thaise-penang-curry-met-ei

Recept: Thaise penang curry met ei

Wil je het jezelf nog makkelijker maken en deze en andere hormoonfactorproof recepten inclusief ingrediënten thuis laten bezorgen? Probeer eens de ‘inspired by Ralph Moorman’ glutenvrije en lactosevrije leefstijl binnen Ekomenu -> https://www.ekomenu.nl/maaltijdbox/gluten-lactosevrij 🍀

👉THAISE PENANG CURRY MET EI👈
en volkoren basmatirijst (2 personen / 30 min)

✔️Ingrediënten
130g Volkoren basmatirijst
2 Eieren
1 Koolrabi
1 Rode ui
25g Thaise Penang currypasta
1 Rode paprika
200ml Kokosmelk

Zelf toevoegen
1 el Bakolie

✔️Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
2. Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Giet het water af, laat de eitjes schrikken onder de koude kraan en pel ze (je kunt de eitjes ook met de rijst meekoken).
3. Was of schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika klein en bak al omscheppend mee.
4. Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker vindt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
5. Serveer de penang curry met gekookte eieren en de volkoren basmatirijst ernaast.

✔️Tip: Ook erg lekker met geraspte kokos, exotisch fruit en verse koriander.

[ratings]

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us