Lipoedeem: welke behandeling is het beste?

Auteur: Loreen Schoner | Reacties:

lipoedeem behandeling

Wat te doen tegen lipoedeem? Hieronder een schrijven van Hormoonfactor Trainer Loreen Schöner die zich gespecialiseerd heeft in lipoedeem behandelingen.

Het behandelproces

De eerste stap is je intake gesprek bij mij. De uitgebreide intake is de start van een persoonlijk voedingsadvies. Hormoonfactor proof/Paleo voeding is het begin van meer rust in je systeem en opent mogelijkheden voor je lichaam om verstoringen aan te pakken.

De tweede stap is een intake en een Bodydrainage bij een Piroche specialiste zodat zij een goed beeld van jou en de conditie van je lichaam heeft. Op basis hiervan kunnen wij een compleet behandelplan voor je maken. Dit plan is persoonlijk en dus voor iedereen anders. De kosten voor je lipoedeem behandelingen zijn afhankelijk van wat er nodig is.

Het behandelplan bestaat uit regelmatige behandelingen, die in het begin wekelijks zijn en langzaam uitgebreid worden, afhankelijk van het resultaat, naar meer tijd tussen de behandelingen. Tot er een onderhoudssituatie bereikt is. Waar mogelijk kunnen de consulten voor voeding gecombineerd worden. Deze combinatie zorgt ervoor dat we het probleem succesvol kunnen aanpakken. 

Door onze achtergrond kunnen we verschillende behandelingen aanbieden en die combinatie geeft een goed resultaat. Omdat ik zelf lipoedeem heb, ben ik met een Piroche specialiste gaan onderzoeken welke behandelingen een positief resultaat geven. Na jaren “fine tunen” zijn we ook andere vrouwen met lipoedeem gaan behandelen. En ook die zijn blij met het resultaat en blijven komen, ondanks dat onze behandelingen niet vergoed worden.

Hierna wordt de behandeling van lipoedeem stap voor stap uitgelegd:

  1. Massage
  2. Therapie
  3. Sporten, voeding, stress
  4. Kleding

Effect van de behandelingen: Minder tot geen pijnlijke/vermoeide armen en benen, gladdere huid, betere vorm, circulatie en energetische balans.

Hoe strakker het bindweefsel, hoe beter het bindweefsel de cellen in bedwang kan houden en de vetcellen klein houden. Daarom is het van groot belang dat we het bindweefsel gaan versterken door middel van onze Piroche behandelingen, hormoonfactor voeding, beweging, self care en suppletie. Alles wat we kunnen doen om het bindweefsel te verstevigen moeten we doen, want lipoedeem is ook een bindweefsel probleem.

1. Massage

Om de fascia te versterken werken we met machinale cupping, de glazen cups geven een op jouw afgestemde bindweefselmassage. De bedoeling hiervan is om het weefsel soepel en stevig te maken.

De verklevingen kunnen soms gevoelig zijn. Het apparaat kunnen we dan lager instellen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je heftige pijnen ervaart. Bij veel pijn ga je cortisol aanmaken en krijg je stress in het lichaam en doe je alles teniet.

Met onze behandelingen komt het metabolisme weer in balans en tevens helpen we het hormonale circuit beter te circuleren en functioneren. Met als uiteindelijk doel blokkades te verwijderen zodat het lichaam zelf weer beter kan functioneren.

Deze manier van cupping bij lipoedeem is effectief en wordt door iedereen goed ontvangen.

Uiteraard zijn er veel verschillende vormen van massage (bijvoorbeeld Vietnamese massage, Icoone behandelingen) en ik adviseer dan ook altijd om naast onze behandelingen ook de door de verzekering vergoede lipoedeem behandelingen (bijvoorbeeld Icoone) te ondergaan. Hoe meer je kunt doen, hoe beter het is.

En thuis kun je door middel van dry brushing (droog borstelen) jezelf masseren. Hiermee ondersteun je ook weer het lymfesysteem.

lipoedeem behandelen

2. Therapie

Om je lymfesysteem te helpen gaan we het systeem helpen met de lymphodrainer, dit is een lymfedrainage apparaat met glazen cups. In combinatie met speciale essentiële oliën haalt dit apparaat de stress uit je weefsels. Het draineren van onderrug, billen, benen en armen is een belangrijk onderdeel van de behandeling. In tegenstelling tot compressietherapie werkt ons apparaat zowel met compressie als decompressie.

Tijdens de behandelingen maken we gebruik van:

  • Body wrapping
  • Diverse manuele massage technieken
  • Stimulatie van acupressuur punten
  • Insluizen van werkstoffen met ultra-geluid.

3. Sporten, voeding, stress

Naast alles wat wij voor je kunnen doen, is het van groot belang dat je thuis ook aan de slag gaat en je levensstijl aanpast. Dit betekent naast goed en gezond eten, genoeg water drinken, sporten en/of wandelen.

Afvallen is in het geval van lipoedeem niet makkelijk, daar weet ik inmiddels alles van, maar wel mooi meegenomen en niet onmogelijk. Het is belangrijk om je voeding strak te houden en bij lipoedeem zijn er ook speciale voedingssupplementen belangrijk.

Tijd voor jezelf maken. En het gebruik van de Infiltrans producten van Piroche zijn een “must” om de circulatie te helpen en natuurlijk heerlijk 2x per week in een bad of voetenbad met onder andere onze ondersteunende aroma hydrobaden. Balneotherapie is een prachtige tool om je lichaam te ondersteunen.

Voor thuis kun je een Bellicon trampoline aanschaffen en heerlijk aan de slag op het moment dat het jou uitkomt. Er zijn inmiddels veel filmpjes met oefeningen te vinden op internet.

In de sportschool is het belangrijk dat je aan krachttraining doet, dit is weer goed voor je bindweefsel en zwemmen is heel prettig voor je lichaam.

Let daarnaast op de belasting met chemische oestrogenen uit de omgeving (xeno-oestrogenen) uit pesticiden, plastics en zepen, parfum, medicijnen en de anticonceptiepil. Gebruik goede cosmetica producten, vraag advies aan onze Piroche specialiste.

4. Kleding

Hier heb ik geen ervaring mee. Ik ben zelf niet echt pro steunkousen omdat ik denk (niet wetenschappelijk onderbouwt, maar zegt mijn onderbuik gevoel) dat het lichaam het zelf moet doen. Met kousen neem je alles over. Ik hoor wel vrouwen die niet zonder kunnen, maar ja..

Mijn mening over liposuctie

Dit is niet mijn expertise… Liposuctie wordt (helaas) niet vergoed bij lipoedeem. Maar liposuctie is ook niet echt de oplossing, het kan wel de pijn (druk door vocht op de huid) weghalen en dan kan het een optie zijn. Liposuctie haalt niet de oorzaak weg. Er zijn helaas ook gevallen bekend van vrouwen die het laten doen en na 3 jaar is het weer volledig terug gegroeid en dan hebben ze ondertussen veel betaald. Heel sneu.

Ervaringen uit de praktijk

Roos heb ik leren kennen tijdens een trainingsdag bij Yvonne en Roos heeft ook lipoedeem. Ze is personal trainer, fitnesscoach en geeft ook voedingsadviezen. Zij was op zoek naar een lymfedrainage behandeling en ik heb haar uitgenodigd om onze manier van werken te komen ervaren. Wij combineren lymfedrainage met cupping met aromatherapie met speciale massage technieken. Hieronder haar foto van de vooruitgang na 20 lipoedeembehandelingen.

lipoedeem behandeling

Meer informatie?

Loreen Schöner
Purple Power, trainer Hormoonfactor
Eigenaar Pilou Cosmetics/Piroche Cosmétiques Nederland
www.purplepower.nl

Deel de blog op:

Over de schrijver

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties