Voorwoord boek De Poepdokter |Van mond tot kont!

Poepdokter Nienke heeft een praktisch zelfhulpboek geschreven dat van toepassing is voor veel klachten tussen mond en kont!

Erg leuk dat ik het voorwoord mocht schrijven voor “De Groene Vrouw” en ik hoop jullie hiermee te inspireren om het boek te gaan lezen.

Voorwoord De Poepdokter

Als levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach weet ik wat voeding voor een mens kan doen. Gezonde voeding is cruciaal om vitaal, gezond en gelukkig te blijven. Maar wat is gezonde voeding?

Eigenlijk is deze vraag niet goed te beantwoorden, omdat we allemaal anders op voeding reageren. Het blijft dus een zoektocht om erachter te komen welke voeding voor jou gezond is.

De gezondheidswaarde van voeding gaat zeker niet alleen om de hoeveelheid voedingsstoffen die erin zitten. Voeding uitrekenen met een rekenapparaat is dan ook allang achterhaald. Dat voeding een bepaalde hoeveelheid vitamines, mineralen, sporenelementen, vezels, eiwitten, koolhydraten en vetten bevat is leuk om te weten, maar het zegt niets over de verwerking in het lichaam. Je bent namelijk niet alleen wat je eet, maar ook wat je verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt. Juist op de laatste vier punten gaat het vaak mis als je gebrek hebt aan vitaliteit, last hebt van klachten of ziek bent.

De spijsvertering is dan ook vaak de spiegel van je gezondheid. Als de spijsvertering niet optimaal functioneert kan dit het immuunsysteem (onnodig) belasten, je moe en traag maken, ontstekingen op de meest uiteenlopende plaatsen veroorzaken en zelfs auto-immuunziekten verergeren. Daarnaast kan de hersenwerking hierdoor ook verstoord raken, omdat de darm als het ware onze tweede hersencentrum is.

Om dit te voorkomen moet het hele verteringstraject goed functioneren. Van het kauwen en speeksel vermengen in de mond, naar het aanzuren in de maag tot het kneden en afronden van de vertering in de darm in samenwerking met onze (hopelijk) bevriende darmbacteriën.

In dit boek wordt het verteringstraject van mond tot kont tot in detail uitgelegd. Daarnaast staat uitgebreid beschreven waar het proces spaak kan lopen en wat je zelf kan doen om dit te voorkomen of te verhelpen. Na het lezen van dit boek zal je de spijsvertering begrijpen en alle tools in handen nemen om samen te werken met dit geweldige systeem!

Met gezonde groet,
Ir. Ralph Moorman

-> Hier kan je het boek bestellen <-

(Nog geen stemmen)

Loading...

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

Wordpress content guard plugin
Meer in Nieuws
wetenschap
Zal de wetenschap in de toekomst veranderen?

In de Volkskant van zaterdag 19 maart (lees hier) was er eindelijk aandacht voor iets waar ik al vele jaren...

Sluiten