Trainer/ coach Kiona Weetink

kiona weetinkKiona Weetink
Project Vitaal
Zeeltborch 11A
5247 VM Rosmalen

www.projectvitaal.nl
info@projectvitaal.nl
06-44272156

Orthomoleculair- en Hormoon therapeut

Ik ben naast gediplomeerd Trainer Hormoonfactor ook Orthomoleculair therapeut. Maar hoe is mijn liefde voor dit mooie vak ontstaan? Graag vertel ik je hoe ik een paar jaar geleden tot andere inzichten ben gekomen.

Ik dacht gezond te leven

Hoewel ik het idee had best gezond te leven, ik sportte ca 8 uur per week, at ‘gezond’ en zorgde voor de nodige ontspanning kreeg ik toch een paar jaar geleden te maken met een aantal gezondheidsproblemen. Ik sliep slecht, stond moe op en ging moe naar bed, kwam snel aan in gewicht en kreeg het er met geen mogelijkheid meer af, had koude handen en voeten, last van PMS en menstruatieklachten, met regelmaat blessures (ontstekingen), was onrustig, concentratieproblemen, opgeblazen gevoel en met regelmaat had ik depressieve gevoelens. Omdat ik meer dan 40 uur per week werkte en daarnaast een druk gezinsleven had dacht ik dat het daaraan lag. Daarnaast probeerde ik het ene na het andere (crash) dieet uit want de extra kilo’s zaten me ook in de weg.

Ik was al een paar keer naar de huisarts geweest maar daar kreeg ik de ‘bekende pleister’ en werd weggestuurd met een zalfje, slaappil etc. Nooit was er gevraagd naar de klacht achter de klacht of hoe mijn voedingspatroon eruitzag. Pas na een flinke zoektocht bleek de oorzaak te liggen bij voedselintoleranties, flinke tekorten aan vitamines en mineralen en vooral hormoon gerelateerde problemen zoals darmproblemen, traagwerkende schildklier en bijnieruitputting. Hierdoor is mijn liefde ontstaan om voeding, beweging en mindset zo te optimaliseren dat het uiteindelijk resulteert in een beter, gezonder en gelukkiger leven.

Endometriose, myomen en adenomyose

Later bleek ook, na een lange zoektocht, dat ik endometriose, myomen en adenomyose had. De helse pijn en andere gerelateerde klachten die ik maandelijkse had kreeg eindelijk een naam. Gelukkig leerde ik hoe dit kan ontstaan en hoe endometriose in remissie te brengen is. Nu help ik veel vrouwen met endometriose, adenomyose en myomen. Ook weet ik welke ziekenhuizen zeer veel goede kennis en ervaring hebben op dit gebied.

Hormoonfactor leefstijl

Na het lezen van onder andere de boeken van Ralph Moorman ben ik gestart met het introduceren van zijn hormoonfactor leefstijl in mijn leven. De resultaten van deze gezondere leefstijl waren zo goed dat ik hier nog veel meer over wilde weten en besloot ik de opleiding tot Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman te gaan doen bij Sonnevelt opleidingen. Gedurende de opleiding maakte ik kennis met de kracht van hormoonproof eten. Daar waar ik dacht gezond te eten werd het tegendeel bewezen.

Allerlei vage klachten…

Ik ontdekte tijdens mijn opleidingen dat ik absoluut niet de enige was die met allerlei vage klachten rondliep. Helaas lopen er vandaag de dag zeer veel mensen rond met lichamelijke klachten, ongemakken en ziektes die als ‘gewoon’ worden beschouwd of er ingeslopen en ‘geaccepteerd’ zijn.

Hierdoor worden veel klachten weggewuifd terwijl het in de meeste gevallen gaat om hormonale disbalansen die juist deze klachten, ongemakken en ziektes veroorzaken en dus niet nodig zijn en zeker niet met een ‘pilletje’ op te lossen zijn! In de meeste gevallen is men er wel mee naar de huisarts gegaan maar die plakt meestal de bekende ‘pleister’ voor de symptoombestrijding (korte termijn oplossing) maar de oorzaak wordt niet opgelost. Sterker: de klacht achter de klacht wordt niet achterhaald en aangepakt en door de medicatie krijg je er nog meer klachten bij.

Je bent dus aan het dweilen met de kraan open en je blijft je belabberd voelen, energieloos en hebt allerlei andere klachten. Doodzonde want het leven kan zoveel mooier zijn!

Holistische aanpak

Een holistische aanpak vind ik erg belangrijk. Een volgende stap is verbreding op het gebied van het mentale aspect omdat vaak een klacht ook een diepere mentale laag kan hebben. Door deze te verwerken is er alle ruimte tot genezing om in het hier en nu te leven en gezond en ontspannen door het leven te gaan. Om nog holistischer te kunnen werken met mijn cliënten heb ik ook een opleiding voetreflexzone therapie en systemisch opstellen gedaan. Hierdoor is mijn ‘gereedschapskistje’ erg goed gevuld waardoor ik op allerlei mogelijkheden mijn cliënten kan helpen naar een gezonder, gelukkiger en energievol leven. Want dat is toch wat iedereen wil?!

Het actieplan

Sinds ik ben afgestudeerd, maken adviezen en coaching op het gebied van hormoonbalans, voeding, sporten, gezondheid en stressreducering deel uit van mijn werk. Samen met jou ga ik achterhalen wat jouw klachten je te vertellen hebben dus waar de hormonale disbalansen vandaan komen. Ik maak een plan van aanpak waarbij ik een voedingsadvies geef die gericht zijn op jouw klachten, maak ik weekmenu’s voor je zodat je op weg geholpen wordt met wat wel en niet goed voor jou werkt, bekijk ik of supplementen je tijdelijk kunnen ondersteunen, geef ik je een sportadvies en ga ik je helpen met stressreductie.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering!

Ben je aanvullend verzekerd dan worden de consulten vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen.

Met jou wil ik de uitdaging aan

Wil je weten wat de klacht achter de klacht is? Waar je ‘vage’ klachten vandaan komen? En het belangrijkste: weer bruisen van de energie en klachtenvrij door het leven gaan zodat je weer straalt en lekker in je vel zit? Samen met jou ga ik achterhalen waar de hormonale disbalansen zitten en stel ik een plan van aanpak op.

Bel of mail me zodat ik samen met jou tijdens een gratis 15 minuten gesprek kan bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Warme groet,

Kiona Weetink
Orthomoleculair- en Hormoon therapeut