oplossing voor maagklachten

Oplossing voor maagklachten!

Wat is nu een goede oplossing voor maagklachten? Zo’n twee miljoen Nederlanders slikken maagzuurremmers, bij voorkeur van het sterk werkende type protonpompremmers zoals het omeprazol (Losec). Eindelijk wordt meer en meer bekend dat deze medicijnen ernstige voedingstekorten met zich meebrengen, zoals van vitamine B12 en van magnesium.

Huisartsen lijken zich hier weinig van aan te trekken. Ze hebben immers een patiënt op het spreekuur die maagklachten heeft en die moet van die klachten af. Van alternatieven is hij net zo min op de hoogte als van mogelijke tekorten aan magnesium en vitamine B12. Dit is ernstig, want een tekort aan magnesium vergroot de kans op hartziekten en een tekort aan B12 kan leiden tot een onomkeerbare neurologische schade.

Gember en artisjok

Een alternatief blijkt suppletie met gember en artisjok te zijn. Het helpt bij klachten die kunnen worden veroorzaakt door een overgevoelige maag en/of door verkeerde bewegingen van de maag. In een onderzoek kregen 126 patiënten in de leeftijd van 18 tot 70 jaar gedurende vier weken tweemaal per dag voor de lunch en het avondeten een placebo of een supplement dat bestond uit 100 mg artisjokextract en 20 mg gemberextract. Na veertien dagen was er in de suppletiegroep al een vermindering van klachten in vergelijking met de placebogroep zoals een significante afname van misselijkheid, een volle maag, opgeblazen gevoel en maagpijn. De suppletie leidde niet tot bijwerkingen.

Gert Schuitemaker
www.fitmetvoeding.nl
www.ortho.nl

(3stemmen, gemiddeld: 3,33 van de 5)

Loading...

11
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Gerda van DijkTamaraPatrick StultjensRinusRawaz Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rens
Gast
Rens

2 theelepels baking soda in een glas water neemt de meeste klachten weg in no time

Frou
Gast
Frou

…inclusief het maagzuur, Rens, en die is keihard nodig voor een goede spijsvertering. Wees dus wel kritisch op welk moment je baking soda drinkt.

Annie Pronk
Gast
Annie Pronk

Je kan ook supplementen kopen met natuurlijke enzymen. Papaja,ananas, venkel, kamille. Dat kan helpen met het verteren. Want dan kan er ook beter voedingsstoffen opgenomen worden. Maagzuur wijst juist op een te kort. En hoe ouder je wordt, des te hoger wordt je zuurgraad van de maag. Oudere mensen willen vaak onbewust minder vlees. Dierlijke veten zijn moeilijker te verteren.

Gerjanne
Gast
Gerjanne

maar wat dan te doen bij niet goed werkend maagklepje + hernia diafragm.??
kan niet zonder zuurremmers, wat moet ik dan nemen?

Gerda van Dijk
Gast

Beste Gerjanne,

Toevallig heb ik die diagnose ook ooit gekregen. Nu ik anders leef, heb ik geen maagzuurremmers meer nodig. Ik ben begonnen met leven volgens de hormoonfactor. Dat scheelde al enorm veel. Daarna heb ik nog e.e.a. uitgezocht en ik heb nergens meer last van. Gelukkig maar want maagzuurremmers kunnen veel verstoren.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk
http://www.primabalans.nl

Rawaz
Gast
Rawaz

heeft uw de bron voor het artikel van het onderzoek met artisjok en gember tegen ,maagklachten?

Rinus
Gast
Rinus

1 sec. googelen dan heb je een info over dit soort problemen.
https:/draxe.com/dyspepsia/

Patrick Stultjens
Gast
Patrick Stultjens

Besre mensen, Mijn leven lang al heb ik te kampen met (ernsige) misselijkheidsklachten. Vroeger, als kind en tiener, enkel na de maaltijden (kokhalzen/braken). In 2004, op mijn 28ste, werd ik plots heel ziek. Het begon met braken en vervolgens een aanhoudende extreme misselijkheid die me dagen lang uit mijn slaap hield. Drie maanden.lang bleef ik erg ziek, viel ruim 15 kg af (en had al geen vet) en moest met kleine potjes babyvoeding opnieuw leren eten. Onderzoeken in drie ziekenhuizen (gastroscopie, echo, slikfoto’s allergie tests en uitgebreide bloedonderzoeken) leverde geen duidelijke diagnose. Vermoedens gingen uit naar een ontsteking in de… Lees verder »

Gerda van Dijk
Gast

Beste Patrick,

De Hormoonfactor leefstijl kan zeker een positieve invloed hebben. Zelf heb ik jaren lang last gehad van brandend maagzuur die door de Hormoonfactor zo goed als over. Ik heb er nog maar zelden last van. Door deze leefstijl wordt je spijsvertering beter en neem je voedingsstoffen beter op. Ik adviseer je naar een orthomoleculair therapeut of arts te gaan die ook darmtherapeut is. Dan wordt er uitgebreid naar je ontlasting gekeken en uitgebreid naar je bloed gekeken, dus niet de standaard testjes.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk
http://www.primabalans.nl

Tamara
Gast
Tamara

Ik heb sinds kort bittere, zure smaak in mn mond.
Ik heb zwaar uitgeputte bijnieren tot het punt dat ik niet kan werken en heel veel slaap.
Kan stress/vermoeidheid hier een oorzaak van zijn?

Gerda van Dijk
Gast

Je vraag is elders al beantwoord.

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

  1. Boeken
  2. Begeleiding
  3. Lezingen

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox

Gezond koken? Probeer de maaltijdbox van Ekomenu!