Meer vitaliteit

borstkankerMarco de Jonge: Ik ben 16 kilo afgevallen na mijn chemokuur, voel mij lichamelijk en geestelijk sterker als voorheen.

Naar mijn mening, gezond en sportief te hebben geleefd, kreeg ik in 2014 te horen dat ik borstkanker had….Een klein bobbeltje bij mijn tepel bleek na onderzoek een tumor te zijn. Nooit gedacht dat dit bij mannen ook voorkwam. Na amputatie en chemokuur ben ik op zoek gegaan naar de mogelijke oorzaken.

Onderzoek naar mogelijke ziektes of erfelijkheid hebben niets opgeleverd. Wat wel is geconstateerd uit bloedonderzoek is dat mijn testosteron en oestrogeen waardes, voordat de kanker werd geconstateerd, erg afweken van de normale waardes.

Gezien dit de enige afwijking was heb ik mij meer georiënteerd in het hormonaal systeem van het menselijk lichaam. Al snel kreeg ik door hoeveel invloed hormonen hebben op het functioneren van het lichaam. Ik wilde iets gaan doen met deze informatie en kwam zo uiteindelijk bij De hormoonfactor uit.

Wat mij direct opviel was dat het verhaal logisch in elkaar stak, makkelijk was te begrijpen en de methode eenvoudig was uit te voeren. Uit nieuwsgierigheid heb ik De hormoonfactor boeken besteld.

Wat heb ik gedaan?

  1. Ik ben begonnen met, na mijn chemokuur, mijn eetpatroon te veranderen.
  2. Na een paar maanden ben ik begonnen met het sportprogramma.

Ondanks dat ik tamoxifen slik, een hormoongevoelig medicijn dat de oestrogeen remt, merkte ik na korte tijd al het verschil. Sinds 2015 leven wij 80% hormoonfactor proef. In het begin was het even aanpassen maar zodra je resultaat boekt krijg je steeds meer plezier in de methode en wil je niet meer terug.

Uiteindelijk ben ik ook De hormoonfactor opleiding gaan volgen om nog meer persoonlijk uit de methode te halen. Mensen vragen wel eens wat heeft het tot zover opgeleverd? Ik ben 16 kilo afgevallen na mijn chemokuur, voel mij lichamelijk en geestelijk sterker als voorheen, en het allerbelangrijkste is dat ik mijn vertrouwen in mijn lichaam, na de kanker, terug heb gekregen.

Tijdens de ziekte periode was mijn vertrouwen helemaal verdwenen en zag ik de toekomst somber in. Nu, ondanks de bijwerkingen van de medicijnen, heb ik dit vertrouwen volledig terug en voel ik mij sterker dan voor de ziekte en zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet. De hormoonfactor heeft hier een grote rol in gespeeld.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

(4stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 5)

Loading...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

  1. Boeken
  2. Begeleiding
  3. Lezingen

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox

Gezond koken? Probeer de maaltijdbox van Ekomenu!