Chronische ontstekingen in het lichaam ontdekken

Auteur: Francine van Broekhoven | Reacties:

chronische ontstekingen ontdekken

Je kunt chronische ontstekingen in het lichaam onder andere ontdekken met thermografisch beeld. Francine legt het je uit.

Chronische ontstekingen

Wanneer je een ontsteking in je lichaam hebt kun je op verschillende manieren reageren. Je kunt je moe voelen, koorts hebben of echt ziek voelen. Bij acute ontstekingen zul je het wel herkent hebben; zwelling, roodheid en pijn zijn de belangrijkste symptomen. Een ontsteking die niet behandelt of opgelost wordt, of die je zelf niet in de gaten hebt kan een chronische aandoening worden.

Het ontdekken van ontstekingen is waar thermografie heel goed in is. Het helpt de behandelend arts of therapeut en zelfs tandartsen om het probleem goed aan te pakken. Wat het probleem met chronische ontstekingen is, is dat symptomen subtieler en onduidelijk zijn. Het lijkt vaak op wat ongemak, echt ziek ben je er niet altijd van. Bovendien is het gebied dat ontstoken is vaak niet duidelijk, waardoor problemen moeilijk te diagnosticeren zijn.

We kijken naar het thermografische beeld, we meten de temperaturen uit, identificeren de ontstekingsgebieden en bijzondere (soms asymmetrische) patronen en rapporteren dat in een thermogram. Dat thermogram geeft duidelijk aan waar de patronen op duiden en wat iemand kan doen om de ontstekingen op te lossen.

En dat oplossen hoort niet tot het vakgebied van een medisch thermograaf, we verwijzen graag door aan een arts of therapeut die medische thermografie goed begrijpt.

Andere testen werden al vermeld door Ralph Moorman in zijn blog over laaggradige ontstekingen.

Daar kun je lezen dat bloedwaardes een beeld kunnen geven van chronische ontstekingen. Medische thermografie is een mooie aanvulling hierop, en zo anders bovendien! We maken letterlijk een foto van die ontsteking, dus dan weet jij waar je kan beginnen met je aanpak.

In de video hieronder leg ik uit aan de hand van veel voorbeelden en afbeeldingen wat we precies zien met thermografie. Ook leg ik uit hoe thermografie nou eigenlijk werkt.

Mocht je meer vragen hebben dan zijn we natuurlijk bereikbaar via onze website. www.degroenezuster.nl

Medische thermografie

Deel de blog op:

Over de schrijver

Francine van Broekhoven is spreker, auteur van het borstgezondheidshandboek, gecertificeerd klinisch thermograaf én vicevoorzitter van de internationale vereniging van medische thermografen.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sinds 3 mnd heb ik last van jeuk aan de flanken van mijn heupen , soms wordt mijn huid rood en geïrriteerd
De dermatoloog heeft mij een koel zalf voorgeschreven
Hij was nog al vaag ,diagnose bindweefsel