Volledig ingestort

Auteur: Hormoonfactor

Fleur van der Eijk: “Kort daarna ben ik volledig ingestort: Ik was extreem vermoeid, had angstaanvallen en werd steeds neerslachtiger. Mijn huisarts gaf me antidepressiva.”

Mijn weerstand is mijn hele leven altijd erg laag geweest. Zodra er wat in de lucht hing pakte ik het op en het duurde vervolgens lang voor ik weer op de been was. Tien jaar geleden ben ik op aanraden van een huisgenootje een 10 daagse sapkuur op basis van Ahornsiroop gaan doen, dit zou volgens haar helpen mijn weerstand te verbeteren.

Kort daarna ben ik volledig ingestort. Ik was extreem vermoeid, had angstaanvallen en werd steeds neerslachtiger. Noodgedwongen heb ik mijn studie af moeten breken en ook mijn werk kon ik niet meer uitvoeren. Na een bezoek aan de huisarts werd ik naar huis gestuurd met antidepressiva. Het enige onderzoek dat er werd gedaan, was kijken of mijn schildklier goed werkte. Hier kwam volgens de huisarts niets afwijkends uit. 

Voor mij was het onbegrijpelijk dat er niet verder naar oorzaken werd gezocht. Dat een chemisch goedje de oplossing zou moeten zijn. Symptoombestrijding was wel het laatste waar ik op zat te wachten. Ik ben de antidepressiva dan ook niet gaan gebruiken.

Door zelf op onderzoek te gaan ontdekte ik dat mijn klachten wel degelijk een dieper liggende oorzaak hadden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een orthomoleculair arts. Daar kwamen een aantal mogelijke oorzaken naar voren: candida, gluten- en koemelkallergie en een nog niet volledig genezen Ziekte van Pfeiffer. Mijn immuunsysteem was erg verzwakt. Ook bleek na een uitgebreid bloedonderzoek dat er wel degelijk een probleem was met het functioneren van mijn schildklier. Mijn T4- en T3-waarden waren veel te laag.

Wat heb ik gedaan?

Door aanpassingen in mijn eetpatroon; namelijk het elimineren van gluten, koemelk, suiker en gist (aanpak candida), het volgen van een antiviraal protocol (aanpak Ziekte van Pfeiffer) en gebruik van bio-identieke hormonen voor mijn schildklier ben ik enorm opgeknapt.

De eerste maanden heb ik me voornamelijk gericht op de voeding, later ben ik erbij gaan krachttrainen.

Al vrij snel merkte ik verschil; ik kreeg veel meer energie, mijn huid en haar werden mooier, het vetrandje rond mijn middel slonk en uiteindelijk ging mijn weerstand met sprongen vooruit. Inmiddels is ook mijn hooikoorts vrijwel verdwenen. 

Overzicht hormoonfactor ervaringen

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties