Struma verwijderd

Auteur: Hormoonfactor

Mirjam Oosterveld: “Inmiddels ben ik van 124 kilo naar 109 kilo gegaan, mijn overgangsklachten zijn minimaal en ik voel me herboren.”

In 2008 ben ik ziek geworden na een operatie waarbij bij mijn baarmoeder is verwijderd. Ik was 41 op dat moment en ging redelijk gezond (voor mijn gevoel) de operatie in. Ik kreeg een nabloeding en er volgde nog een operatie. In 2009 werd er een struma in mijn schildklier ontdekt die moest worden verwijderd i.v.m. kwaadaardige cellen. Inmiddels steeg mijn gewicht alleen maar en van een leuke vlotte juffrouw (ik stond voor de klas) was ik ineens een dikke, vrouw met veel vermoeidheidsklachten geworden.

In 2012 ben ik met spoed opgenomen omdat mijn laatste eierstok omklapte van de cystes de eraan zaten en ineens was ik met 46 jaar oud compleet in de overgang. Ik werd nog dikker, nog vermoeider en depressiever en werd afgekeurd. Allerlei klachten kwamen er bij en vorig jaar werd ik doorgestuurd naar een internist die een maagverkleining voorstelde. Ik heb toen wederom een operatie gehad, omdat ik namelijk niet van mijn klachten zou afkomen als ik geen gewicht verloor.

Ik ging braaf het circuit in en begon te zoeken naar alternatieven en kwam zo bij jouw boeken terecht. Er ging een wereld voor mij open en ik heb ontzettend veel gelezen. Ook heb ik veel gehuild dat ik jouw boeken niet eerder heb gelezen.

Wat heb ik gedaan?

  1. Samen met een fysiotherapeute heb ik toen een programma gemaakt voor het bewegen. Niet al te veel cardio en ook krachttraining.
  2. Het plan voor het eten heb ik met behulp van jouw boeken gemaakt, gewoon helemaal het roer om!

De operatie van de maagverkleining heb ik afgebeld en eind november 2013 ben ik begonnen.

Inmiddels ben ik van 124 kilo naar 109 kilo gegaan, mijn overgangsklachten zijn minimaal en ik voel me herboren.

Naast twee keer in de week medische fitness, ga ik ook naar aquafit (een uur zwemmen, een uur aquajoggen ).
Het eten volgens jouw methode is een gewoonte geworden hier in huis en ben ik nog elke dag blij mee. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik het nu doe, maar merk nog veel weerstand tegen de manier van eten. Geen punt vind ik, iedereen doet het op zijn eigen manier.

Alleen jouw manier is mijn manier en ik hoop over drie maanden weer een leuk resultaat op de weegschaal te hebben. Natuurlijk is de weegschaal niet alleen mijn standaard, ook de relatie met mijn man is verbeterd en hebben mijn kinderen voor een groot deel hun leuke ondernemende moeder weer terug.

Overzicht hormoonfactor ervaringen 

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties