Vitamine C 1000 mg of 2000 mg?

Auteur: Gerda van Dijk | Reacties:

vitamine c 1000 mg

Vitamine C (L-ascorbinezuur) is een vitamine die je voor veel kwalen in kunt zetten. De mens heeft het vermogen om zelf vitamine C aan te maken verloren en daarom is het van belang om er voldoende van binnen te krijgen.

Ziek door een gebrek aan vitamine C?

Bij het gebruik van een goede hoeveelheid vitamine C kun je je immuunfunctie herstellen zodat je niet meer zo vaak ziek wordt. Vitamine C wordt bij 325 processen in ons lichaam gebruikt. Je kunt je wel voorstellen dat bij een gebrek klachten optreden.(1) Het blijft vreemd dat dokters bij lichte ziektes met medicijnen werken (zoals antibiotica) terwijl vitamine C dit soms ook kan (zonder vervelende bijwerkingen). Vitamine C is echter de kers op taart. Belangrijker is een gezonde leefstijl zodat je een betere weerstand hebt.

Vitamine C kan worden ingezet bij…

Vitamine C werkt multifunctioneel. Het werkt:

  • Als antioxidant, anti-histamine (om allergieën te bestrijden), antibioticum (vitamine C is minder belastend voor de darmen dan een antibioticum) én als pijnbestrijder.
  • Bij bevorderen van herstel (ontstekingsremmend), verbeteren van prestaties, verhogen van de weerstand, verkoudheid, vorming van hemoglobine, wonden (versnelt de genezing, Ziekte van Pfeiffer, etc.(2)

Download online hormoontest

Vitamine C 1000 mg of 2000 mg nemen?

Een volwassene van rond de 70 kilo zou dagelijks onder normale omstandigheden tussen de 2000 en 4000 mg moeten binnenkrijgen.

Bij ziekte of stress, bij rokers of mensen die blootstaan aan chemicaliën moet dit zelfs meer zijn. Je begrijpt nu ook waarom de vitaminepilletjes uit de goedkopere drogisterijen en uit de supermarkten niet veel effect hebben. Deze bevatten nog geen 100 mg per pilletje.

Als je de hoeveelheid uit sinaasappels wilt halen: Deze bevatten ongeveer 50 tot 100 mg per sinaasappel. Dan heb je minstens één kist per dag nodig. Dan kun je beter een goede vitamine C in huis halen. Dat scheelt een hoop gesjouw en het scheelt in je portemonnee.

Tips bij verkoudheid of ontsteking

  1. Je kunt het volgende trucje bij allerlei klachten inzetten: Je slikt ieder uur vitamine c 1000 mg. Dit doe je net zo lang tot je darmen gaan protesteren (rommelen tot lichte diarree). Je zult die dag niet meer vitamine C opnemen dus kun je stoppen. Dit wordt ook wel darmtolerantie genoemd. De volgende dag begin je weer opnieuw. Als het goed is, zul je steeds minder nodig hebben en heb je op een dag weer voldoende aan je normale dosis. In ernstige gevallen kun je ook om het half uur gaan slikken.
  2. De werking van vitamine C hangt af van de hoeveelheid die ingenomen wordt.  Je hebt weinig nodig om in leven te blijven maar zonder ga je dood. Bij hoge doseringen krijgt vitamine C de eigenschappen van antihistamine, antitoxine, antibiotica en antivirale.
  3. Ga echt op zoek naar een goed merk en vermijd de bruistabletten, kauwtabletten of andere vormen waar weinig vitamine C maar veel suiker inzit. Een goed merk vitamine C is: Vitals
  4. Vitamine C zorgt niet voor de vorming van nierstenen. Dit verhaal is ooit de wereld ingekomen door een proef in een laboratorium. Vitamine C maakte daar inderdaad oxalaatstenen aan……in een buis bij 70 graden Celsius.In het verleden hebben doctoren zoals Linus Pauling, Irwin Stone en Fred Klenner de werking al aangetoond, ook bij ernstige ziekten.(3)
  5. Aanvullende blog van Gert Schuitemaker: Virussen, versterk het immuunsysteem met vitamine C.

