lezing penopauze

Lezing penopauze e.a. mannenklachten

Lezing penopauze/

 mannenklachten

next-de-hormoonfactor

Over de klachten van de man...

Over de penopauze van de man wordt maar weinig gesproken. En dit is nog wel het meest besproken onderwerp bij de man. Er zijn echter zoveel meer mannenklachten waar bijna niet over gesproken wordt. Tijd dat hier verandering in komt!

Deze inspirerende lezing is gebaseerd op het boek De testofactor. De lezing is niet alleen voor mannen in de overgang maar ook voor jonge mannen die jong willen blijven en dus niet of nauwelijks last gaan krijgen van de penopauze.

Voorkom een slechte huid & humeur, prostaatklachten, een slap lichaam, buikvet, kaal worden en een niet goed werkende penis!

Programma lezing

Over het mannenlichaam

De oorzaken van de vele mannenklachten

De meest voorkomende klachten met zijn symptomen

Train als een bodybuilder

Ontspan als een yogi

Eet als een oermens

Behandeling door mannenklinieken

Welke testen kan ik laten doen?

Agenda lezing penopauze e.a. mannenklachten

  • Datum: DATUM 2022 NOG NIET BEKEND
  • Reserveren: -oe juiste bestelpagina.
  • Tijd:  13.30 tot 16.30 uur
  • Locatie: Helicon, Socrateslaan 22-A, Zeist
  • Prijs:  15 euro, inclusief koffie & thee
  • Spreker: Ralph Moorman
  • Doel: Mannen inspireren om jong te blijven.
  • Aantal personen: Maximaal 150 deelnemers.

lezingen ralph moorman

Wat ik je vooraf mee wil geven

Als ik tegen een nieuwe klant over hormonen begin, wordt er vaak lacherig gereageerd en volgen er meteen opmerkingen over seksueel gedrag, spierballen en erecties. Deze voorbeelden hebben inderdaad met hormonen te maken, maar wat weinig mensen weten, is dat vrijwel álle processen in het lichaam onder hormonale controle staan.

Het lichaam is een verzameling van miljarden cellen die allemaal met elkaar samenwerken. De broodnodige communicatie tussen al deze cellen wordt onder meer door hormonen verzorgd. Vanuit de klieren en hormoonproducerende weefsels worden ze door het bloed naar alle cellen tot in de verste uithoeken van je lichaam vervoerd. Voorbeelden van klieren zijn de schildklier, de hypofyse, de eierstokken (bij vrouwen), de testes (bij mannen) en de bijnieren. Schildklierhormoon, insuline, adrenaline en de geslachtshormonen oestrogeen en testosteron zijn enkele bekende voorbeelden van hormonen, maar er zijn er veel meer. In totaal circuleren er honderden hormonen in je bloed.

Hormonen sturen onder meer de groei, de stofwisseling en het immuunsysteem en zij zorgen voor een harmonisch verloop van de verschillende orgaanfuncties. Bij vrijwel alle gezondheidsklachten, ziektes, gedragsstoornissen en verouderingsverschijnselen spelen ze een rol.

Hormonen bepalen ook hoe hoog je energiegebruik is en regelen zelfs je energie-inname: honger en verzadiging staan namelijk onder hormonale regie. Verder bepalen hormonen of spiermassa opgebouwd of afgebroken wordt en ze beslissen of energie wel of niet als vet in je buik en billen wordt opgeslagen.

Bij de meeste mensen raken de hormonen verstoord door slechte eetgewoonten, te veel stress en een verkeerd bewegingspatroon. Pas op, vrijwel alle huidige diëten, trainingsmethoden en leefstijladviezen brengen je hormonen ook uit balans! Daardoor word je futloos, ongezond en dik. Ja, je leest het goed: door een afvalmethode te volgen die het belang van hormonen negeert, kun je juist dikker worden.

Puntendiëten en crashdiëten zijn voorbeelden van diëten die totaal geen rekening houden met je hormonen. In het begin vliegen de pondjes eraf, maar later vliegen ze er weer aan met nog een extra schepje vet erbovenop. Ga je door met denken vanuit een lage inname van energie en een zo hoog mogelijk verbruik ervan, dan ga je de strijd aan met je hormonen. Die strijd win je nooit!

Ir. Ralph Moorman

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties