Eczeem

Ilona Punt-van Hek: “100% zeker dat leven volgens De hormoonfactor de oplossing moest zijn voor al mijn gezondheidsproblemen.”

Laat ik bij het begin beginnen: ik ben opgegroeid met zoet. Van gewoon eten hield ik niet toen ik jong was. Ik at wit brood met hagelslag en pindakaas, alle soorten koek en snoep, ijs, vla met slagroom en ga zo maar door.

Mijn slechte voedingsgewoonten in combinatie met stress in het gezin, bleken een voedingsbodem te zijn voor het ontwikkelen van gezondheidsklachten.

De eerste klachten kwamen rond mijn 12e jaar in de vorm van heftige hooikoortsaanvallen. Ook begon hoofdpijn een rol te spelen, vaak gedurende een periode van de maand en in combinatie met behoorlijke menstruatiepijn. Ik keek hier echter niet raar van op, daar mijn moeder en oma beiden aan zware migraine leden en mijn moeder ook aan hooikoorts. Dus ging ik net als zij aan de hooikoortspillen, in het voorjaar jarenlang gecombineerd met injecties. Later kwamen daar een neusspray en oogdruppels bij, omdat dat volgens de huisarts de enige manier was om hooikoorts te bestrijden: medicijnen stapelen.

De hoofdpijn begon echter een steeds grotere rol te spelen in mijn leven. Van een paar dagen liep het op naar een week tot een vaste periode van twee weken per maand. Daarnaast was ik tijdens die twee weken een aantal dagen misselijk, duizelig en voelde me ‘wazig’, waarbij ik niet goed kon functioneren. Tegen de hoofdpijn hielpen de 8 paracetamols die ik per dag innam nog wel, maar tegen de duizeligheid helaas niet. Een andere, heel vervelende bijkomstigheid waren periodes van ernstige depressiviteit.

Menstruatieklachten

Ik had hierover wel een aantal keren met de huisarts gesproken en daarbij ook weleens overgestapt naar een andere pil, maar dit hielp niets.  Op mijn 38e stapte ik over van de pil naar een Mirena-spiraal. Deze gaf wel verbetering: van 2 weken hoofdpijn naar een periode van een paar dagen, maar de duizeligheid en wazigheid bleven helaas. Daarbij had ik ook al die jaren een dag of 2 per maand dat mijn benen pijn deden van vermoeidheid en ik me door de dag moest slepen.

Zelfs toen ik door het gebruik van de Mirena niet menstrueerde, wist ik precies wanneer het  mijn ‘periode’ was, puur door de lichamelijke klachten. Mijn spiraal is ook geen één keer de volle periode van 5 jaar blijven zitten, aangezien de lichamelijke klachten na 4 jaar weer volledig terug waren.

Gewrichtsklachten

Een andere klacht die ik al jarenlang had: gewrichtspijn. Bovenop één elleboog en in één pols had ik altijd last, in m’n vingers regelmatig en dan ook in ernstiger mate gedurende de maandelijkse periode, waarbij ik zelfs bulten in m’n vingers had.

In 2007 bereikte ik een dieptepunt door het ontwikkelen van een frozen shoulder.
Ik had de twijfelachtige eer in de schouderkliniek waar ik behandeld werd, de jongste frozen shoulderpatiënt ooit te zijn en bovendien de meest ernstige die daar ooit behandeld was. Een frozen shoulder wordt veroorzaakt door een ontsteking in het kapsel, waarbij de bewegingen in de gehele arm steeds beperkter worden. Normaal gesproken staat een schouder dan verminderd in de plus, mijn schouder stond in de min. Iedere beweging met een vingertop gaf het gevoel dat mijn hele arm afscheurde.

Volgens mijn behandelaar was er geen aanwijsbare reden voor het ontwikkelen van een frozen shoulder, maar had ik gewoon pech. Mijn immuunsysteem liet me in de steek en had antistoffen aangemaakt tegen mijn eigen lichaamsweefsels. De ontsteking bleef heftig en de schouder wilde niet herstellen. Zelfs na een operatie in 2008, waarbij het bindweefsel losgeknipt werd, kwam er geen herstel en bleef de beweging beperkt. Ik ging er toen vanuit dat ik nooit meer mijn rechterarm zou kunnen optillen.

Ik heb zelf meerdere keren, o.a. bij de reumatoloog, aangekaart dat mijn aandoening naar mijn idee ‘iets’ te maken had met hormonen. Volgens de dokters en de fysiotherapeut was dit onmogelijk. Toen eindelijk in de loop der tijd mijn rechterschouder zich langzaam toch ging herstellen ontwikkelde zich een kapselontsteking in mijn linkerschouder en zo werd frozen shoulder nummer twee een feit.

Huidklachten als rosacea en eczeem

In 2007 kreeg ik ook een kalknagel aan mijn grote teen. Zelf allerlei middeltjes geprobeerd en uiteindelijk een kuur van vier maanden geslikt om van de kalknagel, drukkende pijn en jeuk af te komen. De kalknagel gaf echter geen krimp.
In 2010 kreeg ik voor het eerst last van zonneallergie en in 2011/2012 ook van rosacea, eczeem rond mijn ogen, mond en in mijn hals en allerlei vage jeukplekken met bultjes. De eczeem rond mijn ogen gaf ook nog vaak wazig zicht en een voortdurend tranend oog, zeer vervelend.

Een vage klacht waarvoor ik ook meerdere keren bij de huisarts en tandarts ben geweest was een ‘knakkende’ en pijnlijke kaak, waarbij de pijn doortrok in het oor.
Het blijkt voor een huisarts moeilijk om erachter te komen waar de pijn precies door veroorzaakt wordt en hij adviseerde om de tandarts ernaar te laten kijken. De tandarts bekeek mijn kaak, maakte foto’s, maar duidelijkheid kwam er niet.

In september 2012 was ik weer begonnen met basketballen, een sport die ik altijd op hoog niveau had beoefend tot ik in 2001 aan mijn knie geopereerd werd. Bij de operatie werden losse stukjes kraakbeen uit mijn knie verwijderd en hierna lukte het niet meer om te rennen. Toen ik in 2012 het basketballen weer oppakte speelde ik met een kniebrace en lukte het niet om voluit en zonder pijn te rennen. Ook had ik altijd last van een stijve en pijnlijke onderrug, die nauwelijks loskwam met het doen van rekoefeningen.

1 Januari 2013 ben ik van start gegaan met De hormoonfactor en na ruim een maand was de lage rugpijn verdwenen en na een paar maanden kon zelfs de kniebrace de kast in: ik rende weer als een jonge meid!

Om de ellende compleet te maken had ik sinds een hevige griep een aantal jaar geleden last van constante aanwezigheid van slijm in m’n keel en regelmatig dichtzitten met snot. De huisarts schreef uiteindelijk maar een puffertje voor om wat verlichting te geven, maar uiteraard werkte dat niet. Op een gegeven moment werd ik ook regelmatig hees en viel m’n stem vaak weg.

De hormoonfactor bleek de oplossing

Tezamen met de rosacea, eczeem waarbij mijn lippen helemaal stuk, droog en gebarsten waren, constante jeuk aan bepaalde lichaamsdelen, wondjes in m’n neus, winderigheid etc. en het overheersende gevoel dat er iets mis was met mijn hormoonhuishouding, maakte dat ik weer verder ging zoeken naar alle informatie over hormonen en gezondheid. Tijdens deze zoektocht kwam ik De hormoonfactor tegen en toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar.

  • Na het lezen van het boek wist ik 100% zeker dat leven volgens De hormoonfactor de oplossing moest zijn voor al mijn gezondheidsproblemen. Dat ik binnen een maand na mijn omslag naar gezonde voeding al van zoveel klachten af zou zijn, had ik nooit durven dromen.

Bijkomende voordelen zijn het verlies van de extra kilootjes en een veel grotere mate van fitheid. Tevens ben ik na ruim 35 jaar eindelijk van de hooikoorts af. Wat dan weer niet zo gek is, omdat die aanvallen achteraf gezien lang niet altijd met pollenallergie te maken hadden, maar vaak met een gevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen.

Ik hoop dat mede door mijn verhaal mensen beseffen dat ze zelf in grote mate bepalen hoe hun lichamelijke en geestelijke gesteldheid is. Had ik het maar 30 jaar eerder geweten!

Veel succes verder met alles Ralph, je bent een topper en ik ben je enorm dankbaar! En ga vooral door met wat je doet!

