Trainer/ coach Matthew Oprinsen

Zelfinzichthormoonfactor trainer coach Matthew Oprinsen.
Matthew Oprinsen
4909BM Oosteind
Hogedijk 52

www.zelf-inzicht.nu
+ 31 6 27391467

Diensten

Wanneer hormonen uit balans raken, kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan. Het scala aan klachten is vaak uiteenlopend en niet altijd even duidelijk te herleiden naar lichamelijke disbalansen. Wanneer deze klachten aanhouden kunnen zij op termijn chronisch worden. Gelukkig is er met de juiste begeleiding en gerichte leefstijl veranderingen veel winst te behalen.

Matthew werkt als coach en yoga therapeut bij Zelfinzicht en helpt jou graag op weg via:

  • Lichaam & Leefstijl Coaching
  • Yoga Therapie
  • Een holistisch traject waarin Lichaam & Leefstijl coaching gecombineerd wordt met andere disciplines die worden aangeboden in de praktijk. Bijvoorbeeld yoga therapie, bio-fotonen therapie of voetrelfexiologie. Samen kijken we naar de gewenste situatie, wat comfortabel voelt en maken wij een keuze voor een holistisch traject.

Veelvoorkomende thema’s:

  • Burn-out
  • Stress en angst gerelateerde onderwerpen
  • Lichamelijke thema’s zoals pijn, blessures en flexibiliteit
  • Darmklachten en een ondersteunend voedingspatroon
  • Slaapproblematieken
  • Zelfinzicht

Over Matthew

Waar ik de meeste energie van krijg? Dat is ongetwijfeld wanneer ik de ontspanning weer bij iemand op het gezicht terug zie komen. Dat iemand weer rustig gaat ademhalen, tot inzicht komt tijdens een coaching sessie of echt even landt in het lichaam na een yogasessie. Die puurheid die dan ontstaat is voor mij iets heel bijzonders. Ik weet uit eigen ervaring hoe dat voelt en het doet mij goed om iemand bij zichzelf thuis te zien komen.

Voorheen werkte ik nog als consultant in het bedrijfsleven en zocht ik naar meer zingeving. Als onderdeel van mijn zoektocht worstelde ik met mijn eigen vitaliteit en ervaarde ik burn-out klachten. Ik werd verplicht wat zachter naar mezelf te kijken en te vertragen. De angel van mijn klachten te achterhalen. Om me goed te gaan voelen, moest ik uit de hectiek van het dagelijks leven stappen. Ik ontdekte yoga, wat een deur opende naar ontspanning, inzicht in mijzelf en lichamelijk herstel. Hierdoor kwam de balans weer terug in mijn lijf en in mijn hoofd. Yoga activeerde het zelf herstellend vermogen en leerde mij hele waardevolle lessen over mijn lichaam. Ik ben dankbaar dat ik dit over mag dragen aan anderen.

De keuze om een yogaopleiding te gaan volgen voelde heel natuurlijk.  Met een studie psychologie als basis en de behoefte die ik van nature heb om mensen te helpen, ging ik aan het werk bij Zelfinzicht. Hier kan ik met mijn interesse voor het lichaam en gezondheid terecht. Ik heb mijn kennis mogen uitbreiden met de opleiding Hormoonfactor Trainer (HFT). Het is fantastisch om de kennis over de hormoonhuishouding, beweging en voeding te integreren in de aanpak van klachten.

Nu mag ik cliënten leren hoe ze het lichaam voor in plaats van tegen zich laten werken. In mijn trajecten combineer ik Lichaam & Leefstijl coaching met yoga om mensen te begeleiden naar vitaliteit. Hier komen inzicht in je hormonen, inzicht in jezelf, inzicht in je lichaam en de tools vanuit yoga samen. We kiezen samen voor hetgeen jij je prettig bij voelt. Persoonlijke aandacht is voor mij hierin het meest belangrijk, je hoeft en kan het soms simpelweg niet alleen. Voel je meer dan welkom om langs te komen in onze praktijk.