dhea

10 voordelen van het superhormoon DHEA

Last van een hardnekkig buikje? 50 mg DHEA per dag verminderde buikvet bij oudere mannen en vrouwen zonder dat zij daar enige moeite voor deden…

Dehydroepiandrosteron (DHEA) wordt door de bijnieren gemaakt van cholesterol en is het meest voorkomende hormoon in je lichaam. Het dient als grondstof voor tal van andere hormonen. Het wordt bijvoorbeeld via een reeks tussenstappen omgebouwd tot testosteron. De afname van deze hormonale grondstof heeft daarom consequenties voor een hele reeks hormonen.

De eigen productie van DHEA gaat hard achteruit

Al vanaf ongeveer je 25e holt de productie snel achteruit. Ten opzichte van je twintigste is dit hormoon op je veertigste gehalveerd, terwijl er op je 65e slechts 10 tot 20 procent van je hoogste jeugdige peil resteert. De aanmaak van dit hormoon daalt zo consequent, dat de DHEA-spiegel geldt als een goede biomarker voor je biologische leeftijd.

Anti-aging advies: houd je DHEA-spiegel op jeugdig peil

Anti-aging-specialisten vinden dit hormoon bij uitstek een ‘anti-aging-hormoon’ en stellen dat je dit hormoon je leven lang op jeugdig niveau moet houden. Dit kan eenvoudig door supplementen te slikken. Bejaarde muizen die tijdens experimenten dit hormoon kregen, bleven 50 procent langer leven, gingen jonger uitzien (de vacht werd dikker en ging weer glanzen), kregen een beter geheugen, werden potenter en slanker en kregen een sterkere afweer. Dat het ook zo geweldig bij mensen werkt, is daarmee natuurlijk niet gezegd. Studies met mensen laten wisselende resultaten zien.

De 10 belangrijkste claims van anti-aging artsen:

DHEA…

  1. beschermt het brein tegen aftakeling en Alzheimer
  2. verbetert het geheugen van ouderen
  3. beschermt hart en bloedvaten
  4. versterkt de afweer (populair bij hiv-patiënten)
  5. verbetert de huid (het wordt daarom ook in crèmes verwerkt)
  6. remt botontkalking
  7. vergemakkelijkt afvallen
  8. reduceert vet, vooral rondom de buik
  9. vermeerdert spiermassa (sommige bodybuilders slikken megadoses)
  10. verhoogt lichaamseigen productie van testosteron en groeihormoon.

Het aanvankelijke enthousiasme over dit hormoon in de jaren negentig als libidoversterker, schild tegen Alzheimer, hart- en vaatziekten en kanker is de laatste jaren wat gedoofd, omdat de aanvankelijk hoge verwachtingen niet helemaal zijn waargemaakt door latere experimenten. Dit hormoon is echter bezig met een verrassende comeback als buikvetbestrijder.

Tijdens een onderzoek uit 2004 vielen Amerikaanse ouderen (65 tot 78 jaar) gemiddeld 0,9 kg af toen zij zes maanden lang dagelijks 50 mg DHEA slikten. Iets minder dan een kilo afvallen lijkt weinig, maar ze hadden er niets voor gedaan of gelaten. Bovendien verdween het meeste vet uit de buikstreek en nam de insulinegevoeligheid van de spiercellen toe.

Leeftijdgenoten die ter controle een nepmiddel hadden geslikt, waren in dezelfde tijd langzaam gemiddeld 0,6 kg zwaarder geworden.

De weldadige effecten zijn volgens de onderzoekers waarschijnlijk toe te schrijven aan de algemene hormonale verbeteringen die DHEA-supplementen bewerkstelligen. Extra inname van dit hormoon  krikt de aanwezigheid van het belangrijke groeihormoon en haar omzettingsproduct IGF-1 op.

Volgens Spaanse studie met menselijke vetcellen in een reageerbuis, heeft DHEA ook rechtstreeks effect op vet en volgens een andere studie gebeurt dat omdat dit hormoon de genexpressie van vetcellen reguleert.

Mannen die bij een Italiaans onderzoek een jaar lang dagelijkse 25 mg DHEA slikten, zagen een reeks hormonen verbeteren; zo steeg hun vrije testosteron. Dat zijn belangrijke argumenten om dit hormoon te gaan slikken.

Stressreductie verhoogt DHEA-spiegel

Ontspannen en negatieve gedachten aan de kant zetten is ook een goede manier om je eigen DHEA productie te stimuleren. Proefpersonen die in 1998 een stressreductieprogramma volgden, zagen na een maand hun DHEA-spiegel met 100 procent stijgen.

