Trainer/ coach Tessa Snoek

Tessa Snoektessa snoek
Leefstijlcoach Hoorn
Renoirhof 53
1628 XC  Hoorn

www.leefstijlcoachhoorn.nl
06-50440744

Trainer hormoonfactor, leefstijlcoach, wandelcoach

Integraal leefstijlcoach

Als integraal leefstijlcoach begeleid ik mensen naar een vitaler leven. Wat zorgt er nu voor dat je vitaler wordt? Iedereen is anders en daarom lever ik maatwerk door te kijken naar wat jij nodig hebt.

Wat heb jij nodig?

Waar wil jij iets veranderen, wat heb je nodig om vitaler te worden? Heb je een hectisch bestaan waarin het lastig is om tijd en ruimte in te plannen om te ontspannen? Heb je te maken met stressfactoren, zoals mantelzorg, verlies van een dierbare, een jong gezin of een drukke baan met veel verantwoordelijkheid? We nemen eventuele belemmerde gedachten onder de loep en geven weer ruimte aan jouw gevoel en emoties.

Wil je gezonder gaan eten, wil je wat kilo’s kwijt of meer bewegen? We bekijken jouw eetgewoonten en beweegpatroon en gaan op zoek naar eenvoudige aanpassingen met een groot gezondheidsvoordeel.

Ik werk nauw samen met een personal trainer die doelgerichte schema’s kan maken en de perfecte begeleiding kan geven om op een voor jou geschikte manier te bewegen of te trainen. Alles in overleg  natuurlijk!

Plan van aanpak

Mijn doel is om samen met jou een uitvoerbaar plan te maken om een gezondere leefstijl te krijgen, helemaal aangepast aan de mogelijkheden die jij hebt, maar ook rekening houdend met eventuele beperkingen die er zijn. Ik kan je daarbij helpen maar jij gaat het echt zelf doen!

Neem het heft weer in eigen hand en je zal merken dat je meer energie krijgt en dat je weerbaarder wordt.

Trainer Hormoonfactor

Hoofd en hart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook de werking van onze spijsvertering heeft een direct verband met ons gevoel doordat hormonen een zeer grote rol spelen voor onze gezondheid.

Hormoonbalans

Als voorbeeld hebben wij de neurotransmitter serotonine. Wanneer we hier een tekort aan hebben kan dat leiden tot depressie, slapeloosheid, agressie en verhoogde pijngevoeligheid. Het wordt zelfs in verband gebracht met dwangmatige eetstoornissen. Serotonine komt voor een groot deel voor in het maag- darmkanaal, gezonde voeding en een optimale werking van de spijsvertering is juist daarom van belang voor een goede serotoninewerking.

En wat dacht je van de werking van insuline? Veel hoge bloedsuikers gedurende de dag kunnen zorgen voor een slechtere insulinewerking met insulineresistentie of diabetes II tot gevolg.

Medische molen

Ben je belandt in de medische molen door klachten ten gevolge van diabetes, hart- en vaatziekten, PCOS, menstruatieklachten of schildklieraandoeningen? Of heb je vaak hoofdpijn, voel je je moe en lusteloos?

Vaak ligt er een hormonale disbalans onder deze klachten en kunnen we door een gezondere leefstijl veel positiefs bereiken.

Preventie

Last but not least, hoe geweldig is het als je klachten kunt voorkomen door preventief te werk te gaan voor het behoud van jouw levenskracht

Geniet optimaal van je leven,

Vitale groet,
Tessa Snoek