Dieet voor lipoedeem

Auteur: Ir. Ralph Moorman | Reacties:

Dieet voor lipoedeem

De hormoonfactor leefstijl kan ook het dieet voor lipoedeem genoemd worden…

Hormoonfactor voeding als lipoedeem dieet

Een aantal vrouwen die ik dit verteld heb zijn vervolgens via een arts dit gaan onderzoeken in het bloed en zagen inderdaad: Te weinig actief schildklierhormoon T3, lage testosteron en progesteron ten opzichte van oestrogeen. Het lijkt me zeer interessant om dit verder te gaan onderzoeken. Disbalansen in deze hormonen zijn te herkennen aan een flink aantal symptomen en deze staan beschreven in de bijlage van het boek De hormoonfactor.

Dat veel vrouwen met lipoedeem de hormoonfactor zijn gaan volgen is, omdat je met deze methode de darmwerking vaak sterk verbetert en de hormonale disbalansen kunnen verminderen. Aanvullend zou ik zeker de genoemde vier hormonen laten testen in het bloed. Soms wil een huisarts meewerken en een bloedonderzoek aanvragen, maar vaak ook niet omdat dit nog niet in de medische protocollen staat van lipoedeem. Andere instanties om dit te laten meten zijn bijvoorbeeld de Linus Paulingkliniek en het Europees Laboratorium (niet altijd vergoed).

Positieve ervaring

Ilse Fortuin: “Ik ben inmiddels ruim 2 jaar verder en ben totaal een ander mens geworden. De lipoedeem is nog niet weg maar er is wel een significante verbetering!

Hoe heb ik dit voor elkaar gekregen?

  1. Met mijn trainster (Gerda van Dijk) ben ik begonnen de suiker te elimineren, gezien ik een echte suikerholic was. Het elimineren had wel wat voeten in aarde, maar ik moest en zou dat voor elkaar krijgen en het is me gelukt! Apetrots was ik op me zelf.
  2. Vervolgens rustig aan de gehele hormoonfactor leefstijl ingevoerd en een wereld ging er voor me open. Na enkele weken geen brood- en melkproducten meer te gebruiken voelde ik me een stuk lekkerder in mijn vel zitten.
  3. Mijn benen kwamen meer in proportie en kon weer normale broeken aan én weer lekker veel wandelen in de natuur. Natuurlijk heeft de training daar ook een bijdrage in geleverd. Ik ben inmiddels ruim 2 jaar verder en ben totaal een ander mens geworden. De lipoedeem is nog niet weg maar er is wel een significante verbetering!”

Een uitgebreide versie van dit lipoedeem dieet verhaal lees je op de website van Ilse. 

Deel de blog op:

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties