https://www.dehormoonfactor.nl/boek-boodschappencoach

De boodschappencoach

Auteur: Ir. Ralph Moorman

De boodschappencoach: Ga mee op supermarktsafari met de levensmiddelentechnoloog van Nederland.

Valstrikken van de levensmiddelenindustrie

Paardenvlees vermomd als rundvlees, resistente ESBL-bacteriën in biefstuk, eieren uit Duitse legbatterijen verkocht als biologische eieren, plofkippen en avocadodip waar nauwelijks een avocado aan te pas is gekomen; om nog maar te zwijgen van de overdosis aan chemische toevoegingen in vleeswaren, magnetronmaaltijden en soep: door de talloze voedingsschandalen van de afgelopen jaren lijkt de gang naar de supermarkt verdacht veel op een wandeling door een mijnenveld. Hoogste tijd voor een gids die de onzekere consument de weg wijst langs de valstrikken van de levensmiddelenindustrie: De boodschappencoach!

Boek boodschappencoach

Voedselschandalen

De voedselschandalen die de media halen vormen slechts het topje van de ijsberg. In De boodschappencoach waarschuw ik de lezer voor tal van minder bekende risico’s en instinkers, zoals:

  • Prijzige diepvriesbiefstukken zijn vaak gemaakt van aan elkaar geplakte stukjes restvlees.
  • Er zitten giftige chemicaliën in de coating van conserveblikken en kartonnen verpakkingen en in het plastic van flessen – en die chemicaliën belanden in de voeding en de drank.
  • Vlees wordt geïnjecteerd met water en waterbindende stoffen, zodat het soms voor wel twintig procent uit water bestaat.
  • Vegetariër? Vrijwel alle vleesvervangers zitten tjokvol smaakversterkers en andere chemische toevoegingen die allerlei gezondheidsklachten kunnen veroorzaken.
  • Supermarkten plakken keurmerken op hun producten om aan te geven dat zij gezond zijn –  ook op producten als frietsaus en drop. Zolang de fabrikant maar betaalt.

Oneerlijke levensmiddelen

De supermarkt ligt vol met oneerlijke levensmiddelen die ook nog eens slecht voor de gezondheid zijn. Via het fabrieksvoedsel krijgen we elke dag chemicaliën van alle soorten en maten binnen, plus een overdosis aan suiker, geraffineerd zout en slechte vetten. Door hun producten vol te stoppen met smaakversterkers, verleiden fabrikanten de consument tot overeten, met de huidige vetzuchtepidemie tot gevolg. Ondertussen probeert men ons met misleidende reclamecampagnes, fraaie verpakkingen, creatieve productnamen, ronkende gezondheidsclaims en eigen keurmerken te laten geloven dat we juist béter van supermarktvoer worden…

Aanraders en afraders

Ondanks de vele misstanden in de voedingsindustrie, hoeft de consument niet te wanhopen. Tussen de overdaad aan fabrieksproducten die volgens de levensmiddelentechnoloog meer met chemie dan met kookkunst te maken hebben, ligt meer dan voldoende  ‘eerlijke’ etenswaar in de schappen van de supermarkt. Producten van hoge kwaliteit die ideaal voor de gezondheid zijn. Maar hoe vind je die?

Enter De boodschappencoach. Het hart van de gids bestaat uit overzichtelijke lijsten met voedingsmiddelen die zijn ingedeeld bij de ‘Aanraders’ of de ‘Afraders.’  Alle producten zijn voorzien van belangrijke informatie en tips. Dankzij kleurcodes en symbolen ziet de lezer in één oogopslag wat ermee aan de hand is. Een trefwoordenregister achterin maakt het opzoeken van de producten extra eenvoudig.  Omdat het boek een handzaam zakformaat heeft, kan het gemakkelijk naar de winkel worden meegenomen.

Kritisch en onafhankelijk

Uit praktische overwegingen heb ik levensmiddelen geselecteerd die door de supermarktketens van Albert Heijn en Jumbo worden verkocht. De producten zijn – soms van een ander merk – ook in alle andere supermarkten verkrijgbaar. Er zijn echter geen financiële banden met supermarktketens. De boodschappencoach is strikt onafhankelijk! In natuurvoedingszaken is meer goede voeding te vinden dan in de supermarkt. Daarom heb ik ook producten uit het assortiment van de biologische supermarktketen EkoPlaza geselecteerd die niet in de reguliere supermarkt te koop zijn.

‘Als de vraag naar voedingsproducten zonder schadelijke toevoegingen en bewerkingen toeneemt, wordt het voor de levensmiddelenindustrie en de supermarkten vanzelf haalbaar om daar gehoor aan te geven. Zo komt er steeds meer eerlijke voeding in de winkel. Dat proces wil ik met ‘De boodschappencoach’ stimuleren. Echte keuzevrijheid voor de consument begint bij volledige transparantie.’

De feestdagencoach

Ieder jaar promoot ik dit gratis e-book. Het is een e-book speciaal gemaakt om gezond door de decembermaand te komen. Met dezelfde opmaak als De boodschappencoach maar dan over het eten en drinken rond Sinterklaas en kerst.

Online cursus tot boodschappencoach

  • Wil jij zelf alle details over supermarktvoeding leren zodat je in de toekomst echt gezond boodschappen kunt doen?
  • Wil jij jouw klanten een goede rondleiding in de supermarkt kunnen geven zodat ze geen meuk meer in huis hebben?

Deze unieke (korte) online cursus is zowel voor particulieren als coaches/ therapeuten. Leer de supermarktsafari: een handige tool om jezelf/ je cliënten in beweging te krijgen!

Cursus boodschappencoach

Video deel 1: Op supermarktsafari

Video deel 2: Een rondleiding door de supermarkt

Video deel 3: Met dé levensmiddelentechnoloog

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us