power sled

Power Sled: Verbrand optimaal vet!

Auteur: Ir. Ralph Moorman

In Bleiswijk heb ik de opleiding Power Sled Training gevolgd bij Overload Worldwide. Wellicht is deze manier van training iets voor jou!

Power Sled Training betekent sleeptraining

Het is een trainingsvorm die ingezet kan voor allerlei doeleinden waarbij men weerstand moet overwinnen. Denk bijvoorbeeld aan sporten als tennis, rugby, volleybal, voetbal en (ice)hockey. De Power Sled, de slee wordt al jaren gebruikt door fysiotherapeuten en toptrainers over de hele wereld maar tot voor kort was er geen opleiding beschikbaar waar je kunt leren hoe deze tool het beste in te zetten.

Power Sled Training eigenschappen

  • Ultieme fatloss methode
  • Zeer geschikt voor zowel Kracht als Power training
  • Geen excentrisch moment
  • Veelzijdig en overal te gebruiken
  • Zeer geschikt voor revalidatie
  • Ultieme tool voor zijdelingse krachtontwikkeling
  • Groot volume mogelijk
  • Real Functional Training
  • Zeer veilig voor ouderen

Sleeptraining is dus één van de meest veilige trainingsvormen voor ouderen en ook zeer goed in te zetten bij revalidatie. Daarnaast is de Power Sled is een ultieme vetverbrander!

Waarom een vetverbrander?

Met de Power Sled en het per individu afgestemde gewicht kan het hele lichaam worden getraind met concentrische bewegingen. Voordeel hiervan is dat het ideaal is voor energie systeem training. De training zorgt voor veel verzuring (lactaat opbouw). Verzuring tijdens de training zorgt voor een groeihormoonpiek. Groeihormoon heeft als eigenschap dat het spieren opbouwt en (mede hierdoor) vetverbranding stimuleert. Ook zorgt groeihormoon voor de groei van nagels, haren en collageen (huid). Het mag daarom met recht een verjongingshormoon genoemd worden!

Power Sled Opleiding

Tijdens de opleiding hebben wij ons ruim 30 oefeningen eigen moeten maken. Daarnaast hebben we meerdere malen ervaren hoe het is om de Power Sled in te zetten als ultieme vetverbrander door zelf een zogenaamde metabole switch te maken. Door zo’n metabole switch wordt het lichaam zodanig geprikkeld, dat het meer energie uit vet gaat halen en minder uit suiker. Met als gevolg een afname van overtollig vetweefsel en uiteindelijk een verminderde behoefte aan suiker. Het is als het ware een soort van resetten van je lichaam.

Ik vond het zo’n fantastisch ervaring dat ik het nu zelf wekelijks toepas binnen mijn eigen training en de training met mijn klanten.

Quote van Charles Poliquin: “If I was dumped on a deserted island and allowed only one piece of equipment, it would be the sled. Every muscle can be effectively trained using this device.”

Deze vorm van training spreekt mij als Hormoonfactor Trainer enorm aan. Mensen kunnen hiermee op een verantwoorde en veilige manier in relatief korte tijd fantastische resultaten boeken! Zeker in combinatie met een hormonaal advies op maat!

Fleur van der Eijk

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us