suiker bevat. Daarnaast is het ook sojavrij, lactosevrij, koemelkvrij en eivrij.

Door de lange bereidingstijd van ruim 48 uur krijgt dit desem brood zijn kenmerkende smaak en aroma. Hierdoor kunnen consumenten die glutenvrij willen eten nu kiezen voor een brood vol van smaak, met een echte fijne broodstructuur en passend binnen een bewust eetpatroon.

-> Lees hier de blog over YAM desem

-> Ga hier direct naar www.yamglutenvrij.nl

KOOC kant-en-klaar maaltijden

koocInmiddels is het een jaar geleden dat het gezonde kant-en-klaar maaltijden concept KOOC gelanceerd werd met daarop mijn "inspired by Ralph Moorman" logo. Dit concept is ontstaan vanuit een vraag naar gezonde, makkelijke en snelle oplossingen voor momenten waarop je geen tijd of zin hebt om te koken.

We zijn begonnen met zes hormoonfactor-proof maaltijden en het aantal is het afgelopen jaar gegroeid tot twaalf. Er zijn zelfs vegetarische en veganistische opties bijgekomen. De maaltijden zijn biologisch, glutenvrij (met het logo van de Nederlandse Coeliakie Vereniging), vrij van lactose en caseïne, er worden geen ongewenste toevoegingen gebruikt en zijn toch verrassend goed van smaak. En dat alles kant-en-klaar thuisbezorgd op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag!

Vergeet dus alles wat je weet over kant-en-klaar maaltijden. Lekker, gemak en gezond gaan nu goed samen!

-> Lees hier de blog over KOOC

-> Ga hier direct naar www.kooc.nl 

JouwBox - producten waar ik achter sta

 

Sinds 2018 kom ik 4 maal per jaar met een inspired by jouwboxgezondheidsbox op de markt. In deze box zitten 10 producten die ikzelf gebruik of waar ik achter sta. Zo probeer ik de consument te helpen bij het maken van gezonde keuzes.

De producenten die ik benader leveren hun product tegen een kennismakingsprijs. Zodoende is het mogelijk een box aan te bieden t.w.v. +/- 140 euro voor 39 euro.

-> Lees hier de blog over JouwBox

-> Ga hier direct naar www.jouwbox.nl 

Anderen over de producten

“Zelf vind ik het YAM desem brood lekkerder dan normaal brood, het is namelijk erg stevig en dat is iets dat ik wel kan waarderen. Normaal supermarktbrood is erg luchtig, bijna sponsachtig. Het brood van Ralph is stevig en vult goed."

~ Juglen Zwaan

"Overall geef ik KOOC een acht. KOOC heeft een echt een vernieuwend concept op de markt gebracht wat voor mij ideaal is. Mijn oma heeft ook een bestelling gedaan, dus het is erg handig voor alle leeftijden. Zij kan dit ook gemakkelijk bereiden.”

~ Annemiek Nauta

Iedere drie maanden een nieuwe JouwBox met handige, lekkere en gezonde producten er in. Een feest om uit te pakken en nieuwe producten te leren kennen. En dat allemaal voor een mooie prijs.

Karin Van de Merwe-Huizinga