Vanaf je veertigste kan DHEA-suppletie zinvol zijn

Vanaf je veertigste is je DHEA-spiegel gegarandeerd onder jeugdig peil gezakt en is suppletie het overwegen waard – ook als je geen dikke buik hebt. Er zijn geen langetermijnstudies gedaan naar effecten en bijwerkingen, maar in studies die een jaar duurden, zijn nooit bijwerkingen gevonden bij doseringen tot 50 mg per dag. Meestal wordt geadviseerd 25 tot 50 mg per dag te slikken. Terwijl dit hormoon in de VS vrij verkrijgbaar is, kun je het in Nederland alleen op recept bij een apotheek kopen.

Pim Christiaans, hoofdredacteur Life Unlimited
www.lifeunlimited.nl

Tip: In het boek ‘Check je houdbaarheid’, vind je meer feiten en tips over anti-aging voor mannen en vrouwen.

10 voordelen van het superhormoon DHEA

(140stemmen, gemiddeld: 3,64 van de 5)

Loading...

93
Reageer op dit artikel

avatar
31 Comment threads
62 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
42 Comment authors
Jeroencarolien van der kruk-lispetanoniemyvonneBuckyball Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
kimberley pex
Gast
kimberley pex

Tegen burn out, tegen CVS, goed voor nachtrust, meer energie, bij chronische darmziektes , enz enz enz enz.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Wordt trouwens ook doping genoemd, want het is gewoon een bijnierschorshormoon, dat behoorlijk afneemt bij het ouder worden. Daarom de aftakeling bij ouderen. Moet eigenlijk gewoon kostenloos verkrijgbaar worden in Nederland ,dan zou het logische gevolg zijn; flinke afname van ouderdomskwalen en ziektes . o.k. wie ben ik………………..

Hans caspers
Gast
Hans caspers

Hoe snel werkt Dhea?

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Na 10 dagen voel je de energie van vroeger terugkomen. Nooit gebruiken voor je 30 e. Maar na 40 jaar is het belangrijk dit levenshormoon op peil te houden. Stress en ziekte laten het DHEA gehalte snel zakken.

Jenneken de Leeuw
Gast
Jenneken de Leeuw

Je kunt het supplement DHEA gewoon bestellen op het internet. Zonder verzendkosten binnen vier dagen in huis!

Miriam
Gast
Miriam

Waar dan precies? Ik krijg het nu voorgeschreven door een anti ageing arts maar heb het liever zelf in de hand. Tezamen met pregnenolone gebruik ik het en mijn langdurige haaruitval is gestopt en er groeien allemaal nieuwe haartjes aan. En dat na 8 jaar haaruitval en (uiteindelijk) weinig haar op mijn hoofd. Ik zie het weer aangroeien, dus ik ben groot fan!

Roosje
Gast
Roosje

Ik las ergens dat DHEA gevaarlijk kan zijn na de overgang, omdat dit dan weer juist borstkanker bevordert, is daar u iets over bekend?
Ik wil namelijk de creme gaan gebruiken van iherb.com Life Flo Health, progestacare complete, met pregnenolone en 7-keto dhea. Ik gebruik al heel lang progesterone creme van dr Lee maar progesterone zorgt voor zwakkere darmprestaties dus ik dacht dit is misschien iets voor mij…

Els Berghout
Gast
Els Berghout

ben je al overgestapt? en wat is het effect na stoppen met de creme? ik twijfel… de creme of DHEA tabletten

TJH
Gast
TJH

En nu de ham vraag: hoe kan men dit wel verkrijgen? welke site is betrouwbaar en welk merk?

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Via de huisarts of endocrinoloog of immunoloog. Heel veel mensen hebben n véél te laag DHEA gehalte blijkt bij bloedtesten. Had ik dus ook. Finale uitputting is dan t gevolg. Je krijgt t met een machtiging van de arts. Je kunt t ook laten maken bij n apotheek, als die daartoe bereid is, ik weet niet of je dan iets aantoonbaars moet hebben, burnout, Sjögren, bijnieruitputting…..

An
Gast
An

Bestellen kan je Bij xxl nutrition van het merk natrol.

Tjitske
Gast
Tjitske

Bedankt voor je reactie maar heb wel E
even navraag gedaan over het merk Natrol. Helaas gebruiken ze additieven die geen nutrionele waarde hebben.

Tjitske
Gast
Tjitske

En die de opname van werkzame stoffen vertraagd.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Dat klopt helemaal.

Astrid Roest
Gast
Astrid Roest

Ik slik al 25 mg. dheas omdat mijn hypofyse niet werkt, maar de arts wil dit verminderen omdat het in mijn bloedwaardes al teveel zou zijn. Jullie hebben het over 50 mg. bijslikken terwijl jullie lichaam ook nog zelf aanmaakt. Er zijn amper bijwerkingen bekend. En het omzetten naar IGF1 is niet zonder gevaar. Teveel groeihormoon betekent ook groei van tumoren in je lichaam. Ik vind het eng hoor om zomaar te verhogen.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Ja Astrid, je hebt gelijk. Is ook echt niet goed als je niks mankeert. Mijn DHEA waarde was echt veel te laag door de onmenselijke stress met al mn darmoperaties. Opgebrand. Dus nodig. Mensen met een goed gehalte hoeven dit helemaal niet te slikken. Hoewel met t ouder worden het Dhea peil flink kan zakken. Toch raad ik ook iedereen aan ; vraag even bij je huisarts om op Dhea te prikken . ( En eventueel ook cortisol en schildklier,FT4 FT3 TSH, deze gaan altijd samen de strijd aan in het lichaam, hypofyse hoort hier ook bij , net zoals… Lees verder »

Johann Zwiers
Gast
Johann Zwiers

Hallo Astrid,
Waar kan ik de beste dhea krijgen, om me wat fitter te voelen, kan niet meer door het huis lopen van vermoeidheid, Dysautonomie, para-sympatisch systeem doet niets meer. Verstoring van de hele energie voorziening, als gevolg van een mislukte ooroperatie, en inspuiting van kontrastmiddel Urografine 6 dagen lang 10 cc, een grote ramp

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Johann , dit is een vreselijk verhaal. Kunt U naar de huisarts gaan ? en dringend een verwijzing voor een endocrinoloog vragen. En daar een totaal 24 uurs of 7 dagen onderzoek; dat houdt in bloed en urine over 24 uur,steeds 24 uur dan kun je schommelingen goed zien,kan ook thuis gewoon verzameld worden en dan naar t lab. Of , als de huisarts er verstand van heeft , zelf de bijnierwaardes prikken. Allemaal. En de hypofyse, en schildklier. Vreselijk als dingen misgaan, ik weet er alles van, toch blijven hopen en vragen, en erop staan dat iemand U helpt,… Lees verder »

Janneke
Gast
Janneke

@Johann. Meestal is het niet één middeltje maar zou je moeten uitzoeken wat je precies nodig hebt. Ook bv vitaminen, mineralen en andere stoffen. En ik weet niet of verstoringen door medisch handelen cq mishandelen allemaal te verhelpen valt. Ben zelf bij iemand die voor me uittest wat mijn lichaam nodig heeft dmv electroacupunctuur.

Annemieke
Gast
Annemieke

Beste Johan, het lichaam kan behoorlijk verstoord raken na inname medicatie. als je er nog last van hebt: je kunt opvragen of deze stoffen te ontstoren zijn bij een klassiek homeopaat die met CEASE werkt

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Pas zag ik DHEA bij Bol.com staan ! 2018 is t nu. Wat een vooruitgang. Sterkte en succes.

Gerda Tol-van Dijk
Gast

Het is altijd goed om je hierin te laten begeleiden. Zomaar, op eigen houtje, hormonen slikken ik niet raadzaam.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Klopt helemaal. Maar met de bloedtesten op DHEA en andere endocriene stoffen , bij 40 plussers, is het diep triest gesteld , zei de internist destijds. Hij wist dat DHEA veel ziektes kan voorkomen, maar als je als art in een regulier ziekenhuis werkt, is het niet de bedoeling dat alle artsen dan werkloos worden, door info te geven hoe je van alles kunt voorkomen, met o a DHEA. Dat zou zo ‘n arts ook zijn baan kosten. Reguliere is gewoon pappen en nathouden. Kanker en dementie zijn ook te voorkomen(niet alle gevallen) maar met heel veel informatie op te… Lees verder »

Narda
Gast
Narda

Hallo tjh, ik heb in mijn praktijk een zeer hoogwaardige formule (ook 1 speciaal voor vrouwen) waar geen additieven in zitten. 100% natuurlijk en ook geschikt voor Veganisten en Vegetariërs. Geen gluten, soja, lactose, suiker en kleurstoffen. Voor meer informatie zie
http://www.supervitamientje.nl

Annick besbrugge
Gast
Annick besbrugge

Ik kan het niet vinden.graag wat meer uitleg. Groeten annick

Astrid
Gast
Astrid

Maar mijn endocrinoloog zegt dat ik dat niet moet en omdat ze er geen ervaring meehebben. Hij vindt het helemaal geen goed idee dat mensen met een goed werkende hypofyse die zelf dhea aanmaken er ook nog eens 50 mg bij gaan slikken. Hij vond het onverantwoordelijk. .

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Heeft hij dan n bloedtest gedaan, of zegt hij maar iets ??? ps DHEA is geen hypofyse- maar een bijnierschorshormoon !

VitalerZijn - Lenn Voortmeijer
Gast
VitalerZijn - Lenn Voortmeijer

Wordt aangestuurd door je hypofyse 😉

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Als je je laat testen (bloedprikken) bij een immunoloog of endocrinoloog , en de waarde is i.d.d. triestig laag , krijg je met een machtiging voor de zorgverzekeraar DHEA op recept. ‘n Huisarts weet niet zoveel over werking van DHEA, ga daarom naar een specialist. Bij burnout, CVS en andere uitputting , slapeloosheid en daardoor depressie is DHEA een wondermiddel. Als de waardes goed zijn hoef je geen DHEA te slikken, dan komt de vermoeidheid ergens anders vandaan. B12 -, ijzer- eiwittekort of wat anders.

Helen
Gast
Helen

Is dhea wel of niet tumor bevorderend…
Ik slik 25 mg per dag tegen osteoporose.
Dit op aanraden van een vrouwenpoli.

Vitalerzijn - Lenn Voortmeijer
Gast
Vitalerzijn - Lenn Voortmeijer

Beste Helen, laat voor alle zekerheid je DHEA in je bloed bepalen. Meten is weten 😉

kimberley pex
Gast
kimberley pex

i d d , gewoon naar de arts ,internist, endocrinoloog, of huisarts gaan. Een DHEA waarde van 8 geeft al flinke energie. Mensen boven de 40 hebben steeds lagere waardes, dat begint al langzaam na je 30 e. De vermoeidheid bij ouderen ligt vooral aan een DHEA tekort. *** Het levenshormoon*** noemen ze het in de V.S.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Nee DHEA is geen middel om kanker op te wekken natuurlijk. Het is een levenshormoon. En broodnodig. Een laag normale waarde kan al fikse uitputting geven. Dan zegt zo n artts dat de waarde ok is, Tussen 1,7 en 12 is goed, dus je ziet hoe ruim ze het nemen. Als je gaat overdoseren , dat is natuurlijk niet goed. Er zijn veel sporters die het nemen voor hun prestaties, maar dat zijn megadosissen, super ongezond. Een arts kan de waarde in de gaten houden, kun je gewoon vragen.

Floor
Gast
Floor

Kan je als vrouw haaruitval krijgen van DHEA.Ik wil dit namelijk gaan gebruiken.
Ik heb namelijk al dunner wordend haar.

Gerda van Dijk
Gast

Beste Floor,

Zoals je hierboven kunt lezen zijn er geen bijwerkingen gevonden bij een bepaalde dosering. Toch zou ik niet op eigen initiatief DHEA gaan slikken maar goed uit laten zoeken, bijvoorbeeld door een orthomoleculair arts of therapeut, waar jouw haaruitval vandaan komt. Er zijn meerdere oorzaken voor haaruitval,.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk
http://www.primabalans.nl

Annick besbrugge
Gast
Annick besbrugge

Ik had haaruitval door een hyper werking van mijn schildkliet

VitalerZijn - Lenn Voortmeijer
Gast
VitalerZijn - Lenn Voortmeijer

Beste Annick,
door wie is je dit verteld? Ik zie vaak dat haaruitval komt door een hypo-werking van de schildklier.

Thera
Gast
Thera

Beste Floor ik heb het ook haaruitval bij hyper/graves

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Beste Floor, dat gebeurt alleen , en ook nog niet bij iedereen , in hele hoge doseringen, 100-den mg p.d.

Desiree
Gast
Desiree

DHEA is inderdaad een bijnierschorshormoon. Maar de bijnieren worden door de hypofyse aangestuurd. Dus problemen met de hypofyse betekent vaak ook problemen met de bijnieren. Zelf slik ik ook DHEA vanwege hypofyse-/bijnierproblemen. Ik zou het nooit slikken zonder recept van een endocrinoloog. Het is immers niet voir niets niet vrij verkrijgbaar bij de drogist of apotheek. Je hebt het hier wel over hormonen. Een disbalans hierin kan veel ellende veroorzaken en dat moet je jezelf niet aanoeten wien doen.

