oplossing voor maagklachten

Oplossing voor maagklachten!

Wat is nu een goede oplossing voor maagklachten? Zo’n twee miljoen Nederlanders slikken maagzuurremmers, bij voorkeur van het sterk werkende type protonpompremmers zoals het omeprazol (Losec). Eindelijk wordt meer en meer bekend dat deze medicijnen ernstige voedingstekorten met zich meebrengen, zoals van vitamine B12 en van magnesium.

Huisartsen lijken zich hier weinig van aan te trekken. Ze hebben immers een patiënt op het spreekuur die maagklachten heeft en die moet van die klachten af. Van alternatieven is hij net zo min op de hoogte als van mogelijke tekorten aan magnesium en vitamine B12. Dit is ernstig, want een tekort aan magnesium vergroot de kans op hartziekten en een tekort aan B12 kan leiden tot een onomkeerbare neurologische schade.

Gember en artisjok

Een alternatief blijkt suppletie met gember en artisjok te zijn. Het helpt bij klachten die kunnen worden veroorzaakt door een overgevoelige maag en/of door verkeerde bewegingen van de maag. In een onderzoek kregen 126 patiënten in de leeftijd van 18 tot 70 jaar gedurende vier weken tweemaal per dag voor de lunch en het avondeten een placebo of een supplement dat bestond uit 100 mg artisjokextract en 20 mg gemberextract. Na veertien dagen was er in de suppletiegroep al een vermindering van klachten in vergelijking met de placebogroep zoals een significante afname van misselijkheid, een volle maag, opgeblazen gevoel en maagpijn. De suppletie leidde niet tot bijwerkingen.

Gert Schuitemaker
www.fitmetvoeding.nl

(9stemmen, gemiddeld: 3,56 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rens
Rens
5 jaren geleden

2 theelepels baking soda in een glas water neemt de meeste klachten weg in no time

Frou
Frou
5 jaren geleden

…inclusief het maagzuur, Rens, en die is keihard nodig voor een goede spijsvertering. Wees dus wel kritisch op welk moment je baking soda drinkt.

Annie Pronk
Annie Pronk
5 jaren geleden

Je kan ook supplementen kopen met natuurlijke enzymen. Papaja,ananas, venkel, kamille. Dat kan helpen met het verteren. Want dan kan er ook beter voedingsstoffen opgenomen worden. Maagzuur wijst juist op een te kort. En hoe ouder je wordt, des te hoger wordt je zuurgraad van de maag. Oudere mensen willen vaak onbewust minder vlees. Dierlijke veten zijn moeilijker te verteren.

Gerjanne
Gerjanne
5 jaren geleden

maar wat dan te doen bij niet goed werkend maagklepje + hernia diafragm.??
kan niet zonder zuurremmers, wat moet ik dan nemen?

Gerda van Dijk
Antwoord aan  Gerjanne
5 jaren geleden

Beste Gerjanne,

Toevallig heb ik die diagnose ook ooit gekregen. Nu ik anders leef, heb ik geen maagzuurremmers meer nodig. Ik ben begonnen met leven volgens de hormoonfactor. Dat scheelde al enorm veel. Daarna heb ik nog e.e.a. uitgezocht en ik heb nergens meer last van. Gelukkig maar want maagzuurremmers kunnen veel verstoren.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk
http://www.primabalans.nl

Rawaz
Rawaz
4 jaren geleden

heeft uw de bron voor het artikel van het onderzoek met artisjok en gember tegen ,maagklachten?

Rinus
Rinus
Antwoord aan  Rawaz
4 jaren geleden

1 sec. googelen dan heb je een info over dit soort problemen.
https:/draxe.com/dyspepsia/

Patrick Stultjens
Patrick Stultjens
3 jaren geleden

Besre mensen, Mijn leven lang al heb ik te kampen met (ernsige) misselijkheidsklachten. Vroeger, als kind en tiener, enkel na de maaltijden (kokhalzen/braken). In 2004, op mijn 28ste, werd ik plots heel ziek. Het begon met braken en vervolgens een aanhoudende extreme misselijkheid die me dagen lang uit mijn slaap hield. Drie maanden.lang bleef ik erg ziek, viel ruim 15 kg af (en had al geen vet) en moest met kleine potjes babyvoeding opnieuw leren eten. Onderzoeken in drie ziekenhuizen (gastroscopie, echo, slikfoto’s allergie tests en uitgebreide bloedonderzoeken) leverde geen duidelijke diagnose. Vermoedens gingen uit naar een ontsteking in de… Lees verder »

Gerda van Dijk
Antwoord aan  Patrick Stultjens
3 jaren geleden

Beste Patrick,

De Hormoonfactor leefstijl kan zeker een positieve invloed hebben. Zelf heb ik jaren lang last gehad van brandend maagzuur die door de Hormoonfactor zo goed als over. Ik heb er nog maar zelden last van. Door deze leefstijl wordt je spijsvertering beter en neem je voedingsstoffen beter op. Ik adviseer je naar een orthomoleculair therapeut of arts te gaan die ook darmtherapeut is. Dan wordt er uitgebreid naar je ontlasting gekeken en uitgebreid naar je bloed gekeken, dus niet de standaard testjes.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk
http://www.primabalans.nl

Tamara
Tamara
3 jaren geleden

Ik heb sinds kort bittere, zure smaak in mn mond.
Ik heb zwaar uitgeputte bijnieren tot het punt dat ik niet kan werken en heel veel slaap.
Kan stress/vermoeidheid hier een oorzaak van zijn?

Gerda van Dijk
Antwoord aan  Tamara
3 jaren geleden

Je vraag is elders al beantwoord.

Over de schrijver

Dr. Gert Schuitemaker is niet praktiserend apotheker en doctor in de Geneeskunde. Hij promoveerde op een bevolkingsonderzoek naar risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Hij houdt zich al vanaf 1980 bezig met de orthomoleculaire geneeskunde.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us