Overzicht hormoonfactor ervaringen

eczeemeczeem1eczeem2

(9stemmen, gemiddeld: 4,44 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stella
Stella
7 jaren geleden

wow wat een verhaal! Gaaf hoe je er bovenop bent gekomen en je intuïtie je goed ingaf wat er was. Ik herken een hoop, ga 13 april naar orthomoleculair -en hormoon therapeut. Ben heel benieuwd en hoopvol, helemaal na het lezen van jouw verhaal. Dank voor het delen

Ilona
Ilona
Antwoord aan  Stella
7 jaren geleden

Bedankt voor je reactie Stella! Ik ben er ook echt ontzettend blij mee en hoop dat jij net zo’n omslag zult maken als ik. Heel veel succes in ieder geval!

Jinta
Jinta
7 jaren geleden

Fijn om te lezen dat je t antwoord gevonden hebt voor al je ‘vage’ kwalen.
En er zijn nog steeds mensen die volhouden dat voedsel geen invloed heeft op je lijf en leden.

Ilona
Ilona
Antwoord aan  Jinta
7 jaren geleden

Dank je wel Jinta! Er zijn nog steeds mensen die hier sceptisch over zijn, maar dat doet me gelukkig niets. Voeding betekent echt alles voor je gezondheid!

irene driel v hek ( zus schrujfster)
irene driel v hek ( zus schrujfster)
7 jaren geleden

Fantastisch om dit verhaal op jouw site te lezen Ralph. Ik heb dit natuurlijk van dichtbij meegemaakt en ben zwaar onder de indruk om de geschiedenis weer te beleven in haar verhaal. Met trots kan ik zeggen dat ik mede door haar ook van veel kwalen ben genezen! Ik ben een hele trotse zus! En ook blij met Ralph xx

Ilona
Ilona
Antwoord aan  irene driel v hek ( zus schrujfster)
7 jaren geleden

Dank je wel zusje! En zo zijn we samen blij en gezond! Xx

j
j
7 jaren geleden

hoi

ik heb het boek wel al.. maar vind het moeilijk om de maaltijden te bedenken.. heeft ralph jou hierbij begeleid?

dank je wel voor je verhaal

Ilona
Ilona
Antwoord aan  j
7 jaren geleden

Hoi! Ik ben niet begeleid, maar ik heb de boeken als basis genomen en ben een zoektcht begonnen naar recepten op verschillende sites. Als ontbijt neem ik dagelijks havermoutpap van rijstmelk/water met zaden, blauwe bessen, kiwi, kokosvet en kaneel. Als tussendoortje overdag een smoothie met daarin altijd een avocado, boerenkool of spinazie en fruit. Verder neem ik als lunch zoveel mogelijk verschillende soorten groenten, bijv gecombineerd met een omelet, maar ook weleens boekweitpannenkoekjes zoals beschreven in het boek. Bovendien heb ik altijd soep in de vriezer, zodat ik bijv. een kom soep en een salade kan eten. Restjes van het… Lees verder »

Carlo Punt
Carlo Punt
7 jaren geleden

Wauw!!! Goed stuk Loon!!! Zo bereik je de mensen die op zoek zijn naar de verlossing van hun vage lichamelijke klachten. Niet alleen de vage maar ook de wel bekende klachten, zoals hooikoorts, migraine, enz.

Groet, Carlo xx

PS. Met dank aan de fotograaf.

Ilona
Ilona
Antwoord aan  Carlo Punt
7 jaren geleden

Dank je wel zwager en ik hoop inderdaad dat veel mensen geholpen worden door mijn verhaal.
De fotograaf is een topper! Xx

Joke Norbart
Joke Norbart
7 jaren geleden

Joke Norbart, moeder schrijfster!!
Zo goed verwoord door Ilona, trots op haar!! Ben ook erg blij voor haar dat ze in aanraking kwam met de Hormoonfactor. Het heeft ook inderdaad haar leven veranderd, als ik haar zie basketballen vraag ik me wel eens af hoe dat mogelijk is met zo’n vreselijke aandoening als frozen shoulder!!
Ze zal Ralph Moorman ook altijd dankbaar blijven!! Bij mijzelf verdween de migraine na de overgang en de hooikoorts bestrijd ik met 3 eetlepels honing per dag, als ik het voel aankomen, met succes!!
Joke!!

Ilona
Ilona
Antwoord aan  Joke Norbart
7 jaren geleden

Dank je wel mams!! Xx

Deborah van Hek
Deborah van Hek
7 jaren geleden

Geweldig Iloon, wat een verhaal. Je bent een voorbeeld voor mensen die maar blijven rondlopen met allerlei klachten en proberen deze op te lossen met diverse middeltjes, waardoor je van de ene ellende in de andere vervalt. Ben trots op je dat je nooit hebt opgegeven en vertrouwen in jezelf hebt gehouden. Dat je bent opgegroeid met zoetigheid, daar kan ik over meepraten, maar anders ging er helemaal niets naar binnen. Ik denk dat je je nu een stuk gelukkiger zult voelen. In ieder geval straalde je dat wel uit 14 maart jl. Mocht ik me ellendig voelen, dan weet… Lees verder »

Ilona
Ilona
Antwoord aan  Deborah van Hek
7 jaren geleden

Haha, jij weet inderdaad alles van mijn broodjes pindakaas en kommetjes hagelslag…
En of ik me nu veel fitter, gezonder en gelukkiger voel! En ik gun dit iedereen, dus ik hoop dat velen de Hormoonfactor zullen ontdekken.
Dikke kus tante xx

Elisa
Elisa
6 jaren geleden

Hi Ilona,

Wat super dat je je zo goed voelt!! Ik heb vergelijkbare klachten, en vroeg me af hoe jij erachter bent gekomen voor welke voedingsstoffen je gevoelig bent. Ik heb ook sterk het vermoeden dat mijn klachten hiervandaan komen maar vind het na een eetdagboek bijhouden alsnog erg lastig om erachter te komen welke de oorzaak zijn. En je leest zoveel op internet wat je juist wel of niet moet eten, dat ik door de bomen het bos niet meer zie 😉

Ilona
Ilona
Antwoord aan  Elisa
6 jaren geleden

Hoi Elisa! Bedankt voor je reactie! Ik heb nooit een eetdagoek bijgehouden en ben er op een gegeven moment bij toeval achtergekomen dat ik allergisch c.q. gevoelig ben voor bepaalde voedingsstoffen. Dat gebeurde o.a. na het 2x eten van garnalen in 3 dagen tijd. Hiervan kreeg ik o.a. gezwollen lippen met bulten rond mijn mond en eczeem in mijn hala. Daar ik verder alles “binnen de lijntjes” at wist ik 100% zeker dat de garnalen de oorzaak moesten zijn. Na een vakantie waarin ik dagelijks brood at en een glaasje alcohol dronk was ik alleen maar moe en constant aan… Lees verder »

Loes Frikken
Loes Frikken
5 jaren geleden

ik heb al vanaf dat ik baby ben eczeem en astma, sinds de 90 er jaren ben ik vegetarier, maar ik krijg ook nog steeds ontstoken ogen en acnee op mijn wangen, mijn dieet is inderdaad havermout en ik eet ook veel groenten, soms eet ik een stukje chocola, maar ik heb nog niet kunnen ontdekken waar het vandaan komt, ik gebruik voor mijn schildklier levoteroxine, dit sinds enkele jaren, voor mijn astma ben ik de Buteyko methode gaan doen en ik heb geen medicijnen of puffeettjes meer, dit is sinds bijna drie jaar, ik ga door met gezond eten… Lees verder »

Anton Schoonewil
Anton Schoonewil
3 jaren geleden

Ik ben 47 jaar oud en heb al sinds ruim 25 jaar last van zwaar (atopisch) Eczeem. Dat brengt uiteraard allerlei ongemakken met zich mee. Met name de jeuk (vooral ‘nachts) en daardoor slapeloosheid is de ergste.

In al die jaren van alles geprobeerd van reguliere tot alternatieve geneeskunde, maar niets heeft echt geholpen.

Mijn vraag Is; Hoe kijkt de hormoonfactor hier tegen aan en zie het mogelijkheden om deze vorm van Eczeem aan te pakken?

Judith Kruijssen
Judith Kruijssen
3 jaren geleden

Heb je verhaal gelezen en vroeg me af of je demirena eruit hebt laten halen uiteindelijk?

Ilona Punt-van Hek
Ilona Punt-van Hek
Antwoord aan  Judith Kruijssen
2 jaren geleden

Hallo Judith, ik zie nu pas dat er weer aantal reacties op mijn verhaal zijn…
Maar ik heb de laatste Mirena laten verwijderen toen hij er bijna 6 jaar in zat. Een nieuwe werd niet meer geplaatst vanwege de overgang.
Groetjes, Ilona

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us