In8
Gast
In8

Op een andere site lees ik dat hier wel een waarschuwing op z’n plaats is: voor vrouwen tot aan de overgang is DHEA ook goed om de kans op borstkanker te verminderen, maar voor vrouwen na de overgang is de kans op borstkanker juist verhoogd door gebruik van DHEA. Daar wordt aangegeven dat je altijd een goede mix van DHEA/oestrogeen/progesteron zou moeten gebruiken in dat geval. En wat precies een goede mix is, moet dan samen met de huisarts worden bekeken. Daar wordt dus enige voorzichtigheid geadviseerd.

Caro
Gast
Caro

Verwarrend al deze berichten over dhea…wel of niet zonder advies arts/test gebruiken?

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Bij heftige klachten die wijzen op een flink tekort aan DHEA, wat héél vaak voorkomt in dit tijdperk van burnout, echt even de huisarts vragen om te prikken, of een doorverwijzing. In de U.S.A. gebruikt bijna iedereen het, zoals een vitamine pil, gewoon in bij de drogist verkrijgbaar. Bij het ouder worden zakt DHEA , soms tot een waarde dat je niks meer kunt doen. Triest dat in Nederland overal zo’n drama over wordt gemaakt, wetten regels, proeven met proefdieren (totaal zinloos , want het effect is al bekend) Ook vele ziektes worden ermee bestreden of voorkomen. ok We lopen… Lees verder »

Jeyan S
Gast
Jeyan S

Hoi Kimberley Pex,

Vraag aan jou (gezien je ervaring):

Ik heb sinds maart ook last van burnout/bijnieruitputting klachten en tijdens de afgelopen periode veel geprobeerd. Prikken bij de huisarts, 2 natuurartsen bezocht, supplementen geslikt en rust genomen etc etc.
14 november heb ik een afspraak bij een endocrinoloog omdat ik echt het gevoel heb dat er wat ontbreekt/tekortschiet. Is er iets wat je mij kan meegeven wat zeker besproken moet worden of getest moet worden?

Ik ben benieuwd….

Groet,

Jeyan

Annick besbrugge
Gast
Annick besbrugge

Idem, en nu schildklierproblemen. Dus allemaal na mijn menopauze. Nu bij hormonen arts dokter Hertoghe. In Brussel. Voel me al veel beter.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Och ik lees het nu pas. Ik hoop dat hij getest heeft op schildklier T4 T3 en TSH
,FSH(eierstokken)hypofyse, en alle stoffen die in de bijnieren worden gemaakt o a DHEA. Wat erg, ik kijk maar een keer op de zoveel tijd naar deze site, om te kijken of Nederland iets is vooruitgegaan in het reguliere gebeuren. Succes alsnog, groet,kim.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Vraag alle uitslagen ! Dat moeten ze uitprinten als je dat vraagt. Hou zelf een dossier bij, doe ik ook al tientallen jaren. Zelf kun je op internet de uitslagen controleren. Want als een arts zegt het is goed , dan zit je tussen een extreem laag of extreem hoge waarde . Die waardes zouden ze ze eigenlijk minder ruim moeten maken, omdat heel veel klachten al ontstaan bij laag of hoog normaal.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Ook magnesium raakt uitgeput bij burnout, daar zou men eigenlijk 1000 tot 1500 mg in n paar verschillende vormen van moeten nemen . citraat -chelaat- oxide-schussler -enz. Ook vitamine C is hoognodig bij uitputting, is anti oxidant(oxiderende stress, wordt je gewoon ziek van) en omega 3 bijv. lijnzaadolie, of de ouderwetse levertraanolie. Bij uitputting vréét het lichaam bouwstoffen, dus alles moet aangevuld worden. Het is een noodtoestand in het lichaam.

Hans caspers
Gast
Hans caspers

Na vasstelling van burn out,heeft mijn arts 30mg DHEA voorgeschreven. Ik neem dit nu een week,waarschijnlijk nog te vroeg om al effect te voelen,maar ik volg wel de logica van de werking van DHEA. Ik heb een uitgebreide hormonentest laten doen via Nordic. Heel veel problemen(zoals burn out,depressie,bijnieruitputting..) hebben te maken met een hormonen disbalans. Belangrijk om dit te laten testen.

Buckyball
Gast
Buckyball

Beste Hans, Welke uitgebreide test heb je gedaan bij Nordic? Interessant! Ik lees de website net even wat door. Ik kwam hier terecht bij deze discussie omdat ik las in een facebookgroep dat een Amerikaanse moeder van een meisje van 10 met een haarziekte, vertelde dat haar wimpers en wenkbrauwen weer terugkomen met 4 dagen x 25mg DHEA. Ik heb dezelfde auto immuunziekte alopecia areata en een ortho arts die ik 2 weken geleden raadpleegde deed een test en daar kwam bijnierproblematiek uit. Ik slik iig visolie en vit D. En DHEA lijkt me wel interessant om te proberen. Behalve… Lees verder »

Rachelle
Gast
Rachelle

Ik ben nu 55 en gebruik het al jaren in combi met de anti conceptiepil. Ik ben nog steeds niet in de overgang, zie er (zonder fillers en andere cosmetische ingrepen) uit als 45. Mijn lijf wordt vaak zelfs nog veel jonger ingeschat. Natuurlijk gebruik ik het niet op eigen houtje, maar in overleg met een antiverouderingsarts. Iedere 3/4 jaar laat ik mijn bloedwaarden testen zowel op DHEA als andere essentiële waarden. Ik slik daarnaast niet alleen multi vitamines (van een goed merk want goedkope troep wordt niet goed opgenomen) maar ook bijvoorbeeld Q10 en vitamine K. Alles in overleg… Lees verder »

catherine
Gast
catherine

Ik zou echt uitkijken met zomaar hormonen en zelfs vitamines te slikken. Zelf heb ik zeker 10 jaar een goede multi geslikt omdat ik in de veronderstelling was dat alleen de K A D E vitamines zouden kunnen gaan stapelen,niet waar dus!! Ik kreeg neurologische klachten en door een toevallige uitgebreide bloedtest bleek dat mijn B6 veels te hoog was. Meteen gestopt en na paar maanden zijn de klachten weg! Ook ik heb diverse orthomoleculaire artsen gehad en nooit is mij erop gewezen dat dit schadelijk zou kunnen zijn. Wel dus! En, ik ben 58 gebruik geen fillers o.i.d. en… Lees verder »

VitalerZijn - Lenn Voortmeijer
Gast
VitalerZijn - Lenn Voortmeijer

Dat je vitamine B6 te hoog was, kan met meerdere factoren te maken hebben. Het kan zijn dat andere B-vitaminen en mineralen (die de opname in de cellen van B6 bevorderen) te laag in je cellen waren, waardoor er teveel in het bloed kwam. Tegenwoordig kennen we de actieve vorm van B6, waardoor de kans op stapeling van B6 aanzienlijk vermindert.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

B6 stapeling !!! Ja ook een drama , kan ook ontstaan door maagzuurremmers. Een laag maagzuurgehalte zorgt voor foute bacterieen die B6 omhoog laten schieten. Dan heb je dus echt overal pijn, niet normaal. En B6 wat ze overal ingooien. Bij iedere pil krijg je extra een flinke dosis B6 .

Natascha
Gast
Natascha

Rachelle mag ik vragen bij welke anti verouderingsarts jij loopt? Groetjes Natascha

Ed van Drie
Gast
Ed van Drie

Beste Rachel, ik zoek ook een anti verouderings arts, kun je mij iemand aanbevelen?
Mvg

Annick besbrugge
Gast
Annick besbrugge

Dokter Hertoghe in brussel

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Klopt met anticonceptie stel je de overgang gewoon uit , kunstmatig. Ik was 40 ! toen ik in de overgang kwam. Vreselijk. Door eierstokcystes die ik non stop aanmaakte. En die weer kapot sprongen , met alle gevolgen van dien. Daarna de schildklier cystes….een halve s k eruitgehaald, dus euthyrox. Ben pas op latere leeftijd met oestrogeen begonnen want alles begon te slijten heupen rug, drama drama, opvliegers, drijfnat dag en nacht, en toen de fikse crohn opvlammingen. met abcessen. Een hels leven, maar daardoor wel als een bezeten gaan lezen, leren, uitzoeken enz. Het is begonnen met de endocriene… Lees verder »

Janneke
Gast
Janneke

De pil zorgt voor verlies aan tal van vitaminen en mineralen. Bloedonderzoek zegt weinig over tekorten. Bovendien ontregelt de pil nog veel meer in je lichaam, wat na het stoppen niet zomaar herstelt. Heel hoogstwaarschijnlijk zat je bij het schrijven van je reactie allang in de overgang maar misschien dat je in de war bent met de menopauze. Als een pilletje dat je eisprong onderdrukt zorgt voor een bloeding elke maand zegt dat ook weinig over al dan niet nog menstrueren.

Tanyelı
Gast
Tanyelı

IK wılde laten weten dat ık er echt van op knap. Mıjn natuurarts . Ik gebruık daarnaast pregnenolon. En thyroıd.En vıtamıne supllementen zoals omega 3, l glutamıne, l argınıne, l ornıtıne, vıt d, l carnıtıne,

En vıtamıne c

Verder appelazıjn

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Fijn. Altijd goed nieuws als iemand ergens baat bij heeft. Heerlijk voor je. groet ,kim.

peter
Gast
peter

Ben als man van 55 jaar altijd zeer moe, ben al helemaal onderzocht, en er is niets te vinden. Ben zelfs al onderzocht in een UZ Leuven. Slik tien pilletjes per dag, o.a Q10, selenium zink, ijzer enz, maar niets helpt. Mijn arts spreekt nooit over een DHEA tekort, kan dit ook het probleem bij mij als man zijn?