Gerda van Dijk
www.primabalans.nl

Deel de blog op:

Over de schrijver

Gerda van Dijk uit Schiedam is naast Trainer Hormoonfactor ook werkzaam als Orthomoleculair Therapeut volgens de KPNI, Evocircadian Coach, coach Oerslank, Neuro4Coach en Brain-Q therapeut. Daarnaast heeft ze cursussen gevolgd over neurotransmitters, DNA en (epi)genetica.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
125 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik zelf slik her al jaren voor mijn pds ..dat is prikkelbare darm syndroom..ik heb het merk swanson komt uit Amerika..ik slik 3000mg pee dag ..werkt perfect ook voor mijn histamine..je merkt het gelijk.
Dus swanson vit c bij body en fit .

Hoi , wat is de hoeveelheid voor kinderen bij ziekte (verkouden/griep).

Dat ligt een beetje aan de leeftijd kinderen maar kunnen wel enkele grammen aan. Geef ieder uur 500mg, tot de darmen gaan rommelen. Kinderen herstellen over het algemeen redelijk snel. Als ze erg gezond leven zijn ze vaak binnen enkele dagen weer de oude.

Hallo, Ik wil 1000mg vitamine c innemen per dag. Hoeveel lepels in poedervorm is dat? Wat is max dat je mag innemen?

In de blog staat de maximale hoeveelheid vermeld. Ik weet niet hoeveel de poedervorm is. Dat zou op de verpakking moeten staan.

Hoeveel kan ik onze kinderen (10 en 5) geven? En vanwege de zure smaak, wat is dan een prettige manier?

Als de kinderen niet ziek zijn, zou 1000mg voldoende moeten zijn. Er zijn voor kinderen eventueel kauwtabletten die op natuurlijke wijze gezoet zijn.

bent u bekend met liposomale vit c

lees Test-Aankoop. teveel vit c is wel gevaarlijk voor nierstenen.

Ik slik nu docycycline en prednisolon. Kan ik daar wel vitamine C1000 bij slikken? Ik heb ergens gelezen dat de werking van medicijnen door de C1000 verminderd wordt.

Hallo Gerda,

Welke dosis is aan te raden/veilig als je zwanger bent? Alvast bedankt voor je antwoord.

Ik zou niet meer dan 2000mg per dag nemen.

Hallo Gerda, ik heb gehoord dat vit c een halfwaarde tijd heeft van 2 uur. Hebben andere vitaminen dat ook?

Mag ik mijn dochter van 15 ook ieder uur 1000mg ester-C geven ter voorbereiding op het coronavirus? In de hoop dat ik haar weerstand in korte tijd verhoog. Ze is verder gewoon gezond.

Dat mag zeker. Tot de darmen gaan rommelen.

Is dit artikel ook in het engels te lezen?
Groetjes!

Je kunt het op de website van Google Translate of Deeple vertalen

Hi Gerda,Ik heb een vraag als je diabetes 2 bent kan je dan ook zoveel vitamine slikken?
Ik gebruik het merk Lamberts vit C met bioflavonoidsmet rose hips.
Alvast dank voor je antwoord

Vitamine C kan een gunstige invloed hebben op diabetes 2, naast goede voeding.

Ik heb gelezen dat vitamine C supplements je andere minerale uitspoelt als je (L-ascorbinezuur) neemt

Beste Gerda,

Neem je best vitamine c 1000mg met bioflavonoïden of zonder bioflavonoïden in?

Met vriendelijke groeten
Shari

Ik gebruik al jaren rotol 500mg vitamine c
Dat zijn kauwtabletten ga nu twijfelen of dat wel goed is?

Het beste zijn supplementen zonder al te veel kwalijke hulpstoffen zoals suikers en zoetstoffen. Verder zou ik niet dagelijks dezelfde hoeveelheid nemen maar een paar keer per week een wisselende dosering. Variëren dus, net als met de voeding,

Ik heb periodes dat ik vitamine c neem, 1000 gram.
Nu ik dit artikel lees denk ik…. moet het weer dag standaard doen.
Ik geef mn kids davitamon vanaf 12 jaar, hoeveel vitamine c kan ik mijn kind van 13 en 11 geven…. aan extra vitamine C?????
Ik lees alleen over een volwassen persoon…zou graag starten met extra vitamine C bij mijn zoons.

Alvast vriendelijk bedankt…

Liefs

Ik wil graag beginnen met een goed merk vitamine C maar alle 1000mg zijn time relaesed is dit een probleem?

lenkei vitamine zijn goed

Er zijn voldoende merken die geen time released hebben, daar zou ik voor gaan.

Hoge doseringen blijkt toch niet zo gunstig

https://www.ahealthylife.nl/bijwerkingen-van-te-veel-vitamine-c/

Dag Gerda, bedankt voor dit interessante artikel. Ik ben sinds gisteren begonnen met ieder uur 1000 mg vitamine C te slikken. Maar tot het moment dat ik naar bed ga krijg ik geen gerommel in mijn darmen om me er op te wijzen dat ik genoeg geslikt heb….gisteren 13000 mg geslikt en nu.zit ik.al aan de 10000 mg. Is het soms mogelijk om om het half uur 1000 mg vitamine C te nemen zodat je eerder aan de gewenste dosering komt….anders wordt het iedere dag nachtwerk hier.

Mijn kleindochter heeft glutenallergie. Ze is nu op dieet.. ze is 8 jaar. Maar is nog steeds moe na schooltijd. Hoeveel vit. C. Moet ze nemen.. ze is nu een halfjaar bezig met glutenvrije producten. te eten.

er wordt 30 milligram per 1 kg lichaam gewicht geadviseerd

Ik zag laatst bij een wijnmaakwinkel pure ascorbinezuur (gaar verkleuring tegen). Kan je dit ook slikken ipv tabletten?

Het lijkt mij van wel. Als het in de wijn mag, mag je het ook slikken. Kijk goed op de verpakking of neem contact op met de fabrikant.

Wat wordt geadviseerd aan hoeveel voor een kind van 1 jaar?
Alvast bedankt!

Tussen de 1000 en 2000mg, verdeeld over de dag.

Ik gebruik Ester-C plus 1.000 mg van Solgar. Ester-C is een nieuwere variant van vitamine C en heeft niet de nadelen van de zure varianten. Dus die zure tabletjes die je normaal overal kan krijgen.

Maar vititamie d is ook belangrijk toch ? welke is belangrijker c of d ?

ik heb d te kort dus slik éxtra d , maar heb nu ook c 1000 MG gekocht.

Alle vitamines zijn belangrijk 😉

Goedenavond, mag mijn moeder die bloedverdunners slikt en insuline voor diabetes heeft ook zoveel vitamine c gebruiken. Alvast bedankt

Beste Gerda
Dank voor de duidelijke uitleg over vitamine c nu wil ik graag 1000 mg per tablet aankopen maar geen ander vulmiddel er in terug vinden. zag ook 1500 mg bij de tuinen staan wat Merel poste maar krijgen we dan ook waar voor ons geld.
Kan je ons een tip geven welke daad werkelijk 1000 of 1500 mg per tablet bevat

lenkei vitamine is perfect

Hallo Mariska,

De daadwerkelijke hoeveelheid vitamine C moet op de verpakking staan. Dus als er niet veel hulpmiddelen inzitten, kun je die gebruiken.

M.vr.gr.
Gerda

is vit c van lucovitaal goede, time released

Ik zou geen time released nemen. Door de opname te “releasen” wordt de vitamine C niet opgenomen waar hij opgenomen moet worden.

M.vr.gr. Gerda

Zelf een gebruiker van Vit.C 3 x per dag 1000
Een overtuigd C slikker dus
Mijn vraag is, of iemand met 1 nier (zo geboren)
Ook zoveel zou mogen gebruiken?
Mijn vriendin waar ik dit voor vraag is altijd ziek, veel blaasontstekingen!!
Ze durft mijn advies niet na te volgen!
Bang dat haar enige nier beschadigd raakt
Zie je antwoord graag tegemoed

Beste Irene,
Als ze het liever niet slikt, kan ze ook d-Mannose gebruiken. Maar vitamine C is een belangrijke vitamine die je wel nodig hebt. Als ze bang is om te veel te slikken let dan wel op dat ze voldoende binnenkrijgt.

Met vriendelijke groet,
Gerda van Dijk

Hallo Gerda. Heb een vraag over C Time released. Heb de link van je eerdere antwoord geopend, maar die werkt niet meer. Zou je er iets over willen zeggen, of ergens naar verwijzen ? Las ergens dat het geen zin heeft en geldklopperij is. Maar er staat zoveel, ook dat je geen extra C nodig hebt. Alvast bedankt !

Hallo Marijke,
Dit is de tekst: Time released is onzin, omdat de voedingsstoffen op verschillende plaatsen in het maagdarmkanaal worden opgenomen, vooral in het begin. Omdat een TR-tablet langzaam uiteenvalt, zullen veel waardevolle stoffen ongebruikt het lichaam weer verlaten.
M.vr.gr.
Gerda van Dijk

is d mannose cranberry berendruif echt goed bij blaasontseking?

Ja hoor, is een prima supplement.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk

Mijn homeopathe zegt beter niet vitamine c s’avonds te nemen. Alleen in de ochtend en de middag. Is dit werkelijk zo? Ik geef het ook aan mijn kind in een lage dosis. Haar weerstand is super!

Hallo Diana,

Dat is voor iedereen anders. De homeopathe heeft vast een goede reden om jou af te raden vit C later op te nemen.
Fijn dat je kind hier zo veel baat bij heeft.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk

Ik ben onlangs bij een natuurarts geweest, hier werd mijn tekorten getest dmv een handscreenapparaat..conclusie is dat ik een enorme tekort aan vitamine c heb. Hij adviseert 4 x 3 (=12000mg)pillen vit C ascorbaat in te nemen per dag. Ook gaf hij aan dat dit niet schadelijk is. Ik ben toch huiverig en vraag me af of dit niet veel te veel is? Ik hoop op een snelle reactie. Alvast bedankt!

Welke natuurarts ben je geweest

Beste Aisha,

Voor korte tijd kan dat zeker geen kwaad. Er moet ook aan de oorzaak van het tekort gewerkt worden.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk
www,primabalans.nl

Voor blaasontstekking moet je
D_mannose cranberry,/berendruif 220 artelle,net als een kuur werkt perfecktvan.ik heb zelf last van een tennisarm en mn schouder helpt daar ook vitamine c voor?

Bij welke dosering van vitamine C begint het als een ”antibioticum” te werken?

Hallo Pieter,

Dat is voor iedereen verschillend. Daarom zou ik het gebruiken tot “darmtolerantie” zoals hierbove beschreven.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk

Zou het ook kunnen helpen bij chronische netelroos en vertraagde schildklier? Krijg voor beiden medicatie maar hoop hier ooit mee te kunnen stoppen

Vitamine c kan goed zijn voor veel dingen, maar niet voor aandoeningen zoals een traag werkende schildklier. Dan heb je toch echt wel schildkierhormoon nodig, immers je schildklier maakt dit hormoon te weinig aan. Vitamine c krijgt de schildklier niet beter aan de gang, maar kan wel helpen je weerstand te verhogen omdat je door het hormoon te kort vatbaarder bent voor virussen ed. Als je je schildklier niet op orde brengt, ga je je alleen maar slechter voelen, al neem je 5x per dag 1000mcg vitamine c.

Selenium is goed voor de schildklier

Hallo Alexandra,

Het ligt aan de oorzaken van deze klachten. Ik vermoed dat er meer aan de hand is. Gaat het goed met de darmen?

M.vr.gr.
Gerda van Dijk

Ik hoorde Ralph laatst zeggen dat ‘nooit ziek zijn’ niet alleen maar positief is. Dat zo af en toe neusverkouden zijn juist goed is.
Maar hij legde niet uit waarom?
Ik zou dit graag willen weten (ben nl. al drie jaar niet ziek geweest, alleen af en toe wat neusverkouden).

Het zou kunnen betekenen dat je immuunsysteem niet zo goed reageert.

Let wel op dat je L-ascorbinezuur koopt. Bijna ALLE supplementen en tabletten bevatten L en D (racemisch mengsel) en komen dus gwn uit het lab.

Ik kan geen zuur in mijn maag verdragen want dan krijg ik maagzuur in mijn mond.
Ik neem daardoor medicatie (capsules) met een extra coating.
Is het een probleem om een capsule vit c net coating in de darmen te laten open gaan en opnemen.

Ik heb 500mg vit c van het merk Viridian.

Volgens bepaalde onderzoeken is er ook een groot verschil tussen natuurlijke vitamine C verkregen uit fruit of groenten en pharmaceutische vitamine C. De opname van natuurlijke vitamine C blijkt sterker en en de werking krachtiger.

Acerola is een goede natuurlijke vitamine C bron, en erg lekker.
Camu camu is echter het fruit met het hoogste vitamine c gehalte ter wereld. Vitamin C (g/100g) 20.31 ±0.04

Vriendelijke groet, Patrick

IK heb sinds vandaag Acerola maar smaakt beslist niet lekker, lijkt wel zand, het lost niet op, merk natural treasures van body en fit. Ik ben er ook misselijk door geworden na innemen via drankje met biologische bessen siroop.

Ik moest vam jet revalidatiecentrum vit C gaam gebruiken voor hielspoor, helaas hielp t niet

Hallo, Ik ben 58 jaar en neem verspreid over de dag rond de 5.000 mg vitamine C van de Acerola kers, Aceroline. Deze hoeveelheid onder normale omstandigheden. Bij stress is dat dikwijls de dubbele dosis. Daarbij neem ik ook OPC. Dit is druivenpitextract en ook een antioxydant, echter 20 keer sterker als viramine C. OPC versterkt de werking van vitamine C. Voor mij was het ook van groot belang ervoor te zorgen voldoende magnesium (magnesiumcitraat) te nemen en uiteraard vitamine D3. D3 is enorm belangrijk en zelf neem ik nu (september) 3.000 IE, oktober en november zijn er dat 4.000… Lees verder »

Ik heb laatst ook gehoord van hielspoor met als oplossing VitC,, weet je of dit hier idd. voor kan werken? En hoe pak ik dat dan aan?

Beste Gerda,

Ik heb te kampen met hielspoor. Ergens heb ik gelezen dat vitamine c een goed hulpmiddel kan zijn. Klopt dit?

Hallo Monique,

Ik weet niet of dat zo is maar je kunt het natuurlijk wel uitproberen door het trucje dat ik beschreven heb toe te passen.

M.vr.gr.
Gerda

Ik zou graag willen weten of be beschikbare vitamine C biologisch bestaat; geen chemische nagemaakte vitamine C. Ik zou ook graag willen weten, hoe en waar ik een vitamine shot kan krijgen.

Vast ebdamkt.

Misschien een beetje laat, maar vitamine c van solgar is zonder troep!

Goede dag,
Ik wil mijn zoontje van 3 jaar Vit C gaan geven ivm blaasontsteking. Hoeveel mg vit C raadt u aan? Hij heeft wel coeliakie, zijn darmen regeren vaak snel op dingen. Wil dus niet te veel, maar vanwegen zijn blaas ook nietbte weinig.
Alvast bedankt
Groet Iris

Beste Iris,

Het is dan belangrijk om te kijken welke hulpstoffen er in de vitamine C zitten. Je kunt ook nog denken aan het gebruik van D-Mannose, iedere drie uur 1 gram. D-Mannose is een extract uit cranberry.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Dank voor dit interessant artikel, Gerda!

Beste Gerda,

Ik kan me vinden in je verhaal. Maar hoe kun je zonder suppletie aan 2000-4000 mg vitamine C komen uit normale voeding? Het lijkt mij dat dit mogelijk moet zijn zonder een kist sinaasappels per dag te hoeven eten.

Vriendelijke groet,

Jessica

Beste Jessica,

Dat is inderdaad niet mogelijk. Als je nagaat dat een sinaasappel ongeveer 50mg bevat, dan moet je inderdaad inimaal een kist leegeten.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Ha Gerda,

Bedankt voor je reactie, maar dat had ik al begrepen. Ik bedoel ermee te zeggen dat het toch ook op een natuurlijke manier mogelijk zou moeten zijn en niet alleen op een synthetische manier? Want 1000 Mg vitamine C is in die hoeveelheid alleen synthetisch na te maken. Ik zou het graag op een natuurlijke manier doen en was op zoek naar hoe de natuur dit zelf zou aanpakken. Heb jij suggesties?

Vriendelijke groet,

Jessica

Een sinaasappel bevat ongeveer 50mg vitamine C. Reken maar uit. dat wordt toch een kist sinaasappels.

hier ben ik ook wel erg benieuwd naar. Dit zou toch op een natuurlijke manier moeten kunnen? Zonder een kist sinaasappels…

Camu camu bevat een hoge dosis aan vitamine c. Zo kun je de hoeveelheid toch op een natuurlijke manier binnen krijgen

Hallo Gerda, Klopt het dat je bij een hoge inname van vitamine c een koper tekort kan krijgen? En daardoor haaruitval?

Mvg,

Pien

Beste Pien,

De hoge doseringen zijn om tijdelijk te gebruiken bij bv. een verkoudheid, een infectie etc. Als je daarna de onderhoudsdosering aanhoudt moet er geen probleem zijn. Dat kan natuurlijk voor iedereen anders zijn omdat sommige mensen al tekorten hebben, als gevolg van een aandoening of een slecht voedingspatroon.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Hoi gerda,

is jouw artikel wetenschappelijk onderbouwd? ik lees nergens anders de tip dat je meerder tabletten per dag moet slikken om een tekort aan te vullen. Dit lukt niet met 1 pil (1000mg) per dag?

Hallo Glenn,

Er is wel e.a.a. te vinden maar belangrijker vind ik om het zelf te ondervinden. Dan heb je geen wetenschappelijke onderbouwing nodig.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Hoi,

Mijn vriend ‘kan geen pillen slikken’ en ik wil toch een goede vitamine c voor hem halen. Ik lees hierboven beter geen bruis-of kauwtabletten te nemen. Wat is een goede vit c die niet van die enorme tabletten of capsules zijn?

Hallo Lian,

Vitamine C is er ook in poedervorm bv. van Bonusan of Vitals.

M.vr.gr
Gerda Tol-van Dijk

Hallo ,ik heb sints in begonnen ben met vitamine c tabletten in te nemen na en paar dagen pijn in mijn nek en schouders , is dit toeval of zijn er nog meer mensen die dit herkennen?
groet Conny

Bedankt voor je artikel. Ik las onderstaande tekst op de site van vitamine.info. Kun je hier meer over vertellen? Het gaat mij met name over de absorptie van te veel ijzer, met alle nadelige gevolgen van dien.
” Daarnaast heeft vitamine C in grote hoeveelheden een remmend effect op de absorptie van koper en verhoogt het juist de absorptie van ijzer, waardoor er een grotere kans is op een teveel aan ijzer. Een dagelijkse hoeveelheid vanaf 3000 milligram vitamine C kan laxerend werken.

Alvast bedankt voor je reactie.

Hallo Marina, Je kunt er wel vanuit gaan dat veel mensen een tekort hebben, zo gezond eet men tegenwoordig niet meer. Bij deze site gaat men ook uit van de (veel te) lage ADH en dan zit je al gauw aan de hoge kant. ADH is ergens in de jaren 50 van de vorige eeuw letterlijk verzonnen en geldt voor iedereen. Dat is op zich al raar want niemand is hetzelfde en ook niemand is even (on)gezond. Vitamine C kan inderdaag laxerend werken maar zoals ik hierboven als schreef: dat komt omdat je dan niets meer opneemt. De zure vitamine… Lees verder »

Ik heb poeder gekocht halve theelepel is 2500mg neem nu om de paar uur ivm chronische verkoudheid en blaasontsteking .

Ik ben zeer tevreden met de bruistabletten. Zit tegenwoordig niet veel suiker in, of is te verwaarlozen.
Laat liever frisdranken, energiedrankjes en alcohol staan. Daar zit pas echt veel suiker in.

C wordt ook de antistressvitamine genoemd. Boek van Wilson is geweldig.

Vitamine C-Ester > C L-ascorbinezuur, niet zuur, betere opneembaarheid, langer in het lichaam aanwezig.

dag! Vitamine C in pure vorm kun je vinden op mars.beyuna.com naast meer hoge kwaliteit vitaminen en voedingssupplementen zonder niet-noodzakelijke hulpstoffen. Alle producten staan op de Z-lijst (apotheken), zijn GMO en doping vrij, en zijn goedgekeurd door de EFSA. Bij het nog jonge Nederlandse bedrijf Beyuna nemen we onze producten uiterst serieus en geloven we er heilig in dat je van binnenuit – door dagelijkse aanvulling van noodzakelijke voedingsstoffen – in balans moet zijn om gezond te worden en te blijven. Door goede resultaten blijken gebruikers zelfs (altijd in overleg met de behandelend arts uiteraard) van hun medicijnen af te… Lees verder »

In het artikel wordt aangegeven dat een gezond persoon tussen de 2000 en 4000 milligram vitamine c nodig heeft. U geeft hierbij aan op zoek te gaan naar een goede vitamine c.
1. Waarom wordt er overal zo’n beetje aangegeven dat de adh 70mg is (en voor zwangere vrouwen 90)?
2. Waar vind ik een goede vitamine c of welk merk raadt u aan?

Ik hoor het graag van u.

Ps ik ben nu mogelijk zwanger.

Met vriendelijke groet Suzanne

Hallo Suzanne,

De ADH is de minimale hoeveel om ziekte te voorkomen, maar dan moet je ook heel gezond leven. De ADH is ooit, halverwege de vorige eeuw aangenomen en nooit meer veranderd terwijl het leven wel veranderd is.
Een goede vitamine C bevat geen suiker of zoetstoffen.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Voor colitus ulcerosa is een hoge dosis vitamine C ook aan te raden? zij lijden namelijk al aan diarree.

Hallo Monica,

Dan is vitamine C nog even niet handig. Dan zou ik eerst beginnen met de Hormoonfactor. Die kan hierbij goed helpen.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Heb momenteel een blaasontsteking, en een kauwtablet van vitamine C1000 ingenomen vanmorgen, mag je nu nog meer pillen in nemen vandaag?En wat zou nog meer helpen? Heb een hekel aan een antibiotica eigenlijk!

