Volledig ingestort | Geen antidepressiva!

Fleur van der Eijk: “Kort daarna ben ik volledig ingestort: Ik was extreem vermoeid, had angstaanvallen en werd steeds neerslachtiger. Mijn huisarts gaf me antidepressiva.”

Mijn weerstand is mijn hele leven altijd erg laag geweest. Zodra er wat in de lucht hing pakte ik het op en het duurde vervolgens lang voor ik weer op de been was. Tien jaar geleden ben ik op aanraden van een huisgenootje een 10 daagse sapkuur op basis van Ahornsiroop gaan doen, dit zou volgens haar helpen mijn weerstand te verbeteren.

Kort daarna ben ik volledig ingestort. Ik was extreem vermoeid, had angstaanvallen en werd steeds neerslachtiger. Noodgedwongen heb ik mijn studie af moeten breken en ook mijn werk kon ik niet meer uitvoeren. Na een bezoek aan de huisarts werd ik naar huis gestuurd met antidepressiva. Het enige onderzoek dat er werd gedaan, was kijken of mijn schildklier goed werkte. Hier kwam volgens de huisarts niets afwijkends uit. 

Voor mij was het onbegrijpelijk dat er niet verder naar oorzaken werd gezocht. Dat een chemisch goedje de oplossing zou moeten zijn. Symptoombestrijding was wel het laatste waar ik op zat te wachten. Ik ben de antidepressiva dan ook niet gaan gebruiken.

Door zelf op onderzoek te gaan ontdekte ik dat mijn klachten wel degelijk een dieper liggende oorzaak hadden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een orthomoleculair arts. Daar kwamen een aantal mogelijke oorzaken naar voren: candida, gluten- en koemelkallergie en een nog niet volledig genezen Ziekte van Pfeiffer. Mijn immuunsysteem was erg verzwakt. Ook bleek na een uitgebreid bloedonderzoek dat er wel degelijk een probleem was met het functioneren van mijn schildklier. Mijn T4- en T3-waarden waren veel te laag.

Wat heb ik gedaan?

Door aanpassingen in mijn eetpatroon; namelijk het elimineren van gluten, koemelk, suiker en gist (aanpak candida), het volgen van een antiviraal protocol (aanpak Ziekte van Pfeiffer) en gebruik van bio-identieke hormonen voor mijn schildklier ben ik enorm opgeknapt.

De eerste maanden heb ik me voornamelijk gericht op de voeding, later ben ik erbij gaan krachttrainen.

Al vrij snel merkte ik verschil; ik kreeg veel meer energie, mijn huid en haar werden mooier, het vetrandje rond mijn middel slonk en uiteindelijk ging mijn weerstand met sprongen vooruit. Inmiddels is ook mijn hooikoorts vrijwel verdwenen. 

Overzicht hormoonfactor ervaringen

(3stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Loading...

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Vera schrijver Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Vera schrijver
Gast
Vera schrijver

Wow! Hier word ik echt blij van. Ik lees ook vaak dat de opleidingen verouderd zijn en waar gezegd wordt dat Optimel goed voor je is… Het lijkt mij ook geweldig om mensen te helpen op die manier… Misschien moet ik er toch maar wat mee doen 🙂 thanks !

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

  1. Boeken
  2. Begeleiding
  3. Lezingen

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox

Gezond koken? Probeer de maaltijdbox van Ekomenu!