Gerda van Dijk
Gast

Beste Peter,

Lees ook het artikel van Ralph eens over de schildklier. Misschien herken je daar iets in?

M.vr.gr.
Gerda van Dijk
http://www.primabalans.nl

katja
Gast
katja

Zeker eens laten tegen DHEA waarde, kan ook als man de oorzaak zijn.

Kimberley Pex
Gast
Kimberley Pex

Peter , zeker kan een laag DHEA gehalte een grote oorzaak zijn . Snap niet dat ze in Leuven niet naar de bijnierfuncties/DHEA (en misschien ook cortisol) hebben gekeken?? Slechtwerkende bijnier, of uitgeputte bijnieren kunnen je finaal lamleggen. Vraag het aan de huisarts, die kunnen gewoon DHEA aanvinken op het formulier bloedtest. Ja, en zoals Gerda schrijft; schildklier, daar kun je van omvallen als je ‘n tekort hebt aan schildklierhormoon. En natuurlijk B 12 waar steeds meer mensen last van hebben. Een laag normaal waarde is al als een ware veldslag om de dag door te komen.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Ja, bij man en vrouw, dat maakt niks uit. De productie van de bijnierschors is het probleem, gewoon een ouderdomskwaal. Bij man /of vrouw.

Yvette
Gast
Yvette

Kan ookbvitamine b12 tekort zijn. Laat je bloed controleren op dhea . B12. Werking bijvoeren. Sucses !

Annick.besbrugge
Gast
Annick.besbrugge

Natuurlijk kan dit. Bijnieruitputting kan het ook zijn. Is dit al onderzocht geweest?

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Bijnier uitputting is afwijkende dhea en cortisol waardes . Meestel zijn deze twee uitgeput. Deze worden in de bijnieren gemaakt.

Buckyball
Gast
Buckyball

Hoi Kimberly, interessant om te volgen. Ik vroeg me af welke waardes naast DHEA en cortisol worden getest bij Bijnieruitputting?
Bij voorbaat dank.
Groetjes

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Natrium , bij bijnieruitputting heb je extra zout nodig. Het boek van James Wilsson is een goede investering( niet duur, wel waardevol) staat alles in.

Buckyball
Gast
Buckyball

Ik lees net je antwoord. Aah bedankt. Ik had het boek al maar nu pas in begonnen. Ik heb ook een lage bloeddruk. Ik vraag me net af of er goeie websites zijn waar de uitslag van DHEA / Cortisol ed speeekseltests (waarden en combinaties) goed staan uitgelegd. In Nederland te weinig gedegen kennis hierover. Artsen ondersteunen dit niet maar vele ‘natuurartsen doen een enkel cursusje en weten dan nog niet veel. Wil even op zoek naar iemand in Duitsland.
Ik weet van veel mensen uit de auto immune groep die zelf de SNIPS van 23&me doorpluizen.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Ook afwijkende bloeddruk en hartslag. Bij finale uitputting zakt de bovenwaarde v d bloeddruk , gaat de onderwaarde omhoog, die liggen dan kort bij elkaar, en de hartslag is te snel. Melatonine testen zou ook een optie zijn maar ik weet niet of dat wordt gedaan. Melatonine is ook een hormoon, dat afneemt bij ouder worden.

Gerdi
Gast
Gerdi

Ik heb een burn-out gehad, maar bleef zwak qua spierkracht. In overleg met arts nu 4 maanden 25 mg DHEA geslikt. Het maakt me echt sterker, geen problemen meer met de fiers uit de schuur halen en meer van die normale dingen. maar nu heb ik gisteren ontdekt dat ik kalende plekken heb in mijn haar, op de plaatsen waar mannen kaal worden. Het is geen verbeelding. Na googlen kwam ik gelijk op een link met DHEA, maar mijn dosis is zo laag. Is dit een blijvende klacht? Ik moet nu kiezen tussen me voortaan slap voelen of kaal worden.

Gerdi
Gast
Gerdi

Ben intussen gestopt met DHEA. Als iemand nog belangstelling heeft: ik heb 2 nog dicht gesealde potjes met ieder 100 x capsules van 25 mg.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Neeeeee !!! begin er maar weer mee als je ze nog hebt. En biotine. Zeker weten dat de haaruitval niet aan die 25 mg DHEA lag !

