Trainer/ coach Kiona Weetink

kiona weetinkKiona Weetink
Project Vitaal
Zeeltborch 11
5247 VM Rosmalen

www.projectvitaal.nl
info@projectvitaal.nl
06-50275373

Orthomoleculair- en Hormoon Adviseur

Ik ben naast gediplomeerd Trainer Hormoonfactor ook Orthomoleculair adviseur. Maar hoe is mijn liefde voor dit mooie vak ontstaan? Graag vertel ik je hoe ik een paar jaar geleden tot andere inzichten ben gekomen.

Ik dacht gezond te leven

Hoewel ik het idee had best gezond te leven, ik sportte ca 8 uur per week, at gezond en zorgde voor de nodige ontspanning kreeg ik toch een paar jaar geleden te maken met een aantal gezondheidsproblemen. Ik sliep slecht, stond moe op en ging moe naar bed, kwam snel aan in gewicht en kreeg het er met geen mogelijkheid meer af, had koude handen en voeten, last van PMS en menstruatieklachten, met regelmaat blessures (ontstekingen), was onrustig, concentratieproblemen, opgeblazen gevoel en met regelmaat had ik depressieve gevoelens. Omdat ik meer dan 40 uur per week werkte en daarnaast een druk gezinsleven had dacht ik dat het daaraan lag. Daarnaast probeerde ik het ene na het andere (crash) dieet uit want de extra kilo’s zaten me ook in de weg.

Ik was al een paar keer naar de huisarts geweest maar daar kreeg ik de ‘bekende pleister’ en werd weg gestuurd met een zalfje, slaappil etc. Nooit was er gevraagd naar de klacht achter de klacht. Pas na een flinke zoektocht bleek de oorzaak te liggen bij voedselintoleranties, tekorten aan vitamines en mineralen en vooral hormoon gerelateerde problemen zoals darmproblemen, traag werkende schildklier en bijnieruitputting. Hierdoor is mijn liefde ontstaan om voeding, beweging en mindset zo te optimaliseren dat het uiteindelijk resulteert in een beter, gezonder en gelukkiger leven.

Hormoonfactor leefstijl

Na het lezen van onder andere de boeken van Ralph Moorman ben ik gestart met het introduceren van zijn hormoonfactor leefstijl in mijn leven en ging ik anders eten en minder vaak en vooral anders sporten. De resultaten van deze gezondere leefstijl waren zo goed dat ik hier nog veel meer over wilde weten en besloot ik de opleiding tot Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman te gaan doen bij Sonnevelt opleidingen.

Allerlei vage klachten…

Ik ontdekte tijdens mijn opleidingen dat ik absoluut niet de enige was die met allerlei vage klachten rondliep. Helaas lopen er vandaag de dag erg veel mensen rond met lichamelijke klachten, ongemakken en ziektes die als ‘gewoon’ worden beschouwd of er ingeslopen en ‘geaccepteerd’ zijn.

Hierdoor worden veel klachten weg gewuifd terwijl het in de meeste gevallen gaat om hormonale disbalansen die juist deze klachten, ongemakken en ziektes veroorzaken en dus niet nodig zijn en zeker niet met een ‘pilletje’ op te lossen zijn! In de meeste gevallen is men er wel mee naar de huisarts gegaan maar die plakt meestal de bekende ‘pleister’ voor de symptoombestrijding (korte termijn oplossing) maar de oorzaak wordt niet opgelost. Sterker: de klacht achter de klacht wordt niet achterhaald en aangepakt en door de medicatie krijg je er nog meer klachten bij.

Je bent dus aan het dweilen met de kraan open en je blijft je belabberd voelen, energieloos en hebt allerlei andere klachten. Doodzonde want het leven kan zoveel mooier zijn!

Holistische aanpak

Een holistische aanpak vind ik erg belangrijk. Een volgende stap is verbreding op het gebied van het mentale aspect omdat vaak een klacht ook een diepere mentale laag kan hebben. Door deze te verwerken is er alle ruimte tot genezing om in het hier en nu te leven en gezond en ontspannen door het leven te gaan. Om nog holistischer te kunnen werken met mijn cliënten start ik dit jaar met een jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen bij Hylke Bonnema. Hierdoor is mijn ‘gereedschapskistje’ erg goed gevuld waardoor ik op allerlei mogelijkheden mijn cliënten kan helpen naar een gezonder, gelukkiger en energievol leven. Want dat is toch wat iedereen wil?!

Het actieplan

Sinds ik ben afgestudeerd, maken adviezen en coaching op het gebied van hormoonbalans, voeding, sporten, gezondheid en stressreducering deel uit van mijn werk. Samen met jou ga ik achterhalen wat jouw klachten je te vertellen hebben dus waar de hormonale disbalansen vandaan komen. Ik maak een plan van aanpak waarbij ik een voedingsadvies geef die gericht zijn op jouw klachten, maak ik weekmenu’s voor je zodat je op weg geholpen wordt met wat wel en niet goed voor jou werkt, bekijk ik of supplementen je tijdelijk kunnen ondersteunen, geef ik je een sportadvies en ga ik je helpen met stressreductie.

Met jou wil ik de uitdaging aan

Wil je weten wat de klacht achter de klacht is? Waar je ‘vage’ klachten vandaan komen? En het belangrijkste: weer bruisen van de energie en klachtenvrij door het leven gaan zodat je weer straalt en lekker in je vel zit? Samen met jou ga ik achterhalen waar de hormonale disbalansen zitten en stel ik een plan van aanpak op.

Bel of mail me zodat ik samen met jou tijdens een gratis 15 minuten gesprek kan bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Warme groet,

Kiona Weetink
Orthomoleculair- en Hormoon Adviseur