Overgangsklachten door oestrogeenremmers

oestrogeenremmersAnita Eggink: “Door te stoppen met oestrogeenremmers verdwenen al snel de overgangsklachten. De juiste voeding en supplementen deden de rest van het werk!”

 

Vorig jaar kreeg ik een cliënte met overgangsklachten. Die had ze niet omdat ze in de overgang was, maar omdat ze oestrogeenremmers slikte vanwege een tumor in haar lichaam. Omdat haar vrouwelijke hormonen door deze pillen uit balans raakten wilde ze van mij horen wat ze zelf kon doen om haar hormonen zoveel mogelijk in balans te houden.

Wat hebben we gedaan?

  1. Ik ben in eerste instantie vooral met haar voeding aan de slag gegaan omdat daar de grootste winst te behalen was: suiker-, gluten-, en zuivelvrij.
  2. Daarnaast ging ze op mijn advies rhodiola, omega 3 en een multi vitamine speciaal voor vrouwen slikken.

Ze is direct heel serieus aan de slag gegaan en deze aanpassingen gaven haar al snel meer energie en een algeheel verbeterd gevoel van fitheid. Tegelijkertijd werd door haar specialist besloten dat ze moest stoppen met de oestrogeenremmers omdat de tumor er niet kleiner door werd. Gelukkig verdwenen daarmee ook al snel de overgangsklachten.

3 andere voordelen:

  • Gedurende het hele bestralingstraject (een behoorlijke aanslag op het lichaam en het energieniveau) gaf ze aan nauwelijks iets van energieverlies te merken. Ze weet dit aan haar nieuwe voedingspatroon welke veel energie gaf. 
  • Ze had gedurende haar cyclus eigenlijk altijd last van PMS klachten gehad en het mooie was dat deze door haar nieuwe voedingspatroon ook verminderd tot een niveau dat ze er prima mee kon leven.
  • En het extra cadeautje dat het haar opleverde was iets wat ze me tijdens haar laatste consult vertelde: “Normaal gesproken voel ik me in januari door alle donkere dagen altijd behoorlijk down en nu heb ik er nauwelijks iets van gemerkt”.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

(11stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties