low dose naltrexone

Low Dose Naltrexone (LDN) | Persbericht: goedkoop en effectief medicijn

Low Dose Naltrexone (LDN)

(Overgenomen) Persbericht

7-13 oktober 2013: Low Dose Naltrexone (LDN) Aware week. Patiënten wereldwijd vragen aandacht voor goedkoop en effectief medicijn

LDN is de afkorting  voor Low Dose Naltrexone, een medicijn dat het immuunsysteem en de celgroei in balans brengt en zo het lichaam in staat stelt zichzelf te herstellen van ziekte of disbalans. Dit (reguliere) medicijn is wereldwijd populair onder patiënten met auto-immuunziekten,  infectieziekten, autisme/ADHD en kanker vanwege de veiligheid, goede resultaten en het gebrek aan bijwerkingen. Daarnaast is het een goedkoop medicijn, vergeleken met de dure medicijnen die chronisch zieke patiënten vaak krijgen voorgeschreven. Toch kost het veel patiënten grote moeite om een arts te vinden die het wil voorschrijven. Verzekeraars vergoeden het doorgaans niet.

LDN is een zogenaamd ‘’stiefkindgeneesmiddel’’

De farmaceutische industrie is niet geïnteresseerd in het uitvoeren van de grootschalige, dure klinische trials die nodig zijn voor registratie, omdat ze geen geld kunnen verdienen aan LDN. Het patent is namelijk al verlopen op de werkzame stof, Naltrexone. Naltrexone kwam al in de jaren ’80 op de markt in een dosering van 50 mg ter behandeling van (heroïne) verslaving. Later werd door de New Yorkse neuroloog dr. Bihari ontdekt, dat een hele lage dosis van dit medicijn (1,5 tot 4,5 mg) het immuunsysteem reguleert. Dit heeft hij voor het eerst toegepast op Aidspatiënten en later op MS-patiënten. Uiteindelijk bleek het middel voor velerlei ziekten en aandoeningen toepasbaar waarbij een verstoord immuunsysteem of celwoekering een rol speelt.

Opmerkelijk is het feit dat patiënten met een auto-immuunziekte tot nu toe vaak medicijnen krijgen die het immuunsysteem onderdrukken, omdat men ervan uitgaat dat het immuunsysteem op hol is geslagen. LDN laat zien dat het immuunsysteem juist onderactief is bij deze groep en dus gestimuleerd danwel gereguleerd moet worden. In het kort gebeurt dit door de endorfineproductie te verhogen, omdat endorfine een belangrijke regulator van het immuunsysteem is.

LDN (nog) niet geregistreerd

De hoge dosis Naltrexone is wel geregistreerd, de lage dosis (LDN) door gebrek aan winstgevendheid voor de industrie nog steeds niet. En daarin schuilt de impopulariteit van het medicijn onder (reguliere) artsen en verzekeraars.  Artsen houden niet van off-label medicijnen, omdat zij bang zijn claims aan de broek te krijgen. Ook zijn artsen gebrand op medicijnen waarover artikelen zijn verschenen in de medische vakbladen. Maar zonder onderzoeken geen artikelen. Verzekeraars vergoeden doorgaans alleen medicijnen met een zogenaamd Z-index-nummer. Dat krijgen alleen geregisterde medicijnen. En daarmee gaat wat LDN betreft de deur voor de patiënt vaak dicht.

Studies en onderzoeken met particuliere fondsen

Toch zijn er wel kleinschalige, onafhankelijke pilot studies of fase-1 onderzoeken gedaan  met particuliere fondsen en die zijn veelbelovend. Aan de Pennsylvinia State University doet het team van dr. Ian Zagon bijvoorbeeld al jaren onderzoek. De meeste onderzoeken richten zich op de behandeling van MS, de ziekte van Crohn, Fybromyalgie en Aids. Een van de problemen waar men tegenaan loopt met onderzoek, is dat eigenlijk voor elke ziekte een apart (miljoenen kostend) onderzoek op mensen moet worden gedaan, dubbelblind, placebo-gecontroleerd etc. Maar LDN werkt voor een waslijst aan aandoeningen. En dat maakt het dus onbetaalbaar duur.

Dat motiveert patiënten wereldwijd om zich in te gaan zetten voor meer kennis en begrip over LDN, dat daarom ook wel eens een ‘patient driven drug’ of ‘experienced based  drug’ wordt genoemd. Het internet en de sociale media maken het hen makkelijker kennis te vergaren en te verspreiden. Diverse patiënten hebben websites gemaakt, boeken geschreven en You Tube filmpjes online gezet over hun klinische ervaringen met LDN. Voor veel patiënten zijn de verbeteringen groot en niet te vergelijken met die van gangbare medicijnen, als die er al zijn voor hun ziekte. LDN kan het ziekteproces een halt toeroepen en lijdt bij MS-patiënten bijvoorbeeld niet zelden tot gedeeltelijk herstel van verloren gegane functies.

LDN Research Trust

Ook de Britse organisatie LDN Research Trust is opgezet door een MS-patiënt. Deze organisatie werft fondsen en organiseert jaarlijks de LDN Awareness Week. De voorgaande jaren organiseerde zij een internationale conferentie voor artsen en patiënten en kregen alle huisartsen in Groot Brittannië een informatiepakket en werd er een DVD met interviews met artsen samengesteld, die wel ervaring hebben opgedaan met LDN. Dit jaar is ter ere van de LDN week een You Tube kanaal gemaakt, dat vele interviews met patiënten bevat.

In Groot Brittannië is het patiënten dit jaar gelukt het onderwerp op de agenda van het Lagerhuis te krijgen, de belangrijkste kamer van het parlement. Daar zijn nu uitgangspunten geformuleerd om het vereiste onderzoek opgestart te krijgen met behulp van de overheid en de verkrijgbaarheid voor patiënten te vergemakkelijken.

Nederland loopt achter

In ons land zijn nog steeds hele provincies waarin het patiënten niet lukt een recept van een arts te krijgen voor dit revolutionaire medicijn. Ook in Nederland organiseren patiënten zich op Facebook en in fora. Hun hoop is gericht op de actuele discussie over het besparen van kosten in de zorg en op fondsen die in dat kader beschikbaar worden gesteld voor meer onderzoek. Deze week vragen zij daarom aandacht voor LDN.

 


 

Meer weten over Low Dose Naltrexone (LDN)?

Link naar een korte Noorse tv-documentaire (Engels ondertiteld) die begin 2013 veel losmaakte in Noorwegen. http://www.tv2.no/nyheter/vartlilleland/unknown-medicine-ldn-gives-hope-to-thousands-of-patients-4037140.html

low dose naltrexone

 

(63stemmen, gemiddeld: 3,75 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicolle
Nicolle
8 jaren geleden

zonder te veel in detail te gaan…ziekte v Hshimoto en na 5 jaar nog steeds niet goed ingesteld. het lijkt zelfs weer erger te worden. LDN lijkt iets voor me te kunnen betekenen maar welke arts schrijft dit voor. zelf woonachtig in zuid Limburg. ik ben ten einde raad!! snik…

Nicolle
Nicolle
Antwoord aan  Nicolle
8 jaren geleden

THANX! ik ga morgen meteen bellen. 🙂

bekend met deze kliniek?

vriendelijke groeten…

gwen
gwen
Antwoord aan  Nicolle
2 jaren geleden

hoe gaat het ondertussen met jou??

Els van Dort
Els van Dort
Antwoord aan  Nicolle
8 jaren geleden

Probeer het anders eens bij een niet reguliere arts, ik heb het zelf n.l (op mijn verzoek) van m’n Homeopaat voorgeschreven gekregen. Het zijn tabletjes van anderhalve mg, dus je kan het zelf doseren (mogelijk heb je aan 1 tabletje genoeg)

Natascha
Natascha
Antwoord aan  Nicolle
8 jaren geleden

Beste Nicolle, neem contact met mij op, ik heb een adres voor je. Met vriendelijke groeten, Natascha.

ih
ih
Antwoord aan  Natascha
8 jaren geleden

Beste Natasche,
Ben ook dringend op zoek naar een adres om LDN voorgeschreven te krijgen. Wil je mij ook het adres mailen….

Danjewel!!!

Debby De Winter
Debby De Winter
Antwoord aan  ih
3 jaren geleden

Beste ik lees dit net via bericht op Facebook.
Ik woon in België in Merksem bij Antwerpen. Weten jullie of het in België goed wordt onthaald en waar ik het kan vinden als mijn huisarts het niet voorschrijft. Wat kost een doosje en hoeveel tabletjes zitten erin. Ik heb wel verhoogde tegemoetkoming maar weet niet of ik het krijg bij dit medicijn.
Alvast hartelijk bedankt en prettig weekend

Nawal
Nawal
Antwoord aan  Debby De Winter
3 jaren geleden

Hey Debby
Dr Fierlafijn schrijft ldn voor.
Adres= Schoten Antwerpen
Valkenlaan
Succes gr

Addi
Addi
Antwoord aan  Natascha
8 jaren geleden

Hallo Natascha, kan je me ook helpen aan LDN?
Alvast bedankt, Addi.

Nawal
Nawal
Antwoord aan  Addi
3 jaren geleden

deze dokter schrijft het voor Dr. Fierlafijn in schoten Belgie. gr
veel succes

Tamara
Tamara
Antwoord aan  Natascha
8 jaren geleden

Hoi Natascha, zou je mij ook het adres willen mailen, wil graag Naltrexone bestellen maar kom er niet achter waar ik de goeie kan krijgen!

Thx alvast

groetjes Tamara Laan

Arjo
Arjo
Antwoord aan  Natascha
7 jaren geleden

Hoi Natascha,

Ja de volgende
Maar wil je mij ook het adres mailen voor de LDN?? Please?
Arjo

Celine
Celine
Antwoord aan  Natascha
7 jaren geleden

Onze dochter(nu 16) is al vanaf 2009 ziek. Na een streptokokinfectie bleef ze ziek en nu de diagnose diffuus pijnsyndroom (Fibromyalgie)
Zou je ons het adres kunnen geven. Dank je wel

Emmy Wijngaard
Antwoord aan  Natascha
7 jaren geleden

Ik zoek voor mijn ziekte een adres waar ik naltrexone kan kopen of voorgeschreven kan krijgen, zodat ik het zefl wel ga verdunnen
Wil je mij helpen, mijn telefoonnummer is o467850726 in Limburg Nederland
Artsen schrijven het niet voor, althans niet in Limburg
Emmy

ih
ih
Antwoord aan  Emmy Wijngaard
7 jaren geleden

Beste Emmy, ik krijg mijn recept via de heer Mulders. De praktijk ligt in Puth en heet Praktijk voor energetische Behandelingen.
Heel veel succes

Diana
Diana
Antwoord aan  ih
6 jaren geleden

Praktijk Mulders in Puth bestaat niet meer!

M.
M.
Antwoord aan  Natascha
7 jaren geleden

Natascha mail mij alsjeblief het adres.

Je zou me er zeer mee helpen.

Heel erg bedankt alvast.

M.
M.
Antwoord aan  Natascha
7 jaren geleden

Natascha mail mij alsjeblief het adres.

Je zou me er heel erg mee helpen.

Alvast mijn innige dank.

Marleen Hartman
Marleen Hartman
Antwoord aan  Natascha
7 jaren geleden

Beste Natascha,

10 Jaar geleden bij mijn man de ziekte Spino Cellelaire Ataxa vastgesteld. Lopen al
jaren doktoren, ziekenhuizen af voor een medicijn wat zou kunnen helpen. Wordt ver-
teld zijn geen medicijnen voor. Nu hoorde ik bij reformwinkel het middel LDN.
Gezocht op internet waar te koop maar kom niet verder.
Nu las ik, dat jij een adres wist.
Wij zouden je heel dankbaar zijn als je dit adres aan ons zou willen maile.
In afwachting,
Hartelijke groeten,
Marleen Hartman.

Elly Zwetsloot
Elly Zwetsloot
Antwoord aan  Marleen Hartman
5 jaren geleden

Hallo Marleen,

Heb zelf SCA7
Wil ook LDN proberen
Woon in België
Kan een dokter het voorschrijven?
Groetjes

Elly

Tiny
Tiny
Antwoord aan  Elly Zwetsloot
4 jaren geleden

In belgie zit een arts in Vremde / Boechout (10 km van Antwerpen)orthomoleculair.

Cornelis Ilonka
Cornelis Ilonka
Antwoord aan  Tiny
3 jaren geleden

Is die daar nog en heb je naam of adres ervan aub

teetje willems
teetje willems
Antwoord aan  Natascha
7 jaren geleden

goede dag ik zie hier dat u vorig jaar wist waar je low dose naltrexon kan kopen
zou u zo vriendelijk willen zijn en mij dat adres te kunnen mailen

alvast vriendelijke dank

Teetje Willems

Koos van Delden
Koos van Delden
Antwoord aan  Natascha
6 jaren geleden

Beste Natascha,

Wil je mij ook het adres mailen waar ik zonder recept LDN kan bestellen? En is het ook mogelijk om daar Naltrexone 50 mg te bestellen? Dan kan ik zelf druppels op de gewenste sterkte maken.

Bij voorbaat dank!

Koos

e.smit
e.smit
Antwoord aan  Koos van Delden
6 jaren geleden

Apotheek galilea-zuid dordrecht 0786181335
Via me-fibromyalgie arts hr visser cardio instituurt amsterdam of homeopatisch arts .
E37 PER 3 MND. Als geluk betaald verzekering.

ShaneeQ
ShaneeQ
Antwoord aan  e.smit
4 jaren geleden

Eric wat is nu, februari 2017, de prijs? Hoor net van mijn apotheek dat het middel 65 kost…

Raymond Achterhof
Raymond Achterhof
Antwoord aan  Natascha
6 jaren geleden

Zou je mij ook aub het adres kunnen geven bvd

Clarina Kos
Clarina Kos
Antwoord aan  Natascha
6 jaren geleden

Hallo Natasha zou je mij het adres ook willen geven? Hartelijk dank alvast! Clarina

t de roos
t de roos
Antwoord aan  Natascha
5 jaren geleden

Zou jevmij ook het adres willen geven alvast bedankt

Gr T de Roos

ina
ina
Antwoord aan  Natascha
2 jaren geleden

Natascha, zou ik ook het adres mogen? Ik heb het nodig voor mijn moeder van 91

Korry
Korry
Antwoord aan  Natascha
7 maanden geleden

Ik ben op zoek naar een arts die LDN voorschrijft i n Nederland wij la mij helpen aan een adres.

marijke
marijke
Antwoord aan  Nicolle
7 jaren geleden

beste …ook ik heb hashimoto en wordt behandeld (nog niet met LDN), mogelijk wel verderop in tijd. Maar de arts die mij behandeld heeft zelf hashimoto en is zelf begonnen met LDN-gebruik. Ik denk dat zij je vast verder kan helpen en heeft mogelijkheid alles uit te testen. Kijk bij: dr.Smarkala Rotterdam

Samu
Samu
Antwoord aan  Nicolle
2 jaren geleden

Natuurartsen schrijven het voor.

Annemarie
Annemarie
Antwoord aan  Nicolle
2 jaren geleden

Dhr van der Hagen te Munstergeleen

Angelique
Angelique
8 jaren geleden

Hoi Natascha,

Wil je mij ook het adres voor LDN mailen?

Alvast bedankt

Groetjes Angelique

Arjo
Arjo
7 jaren geleden

Hoi Natascha,

Ja de volgende 🙂
Maar wil je mij ook het adres mailen voor de LDN?? Please?
Arjo

Christian
Christian
7 jaren geleden

Als iemand een dokter en een apotheek weet ik Belgïe, dan hoor ik het heeeel graag. Ik vrees dat het in België nog moeilijker te vinden wordt dan in NL. THANKS

Natascha
Natascha
Antwoord aan  Christian
7 jaren geleden

Hallo Christian,

Volgens mij heeft diegene die de site van LDN Nederland in de lucht houdt, ook een lijst met Belgische artsen…’ (Zie link van Raplh Moorman.) Dat weet ik echter niet zeker. Ik wens je heel veel succes en beterschap! Groetjes, Natascha.

ellen
ellen
Antwoord aan  Natascha
4 jaren geleden

Hallo Natascha,
Ik heb spierreuma en zou dit graag proberen. Heb je aub voor mij het adres?
Met dank en hartelijke groeten,
Ellen

Kim
Kim
Antwoord aan  Christian
7 jaren geleden

Hey Christiane, heb jij ondertussen iemand gevonden in België. Wij zijn ook zeer geïnteresseerd. Morgen naar UZ Leuven om het eventueel voor te leggen aan de prof, maar ik vrees op een sceptische reactie…

Eva
Eva
Antwoord aan  Christian
4 jaren geleden

Hallo Christian

Kan ik alsnog te weten komen of je een apotheek in België gevonden hebt? Ben nl. op zoek… Alvast bedankt !

Natascha
Natascha
7 jaren geleden

Hallo allemaal,

Sorry alle betrokkenen dat jullie zo lang op antwoord hebben moeten wachten. Ik heb jullie reacties nu pas gezien! Ik heb niet meer op de site gekeken totdat Ralph Moorman mij gisteren mailde! Hij heeft de gegevens inmiddels geplaatst! Nogmaals mijn verontschuldigingen en ik wens jullie allemaal heel veel succes en beterschap, voor zover mogelijk…’ LDN heeft mij kwaliteit van leven teruggegeven. (Door o.a. ziekte van Graves altijd extreme vermoeidheidsklachten.) Ik hoop van harte dat het voor jullie allemaal aanslaat!!! Groetjes, Natascha.

Barbara
Barbara
Antwoord aan  Natascha
7 jaren geleden

Hoi Natascha,
Hier iemand die ook graag een adres wil voor LDN.
Hopelijk kun je terug mailen?!
Heel erg bedankt alvast!