Hallo Truus,

Zoals je unt lezen kun je ieder een 1000mg nemen. Let wel op: kauwtabletten bevatten vaak suiker of zoetstof. Bij een blaasonsteking kun je ook nog denken aan D-mannose. Dat is een product dat de bacterie, die blaasontsteking veroorzaakt, “inpakt” en afvoert.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

hoi,
Ik heb vernomen van een vorm van vitamine c die je kan nemen in een hoge dosis (10gr), zonder dat je er diarrée van krijgt. Weet iemand om welke vorm/merk dit gaat ? bedankt

Beste Liz,

De diarree ontstaat doordat er geen vitamine C meer in het bloed opgenomen wordt. Met andere woorden: het lichaam heeft op dat moment voldoende. Doordat de zure vitamine C in de darm blijft, kan dit voor diarree zorgen.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Ik tob al maanden met verstopping. Ben aan galblaas geopereerd. Daarna stop darmen door tramadol. Laxeermiddelen doen niets. Scan toont ontlasting aan van boven tot onderbuik. Kan ik zonder bezwaar vitamine C nemen tot ik leeg ben?

Ik zou de vitamine C niet nemen als laxeermiddel.

Hallo,
Tegenwoordig zie je ook veel ‘time-released’ tabletten, die dus gedurende 6 tot 8 uur geleidelijk alles vrijgeven. Volgens mij plas je dan dus weer veel uit, of is dit toch prima?

Hallo Michael,

Gert Schuitemaker legt het hier mooi uit: https://www.ortho.nl/media/persberichten/32/Vitamine-C-Time-Release

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Hallo,

Het betekent dat je darmen gaan rommelen als je voldoende vitamine C hebt. Bij de meeste mensen is er meer dan één capsule voor nodig. Afbouwen is niet nodig. Je kunt idere dag vitamine C gebruiken.
Als je een allergie hebt kun je beter kijken waar die vandaan komt, en dan bedoel ik niet de katten 😉 zoek op deze site maar eens naar het artikel over candida/lekkende darm.

Groeten,
Gerda Tol-van Dijk

Wat als je na 12000 mg je darmen nog niet rommelen?

Dan heb je kennelijk, op dit moment, meer nodig.

Hoi! Interessant artikel!
Ik wil zelf graag een vitC ‘kuurtje’ doen om te bezien of mijn kattenallergie en hooikoorts minder wordt. Als ik het goed lees neem ik elk uur een capsule 1000mg vitC, tot mijn darmen gaan rommelen. Dan stoppen. De dag erna doe ik dit weer opnieuw, etc. U schrijft dat ik op een dag weer genoeg zal hebben aan één capsule 1000mg, maar dat zou betekenen dat mijn darmen al bij die ene capsule gaan rommelen?
Hoe bouw ik de hoeveelheid weer af?

Iedereen heeft ze eigen intolerantie drempel

Welk merk raad je aan

Dat maakt niet zo veel uit. Kijk of er niet te veel rommel in zit en neem geen bruistabletten.

Waarom geen bruistabletten?

Omdat daar vaak weinig C inzit en veel suiker.
M.vr.gr.
Gerda

En als er op staat 1000 mg
Dan moet dat er toch inzitten??

Hallo Johan,

Ik weet dat ongeveer 15% van de inname verdwijnt via de urine. 85% wordt dus gewoon opgenomen.

Hoi Gerda,

Ik heb mij laten vertellen dat het lichaam niet meer dan 300mg vitamine c in één keer kan opnemen. Het advies is dan ook om 2 x 500mg op een dag in te nemen in plaats van 1 x 1000mg.
Weet jij hier iets vanaf?

Bedankt voor je reactie! Mij is niets bekend over de overgevoeligheid van de maag bij hoeveelheden boven 1000 mg. Dit is eigenlijk nog een lage dosis. Als je al last zou krijgen van de maag, denk ik dat er iets anders aan de hand is. Je kunt het dus zonder bezwaar nemen.

Hallo Gerda,

Interessant artikel, leuk!
Ik zag dat jij 2000-4000 mg aan vitame C adviseert. Nu overweeg ik om Vitamine C aan te schaffen 1500 mg (bij de Tuinen), maar ik heb ook gelezen dat meer dan 1000 mg kan leiden tot overgevoeligheid van de maag.
Wat is jouw mening hierover?

Je zou ester-C kunnen overwegen, deze is minder zuur