VitalerZijn - Lenn Voortmeijer
Gast
VitalerZijn - Lenn Voortmeijer

Hoe was je eiwitopname? Heb je je ijzer laten checken? Er zijn enorm veel oorzaken van moe-zijn en niet altijd aan 1 onderdeel te wijten ;-). Advies om een goede orthomoleculair therapeut/arts te raadplegen.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Gerdi, met 25 mg is dat onmogelijk. Daar moet je al 100 -den mg voor innemen , haaruitval. Neem wat extra b complex, daar ligt t meestal aan. Biotine is een B van het b complex ,speciaal tegen haaruitval.

Melissa
Gast
Melissa

Hoi Gerdi,
Ik herken heel veel in de verhalen en ben grondig aan het onderzoeken en waar
ik Dhea kan verkrijgen. Ik heb ook de hormoonfactor boeken.
Ik heb wel belangstelling. Kun je iets vertellen over het merk en de prijs?
Dank je wel alvast. Melissa

Yessa
Gast
Yessa

Vrouwen kunnen beter Keto7-DHEA gebruiken. Anders teveel androgene werking. Meestal is 50 mg pd voldoende.

Gerdi
Gast
Gerdi

Hoi melissa, ze zijn van het merk Life Extension, 2 potjes. Samen mag je ze hebben voor €15,00 en verzendkosten. Mail me maar: gvanklaveren@onc.nl

Gerdi
Gast
Gerdi

Hallo Melissa,
De 2 potjes mag je samen hebben voor 15,- plus verzendkosten. Je kan me daarover mailen: gvanklaveren@onc.nl
ze zijn van het merk Live Extension.

Adri
Gast
Adri

Gerdi hoe gaat het nu met de kale plekken? Heeft iemand hier misschien n antwoord op?

Gerdi
Gast
Gerdi

Hallo Adri, nu ik gestopt ben met de DHEA groeit er gelukkig weer pluisjeshaar op de kale plekken. ik doe het nu zonder DHEA. Ik ga niet verder uitproberen.

kimberley pex
Gast
kimberley pex

Zeer vreemd, want dat was een zeer lage dosis.

Gerdi
Gast
Gerdi

Hallo beheerder, hier ergens boven staat twee keer een berichtje van me waarom ik 2 potjes DHEA te koop aan niet. Zou je die willen weghalen? Ze zijn inmiddels door iemand overgenomen. Groeten, Gerdi

Jacques
Gast
Jacques

dhea van goede kwaliteit bestel je bij Anastore, zolang de europese jezuïeten ze nog niet in het vizier hebben. Er zijn tamelijk goede academische onderzoeken uitgevoerd (te zoeken op Ergogenics) bij vrouwen met betere resultaten dan HRT therapie.

Leendert
Gast
Leendert

bodyenfitshop en goedkoopfitnessvoeding verkopen goede en voordelige dhea

yvonne
Gast
yvonne

welke dhea (50 mg) kan ik het beste bestellen ?

Gerda van Dijk
Gast

Voor advies m.b.t. DHEA kun je het beste naar een arts gaan.

anoniem
Gast
anoniem

ik heb een vraag over dit supplement. Ik slik het ong een jaar maar het schijnt niet goed te zijn dit voor langere periode te nemen. Het kan ook zorgen voor gezichtsbeharing bij vrouw plus verdieping vd stem. Kan ik hier zomaar mee stoppen?

carolien van der kruk-lispet
Gast
carolien van der kruk-lispet

Hallo, ik ben jaar 83en slik al van al mijn 40jaar DHEA 50 mg ik sport nog rij auto ,heb mijn eigen kleur haar ,enik woord
altijd als mijn leeftijd woord gevraag ,niet geloof.

Jeroen
Gast
Jeroen

Hallo allemaal!
Ik slik 7-keto dhea, en zogenaamd ‘pre-hormoon, wel de voordelen van dhea maar niet de nadelen..
Ik ben het gaan gebruiken en ervaar het als een’ wondermiddel, ik heb weer een strakke buik, en voel me 10 jaar jonger in alle opzichten… Ik ben 53..
Ik adviseer u allen informatie via Google in te gaan winnen, doe je eigen onderzoek zeg ik altijd..
Succes allemaal
Jeroen

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

Wij stappen in op de plek waar jij op dit moment staat. Zelf aan de slag met onze boeken? Online begeleiding van ons? Of liever 1 op 1 afspreken met een collega van Ralph in de buurt?

-> Bekijk onze producten

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox