Broodloos ontbijten en lunchen

Auteur: Ir. Ralph Moorman | Reacties:

boek broodloze ontbijt en lunch

Het nieuwe boek Broodloos ontbijten en lunchen van Juglen Zwaan (aHealthyLife) is af. Echt een handig boek vol broodloze recepten!

Ontbijt en lunch zonder brood

Juglen laat zien dat je een heerlijk ontbijt en lunch kunt maken zonder brood. Met 130 gezonde recepten (met variaties) geeft Juglen veel suggesties die jou kunnen helpen met het bereiken van je doel. Wil je afvallen en meer energie? Ga voor glutenvrij en weinig toegevoegde suikers. Genoeg inspiratie hiervoor te vinden in dit boek!

Bestel hier het boek

Ps; Wil je af en toe brood eten? Geen probleem! Kies wel voor het biologische, glutenvrije YAM desembrood zonder toegevoegde suikers.

Inhoud van het boek Broodloos ontbijten en lunchen

Juglen: “Na jarenlang zoeken kwam ik bijna vijf jaar geleden eindelijk het boek tegen waar ik op wachtte: een boek vol met alternatieve recepten voor die steeds maar terugkerende broodmaaltijden. Ik kon niet wachten om aan de slag te gaan. Helaas nam mijn enthousiasme al snel af toen ik het onder ogen kreeg, want het bleek in werkelijkheid te gaan om een boek met niets anders dan saladerecepten. Het ging ook nog eens om salades die niet verzadigen, waardoor je snel weer honger krijgt.

Ik had sterk het gevoel dat dit anders moest kunnen en heb toen de lezers van mijn nieuwsbrief gevraagd naar hun favoriete broodloze, maar ook voedzame en gezonde ontbijtjes en lunches, zodat ik dit kon bundelen in een dun boekje. De belangstelling was boven verwachting en al snel was ik bedolven onder een enorme hoeveelheid recepten. In die tijd werd ik net vader, waardoor het mij niet lukte om de enorme stapel recepten door te nemen.

Ondertussen vroegen volgers regelmatig wanneer het receptenboek er zou komen. Een broodloos receptenboek bleek toch echt broodnodig. Dat bracht mij ertoe om hulp in te schakelen, waardoor we uiteindelijk met een heel team met dit boek aan de slag zijn gegaan. Ik heb persoonlijk stapels en stapels recepten doorgeploegd om de beste eruit te halen. Dit bleek moeilijker dan gedacht, want de meeste recepten leken erg op elkaar. Vaak bevatten ze dezelfde ingrediënten zoals eieren, haver of avocado. Hoewel dit geweldige ingrediënten zijn, levert dit een eenzijdig eetpatroon op. Het was een behoorlijke klus om de lekkerste recepten eruit te selecteren en ondertussen ook te zorgen voor voldoende afwisseling.

We hebben zelf ook wat nieuwe recepten ontwikkeld, waardoor het aanbod nog veelzijdiger is geworden. Om het af te maken heb ik ook bevriende collega’s in het gezondheidsvak gevraagd om ons boek aan te vullen met hun favoriete recept, waardoor dit boek nog mooier, completer en dus dikker is geworden.

Het bevat een enorme hoeveelheid aan broodloze inspiratie, waardoor het gemakkelijker wordt om te zorgen voor flink wat gezonde afwisseling in je voedingspatroon!”

Zie hieronder de afbeelding van de inhoudsopgave:

boek broodloos ontbijten en lunchen

Bestel hier het boek

Juglen Zwaan heeft voor De hormoonfactor een gastblog geschreven over suppletie, na aanleiding van zijn boek De supplementenwijzer. Dit is een mooi overzicht geworden aan wat je dagelijkse nodig hebt en bij bepaalde klachten.

Deel de blog op:

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties