Gewrichtspijn

Auteur: Hormoonfactor

Monique B.: “Het gaat sinds dit jaar voor het eerst in mijn leven beter en ik kan weer vaker deelnemen aan de ‘normale’ dingen die bij het leven horen.”

Als kind had ik altijd al veel lichamelijke klachten; migraine, slapeloosheid, buikpijn, darmklachten, gewrichtspijn en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Daarnaast heb ik ook een thuissituatie gehad met  spanningen. Die klachten hebben zich verergerd naarmate ik ouder werd en dat belemmerde me vaak bij het uitoefenen van school, werk, sporten en sociale contacten, maar eigenlijk nog belangrijker; mijn zelfvertrouwen.

Ondanks dat ik altijd pijn had en me nooit fit voelde, ging ik toch altijd maar door. Ik ben vaak naar mijn huisarts gegaan met mijn klachten, die deed het altijd af als ‘het zit tussen je oren’. En hij stuurde me weer naar huis, waarna ik nog harder tegen mezelf zei dat ik me dus niet moest aanstellen. Ooit werd er bloed geprikt en dan kwam er vaak ijzertekort uit, maar verder niet veel bijzonders.

Nadat ik in 2008 bijna niet meer kon door de constante gewrichtspijn en mijn oververmoeidheid ben ik, op aanraden van mijn moeder, naar een reumatoloog gegaan. Nou, ik kan je zeggen; ik heb op de terugweg naar huis toch even een potje zitten huilen! Er kwam uit dat ik wel degelijk wat mankeerde; verschillende vormen van reuma door heel mijn lijf (ontstekings- en auto-immuunvormen), scoliose, hernia… Wat ik voelde was dus wel degelijk echt! Maar dan…..

Ik pakte mijn leven weer op en ging gewoon verder met hoe ik dat leefde. Je krijgt een boekje mee met informatie en that’s it. Ik moet wel elk half jaar op controle; had reumatische medicijnen nodig; kon nog steeds niet zonder 3x per dag Diclofenac de dag doorkomen en voor de rest; ik moet er maar mee leren leven.

Tot ik op een dag letterlijk niet meer op mijn benen kon staan, vervolgens m’n baan kwijtraakte, te moe was en te veel pijn had om ook nog maar een vriendin telefonisch te spreken. Het was klaar, ik was op en ik had het gevoel dat mijn lijf me in de steek liet; maar m’n wil was er gelukkig nog. Dat hielp me door die moeilijke tijd heen. Ik ben vervolgens in de afgelopen jaren hard aan mezelf gaan werken; ik had nu toch de tijd dus waarom die niet optimaal benutten om nu eens echt goed voor mezelf te gaan zorgen.

Wat heb ik gedaan?

  1. Cursus Mindfullness
  2. Psycho therapieën gevolgd
  3. Yoga en meditatie
  4. En de hormoonfactor aanpak toegepast.

Het gaat sinds dit jaar voor het eerst in mijn leven beter (veel minder gewrichtspijn o.a.) en ik kan weer vaker deelnemen aan de ‘normale’ dingen die bij het leven horen, ik ben nu al zo blij en ga de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet. 

Overzicht hormoonfactor ervaringen 

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties