
Recept: Spruiten curry met linzen
Wil je het jezelf nog makkelijker maken en deze en andere hormoonfactorproof recepten inclusief ingrediënten thuis laten bezorgen? Probeer eens de ‘inspired by Ralph Moorman’ glutenvrije en lactosevrije leefstijl binnen Ekomenu -> https://www.ekomenu.nl/maaltijdbox/gluten-lactosevrij 🍀
👉SPRUITEN CURRY MET LINZEN👈
🔹en cashewnoten🔹
(voor 2 personen)
✔Ingredienten:
– 250 g Spruitjes
– 1 st Rode ui
– 2 st Knoflookteen
– 250 g Kastanjechampignons
– 25 g Thaise currypasta
– 200 ml Kokosmelk
– 200 g Linzen
– 25 g Cashewnoten
– Zout en peper naar smaak
✔Bereidingswijze
1. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd doormidden. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
2. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
3. Bak de spruiten en champignons mee gedurende 5 minuten. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en stoof 10 minuten op een middelhoog vuur. Doe de linzen erbij en verwarm kort mee.
4. Hak de cashewnoten grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
5. Strooi de cashewnoten over de spruiten curry.
✔Tip: Ook erg lekker met sesamzaadjes.
Over de schrijver
Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.
Gratis e-book!
Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).