Groetjes Barbara

Bep de rover
Antwoord aan  Barbara
6 jaren geleden

Hoi Natascha , zou je mij ook adres kunnen mailen!!
Heb de ziekte v hasjimoto!
Alvast bedankt

b.r.oldengarm
b.r.oldengarm
Antwoord aan  Natascha
7 jaren geleden

hallo Natascha,

ik zie dat je het erg druk hebt met mailen.
maar zou je mij ook het adres voor LDN willen mailen?

met vriendelijke groet berro

Elsa
Elsa
Antwoord aan  Natascha
6 jaren geleden

Hallo Natasja,

Kun je mij vertellen wie bij jou de LDN voorschrijft?

Dank je wel.

Emmy Wijngaard
7 jaren geleden

Wie wil mij helpen, ik ben chronisch ziek, en wil graag NLD Naltrexone voorgeschreven hebben, helaas kan ik alleen voorgeschreven krijgen pijnstillers
En daar word ik zo ziek van, wie kan mij helpen
Je kunt mij bereiken op email: ewmgaard@gmail.com of bellen 0031 (0)467850726
Emmy

margreet
margreet
Antwoord aan  Emmy Wijngaard
7 jaren geleden

er is een groep van LDN gebruikers op facebook te vinden:
https://www.facebook.com/groups/LDNgebruikersgroepNederland/

peter dijkman
peter dijkman
7 jaren geleden

Hoi Natascha zou je mij het adres kun mailen waar ik LDN kan kopen. heb de ziekte MS mijn huisarts wil het niet voorschrijven omdat hij het niet kent.

M.
M.
7 jaren geleden

Hoi Natascha,

Sorry,maar ik heb dezelfde vraag.

Zou je mij alsjblief eveneens het adres kunnen mailen waar ik LDN kan kopen / bestellen ?

M.
M.
7 jaren geleden

Hoi Ralph

Zou je mij alsjblief de adressen van de therapeuten doe LDN vooorschrijven kunnen mailen ?

Veel liever nog ontvang ik adressen ( liefst bij voorkeur direct in NL, of in België, Dld, EU ) waar ik ZELF DIRECT 9 zonder tussenkomst van arts of therapeut ) LDN kan kopen / bestellen ?

Thnx

Diana
Diana
Antwoord aan  M.
6 jaren geleden

Is het je gelukt LDN zelf te kopen zonder tussenkomst van arts,Natuurartsen of dergelijke?Zo ja zou ik graag willen weten waar.

Alvast bedankt!!

Marleen Hartman
Marleen Hartman
7 jaren geleden

Hoi, Natascha,

Ik had gevraagd of je mij wilde mailen waar LDN te koop is.
Hierbij mijn email adres, mhajhartman@hotmail.com
In afwachting van je antwoordt.

ilona
ilona
7 jaren geleden

Hallo ik krijg LDN “gewoon” via mijn huisarts en apotheek doet t in capsules per 1mg om te beginnen enige waar ik nu tegen aan loop is t feit dat je geen melk soya gluten mag…. ben net begonnen maar weet niet of t dieet haalbaar wordt voor mij ben benieuwd naar jullie ervaringen. Groetjes

Gerda Tol-van Dijk
7 jaren geleden

Hallo Teetje,

Hierboven staat een link naar de Facebookgroep van LDN-gebruikers. Zij kunnen je vast verder helpen.

Gr. Gerda

john
john
6 jaren geleden

Ja de volgende…zou je mij ook het adres kunnen mailen natascha ? Ik heb fibromyalgie en mijn huisarts wil het niet voorschrijven omdat hij het niet kent. Alvast heel erg bedankt

John

Wim
Wim
Antwoord aan  john
6 jaren geleden

Waar je woonachtig? België of Nederland?

Michael
Michael
6 jaren geleden

Ik volg al maanden het dieet van Ralf. Mijn FM en reuma zijn daardoor flink verbeterd. Op de site van een apotheek in Dordrecht las ik iets over een lezing van LDN. Ik ben daar na toe gegaan. Er zaten bijna 100 mensen in de zaal. Toch veel interesse dacht ik zo. De lezing werd gehouden door de apotheker en Michael van Gils. Na de lezing heb ik een afspraak gemaakt met Michael van Gils. Eerlijk is eerlijk die man heeft kennis. Ik denk dat ik zo’ n 90 procent ben verbeterd. De zwellingen in mijn knieën zijn weg en… Lees verder »

Lut
Lut
Antwoord aan  Michael
6 jaren geleden

Beste michael
Zou je mij de gegevens van die neuroloog kunnen geven aub? Het is van heel groot belang en erg dringend! Hartelijk bedankt!
Lut

Jessica
Jessica
Antwoord aan  Michael
2 jaren geleden

Hopelijk lees je dit!!!! Een medicijn voor immuunsysteem in darmen???? Hoor heel graag wat dan! Nog nooit van gehoord! Hopelijk lees je dit!!

els
els
6 jaren geleden

Hoi Michael, Ik lees je reactie. Jij bedoeld toch Michael van THALAMO die eerst bij de Linus Paul Kliniek werkte. Ik had een afspraak gemaakt maar mijn huisarts vond het allemaal dieetonzin en toen heb ik het afgezegd. Maar ja eerlijk gezegd mijn huisarts heeft me al die jaren ook niet verder gebracht. Ik heb een uitkering en ik zie een beetje op tegen de kosten. Sjannie mijn buurvrouw is wel gegaan en daar gaat het nu al een stuk beter mee. Misschien dat ze een beetje rekening willen houden met mijn situatie. Ik ga toch maar een keer bellen… Lees verder »

Michael van Gils
Michael van Gils
6 jaren geleden

Hoi Elske,

040-7117333 en nu bij Thalamo. Onze kosten zijn al lager als de Linus Pauling Kliniek. De intake is bij ons 130 inplaats van 160. We kunnen de vervolgconsulten vervolgens kort houden. Ik heb afgelopen week een fto gegeven aan een groep huisartsen. Ze kennen dit niet en onbekend maakt onbemind. Ik hoop je toch een keer te kunnen helpen. Groetjes Michael

Layla
Layla
6 jaren geleden

Ik bestel Naltrexone via internet.Heb wel een creditkaart/anders zou het nog niet lukken..
Ben benieuwd naar jullie allemaal; hebben jullie inmiddels de LDN, en zou graag wat ervaringen lezen.Ikzelf gebruik het bij depressie?wat weer voortkomt uit mn trage schildklier..het gaat goed!De huisarts is boos,omdat ik de antidepressiva laat staan, en wil er niks van weten; Fijn voor hem, ik ga fijn zo door en vind wel een andere huisarts!

Layla
Layla
6 jaren geleden

Michael van Gils; dat is schandalig duur!!!

Dieuwke
Dieuwke
6 jaren geleden

Ik ben met reumaklachten bij Thalamo terecht gekomen. Gebruik nu sinds een paar maandenLDN en ben enorm opgeknapt. Ik ben heel erg dankbaar Ik had zoveel pijn en werd steeds zieker door de pijnstillers. Het is elk dubbeltje waard. Dieuwke

Ralph van Barrelo
Ralph van Barrelo
6 jaren geleden

Hoi,

Zou jij mij ook het adres kunnen mailen. Sinds vorig jaar september 2014 Candida infectie in het bloed gehad. Mijn gezondheid gaat als maar achteruit. De ene naar de ander immuunsysteem stoornis trekt op.

Groetjes,

Ralph

Erik
Erik
6 jaren geleden

Ik heb RRMS maar mijn neuroloog in het Lange Land ziekenhuis te Zoetermeer had gelukkig geen bezwaar tegen het gebruik van LDN en heeft me een recept uitgeschreven. Ik heb namelijk enorme weerzin tegen de “standaard” CRAB medicatie (Copaxone Rebif etc.) vanwege de beperkte resultaten en de uitgebreide bijwerkingen. Helaas vergoedt de verzekeraar het niet dus moet ik het zelf betalen. 30x 3mg tablet kost ruim 60 euro dus met 1 tablet per dag ben je zo’n 60 euri kwijt, maar als het werkt is het me dat zeker waard. Raar dat de verzekeraars wel 20 to 30.000 per jaar… Lees verder »

Sam
Sam
Antwoord aan  Erik
5 jaren geleden

hoi erik bij welke neuroloog zit jij?\ ik woon ook in zoetermeer en ben onder behandeling van Strikwerda in het lange land ziekenhuis. ik heb ook RRMS. hoe voel jij je sinds het gebruik van LDN en wat waren jouw klachten? als je contact wilt houden mag je mij mailen k_samrah@hotmail.com ik hoor graag van je!

Sam
Sam
Antwoord aan  Erik
5 jaren geleden

ik hoop dat je mijn bericht leest

Erik
Erik
6 jaren geleden

Ai… na wat speuren op het web kwam ik de link http://www.apotheekgalilea.nl/nl/c-254735/ldn-caps-en-ldn-druppels-op-recept tegen en die leveren 90 3mg capsules voor ongeveer 40 euro dus dat is aanmerkelijk goedkoper. Je bent dan maar 40 / 3 = ongeveer 13 euro per maand kwijt! Da’s bijna niets dus. :))

Tamar
Tamar
5 jaren geleden

Beste Layla
ik heb dezelfde problemen als jij.
Graag wil ik weten of je schildklier inmiddels beter is gaan werken, aangezien ldn ook je antistoffen doet dalen.
Ik heb zelf ook erg last van haaruitval. Heb jij dat ook of ook gehad? Zo ja, is daar verandering in gekomen?
Hoe is je stemming verandert? Hoe snel merk je verbetering en kun je mij vertellen waar jij het koopt?

Alvast bedankt

Tamar

e.smit
e.smit
5 jaren geleden

Ik gebruik ldn nu bijna 3 maanden. Ik begon met 1mg,maand erna 2mg,nu net 3 mg.
Begin kwamen veel pijntjes en klachtklachten terug. Nu rustigeŗ,wel keelontsteking en griep. Maar er heerst griep. Ik kom juist aan? En mijn stemming is ook wat minder? Weet iemand waarom?

Gyan
Gyan
5 jaren geleden

Hallo allen Ik ben blij dat ik op deze site kijk. En fijn om te horen dat er goeie resultaten zijn. Ik heb zelf reuma en mijn reumatoloog wil geen LDN voorschrijven. Maar wat ik wil weten is. Werkt het middel ook als je nog reguliere medicijnen gebruikt? Of moet je daar mee stoppen voor je gaat gebruiken? Ik gebruik daarnaast ook allerlei voedingssupplementen, omdat ik bij een ortho-moleculair diëtiste ben, om mijn darmflora zo veel mogelijk op peil te houden. Heb een glutenvrij dieet, geen zuivel. Kan iemand mij hier meer over vertellen? Ik hoop het van harte. Groetjes… Lees verder »

Lyn
Lyn
Antwoord aan  Gyan
5 jaren geleden
J.Gruisinga
J.Gruisinga
5 jaren geleden

Elke arts mag een recept uitschrijven voor LDN. Mijn huisarts doet er gelukkig niet moeilijk over, hij is zelfs benieuwd naar de werking van LDN maar wil je huisarts geen recept uitschrijven zoek dan een homeopatische arts. Zij zullen een recept voor je uitschrijven voor LDN. Google vervolgens op Galilea Dordrecht en volg de instructies op hun website. Dr. Bihari, die de onderzoeken heeft gedaan met LDN is tot de conclusie gekomen dat LDN optimaal werkt op 4.5 mg. Mijn dochter gebruikt deze dosering LDN en is een heel ander mens geworden. Ikzelf slik een aantal jaren schildklierhormoon waar ik… Lees verder »

Evh
Evh
Antwoord aan  J.Gruisinga
3 jaren geleden

En hoe gaat t nu na gebruik van ldn?

Soha
Soha
Antwoord aan  J.Gruisinga
2 jaren geleden

En hoe gaat het nu met u?

Robin
Robin
5 jaren geleden

Door een langdurige burn out is mijn hele hormonale systeem in de war geraakt. Allerlei bezoeken aan psychiaters en psychologen brachten geen oplossing en ik zat een jaar later nog in de ziektewet. Ten einde raad ben ik bij Thalamo in Eindhoven terecht gekomen. Daar is een arts aanwezig die ook LDN voorschrijft. In combinatie met DPP4 heeft mij dit enorm geholpen. Ik heb er ook een dieet bij gekregen om de inname van exorfinen te verminderen.

Jeroen
Jeroen
5 jaren geleden

gegroet, ik kreeg vandaag ldn voorgeschreven in behandeling tegen pijnen vanwege ziekte van lyme,
ik sukkel al jaren en hoop dat dit ism met anderen goede dingetjes die ikl nu neem een uitweg kunnen bieden, ik ben benieuwd en hoopvol na het lezen van vorige reacties

Madelon
Madelon
5 jaren geleden

Vandaag heb ik LDN binnengekregen (post). Ben erg benieuwd of het mij wat zal doen! Het recept van de huisarts gekregen. Had eerst wat info geprint voor de zekerheid. Maar hij kende het! Bij mijn eigen apotheek was het veel duurder dan die online apotheek (Galilea-Zuid, googelen). Maar het is toch allemaal gelukt, hopen dat het helpt! Mijn kleine hersenen zijn aan het verschrompelen, loop inmiddels zeer slecht.Het gaat allemaal best snel achteruit. Dus als het het kan stoppen? Het recept moet je faxen met je eigen mail adres erop naar die apotheek. Had eerst niet mijn mail adres erop.Dat… Lees verder »

Angela
Angela
4 jaren geleden

Hey Natascha,

Zou je mij het adress willen mailen?

alvast bedankt,

groet

Angela

Jose
Jose
4 jaren geleden

Hallo mensen ,
Hier een tel.nr.040-7117333 ,kun je LDN bestellen ,net gevonden op internet ,zijn nu dicht ,maandag ga ik het weer proberen ,als je deze naam invoert THALAMO krijg je info.

Succes.

