
Recept: Zoete aardappel schotel
Wil je het jezelf nog makkelijker maken en deze en andere hormoonfactorproof recepten inclusief ingrediënten thuis laten bezorgen? Probeer eens de ‘inspired by Ralph Moorman’ glutenvrije en lactosevrije leefstijl binnen Ekomenu -> https://www.ekomenu.nl/maaltijdbox/gluten-lactosevrij 🍀
👉ZOETE AARDAPPEL SCHOTEL👈
🔹met chipolata🔹
(voor 2 personen)
✔Ingrediënten
– 400 g Zoete aardappel
– 1 st Ui
– 2 tl Cajunkruiden
– 2 st Romatomaat
– 200 g Chipolata worstjes
– 350 g Zwarte bonen
– 5 g Verse koriander
– 2 el Bakolie, (chili)peper naar smaak
✔Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Schil of was de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook in 8-10 minuten beetgaar en giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
2. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de voorgekookte zoete aardappelblokjes, tomaat en cajunkruiden toe. Bak eerst op een hoog vuur, temper dan het vuur en voeg een klein beetje kookvocht toe. Stoof afgedekt 10 minuten op een laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra kookvocht toe als het geheel te droog wordt.
3. Verhit olie in een bakpan en bak de chipolataworstjes in 7-10 minuten rondom bruin en gaar.
4. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan en doe ze de laatste 5 minuten bij de zoete aardappel. Snijd intussen de verse koriander fijn.
5. Verdeel de zoete aardappelstoof over de borden en bestrooi met de verse koriander. Serveer de chipolata worstjes ernaast.
✔Tip: Ook erg lekker met wat rode of groene peper.
Over de schrijver
Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.
Gratis e-book!
Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).