Skip to content

Trainer/ coach Monique Blonk – van Loon

monique van loonGewichtsconsulente Monique
Monique Blonk – van Loon
Concordialaan 145b
4871 ZA  Etten-Leur

www.gewichtsconsulentemonique.nl
info@gewichtsconsulentemonique.nl
06 – 46763931

Hormoon analyse / Voedingsadvies / Coach / Docent opleiding Gewichtsconsulent

Specialisatie: afvallen, gezondheid en voedingsgerelateerde klachten.

Het is mijn missie om jou te helpen ontdekken wat voeding kan betekenen voor je gewicht, hormoonbalans, energie, gezondheid, gemoedstoestand en welzijn!

Er wordt mij wel eens gevraagd wie ik ben en wat ik doe. Maar liever vertel ik je het waarom.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in gezondheid en voeding.Vanaf 18 jarige leeftijd kreeg ik veel last van buikpijn met onder andere heftige, pijnlijke darmkrampen. Uit diverse (niet al te fijne) darmonderzoeken kwam gelukkig niets bijzonders. Dus kreeg ik het stempel IBS, spastische darm of hoe je het ook wilt noemen. Ik leerde leven met mijn klachten en met het feit dat ik iedere dag zakjes (blehh) en capsules moest innemen.

In die tijd werkte ik als apothekersassistente en later ook als doktersassistente. Daar zag ik hoe de pillen en poeders over de toonbank gingen waarvan een deel vooral symptoombestrijding is en niets aan de oorzaak doet.

In 2007 startte ik mijn praktijk als Gewichtsconsulente en Voedingsdeskundige. In die tijd dacht ik: Nu weet ik alles en nu kan ik mensen gaan helpen bij het afvallen. Tijdens de consulten kwamen allerlei lichamelijke klachten ter sprake. Ook liep ik nog wel eens vast met klanten waarbij het afvallen niet lukte. Ik ben me toen verder gaan verdiepen in hormonen en orthomoleculaire voeding. Uiteindelijk heb ik de opleiding Trainer Hormoonfactor gevolgd. Daar vielen de laatste puzzelstukjes.

Met mijn klanten (en uiteraard ook met mezelf) kijk ik nu steeds meer naar welke voeding bij hen past. Ik doe niet meer aan symptoombestrijding maar ga op zoek naar de onderliggende oorzaak. Steeds meer zie ik voeding als een natuurlijk medicijn. Ik heb al veel klanten van diverse klachten afgeholpen en mooie resultaten bereikt met afvallen.