Mieke
Mieke
4 jaren geleden

hoi Natasja,
je zou me heel blij maken als je het adres naar mij wilt mailen
met vriendelijke groet Mieke Franken

miekefranken@kabelfoon.nl

MERVILDE JACQUES
MERVILDE JACQUES
4 jaren geleden

ik zou graag het adres verkrijgen voor naltrexone

Carla Meijer
Carla Meijer
3 jaren geleden

Wie weet een goede arts voor behandeling en verkrijgen van LDN in de omgeving van Delft.
Na 6 jaar knokken met de diverse specialisten eindelijk de diagnose gekregen van de ziekte van Duhring ….. Waar medicatie voor is ……. Behalve voor mij ivm mijn bloedwaarden.
🙂

Katrieb
Katrieb
Antwoord aan  Carla Meijer
3 jaren geleden

Carla, maak je lid van de FB pagina. LDN gebruikers Nederland en Vlaanderen. Je moet drie vragen beantwoorden en dan kan je in de groep. Heel interessant en er worden veel adressen van dokters gegeven. Maar ook heel veel ervaringen en hulp bij van alles en nog wat.

irma
irma
Antwoord aan  Carla Meijer
3 jaren geleden

Hoi Carla,
vwb een arts daar kan ik geen antwoord op geven maar ik heb toevallig deze week LDN gekocht bij de Natuurapotheek in Pijnacker, dus in de buurt van Delft.
Gr

Tossy
Tossy
Antwoord aan  irma
3 jaren geleden

BuyLDN is site op internet. Krijg je keurig en snel per post thuis gestuurd. Keuze uit verschillende sterktes.

Danny
Danny
Antwoord aan  Tossy
3 jaren geleden

BuyLDN verzend vanaf singphore. Zodra aankoop bedrag op het CN22 declaratie sticker hoger is dan 22 euro moet je belasting betalen. Weet iemand waar ik dit in nederland kan krijgen. Mijn neuroloog zoals verwacht wilt hier niet in mee werken want gezonde mensen hebben ze natuurlijk niks aan !!!! Wellicht heeft iemand het thuis ik dit eventueel over kan kopen. Ik wil het gebruiken voor mijn auto immuum ziekte “myastenia gravis”

Cindy
Cindy
3 jaren geleden

kun je ldn nemen in combinatie met een ander medicijn?

Bedankt voor het antwoord

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Cindy
3 jaren geleden

Over leg dit altijd met je behandelend arts.

Soha
Soha
Antwoord aan  Cindy
2 jaren geleden

Niet met tramadol en morofine of medicijnen uit morofine.
Dat zoiezo

Paula
Paula
3 jaren geleden

Beste Natascha heb je voor mij een adres waar ik l dn kan bestellen. Bij voorbaad dank

anita bos
anita bos
1 jaar geleden

goede middag .ik ben al de helft van mijn leven aan het vechten en onderzoeken naar een beter leefmanier voor mijn aandoeningen en helse pijnen. heel verhaal maar goed ik heb via via van LDN gehoord maar mijn huisarts wil me geen recept geven. hoe positief ik ook in het leven sta ik zie het even niet meer zitten die pijnen worden al maar erger en ik kan nog maar heel weinig ondernemen. kan iemand mij alsjeblieft een advies geven hoe ik aan LND kan komen .Ik denk dat dit nog mijn enige red middel kan zijn . na alles… Lees verder »

Elly de Jong
Elly de Jong
Antwoord aan  anita bos
1 jaar geleden

Beste Annita,

Neem contact op met de Beter Kliniek.
Daar werkt een orthomoleculair therapeut en een homeopathisch arts.
Ze hebben het mij ook voorgeschreven.

Jim
Jim
1 jaar geleden

50mg pillen kan je zelf druppels 1mg/ml mee maken. Email!

Jim
Jim
Antwoord aan  Jim
1 jaar geleden

Groetjes

Karina
Karina
Antwoord aan  Jim
1 jaar geleden

Dag Jim , kun je me laten weten waarin ldn druppels kan bestellen zonder recept? Dank!! Karina

marjan
marjan
Antwoord aan  Jim
1 jaar geleden

ik zou ook graag willen weten waar ik LDN zonder recept kan bestellen

Sam
Sam
Antwoord aan  Jim
8 maanden geleden

Hey Jim, kan je mij ook laten weten waar ik de druppels receptvrij kan krijgen?
Gr Sam

Sonja
Sonja
1 maand geleden

beste,

gebruiken jullie dit dan vanwege ms of wat anders?
mijn schoonmoeder sinds het 2de vaccin ontzettend ziek en knapt maar niet op. wij denken dat haar immuun systeem naar de getver is. wij zijn serieus ten einde raad.

groetjes Sonja

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us