Pittige sofritas met tofu

Recept: Pittige sofritas met tofu

Wil je het jezelf nog makkelijker maken en deze en andere hormoonfactorproof recepten inclusief ingrediënten thuis laten bezorgen? Probeer eens de ‘inspired by Ralph Moorman’ glutenvrije en lactosevrije leefstijl binnen Ekomenu -> https://www.ekomenu.nl/maaltijdbox/gluten-lactosevrij 🍀

RECEPT: PITTIGE SOFRITAS MET TOFU
zwarte bonen en quinoa (2 personen / 30 min)

✔️Ingrediënten
130g Quinoa
200g Tofu, naturel
2 Rode uien
2 Knoflookteentjes
0,5 Rode peper
0,5 Limoen
2 Rode paprika’s
700g Tomatenpuree
400g Zwarte bonen
5g koriander, vers

Zelf toevoegen
2 el Olijfolie extra vierge
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

✔️Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen.
2. Wikkel de tofu in een schone theedoek en plaats hier een zwaar voorwerp op (zoals een pan met water). Laat dit 5 minuten staan zodat het vocht eruit geperst wordt.
3. Pel intussen de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de rode peper in flinterdunne plakjes. Mix alles met een staafmixer of keukenmachine. Pers de limoen erboven uit en schenk de olijfolie extra vierge erbij. Mix tot je een egale salsa krijgt.
4. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd klein. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan. Snijd de koriander fijn.
5. Verhit olie in een bakpan en bak de paprika op een hoog vuur lichtbruin. Verbrokkel de tofu in kleine stukken boven de pan en bak 3 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree, pittige salsa en de zwarte bonen toe. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper (voeg desgewenst een scheutje water toe).
6. Serveer de quinoa met de pittige sofritas. Garneer eventueel met een schijfje limoen.

✔️Tip: Ook erg lekker met koriander en guacamole.

[ratings]

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us