De voedingswaardewijzer

Auteur: Ir. Ralph Moorman | Reacties: | Datum: [yoast_published_time]

voedingswaardewijzer juglen zwaan boek voedingswaardetabel

Het nieuwe boek De voedingswaardewijzer van Juglen Zwaan (aHealthyLife) is af. Het is een echte aanrader!

Overzichtelijke voedingswaardetabellen

De voedingswaarde van maar liefst 800 voedingsmiddelen staan overzichtelijk in voedingswaardetabellen. Alle voedingswaarden in een tabel bij elkaar en gesorteerd per product. Ieder voedingswaardetabel bestaat uit een score van FVS (food value score), NS (nutri score), GI (glycemische index), GL (glycemische lading), pH (zuurgraad), PRAL (potentiële renale zuurbelasting).  Daarnaast is er een overzicht van vitaminen,  mineralen en macronutrienten.

Een voorbeeld zie je hieronder:
voedingswaardewijzer juglen zwaan

Bestel hier het boek

Inhoud van het boek De voedingswaardewijzer

Het boek is ingedeeld in 25 voedselgroepen en geeft inzicht in de samenstelling van ons alledaagse voedsel op het gebied van macro- en micronutriënten. Daarnaast schrijft Juglen wat de functie is van de voedingsstoffen die we dagelijks moeten eten om gezond te blijven én hoe de voedingswaarden van de voedingsmiddelen zich tot elkaar verhouden. Daarnaast geeft hij de exacte voedingswaarde die een persoon per portie binnenkrijgt aan. Als klap op de vuurpijl lees je ook onder andere wat de voedingsrichtlijnen per bevolkingsgroep zijn én het percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een nutriënt dat per portie wordt verkregen.

Zie hieronder de afbeelding van de inhoudsopgave:

boek voedingswaardetabellen

Bestel hier het boek

Juglen Zwaan heeft voor De hormoonfactor een gastblog geschreven over suppletie, na aanleiding van zijn boek De supplementenwijzer. Dit is een mooi overzicht geworden aan wat je dagelijkse nodig hebt en bij bepaalde klachten.

Deel de blog op:

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties