Week van de overgang | I’m coming out!

Auteur: Ir. Ralph Moorman

Week van de overgang 6-12 april 2020. Thema: I’m coming out!

PERSBERICHT

Kom er voor uit!

De overgang begint zo rond het 45e en kan wel meer dan 10 jaar duren. Elke vrouw – de helft van de bevolking dus – maakt het in haar leven mee.  Toch is de overgang nog steeds een taboe, er wordt weinig over gesproken. Zowel vrouwen als zorgprofessionals weten veel te weinig over de overgang. Wanneer het begint, wat de symptomen zijn, welke impact die op het leven en werk kunnen hebben, welke risico’s er zijn, welke behandeling mogelijk is om die te verkleinen en hoe de klachten aangepakt kunnen worden. Daardoor lopen vrouwen tijdens de overgang veel te lang rond met klachten die hun functioneren belemmeren en die gewoon behandeld kunnen worden. En lopen ze na de overgang forse gezondheidsrisico’s.

De landelijke week van de overgang heeft als doel de overgang beter bespreekbaar te maken en de zorg en begeleiding tijdens dit zogenaamde kantelpunt in elk vrouwenleven te verbeteren. De deelnemende partners Breederode hogeschool, Curves, de Hormoonfactor, MIND Korrelatie en kenniscentrum Overgang bieden in de tweede week van april, net zoals talloze andere professionals op dit vlak, veelal gratis workshops, events en informatie aan.

Op dit moment zijn er bijna 2 miljoen vrouwen tussen de 40 en 60 jaar. Met de vergrijzing stijgt dit aantal alleen maar. De week van de overgang roept vrouwen op om er als het ware ‘voor uit te komen’ dat ze in de overgang zijn, als logische stap naar het (h)erkennen van klachten en die vervolgens aan te pakken. Ook voor (zorg)professionals geldt dat ze voldoende kennis moeten hebben van deze levensfase, zodat ze vrouwen vanuit hun expertise kunnen ondersteunen of begeleiden.

Zelf meer te weten komen?
Meld je aan voor een van de events via www.weekvandeovergang.nl

Iets organiseren in de week?
Graag! Kijk op www.weekvandeovergang.nl/contact voor een vast concept zoals de OVER!LOOP en meld je event op tijd aan

Iets bij je werkgever organiseren in de week?
Vraag gerust informatie of ondersteuning via www.weekvandeovergang.nl/contact

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us