Zelfliefde ontwikkelen | De voordelen op een rij!

Een gebrek aan zelfliefde is binnen mijn praktijk een veelvoorkomend thema en een belangrijke factor in het ontstaan van klachten.

Het toepassen van zelfliefde

Mensen voelen zich vaak ongemakkelijk als hen de vraag gesteld wordt of ze van zichzelf houden. De ervaring leert dat het voor veel mensen nog onbekend is hoe zelfliefde toegepast kan worden. Het toepassen van zelfliefde blijkt van cruciale invloed te zijn op het zelfherstellend vermogen en het welzijn van de mens als geheel.

Veelgehoorde vragen van cliënten zijn dan ook: Wat kan ik doen om meer van mezelf te houden? Kan ik dat wel zomaar doen? Is het niet egoïstisch om van jezelf te houden en voor jezelf te kiezen? Wat doet een persoon die liefde voor zichzelf heeft?

Zelfliefde toepassen betekent zonder oordeel en met mildheid een gesprek voeren met jezelf. Er is geen goed of fout. Door mild voor jezelf te zijn verbetert zowel je lichamelijke als emotionele welzijn.

Wees lief voor jezelf. Maak jezelf tot je allerbeste vriend.

Voordelen van meer zelfliefde

Uit onderzoek blijkt dat het toepassen van zelfliefde een veelheid aan positieve gezondheidseffecten oplevert waardoor je gezondheid een enorme boost krijgt.

  • Zo kan liefde voor jezelf je veerkracht en emotionele weerbaarheid verhogen en je sociale verbondenheid met anderen verbeteren.
  • Het uiting geven aan je innerlijke gevoelens leidt tot meer liefde en begrip voor jezelf en voor anderen. Je ervaart hierdoor een diepere verbondenheid in het contact met anderen.
  • Waar je voorheen een kritische blik naar jezelf had en als een perfectionist was, zul je jezelf met meer aandacht, respect en vriendelijkheid behandelen.
  • Als je er een gewoonte van maakt jezelf liefdevol toe te spreken, schep je als het ware in je hoofd een vriend voor het leven, die altijd aanwezig is. Een vriend die je door dik en dun steunt bij tegenslag of die je aanmoedigt bij het aangaan van een nieuwe uitdaging waarvoor je liever wegloopt.
  • Zelfliefde biedt ondersteuning aan mensen die zichzelf en hun lichaam afkeuren om minder kritisch over zichzelf te denken en hun lichaam als meer positief te ervaren.

Dagelijkse positiviteit

Iets wat je dagelijks toepast daar word je vanzelf goed in. Je wordt een expert in het maken van keuzes die liefdevol voor jezelf zijn. In je onderbewuste worden allerlei schakelingetjes in gang gezet die je dichter bij je levensdoel doen brengen en die jouw levensgeluk (inclusief je gezondheid) tot prioriteit doen maken.

  • Beperkende gedachten als “het kan niet” en “het mag niet van mezelf”, die energie aan je onttrekken, maken plaats voor mogelijkheden waar je energie van krijgt: meer aandacht, tijd en ruimte voor jezelf.
  • Het plannen van rustgevende activiteiten die je fijn vindt om te doen.
  • Het beter bewaken van je eigen grenzen.
  • Voor jezelf opkomen.
  • Het maken van liefdevolle keuzes zoals het lezen van een interessant boek of tijdschrift, kiezen voor gezonde voeding, doen aan ontspannende vormen van beweging; meditatie, mindfulness, yoga of tijd doorbrengen met je geliefden.

Zelfliefde maakt je een gelukkiger mens. Je ervaart meer blijdschap. Met al deze positieve effecten bij elkaar genomen die het gevolg zijn van het toelaten van meer liefde voor jezelf, kun je zélf je gezondheid een enorme boost geven. Je creëert tegelijkertijd het leven waarvan je diep van binnen al voelde dat het jouw bestemming is.

In mijn praktijk Orthobalance wordt niet alleen naar klachten en symptomen gekeken maar wordt ook samen met de cliënt naar de oorzaak van de klachten gezocht vanuit een holistisch mensbeeld.

De mens wordt gezien als een eenheid waarin alle aspecten met elkaar verbonden zijn. De mens als geheel wordt hierbij betrokken, zowel op mentaal, lichamelijk, emotioneel, energetisch als spiritueel vlak. Met onze leefwijze, voeding, beweging, gedrag, emoties, gedachten en overtuigingen kunnen wijzélf invloed uitoefenen op onze gezondheid. Voeding, beweging, leefomgeving en tijdsbesteding van de cliënt maken dan ook een belangrijk onderdeel uit van de behandeling.

Debby Beck-Pex
www.ortho-balance.nl

(1stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)

Loading...

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
NettekeClaudia Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Claudia
Gast
Claudia

Mooi Debby! ✨

Netteke
Gast
Netteke

Mooi verwoord en helemaal waar!

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

Wij stappen in op de plek waar jij op dit moment staat. Zelf aan de slag met onze boeken? Online begeleiding van ons? Of liever 1 op 1 afspreken met een collega van Ralph in de buurt?

-> Bekijk onze producten

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox